Technika Brno – Poruba 2011 4:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 5:7 (kon.) | Kobra – Kralupy n. Vltavou 6:1 (kon.)
Warriors Brno – Přerov 0:8 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 2:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
HK Mladí Draci Šumperk
Pátek 15.10.2021, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 9. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00 a budeme z něj přinášet textový přenos.
     
    Vítám vás u přenosu z Ligy juniorů, během dnešního 9. kola se proti sobě v odvetě postaví domácí VHK ROBE Vsetín a hostující HK Mladí Draci Šumperk. V první letošním zápase, který se odehrál v Šumperku, otočil Vsetín na svou stranu utkání, ve kterém prohrával 0:2 na konečných 3:2. Zda zůstanou body na Valašsku nebo, zda poputují do podhůří Jeseníků, na to odpoví dnešní klání. Zápas startuje v 19.15 na Zimní stadionu Na Lapači.
     

    VHK ROBE Vsetín

    Domácí během minulého víkendu odehráli pouze jedno utkání. V konfrontaci se skupinou Západ Valaši zvítězili v Ústí nad Labem nad tamní juniorkou 3:2 po prodloužení. Vsetín má 12 bodů a je v současné době na 2. místě tabulky skupiny Východ. Na první Přerov ztrácí sedm bodů, na dnešního soupeře, třetí Šumperk, má náskok tři body.

    Vsetín je střelecky aktivní. Na soupeře vyšle v průměru 35 střel za zápas, což je po prvním Přerovu, nejvíce z Ligy. Valachům se také daří početní výhody, ve kterých mají úspěšnost skoro 16 %. Na Valašku je také o hokej zájem, v průměru se k juniorským zápasům sejde Na Lapači až stovka diváků.

    Nejaktivnějším hráčem v útoku je dle kanadského bodování Ondřej Broža 10 (6+4), jenž patří mezi top deset produktivních hráčů Ligy juniorů, jehož doplňují pětibodoví: Jakub Čechmánek 5 (4+1), Adam Bachánek a Štěpan Jurek 5 (1+4)

    V zadních řadách se nejvíce daří Markovi Houserovi 5 (2+3).

    V brance Valachů se zápasy si maskovaní muži zápasy rozdělili téměř rovnoměrně. David Tkadlec odchytal pět utkání, připsal si jedno čisté konto. Jeho úspěšnost je 88,52 % a jeho gólový průměr je 3,40 branky na zápas. S Tkadlecem za zády Vsetín třikrát zvítězil. Statistiky ale příznivěji hovoří pro jeho kolegu Patrika Januru, který nastoupil ke čtyřem zápasům, Vsetín s ním v zádech vyhrál dvakrát ale jeho úspěšnost je 92,06 % a jeho gólový průměr na zápas činí 2,50.
     

    HK Mladí Draci Šumperk

    Šumperku se minulý víkend nepovedl. Po sérii několika výher přišly dva nepříliš vyvedené zápasy. Mladí Draci hráli minulý víkend dvě utkání. V první zápase prohráli v dohrávce třetího kola s Warriors 3:4 po nájezdech. Následně nestačili na soupeře z druhé skupiny: na Chrudim 0:1. Šumperk je nyní na 3. místě tabulky skupiny Východ a na svém kontě má 12 bodů. Na dnešního soupeře, jak již bylo zmíněno, ztrácí tři body a na čtvrtou Techniku má náskok dvou bodů.

    Šumperk je stejně jako Vsetín střelecky aktivní. Mladí Draci jsou v této disciplíně zapsáni ve statistice hned na třetím místě za svého dnešního soupeře. Mladým Drakům se daří, narozdíl o Vsetína, kterému jdou početní výhody, v oslabeních. Úspěšnost ubráněných her v početní nevýhodě je 93%.

    V kanadském bodování útočníků se v Šumperku nejvíce poštěstilo Adamovi Poláchovi 5 (3+2) a Jakubu Horkému 5 (2+3). Tuto dvojici doplňují se třemi body Ondřej Šotkovský, Tomáš Minařík 3 (2+1) a Marek Kesler 3 (0+3).

    V obranných řadách je bodově nejúspěšnější Milan Křivohlávek 3 (3+0).

