Ottawa – Toronto 3:2 (kon.) | Florida – Pittsburgh 5:4 (po pr.) | Columbus – Arizona 8:2 (kon.)
Buffalo – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | NY Rangers – Dallas 2:3 (po pr.)
Detroit – Tampa 6:7 (po pr.) | Nashville – Seattle 3:4 (kon.) | Los Angeles – Vegas 6:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
New York Islanders
Pátek 15.10.2021, 01:15 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Nový ročník NHL je v plném proudu a já vás vítám při sledování zápasi mezi New Yorkem Islanders a Carolinou Hurricanes.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny loni předváděli výborně výkony, ale měli jeden velký problém, a sice že v netradičním rozložení jednotlivých týmů do Centrální divize po bok Tampy Bay, tedy vítěze Stanley Cupu z poslednch dvou let. Hurikáni dokonce v základní části nasbírali nejvíce bodů a svou divizi ovládli. V osmifinále vyřadili Predátory z Nashvilu v šesti zápasech, jenže pak narazili na již zmíněnou Tampu, proti níž urvali dvě vítězství, to však na postup nestačilo. Carolině dělal velké problémy především skvěle chytající Vasilevskij.

    V předsezónní přípravě odehráli svěřenci kouče Brind'Amoura čtyři zápasy s bilancí jednoho vítězství nad Tampou a tří porážek, postupně v druhém zápase s Tampou a pak nezvládli ani jeden ze dvu zápasů s Nashvillem. Nutno ale podotknout, že do všech utkání nastoupili spíše hráči širšího výběru, ti nejlepší se zapojí až do startu sezóny.
     
    New York Islanders

    New York Islanders a Carolina mají jednu společnou věc, sezónu jim ukončila Tampa. Isles si ve Východní divizi dokráčeli pro pohodový postup, byť až ze čtvrtéo místa, ale s náskokem jedenácti bodů na New York Rangers. Play-off začalo pro Islanders soubojem s vítězem divize, tím byl Pittsburgh. Tučňáci ubojovali dvě vítězství, více nezvládli. Jako další se Trotzově družina postavil do cesty Boston, ale i ten narazil, i vypadl výsledkem 2:4 na zápasy. Až právě Tampa zastavila Islanders, semifinálové sedmizápasové drama rozhodl gólem v oslabení Gourde, na druhé straně Vasilevskij po skvělém výkonu udržel čisté konto.

    V rámci přípravy odehrál New York Islanders pět utkání s poztivní bilancí tří vítězství a dvou porážek. Porazil New York Rangers a dvakrát Philadelphii, naopak padl s New Jersey a ve druhém utkání s Rangers.
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Nečas (CAR)
    Zdeno Chára (NYI)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole – M. Nečas, Aho, Kotkaniemi – T. Teräväinen, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Stepan, Martinook (A).

    New York Islanders: I. Sorokin (Cory Schneider) – Pulock, Pelech, Dobson, Z. Chára, Mayfield, A. Greene – Palmieri, Barzal, A. Lee (C) – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Parise – Clutterbuck, Cizikas, Ross Johnston.

    Rozhodčí: Pochmara, Markovic – Fournier, MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a New Yorkem Islanders odstartoval! Pro oba celky se jedná o první utkání v nové sezóně a start do ní bude honě důležitý.
     
    00:41
    Hned v prvním střídání se na ledě ukázal Martin Nečas. Právě jemu byl po přejetí útočné modré čáry odpískán ofsajd, neboť v útočném pásmu byl dříve bez puku jedoucí Aho.
     
    01:12
    Do rozehrávky Canes se zapojil i gólman Frederik Andersen. Nová posila zpracovala puk za brankou a přenechala jej Slavinovi.
     
    01:47
    Zach Parise se proháčkoval kolem Ethana Beara, avšak bekhendem zakončoval už z velkého úhlu, na gólmana nevyzrál.
     
    02:20
    Bekhendový pokus i na druhé straně, a to z hole Andreje Svečnikova. Jeho střelu udržel Ilja Sorokin ve výstroji a postaral se o přerušení hry.
     
    02:46
    Steven Lorentz hrál zpoza brány naslepo mezi kruhy, kde očekával Nina Niederreitera, švýcarského forvarda výborně pokryl Zdeno Chára.
     
