Losování play-off hokejové LM (kon.)
konec
Losování play-off hokejové Ligy mistrů

Pátek 15.10.2021, 12:00Losování soutěží
     
    Zdravím fanoušky evropského hokeje! Od 12 hodin proběhne los prvního kola play-off, kde nebude chybět ani český zástupce – pražská Sparta.
     
    Sparta bude při losu mezi nasazenými týmy, což jí zajistil triumf v základní skupině v konkurenci Bremerhavenu, Växjö a TPS Turku. Svěřenci Josefa Jandače zakončili skupinu výhrou na ledě Němců a se třinácti body obsadili první místo před švédskými Lakers.

    Více českých klubů bohužel v osudí nebude, protože Třinci a Mladé Boleslavi základní skupina vůbec nevyšla. Oceláři skončili ve společnosti Fribourgu, Leksandu a Slovanu Bratislava na třetí příčce, Bruslaři byli poslední za Frölundou, Curychem a IFK Helsinky.
     
    Mezi nasazenými tak pochopitelně nechybí Frölunda, čtyřnásobný vítěz turnaje a obhájce titulu. Sparta má naopak na výběr další cestu do Švédska, odkud může narazit na Skellefteu a Leksands.

    Pro fanoušky by byl jistě atraktivní výlet do italského Bolzana, případně vyrazit za Paříž do francouzského Rouenu. Ve hře jsou však staří známí z Curychu či Mannheimu, nebezpečným soupeřem by byl také ambiciózní Mnichov.
     
    Nasazené týmy: SPARTA, Frölunda (SWE), Tappara (FIN), Fribourg (SUI), Klagenfurt (AUT), Lukko Rauma (FIN), Salzburg (AUT), Rögle (SWE).

    Nenasazené týmy: Växjö (SWE), Curych (SUI), Skellefteå (SWE), Leksands (SWE), Rouen (FRA), Bolzano (ITA), Mannheim (GER), Mnichov (GER).
     
    V prvním kole play-off na sebe samozřejmě nenarazí týmy z jedné základní skupiny, jinak žádná omezení nejsou. Může se tedy stát, že dojde na souboj týmů ze stejné země.
     
    Moderátorka Annette Fetscherin vítá všechny fanoušky losu a představuje krátké intro k vyřazovací části.
     
    U losu už je přítomen také Martin Baumann, ředitel celé soutěže. Dle jeho slov ho těší, že se soutěž vrátila a potěšila ho zejména reakce klubů a hráčů, kteří se na soutěž těší a berou ji prestižně.
     
    Zmínil také švédskou dominanci, protože téměř třetina klubů je ze Švédska. Martina Baumanna tak zajímá třeba to, kdo jejich jízdu zastaví.
     
    Na pódiu už mají muži převahu, protože dorazil také speciální host – bývalý brankář Martin Gerber. Vítěz Stanley Cupu a vicemistr světa má ve sbírce také švédský titul, Ligu mistrů si vyzkoušel v pěti zápasech.
     
    Virtuálně se připojil také útočník Thomas Koch, jehož Klagenfurt se do play-off kvalifikoval poprvé a dokonce jako první mužstvo!

    Vedle už je na dálku připojený také trenér Björn Hellqvist, který se svým Leksandem postoupil ze skupiny F na úkor Třince a Slovanu Bratislava.
     
    Los bude probíhat pod dohledem Alexe Jägera, sportovního ředitele soutěže, který dohlédne na všechny potřebné náležitosti.
     
    Začínáme první dvojicí!
     
    1
    Martin Gerber vytáhl švýcarský Fribourg, který narazí na německý Mnichov.
     
    2
    Švédské Rögle změří síly s Curychem, který si mohou sparťané škrtnout.
     
    3
    Finský šampion Lukko Rauma se vydá do Itálie, kde ho bude čekat Bolzano.
     
    4
    Sparta si musela počkat, protože bylo vytaženo Växjö! Radost ale nepanuje, protože vzápětí vylezl další švédský zástupce – Skellefteå.
     
    5
    Švédské Växjö doplní Tappara Tampere!
     
    6
    Frölunda se v cestě za obhajobou utká s Mannheimem – zajímavá dvojice.
     
    7
    Salzburg nemohl narazit na Leksands, tudíž ho čeká francouzský Rouen.
     
    8
    A k Leksandu míří zmíněný Klagenfurt.
     
    Konec losu!
     
    Los osmifinále Ligy mistrů:

    Fribourg (SWE) – Mnichov (GER)
    Rögle (SWE) – Curych (SUI)
    Lukko Rauma (FIN) – Bolzano (ITA)
    SPARTA – Skellefteå (SWE)
    Tappara (FIN) – Växjö (SWE)
    Frölunda (SWE) – Mannheim (GER)
    Salzburg (AUT) – Rouen (FRA)
    Klagenfurt (AUT) – Leksands (SWE)
     
    Těžké, těžké... Sparta narazí na švédskou Skellefteu, trojnásobného švédského šampiona. V minulosti v jeho barvách hrávali také čeští hokejisté jako třeba Petr Tenkrát nebo Martin Ševc.

    Sparťané si však po základní skupině přáli švýcarské soupeře nebo cestu do jiné země. Dočkat se mohou, ale musí poradit s týmem, který ve skupině s Tapparou, Eisbären a Luganem skončil druhý.
     
    Úvodní osmifinálové zápasy se odehrají 16. a 17. listopadu, zatímco odvety jsou na programu o týden později.
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne! (12:25:06)

    Daniel Ryl

    Los play-off Ligy mistrů:
    Fribourg (SWE) - Mnichov (GER)
    Rögle (SWE) - Curych (SUI)
    Lukko Rauma (FIN) - Bolzano (ITA)
    SPARTA - Skellefteå (SWE)
    Tappara (FIN) - Växjö (SWE)
    Frölunda (SWE) - Mannheim (GER)
    Salzburg (AUT) - Rouen (FRA)
    Klagenfurt (AUT) - Leksands (SWE)
    thejrc.org