    V brance si zápasy přesně na polovinu rozdělili Milan Ryšavý a Erik Bielecký. Oba odchytali čtyři utkání. Ryšavý dovedl Šumperk ke dvě výhrám, jeho úspěšnost je 92,62 % a jeho gólový průměr činí 2,08 branek na zápas. Bielecký stojí také za dvěma výhrami Draků. Jeho úspěšnost je 93,69 % a jeho brankový průměr čítá 1,77. Šumperk se na své gólmany může spolehnout. Oba patří, co se úspěšnosti týče, mezi top pět brankářů Ligy, a nejen to, v top pětici jsou i dle nejnižším brankových průměrů.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Janura (Tkadlec) – Sýkora, Houser (C), Machů, Mojžíš, Fojtík, Čapka, Macík – Bednařík (A), Maštalíř, Janíček, Vrána, Matějíček, Veselý, Bachánek, Sopek, Broža. Trenér: Juraj Jurík.

    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (Bielecký) – Minařík, Blaháček (C), Koutecký, Netolický, Křivohlávek, Sedláček – Šembera (A), Šucha, Šotkovský, Tomiczek, Ševčík, Fibigr, Polách. Trenér: Petr Rutar.

    Rozhodčí: Rimmel – Poláček, Šobáň.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Do útočné třetiny nejprve vyrazili hosté, Šumperk se osmělil k první střele.
     
    00:55
    Křivohlávek pálil od modré čáry, jeho ránu Janura zneškodnil betonem.
     
    01:30
    Vsetín vyhrál buly, ke střele se mohl na modré čáře dostat Fojtík, tomu kotouč utekl do středního pásma.
     
    01:58
    První přesilovku dnešního zápasu si zahrají domácí, Fibigr podrazil jednoho z Valachů, Vsetín se dostal i ke střele, Ryšavý pokryl rukavicí.
     
    02:37
    Broža očekával přihrávku svého spoluhráče do prázdné branky, naštěstí pro Draky a naneštěstí pro Valachy promáchl, jinak by šel Vsetín jisto jistě do vedení.
     
    02:57
    Hosté se osvobozují.
     
    03:55
    Bachánek zavezl kotouč do pásma, nahrávka se mu nepovedla.
     
    03:58
    Hosté v plném počtu.
     
    04:15
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Krátce po domácí početní výhodě došlo k protiútoku hostů, kterým se vrátil Fibigr z dvouminiutového odpočinku. Dvojice Blaháček a Polách vyrazila kupředu. Druhý jmenovaný, ADAM POLÁCH, zamířil mezi Janurovy nohy, kde viděl skulinu a vsetínského strážce klece prostřelil. Asistence: Matěj Blaháček.
     
    06:35
    Po brance hostí se ke slovu dostali domácí, kteří ale střelecky nehrozí, spíše kotouč drží na svých holích před Ryšavým. Janura se poté pokoušel znovu zaskočit Polách. Vsetínský gólman chytá puk do náruče.
     
    07:23
    Netolický dobře vystřelil od modré čáry, jeho pokus mohl tečovat Fibigr, nepovedlo se.
     
    07:57
    Tomiczek vzal akci sám na sebe, projel útočné pásmo, ale kotouč po střele skončil pouze mezi betony Janury.
     
    08:19
    Hosté jsou v této fázi hry aktivnějším celkem, nyní je dostalo z pásma zakázané uvolnění.
     
    08:28
    Sedláčkovo prověření, Janura opět zasahuje spodní částí těla.
     
    09:22
    Fibigr převedl dobrou akci, ale na konci nevolil přihrávku, což možná měl a z akce dva na jednoho nic nevzniklo.
     
    09:30
    Netolický se prodral mezi několika bránícími Vsacany, jeho pokus Janura chytá lapačkou.
     
    10:02
    Velký závar Šumperka před Janurou, první lajna Draků nyní potrápila Vsetín.
     
    10:42
    Vsetínu se po dlouhé době povedlo přejít střední pásmo, následně z mezikruží Ryšavého prověřil Broža. Tento pokus šumperský brankář skryl mezi betony.
     
    11:29
    Šumperk dál útočí, Tkladlec si na počet střel rozhodně nemůže stěžovat.
     
    12:41
    Dvě střely Vsetína, obě dobře mířené z levého kruhu, jedna skončila na nohách hostující obrany, druhé rozduněla mantinel.
     