    03:16
    Zatím se hraje ve svižném tempu a je zjevné, že oba celky se na nový očník hodně těšili. Ryan Pulock vyslal příliš dlouhou nahrávku Barzalovi, píská se icing.
     
    03:36
    Martina Nečase dělily od prvního gólu centimetry! Z pravého kruhu tvrdě vypálil zápěstím mimo dosah Sorokina, ruského gólmana zachránila horní tyč.
     
    04:05
    Výměna puku mezi Ahem a Nečasem nevyšla, zpětnou nahrávku českého útočníka očekával Noah Dobson. Obránce přenesl hru do střední třetiny.
     
    04:10
    První přesilovou hru si zahraje domácí Carolina. Americký útočník Brock Nelson nejprve napálil před sebou stojícího Skjeie, téhož hráče posléze zahákoval.
     
    04:39
    Bouřlivé ovace si vysloužil Anthony DeAngelo, jenž zachytil pohyb do brejku spěchajícího Cala Clutterbucka a tvrdým hitem ho složil k ledu.
     
    05:20
    Elitní přesilovková formace Canes kombinuje v útočné třetině. Před bránu se zkusil vytočit Aho, Sorokin včas přisunul pravý beton k tyči.
     
    05:44
    Neuspěl ani Andrej Svečnikov. I on se přiblížil bráně a dnes podruhé zkoušel štěstí bekhendem, jenže černou gumu zvedl příliš vysoko.
     
    06:11
    Nečasovi nevyšla nahrávka na Teräväinena, přesilová hra domácích je minulostí. Brock Nelson je zpět na ledě a spěchá do obranného pásma.
     
    06:47
    Hosté se dostali z hluboké defenzivy a sami zaútočili. Andersena zkusil překvapit Scott Mayfield, střelu od pravého mantinelu schoval dánský fantom v lapačce.
     
    07:11
    Hodně peněz zaplatila za Jesperiho Kotkaniemiho, ten určitě bude chtít ukázat, že se vyplatilo do něj investovat. Fin napadal rozehrávku Pulocka, ale na puk nedosáhl.
     
    07:23
    Ethan Bear nezachytil pohyb Matthewa Barzala a může děkovat Andersenovi, že se přesunul k levé tyčce a betonem vyrazil jeho pokus.
     
    08:19
    Domácí vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. Svečnikov se zkusil protáhnout kolem Pelecha, bek protihráče zastavil čistým způsobem.
     
    08:45
    Na druhé straně se v defenzivě zaskvěl Brett Pesce. Zaklekl proti Palmierimu a nepustil pas na před bránou osamoceně najíždějícího Barzala.
     
    09:16
    Jaccob Slavin splnil své defenzivní povinnosti. Udržel na zádech Clutterbucka a po mantinelu zapojil do hry Colea.
     
    09:42
    Od modré čáry nebezpečně nahodil Anthony DeAngelo. Ilja Sorokin si našel místečko, odkud viděl na touš a ukryl ji v rukavici.
     
    07:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak pozor! Rozhodčí se vrátili k momentu, kdy střílel po nahrávce od levého mantinelu MATTHEW BARZAL a po dlouhé poradě u videa došli k závěru, že Andersen sice zasahoval, ale až za brankovou čárou! Hra se tedy vrací do osmé minuty a Isles vedou! Asistence: Kyle Palmieri a Andy Greene.
    07:23 Mathew BARZAL - 0:1
     
    08:22
    Domácí chtěli přispěchat s rychlou odpovědí, jmenovitě Nino Niederreiter. Najel do útočného pásma, ale zápěstím vysoko přestřelil.
     
    08:55
    Do protiútoku vystartoval Mathew Barzal. Zkusil bekhendový blafák, ale na Andersena nevyzrál, dánský gólman tentokráte určitě zasáhl ještě před brankovou čárou.
     
    09:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Teuvo Teräväinen forhendem nahodil před bránu a byl to ANDREJ SVEČNIKOV, kdo šikovně nastavil hokejku a ztečoval černou gumu mezi Sorokinovy betony. Asistence: Teuvo Teräväinen a Ethan Bear.
    09:15 Andrej SVEČNIKOV - 1:1
     
    10:21
    Ilja Sorokin vystartoval z brány, aby zastavil nahození Svečnikova. To se podařilo, navíc bezchybně posunul kotouč k Pulockovi.
     
