Ottawa – Toronto 3:2 (kon.) | Florida – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Columbus – Arizona 8:2 (kon.)
Buffalo – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | NY Rangers – Dallas 2:3 (po pr.)
Detroit – Tampa 6:7 (po pr.) | Nashville – Seattle 3:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 6:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Pátek 15.10.2021, 01:15 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    44:29 Tage THOMPSON - 5:1
     
    44:29
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tlak domácích pokračoval, puk při kombinaci létal z hole na hůl, Olofssonova střela se pak od Skinnera odrazila k TAGE THOMPSONOVI a ten po rychlém zpracování dokázal prostřelit přemisťujícího se Montembeaulta – 5:1. Asistence: Jeff Skinner, Victor Olofsson.
    39:04 Anders BJORK - 4:1
     
    39:04
    Sabres právě vstřelili branku!
    Další gól domácího celku! Už to vypadalo, že Buffalo pokazilo přečíslení tři na dva chybnou přihrávkou, nicméně Girgensons nakonec vystřelil, puk se trochu divoce odrazil na hůl ANDERSE BJORKA a ten doklepl za Montembeaultova záda, který ještě pohybem reagoval na předcházející pokus – 4:1. Asistence: Zemgus Girgensons, Vinnie Hinostroza.
    37:05 Victor OLOFSSON - 3:1
     
    37:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Přesilovku o jednoho muže již ale domácí využili a vedou zase o dva góly. K pravému kruhu si sjel VICTOR OLOFSSON, s ničím se nepáral a prudkým pokusem prostřelil Montembeaulta – 3:1. Asistence: Jacob Bryson, Jeff Skinner.
    29:33 Chris WIDEMAN - 2:1
     
    29:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    Akce Montrealu však pokračovala, u mantinelu si vybruslil Armia, vyslal geniální přihrávku před branku na CHRISE WIDEMANA a tomu stačilo jediné, sklepnout do odkryté části branky – 2:1. Asistence: Joel Armia, Mathieu Perreault.
    17:35 Zemgus GIRGENSONS - 2:0
     
    17:35
    Sabres právě vstřelili branku!
    Akce domácích v útočném pásmu ale pokračovala a vyvrcholila pro Buffalo tím nejlepším možným způsobem. Puk doputoval na modrou čáru, kde chumlu před brankou využil ZEMGUS GIRGENSONS a švihem překonal marně zasahujícího Montembeaulta – 2:0. Asistence: Colin Miller, Cody Eakin.
    06:40 Kyle OKPOSO - 1:0
     
    06:40
    Sabres právě vstřelili branku!
    Přesilovka je využitá, domácí jdou do vedení! Po přechodu do útočného pásma předvedlo Buffalo jednoduchou kombinaci, puk se dostal na pravou stranu, kde se ke švihu dostal KYLE OKPOSO a přes několik stínících hráčů prostřelil Montembeaulta – 1:0! Asistence: Jacob Bryson, Colin Miller.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 7. Okposo (Bryson, C. Miller), 18. Girgensons (C. Miller, Eakin), 38. V. Olofsson (Bryson, J. Skinner), 40. Bjork (Girgensons, Hinostroza), 45. Tage Thompson (J. Skinner, V. Olofsson) – 30. Ch. Wideman (Armia, M. Perreault)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Pysyk, Hägg, C. Miller, Bryson – Hinostroza, Mittelstadt, J. Skinner – V. Olofsson, Tage Thompson, R. Asplund – Okposo (A), Eakin, Girgensons (A) – Caggiula, Cozens, Bjork.
    Montreal Canadiens: Montembeault (J. Allen) – Petry, Kulak, D. Savard, Chiarot (A), Ch. Wideman, A. Romanov – Caufield, Suzuki, Toffoli (A) – Josh Anderson, Dvorak, Drouin – B. Gallagher (A), Evans, Armia – Lehkonen, C. Paquette, M. Perreault.

    Rozhodčí: O'Rourke, L'Ecuyer – Berg, O'Quinn

    Diváci: 8 467
    thejrc.org