    13:13
    Za šumperské beky si dobře najížděli útočníci ve žlutých dresech, přihrávka se nepovedla, je pískán icing domácích.
     
    14:21
    Poláchovu střelu tečoval Šucha, rána skončila mimo Janurovu klec.
     
    15:53
    Vsetín se žene kupředu, s pukem i bez něj, Valaši se snaží forčekovat.
     
    16:17
    Šotkovský si puk výborně zpracoval v mezikruží, ale jeho rána mířila hodně nad Janurovu klec.
     
    16:49
    Machů prověřil Ryšavého pozornost střelou od modré čáry, šumperský brankář chytá střelu do lapačky.
     
    17:03
    Broža nedovoleně zakročil, ve snaze o dorážku, proti šumperskému gólmanovi, který zůstal ležet na zemi s přikrytým obličejem a vsetínského troufalce ztrestal okamžitě šumperský útočník.
     
    17:24
    Síly na ledě se vyrovnají, unikajícího hráče ve žlutém dresu podkosil téměř v samostatné akci Křivohlávek. Bude se hrát 4 na 4.
     
    18:20
    Vsetín se dostal ve hře 4 na 4 ke střele, Ryšavý nepříliš jistě chytá lapačkou.
     
    18:48
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Nakonec to jsou ale Mladí Draci, komu svědčí větší prostor na ledové ploše. Sedláček naservíroval kotouč na FILIPA TOMICZKA, který poslal puk pod břevno Janurovy branky a posílá Draky před koncem první části hry do dvoubrankového vedení. Asistence: Patrik Sedláček a Ondřej Šotkovský.
     
    19:50
    Úplně na konci první třetiny se před Janurou objevil úplně osamocený Minařík, kterého hrozbu ale domácí gólman zlikvidoval.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina dnešního zápasu. Mladí Draci vedou 2:0 a vedou zcela zaslouženě. Vsetín se dostal v první třetině ke slovu pouze párkrát, zato hosté Januru statečně ostřelovali. V páté minutě se ujela střela Adama Polácha, do dvoubrankového vedení hosty poslal Filip Tomiczek. Hosté jsou si svou hrou jistí, domácí tápou, ale mají na zlepšení svého výkonu ještě čtyřicet minut.

    Druha třetina začne přibližně v 20:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Jde vidět, že domácí nejspíše v kabině pochváleni nebyli, po prvních pár minutách vyslali na Ryšavého rovnou dvě střely, nejprve hrozil Vrána, poté Sýkora.
     
    21:16
    Janíček se ke kotouči dostal třikrát a měl možnost vyrazit do útočného pásma, jeho snaha vyšla marně.
     
    21:59
    Šumperk u se také dostal ke slovu, na Januru byly vyslány dva pokusy z holí hráčů v modrém.
     
    23:43
    Blaháčkovo bekhendové nahození mířilo vysoko nad Januru, nakonec nemusel domácí gólman zasahovat.
     
    23:50
    Hrozící Vsetín zastavil Netolický a hnal se s kotoučem do útočného pásma, nakonec se řítil sám na Januru, na vsetínského gólmana nevyzrál.
     
    24:37
    Fojtík prověřil Ryšavého od modré.
     
    25:36
    Šembera poslal krásnou nahrávku do mezikruží na Polácha, ten nestihl vystřelit tak, jak by chtěl.
     
    25:36
    Domácí útočník naskočil dříve, než měl, Valaši budou potrestáni.
     
    25:52
    Broža zblokoval Křivohlávkovu střelu.
     
    26:47
    Domácí se statečně brání, puk je v obranné třetině Šumperka.
     
    27:04
    Nahození na branku od modré čáry, Janura vysoko mířenou střelu zachytil lapačkou.
     
    27:36
    Domácí v plném počtu.
     
    28:05
    Minaříkova střela, Janura zaváhal, ale ránu zachytil.
     
    29:15
    Šumperk je v útočném pásmu, domácí zahušťují obranu, k Janurovi mnoho střel nedochází.
     
    30:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Čapka – 2 min., faul kolenem).
     
    30:40
    Šumperku se nedaří rozestavět přesilovkovou formaci.
     
    31:38
    Fibigrova střela na modré čáře skončila v bránícím hráči domácích.
     