    10:35
    Obránce Ryan Pulock si rozmyslel zakončení od modré čár. Puk posunul na Cala Clutterbacka, jehož zastavil Andersen pravým ramenem.
     
    10:43
    Premiérovou početní převahu si vyzkoušejí i hosté. Dvě minuty vyfasoval Martin Nečas, když za vlastní bránou přesekl hokejku Baileymu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:12
    Úvod přesilovky hostujícímu celky nevyšel. Mathew Barzal přihrával naslepo na modrou čáru a Andy Greene na kotouč nedosáhl.
     
    11:37
    Martin Nečas zatím tráví na trestné lavici poměrně klidné chvilky, neboť jeho spoluhráči vyhodili přes všechny čáry podruhé v krátkém časovém sledu.
     
    12:16
    Hokejistům v bílých dresech se nedaří usadit v útočné třetině. Štěstí zkusil Anthony Beauvillier, jenže nahrávku napříč pásmem vystihl Slavin.
     
    12:50
    Český útočník Martin Nečas je zpět na ledě. Okamžitě se zapojil do napadání a společně s Ahem donutili Pelecha vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    13:21
    Souboj za brankou Isles o kotouč zvládl nejlépe Ryan Pulock. Vyhrál přetahovanou se Svečnikovem a po mantinelu zahrál do střední třetiny.
     
    13:35
    Po levém mantinelu upaloval do šance Steven Lorentz. V důležitou chvíli však ztratil stabilitu, takže vůbec nevystřelil.
     
    13:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni dokonali obrat a jsou o pomyslný krok napřed! Krátce po vhazování vystřelil z levého kruhu zápěstím Jaccob Slavin a JESPER FAST změnil směr letu puku takovým způsobem, že na něj Sorokin nedosáhl a musel ho podruhé lovit ze sítě. Asistence: Jaccob Slavin a Jordan Staal.
    13:57 Jesper FAST - 2:1
     
    14:35
    Hokejisté Caroliny jsou při chuti. Do pravého kruhu dostal nabito Nino Niederreiter, švýcarský útočník vystřelil pouze do boční sítě.
     
    15:13
    Střelecké štěstí vyzkoušel Ian Cole. Zápěstím střílel k levé tyči a Ilja Sorokin měl štěstí, že kotouč minul bránu, nejspíš by na něj totiž nedosáhl.
     
    15:36
    Hosté vyrazili do protiútoku tří proti dvěma. Nebezpečí zažehnal Derek Stepan, jenž správně očekával přihrávku Barzala na Baileyho.
     
    16:20
    Anders Lee se pěknou stahovačkou zbavil Aha a najednou byl před gólmanem. Puk si hodil na forhend, střelu k levé tyči Andersen ukryl v lapačce.
     
    16:46
    Druhým vyloučeným domácím hráčem je Brady Skjei. Americký obránce si počínal nedovoleně, krosčekem zastavil krajana Nelsona.
     
    17:20
    Hra v oslabení zatím domácímu celku žádné větší problémy nedělá. Nejprve Nečas a následně Sebastian Aho svůj tým osvobodili dlouhým odpalem.
     
    17:57
    Do útočné třetiny se hnal Kyle Palmieri. Ale neuspěl, stopku mu vystavil Jaccob Slavin. Puk je znovu až u Sorokina.
     
    18:17
    V oslaben dokonce vystartoval Teuvo Teräväinen na útočný výlet. Prohnal se kolem Dobsona, nicméně na Pelecha již nevyzrál.
     
    18:50
    Domácí hokejisté zaslouží za ubráněné oslabení velkou pochvalu. Soupeře nepustili k jediné střele, jež by směřovala mezi tři tyče.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Početní převahu sice Isles nevyužili, ale nechybělo moc, aby nevyrovnali krátce poté! Před branku obdržel nahrávku Oliver Wahlstrom a forhendem jen těsně přestřelil.
     
    19:44
    Domácí hráči se také ještě dokázali probojovat do útočné třetiny. Andrej Svečnikov si dělal prostor mezi kruhy, nakonec jej čistým způsobem odstavil Andy Greene
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 6.
     
    Po první třetině mají blíže k vítězství domácí hokejisté Caroliny, kteří vedou nad New Yorkem Islanders 2:1. Do vedení se přitom dostali hosté, když v 8. minutě vystřelil Matthew Barzal a Andersen vyrážel puk betonem až za brankovou čárou. Hurikáni se ovšem nepříjemností nenechali rozhodit a o necelé dvě minuty později vyrovnal Andrej Svečnikov, jenž ztečoval nahození Teräväinena mimo dosah krajana Sorokina. Obrat posléze dokonal Jaccob Slavin, brankáři tentokráte tečí zavařil pro změnu vlastní spoluhráč Mayfield.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Sebastian Aho, dopředu tak směřují hokejisté Caroliny.
     
    20:52
    Islanders právě vstřelili branku!
    Parádní vstup hokejistů z New Yorku do prostřední dvacetiminutovky! BROCK NELSON se z pravé strany natlačil před bránu. První střelou trefil položený Andersenův pravý beton, nicméně na druhý pokus uspěl, když si z velkého úhlu pomohl právě o beton gólmana, od něj se puk odrazil za brankovou čáru. Asistence: Anthony Beauvillier a Josh Bailey.
    20:52 Brock NELSON - 2:2
     
    21:30
    Takový úvod si domácí hráči určitě nepředstavovali. Těžce vydřeli vedení a najednou jsou oba celky na stejné startovní čáře.
     
    22:00
    A s Hurikány může být ještě hůř. Za nedovolené bránění si totiž jde odsedět dvě minuty na lavici hanby střelec prvního gólu Andrej Svečnikov.
     
    22:38
    Zatím nadále platí, že Carolina hraje v oslabení velmi zodpovědně a nepouští soupeře do velkých příležitostí. Přes všechny čáry vyhodil Slavin.
     
    23:02
    Přesilovka Isles trvala minutu. Pak to v útočném pásmu přehnal s agresivitou Anders Lee, Nečase poslal na mantinel krosčekem.
     
    23:44
    Ryan Pulock dostal nahrávku za brusle, musel se tak vracet. Každopádně Teräväinenem se rozhodit nenechal a nahrál Pelechovi.
     
    24:21
    Centr elitní formace Sebastin Aho nabil do pravého kruhu Teuvu Teräväinenovi, proti jehož forhendovému pokusu se Sorokin skvěle přesunul k levé tyči.
     
    24:56
    Tlak Canes pokračoval. Od modré vyzkoušel štěstí Jaccob Slavin, nejistý Ilja Sorokin nakonec našel černou gumu mezi betony.
     
    25:10
    Hra pokračuje v pěti na obou stranách. Domácí zkrácenou minutovou přesilovku nevyužili, byť v převaze působili určitě lepším dojmem, než soupeř.
     
    25:36
    Jesper Fast poslal kotouč bekhendem za bránu, kde se jej chopil Vincent Trocheck. Před brankou hledal Beara, tomu zablokoval hokejku Pelech.
     
    26:01
    Do zajímavé příležitosti si nabruslil Derek Stepan. Dostal nahrávku do pravého kruhu, křižnou forhendovou ránu vyrazil Sorokin vyrážečkou.
     
    26:09
    Noah Dobson natlačil Lorentze do brány, ta pod nátlakem vypadla ze svého postavení. Muži v pruhovaném proto museli přerušit hru.
     
    26:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    PNC Arena bouří, domácí mají zpět těsný jednobrankový náskok! Nahrávku Lorentze zpoza brány zachytil Cizikas, jenže místo vyhození se pokusil o zpracování, které mu hrubě nevyšlo a puk nabil do pravého kruhu JORDANU MARTINOOKOVI, za jehož střelou do pravé šibenice natahoval Sorokin vyrážečku marně. Asistence: Steven Lorentz a Derek Stepan.
    26:30 Jordan MARTINOOK - 3:2
     
    27:18
    Volný kotouč sebral Jesperi Kotkaniemi a zkusil s ním obtočit bránu. To se povedlo, jenže pak narazil na připravený pravý beton Sorokina.
     