    32:01
    Domácí v plném počtu.
     
    33:32
    Šumperk nyní většinou kotouče do útočné třetiny pouze nahazuje poté, co se jich ve středním pásmu zmocní z holí Vsetína.
     
    35:02
    Šotkovský, i když o krok rychlejší než domácí obránci, neměl proti dvěma šanci.
     
    35:02
    Šumperský hráč byl v úniku faulován, Draci dostanou možnost trestného střílení.
     
    35:02
    Trestné střílení neproměněno, stav 0:2 stále trvá.
     
    36:06
    Hra se přiostřuje, na domácích jde vidět frustrace, hosté přestávají hrát s kotoučem.
     
    36:32
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Ševčík – 2 min., krosček).
     
    37:14
    Vrána čistě vyhrál buly, za pukem se hnal Vrána a následně i Broža.
     
    37:28
    Závar před Ryšavým, dvě dorážky Valachů, Šumperk následně vyhazuje.
     
    37:49
    Šumperk opět vyhazuje, Vsetín se snaží založit útok, marně.
     
    38:32
    Hosté v plném počtu.
     
    38:51
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Pěkná souhra hostů. Do přečíslení dva na jednoho se dostali dva z řad Mladých Draků. Ševčík poslal nádhernou bekhendovou přihrávku na ONDŘEJE ŠOTKOVSKÉHO, který měl už lehkou práci zacílit do téměr odkryté klece domácích. Šumperk se ke konci druhé části hry ujímá vedení 3:0. Asistence: Petr Ševčík a Filip Tomiczek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina hry je minulostí. Opět lze říci, že jsou u kotouče spíše hosté, kterým se daří nejen se na něm držet, ale i vysílat velký počet střel. Dominance Mladých Draků ale není zcela tak velká jako v první třetině. K pár nepříjemným střelám se dostali domácí. Šumperk ale ve druhé periodě navýšil vedení zásluhou Ondřeje Šotkovského. Do třetí třetiny tedy půjdou Draci s tříbrankovým náskokem. Pokud s tím domácí budou chtít něco udělat mají na čase.

    Třetí třetina začne přibližně v 20:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín do poslední třetiny nastoupil akčně a snižuje na rozdíl dvou branek. Hostujícího gólmana dostali pod tlak Janíček s Bachánkem, šumperská obrana nebyla na svých místech. Janíček naservíroval puk na ADAMA BACHÁNKA, který zacílil přesně k pravé tyči šumperské svatyně. Asistence: Adam Broža a Marek Houser.
     
    42:25
    Šumperk se dostal několikrát pod tlak, kotouč musel poslat na zakázané uvolnění.
     
    42:55
    Mladí Draci hráli nyní delší dobu v šesti, šest hráčů bylo na ledové ploše i v době, kdy hlavní arbitr přerušil hru.
     
    43:02
    Šumperský gólman bojoval s pukem, nakonec se mu přece jen povedlo, před brankou vznikla šarvátka.
     
    43:52
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Křivohlávek – 2 min., podrážení).
     
    43:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    43:59
    Polách vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    44:26
    Vsetín se z pásma vyhodil sám.
     
    44:55
    Šumperk je ve čtyřech.
     
    45:24
    Minařík dvakrát vyhodil kotouč do bezpečí.
     
    45:52
    Hosté v plném počtu. Vsetínu se nepodařilo zužitkovat dvojitou přesilovku.
     
    46:49
    Mojžíš si vyjel do dobré akce, setřásl hostujícího obránce a natlačil se k brance Ryšavého, šumperský gólman jeho nebezpečný pokus vychytal.
     
    47:31
    Po dlouhé době se k puku v útočné třetině dostali hosté, nyní jsou aktivnější domácí, Minaříkova střela ale ke gólmanovi Valachů nedošla.
     
    48:37
    Znovu Minařík z mezikruží, šumperský útočník neměl dobrou rovnováhu.
     
    49:36
    Šotkovského rána vypružila hokejku šumperského útočníka, Janura chytá.
     
    50:26
    Fibigr poslal dobře mířenou střelu na Minaříka, který byl ve výborné střelecké pozici v mezikruží, tuto akci Mladých Draků oddělil od branky pouze Janura.
     