    27:46
    Jaccob Slavin upadl, hosté proto získali útočné pásmo zadarmo. Mathew Barzal nahrál mezi kruhy Palmierimu, ten forhendem těsně přestřelil.
     
    28:25
    Zápas má náboj, o tom žádná. Do útoku spěchal Nino Niederreiter, ovšem ještě o něco rychlejší byl bez puku jedoucí Aho, výsledkem je ofsajd.
     
    28:47
    S nahozením Pariseho od modré čáry neměl Frederik Andersen žádné problémy, levým betonem vytěsnil hrací předmět mimo nebezpečí.
     
    29:06
    Jordan Martinook je při chuti, vstřelený gól jej pořádně nakopl. Z vrcholku pravého kruhu natáhl ke střele zápěstím, kotouč prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    29:33
    Bez úspěchu se Martin Nečas zkusil prodrat za Zdena Cháru. Slovenský obr využil svých centimetrů a dlouhou hokejkou rozehrál po mantinelu na Dobsona.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Ve druhé třetině zatím skórovali oba celky jednou, což znamená, že Carolina vede o gól.
     
    30:36
    Vincent Trocheck naznačil přihrávku, aby nakonec překvapil střelou z velkého úhlu. Sorokin měl štěstí, puk skončil v boční síti.
     
    31:00
    Český útočník Martin Nečas udržel na zádech Pageaua, aby následně nabil na modrou DeAngelovi, jeho nahození tečoval Nino Niederreiter nad bránu.
     
    31:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura disponují dvoubrankovým vedením! Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu NINO NIEDERRIETER, jenž sice se svou střelou neuspěl, nicméně Chára ho natlačil do brankáře Sorokina, jemuž puk vypadl a skončil v bráně. Rozhdočího konzultace s u videa netrvala dlouho, fanoušky rozjásala natažená pravice ke středovému kruhu. Bez asistence.
    31:28 Nino NIEDERREITER - 4:2
     
    31:28
    Trenér Trotz zkusil trenérskou výzvu, znovu chtěl přezkoumat, zda Niederreiter přeci jen nehrál proti Sorokinovi nedovoleně. Gól ovšem zůstává v platnosti, hosté navíc inkasovali dvouminutový trest za neúspěšnou challenge.
     
    32:05
    Hokejisté v červených dresech obsadili útočnou třetinu a usilují o vylepšení náskoku. Nahození Jaccoba Slavina schytal do pravé brusle Nelson.
     
    32:39
    Teuvo Teräväinen střílel forhendem po ledě, aby Sebastian Aho případně mohl tečovat. To se stalo, Sorokin sklapl betony včas.
     
    33:19
    Znovu byla k vidění spolupráce Aha a Teräväinena. Po vzájemné výměně puku střílel první jmenovaný, Sorokin zakročil pro změnu lapačkou.
     
    33:45
    Martin Nečas nastartoval po levém mantinelu Nino Niederreiter. Švýcar dojel do levého kruhu, odkud vypálil k levé tyči, Sorokin přilepil rameno k tyči včas.
     
    34:20
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders jsou znovu na kontakt! Pulockovo nahození vyrazil Andersen jenom před sebe. Navrátilec z trestné lavice ANDERS LEE posléze zvládl těžké zpracování, načež dánskému fantomovi poslal kotouč forhendem k levé tyčce vedle betonu. Asistence: Noah Dobson a Kyle Palmieri.
    34:20 Anders LEE - 4:3
     
    34:51
    Andrej Svečnikov zkusil odvážně proskočit mezi dvěma protihráči. Kotouč si mezi nimi skutečně hodil, ale sám se za ně neprobojoval.
     
    35:29
    Derek Stepan si z levého kruhu sjel až před bránu. Z bezprostřední blízkosti na Sorokina nevyzrál, trefil jej do masky.
     
    35:57
    Gólman Frederik Andersen ztratil stabilitu a po zákroku pravým betonem skončil na zádech. Měl velké štěstí, že k volnému puku dojel nejrychleji Slavin.
     
    36:21
    Teuvo Teräväinen sice v útočném pásmu získal černou gumu do svého držení, jenže posléze nepřesně rozehrál po mantinelu, našel pouze Dobsona.
     
    36:50
    Hráči v červených dresech chtějí završit populárního "bůra." Zatím se jim tohoto počinu dosáhnout nedaří, Isles brání svědomitě.
     
    37:20
    Do protiútoku vystartoval Kyle Palmier. Nepříjemně mu dýchal na záda Ethan Bear, přesto útočník zvládl nebezpečně vystřelit a Andersen udržel puk v lapačce až nadvakrát.
     
    37:58
    Zakázané uvolnění se nepískalo, Josh Bailey musel přidat. Uržel si drobný náskok před Ahem a po mantinelu přenesl hru na Pelecha.
     
    38:24
    Přes Pelecha pokračoval útok k Leemu, který povoleným způsobem najel do útočného pásma a v pravém kruhu vybídl k zakončení Olivera Wahlstroma, ten přestřelil.
     
    38:47
    Z mezikruží vypálil Jordan Staal. Vpádu zvládl zacílit mezi tři tyče, avšak pouze do mést, kde měl Ilja Sorokin položený levý beton.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Hosté vyrazili do přečíslení dvou proti jednomu. Anthony Beauvillier vzal zodpovědnost na sebe a zápěstím minul prostor u bližší, pravé tyče.
     
    39:52
    Zmatky v brankovišti přestáli domácí bez úhony. Nejrychleji si ve změti těl všiml kotouče Frederik Andersen, okamžitě ho pak schoval pod lapačku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 30 – 20.
     
    Prostřední dvacetiminutovka byla ještě o něco zajímavější, než ta první. O vyrovnání se nejprve postaral Brock Nelson, ale domácí posléze odskočili do dvoubrankového náskoku zásluhou Jordana Martinooka a Nina Niederreitera. Hosté však utkání nezabalili a na kontakt Isles vrátil Anders Lee jen chvíli poté, co se vrátil z trestné lavice. Třetí část slibuje dramatickou podívanou, svěřenci kouče Trotze se určitě porvou minimálně o bod.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na buly uspěl Sebastian Aho, tentýž hráč posléze způsobil ofsajd pozdní nahrávkou Teräväinenovi.
     
    40:32
    Od pravého mantinelu pálil příklepem Teuvo Teräväinen. Ilja Sorokin na jeho ránu dobře viděl a vyrážečkou vyrazil touš do bezpečí.
     
    41:12
    Tlak domácích pokračuje. Před brankou číhal na nahrávku Vincent Trocheck, nakonec na pas od Jordana Staala jen těsně nedosáhl.
     
    41:47
    Andrej Svečnikov zkusil velkou parádu, když si za bránou nabral puk na čepel hole a zkusil ho hodit do sítě k pravé tyči. Rozvlnil však jen boční síť.
     
    42:09
    Další velká příležitost Canes, ani ta však neskončila gólem! Jordan Staal zpoza brány vyjel do pravého kruhu, odkud vypálil na zadní tyč, ale trefil pouze brankovou konstrukci.
    42:09 Jordan Staal orazítkoval pravou tyč
     
    42:39
    Martin Nečas neustál souboj s Pulockem a skončil na ledě. Pohlédl na rozhodčího, zda se nechystá vylučovat, Pochmara zůstal ledově klidným.
     
    43:24
    Ofenzivu podpořil Anthony DeAngelo. Sjel do levého kruhu, kde nenašel prostor ke střele, proto se stáhl pět k modré čáře. Jeho následnou nahrávku vystihl Parise.
     
    43:40
    Zakázané uvolnění Isles vrací hru před Sorokina. Ross Johnston nedosáhl na dlouhou přihrávku Pelecha a nezvládl ani smazat ztrátu na Slavina.
     
    44:23
    Ilja Sorokin dobře viděl na pokus Andreje Svečnikova z levého kruhu. Vytrčil pravé rameno, jímž černou gumu vytěsnil nad bránu.
     
    44:55
    Americký forvard Vincent Trocheck nastartoval středem Jordana Staala. Ten měl před sebou posledního protihráče, na Dobsona nevyzrál.
     
    45:29
    Kličkou neuspěl ani Martin Nečas. Zkusil si puk narazit o mantinel, jenže Zdeno Chára s podobnou možností počítal a kotouč sebral.
     