    51:39
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Šumperská obrana se držela, ale tuto situaci podcenila. Sýkora se dostal do útočné třetiny po levém mantinelu, neunáhlil se s přihrávkou a vyčíhnul si naprosto volného VOJTĚCHA VRÁNU, který zavěsil po břevno brány bezmocného Ryšavého. Na Lapači to vypadá na drama, Vsetín snížil na rozdíl jedné branky. Asistence: Adam Sýkora a Adam Bachánek.
     
    53:45
    Valaši s kontaktní brankou nabrali druhou mízu, Šumperk je nyní pod velkým tlakem.
     
    54:19
    Nepříjemný odraz o beka hostů, puk letěl směrem k šumperské brance, Ryšavý chytá.
     
    54:48
    Šembera se tlačil do šance, ve které ho doprovázel Fibigr.
     
    55:03
    Houser zůstal po střetu s Křivohlávkem ležet na ledové ploše, Vsetín dostane ke konci zápasu velkou výhodu.
     
    55:26
    Nepříjemné nahození, Ryšavý má kotouč ve své moci.
     
    55:26
    Fibigr dostal hokejkou do části obličeje, na ledové ploše se objevila krev, sudí ale zůstávají ledově klidní, bude třeba upravit ledovou plochu.
     
    55:26
    Na ledové je krev, je třeba ji upravit. Do konce zápasu zbývá 4:34 minut, domácí mají ještě 1:37 minuty přesilovku.
     
    55:26
    Jde se hrát!
     
    56:06
    Velká šance Vsetína, Ryšavý kotouč neměl po lapačkou a dorážet mohl jeden z domácích útočníků, nepovedlo se.
     
    57:03
    Hosté v plném počtu.
     
    58:02
    Kotouč je v útočné třetině hostů.
     
    58:21
    Polách v gólové šanci, jeho střela byla nepřesná.
     
    59:01
    Poslední minuta.
     
    59:13
    Icing hostů, bude se vhazovat před Ryšavým.
     
    59:13
    Valaši odvolali, Janura je na střídačce.
     
    59:41
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Dnes si body z Valašska odvezou nejspíše hosté. ADAM POLÁCH přidává další branku Šumperka a upravuje na 4:2. Asistence: Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je minulostí. Zprvu rozhodnuté utkání bylo nakonec velkým dramatem. Šumperk po první třetině vedl 2:0 zásluhou Adama Polácha a Filipa Tomiczka. Ve druhé periodě náskok hostů navýšil Ondřej Šotkovský. Draci byli v první třetině výrazně lepší, ve druhé dvacetiminutovce se tempo pomalu srovnávalo, ale Mladí Draci byli stále výrazně lepší. Domácí ale zápas zdramatizovali. V poslední třetině hned po jedenácti sekundách snížil na 1:3 Adam Bachánek, kontaktní gól na 2:3 vstřelil v 52. minutě Vojtěch Vrána. Od této minuty Vsetín tlačil, snažil se dostat šumperské hráče pod tlak, nepříjemně střílel, zkoušel power play. Hosté si ale vedení pohlídali gólem do prázdné branky z hole Adama Polácha, který upravil výsledek na konečných 4:2 pro šumperské Mladé Draky.

    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás zítra během Chanceligového utkání Vsetína proti Ústí nad Labem a v neděli během střetnutí Mladých Draků s brněnskými Warriors. (23:54:29)
    Marken.cz

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 41. Bachánek (Broža, Houser), 52. Vrána (Sýkora, Bachánek) – 5. Polách (Blaháček), 19. Tomiczek (Sedláček, Šotkovský), 39. Šotkovský (Ševčík, Tomiczek), 60. Polách


    VHK ROBE Vsetín: Janura (Tkadlec) – Sýkora, Houser (C), Machů, Mojžíš, Fojtík, Čapka, Macík – Bednařík (A), Maštalíř, Janíček, Vrána, Matějíček, Veselý, Bachánek, Sopek, Broža. Trenér: Juraj Jurík.
    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (Bielecký) – Minařík, Blaháček (C), Koutecký, Netolický, Křivohlávek, Sedláček – Šembera (A), Šucha, Šotkovský, Tomiczek, Ševčík, Fibigr, Polách. Trenér: Petr Rutar.

    Rozhodčí: Rimmel – Poláček, Šobáň
    thejrc.org