    45:59
    Mathew Barzal by se nejspíše zbavil dobře myšlenou kličkou Beara, jenže při ní ztratil stabilitu a skončil na ledě, čímž obránci situaci výrazně ulehčil.
     
    46:31
    Vyrovnávací trefě zabránil Frederik Andersen. Výborně vystál Anthonyho Beauvilliera, bekhendovou střelu po ledě schoval pod levým betonem.
     
    46:47
    Scott Mayfield ještě udržel kotouč v útočném pásmu, jenže nahazoval spíše z nouze. Za bránou zastavil hrací předmět nikým neatakovaný Slavin.
     
    47:17
    Druhá lajna Canes obsadila útočnou třetinu. Andrej Svečnikov zakončoval rychlou kombinaci střelou ze zápěstí, Sorokin změnu skóre nepřipustil.
     
    47:40
    Zach Parise si vyměnil černou gumu s Pageauem, od levého mantinelu posléze vypálil k bližší tyči. Andersen se zaskočit nenechal.
     
    48:22
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Zpoza vlastní brány rozehrál Ryan Pulock, Mathew Barzal jen protečoval do útočné třetiny.
     
    48:55
    V souboji o puk kraloval Ethan Bear, jenž natlačil tělo před Baileyho, aby následně zvedl hlavu a zapojil do hry Staala.
     
    49:21
    Trenér Trotz dává i v pokročilé fázi zápasu do hry všechny čtyři útoky. Právě čtvrtá formace pořádně zahrozila, Ross Johnston vystřelil o kousek nad horní tyčku.
     
    49:46
    Ian Cole výborně vystál Clutterbacka, soka k ničemu nepustil a získal na jeho úkor puk. Vysokým obloučkem jej poslal do středního pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí udržují těsný jednobrankový náskok, Islanders však stále zůstávají ve hře o bodový zisk.
     
    50:47
    Hostům výrazně komplikuje situaci Oliver Wahlstrom. V útočném pásmu se dopustil naprosto zbytečného přečinu, když si držením pomohl proti Slavinovi.
     
    51:16
    Domácí se usadili v útočném pásmu a od modré čáry střílel Anthony DeAngelo. Ilja Sorokin střelu směřují í k levé tyči vyrazil lapačkou.
     
    51:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Aktivita Canes pokračovala a výsledkem je pátý gól! TEUVO TERÄVÄINEN si vyměnil kotouč s DeAngelem a z pravého kruhu vypálil z první nechytatelně nad levé Sorokinovo rameno. Asistence: Anthony DeAngelo a Andrej Svečnikov.
    51:36 Teuvo TERÄVÄINEN - 5:3
     
    52:16
    Hokejisté Islanders si jsou určitě velmi dobře vědomi, že není času na zbyt. Proto musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy.
     
    52:47
    Jenže hráči Caroliny vypadají, že se na dnešní střetnutí fyzicky připravili skvěle. Pokračují ve vysokém tempu a soupeře nepouští do obranného pásma.
     
    53:19
    Nino Niederreiter zabojoval do defenzivy a odměnou mu byl vybojovaný kotouč na úkor Barzala, jemuž nevyšla klička.
     
    53:49
    Velké štěstí měl Ian Cole, protože černou gumu vyhodil přes tvrzené sklo, avšak stalo se tak už ve středním pásmu, takže se nevylučuje.
     
    54:07
    Kyle Palmieri posunul černou gumu o mantinel o útočného pásma Parisemu. Tomu nevyšlo ideálně zpracování, z velkého úhlu pak minul bránu.
     
    54:35
    Daleko z brány vystartoval Ilja Sorokin, aby zamezil hrozícímu nebezpečí. Hrací předmět odpálil těsně před nataženou hokejkou Lorentze.
     
    55:14
    Domácí hrají přesně to, co potřebují. Nebezpečně napadají, ale zároveň dávají pozor na zadní vrátka, hosté se nemohou dostat k nátlaku.
     
    55:56
    Do nahození Dobsona se postavil Brady Skjei a od jeho těla puk skončil na domácí střídačce. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    56:21
    Vincent Trocheck si nabruslil do levého kruhu, odkud střílel na zadní tyč. Sorokin máchl lapačkou naprázdno, ale nemusel smutnit, kotouč proletěl vedle brány.
     
    56:55
    Od levého mantinelu nahrál Kyle Palmieri mezi kruhy Clutterbuckovi. Ten rychle zpracoval a forhendem vysoko přestřelil.
     
    57:06
    Frederik Andersen se opřel o pravou tyčku, brána následně vypadla ze svého postavení. Posunutí určitě nebylo úmyslné, o dvouminutovém trestu pro gólmana nemůže být řeč.
     
    57:06
    Trenér Trotz využil vhazování v útočném pásmu k timeoutu, po němž se na led vrací šest hokejistů, gólman Ilja Sorokin zůstává na střídačce!
     
    57:36
    Buly zvládl Jordan Staal, domácí kapitán pak zkusil po levém mantinelu poslat do brejku Aha. Dobře zapracoval Barzal, který přebruslil soka a přenesl hru na Pulocka.
     
    58:14
    Hokejisté v bílých dresech obsadili útočnou třetinu. Nejprve střílel Pulock do betonů gólmana, Andy Greene vzápětí minul prostor u levé tyče.
     
    58:37
    Možnost rozhodnout měl Sebastian Aho. Finský útočník měl před sebou posledního obránce, který mu ovšem skočil pod nohy a zabránil šestému gólu.
     
    58:45
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Matthew Barzal totiž dostal dvouminutový trest za sekání a vstřelit dva góly v oslabení se zdá býti nereálným cílem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté zariskovali a zkusili hru bez gólmana, tedy pět na pět. Snížení se nedočkali, ba naopak inkasovali šestý gól, když DeAngelo od obranné modré čáry nahrál na tu útočnou ANDREJI SVEČNIKOVOVI, ruský forvard i s přispěním levé tyčky trefil odkrytou svatyni. Asistence: Anthony DeAngelo a Sebastian Aho.
    59:18 Andrej SVEČNIKOV - 6:3
     
    59:40
    Zápas se pouze dohrává. Domácí ještě jednou navštívili útočné pásmo, ale do zakončení se nehrnuli, Jordan Staal nepřesně nahrál Slavinovi.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejistům Caroliny vyšel start do sezóny na výbornou, na domácím ledě zvítězili v zápase bohatém na góly nad New Yorkem Islanders 6:3. Isles se sice v první třetině dostali do vedení, ale ještě v témže dějství Canes převrátili misky vah na svou stranu. V úvodu druhé části hosté dokázali vyrovnat, ale pak Hurikáni odskočili na rozdíl dvou branek, což byl zřejmě klíčový faktor střetnutí.

    Mužstvo z New Yorku se sice vrátilo na kontakt, nicméně vyrovnat již nedokázalo, v závěrečné dvacetiminutovce naopak Teuvo Teräväinen nejprve využil přesilovku a vrátil Carolině vedení o dva góly, vítězství později pečetil trefou do prázdné brány Andrej Svečnikov.
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 41 – 28 | Přesilová hra: 2/5 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 60:00
    Ilja Sorokin (NYI) – 35 zákroků, 5 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 57:58

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 14:14
    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, 1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:21

    Tři hvězdy utkání

    1. Andrej Svečnikov (CAR) – 2+1
    2. Teuvo Teräväinen (CAR) – 1+1
    3. Nino Niederreiter (CAR) – 1+0
    Tradiční děkovačka nemohla chybět
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:18:12)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Bear), 14. Fast (Slavin, J. Staal), 27. Martinook (Lorentz, Stepan), 32. Niederreiter, 52. T. Teräväinen (A. DeAngelo, A. Svečnikov), 60. A. Svečnikov (A. DeAngelo, Aho) – 8. Barzal (Palmieri, A. Greene), 21. B. Nelson (Beauvillier, Josh Bailey), 35. A. Lee (Dobson, Palmieri)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole – M. Nečas, Aho, Kotkaniemi – T. Teräväinen, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Stepan, Martinook (A).
    New York Islanders: I. Sorokin (Cory Schneider) – Pulock, Pelech, Dobson, Z. Chára, Mayfield, A. Greene – Palmieri, Barzal, A. Lee (C) – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Parise – Clutterbuck, Cizikas, Ross Johnston.

    Rozhodčí: Pochmara, Markovic – Fournier, MacPherson

    Diváci: 18 680
    thejrc.org