Přerov – Kometa Brno 3:8 (kon.) | Olomouc – HK MD Šumperk 0:4 (kon.) | Třemošná – Hvězda Praha 1:6 (kon.)
Technika Brno – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | K. Vary – Kladno 6:2 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 4:3 (po pr.)
Třinec – Poruba 4:2 (kon.) | Slavia – Jihlava 0:5 (kon.) | Tábor – Motor ČB 0:3 (kon.)
PZ Kladno – Chomutov 1:10 (kon.) | Zlín – Vítkovice 4:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 4:2 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Kobra – Mountfield HK 1:6 (kon.) | Havířov – Vsetín 2:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (3:1, 1:1, 0:0)
HC RT TORAX Poruba
Sobota 16.10.2021, 13:00Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 13:00.
     
    Hezký den z třinecké WERK ARENY, kde dnes budeme sledovat souboj mezi dorostenci Ocelářů a Poruby.
     
    HC Oceláři Třinec

    Svěřenci trenéra Marka Malíka mají zatím sezonu rozehranou velmi dobře. Mladí Oceláři v devíti zápasech vybojovali jednadvacet bodů a ve skupině Východ jim patří druhá příčka.

    Nejproduktivnější hráči Ocelářů

    Adam Cedzo – 18 bodů (9+9)
    Matěj Kubiesa – 18 bodů (7+11)
    Miroslav Holinka – 12 bodů (7+5)
     
    HC RT TORAX Poruba

    Také hosté z Poruby si v novém soutěžním ročníku počínají výborně. Ostravští hokejisté už na svůj účet nahráli dvanáct bodů a ve východní skupině se nacházejí na čtvrtém místě.

    Nejproduktivnější hráči Poruby

    Tadeáš Kalužík – 16 bodů (9+7)
    Maxim Vehovský – 13 bodů (6+7)
    David Moravec – 8 bodů (3+5)
     
    Vzájemné zápasy

    Oba dnešní soupeři už se v této sezoně jednou potkali a to na ledě Poruby, odkud si tři body za vítězství 4:0 odvezli mladíci Ocelářů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Solowski, D. Buják, Ćmiel, Pospíšil (A), Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa (A), Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica (C), Urbánek, Mikula.

    HC RT TORAX Poruba: Mareček (Chylík) – Pawlas, Jeřábek, Janeček, Kršík (A), Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, Konečný, Vendelín, Moravec (C), Murín, Szcześniak, Šrubař, Kalužík (A), Vehovský.

    Rozhodčí: Goňa – Konvička, Klimek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Oceláři už dostali puk do útočného pásma a v dobré střelecké pozici se ocitl Kubiesa, z těsné blízkosti branky ale na gólmana soupeře nevyzrál. Poruba se následně brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    01:15
    Pohludka se u mantinelu s ničím nepáral a nahodil puk na Marečka. Porubský gólman nastavil lapačku a kotouč zachytil.
     
    01:45
    Jeden z domácích útočníků se otočkou dostal kolem Kršíka a porubskému hráči nezbylo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu. Hostující bek fasuje dvě minuty za podrážení a Třinec si zahraje první přesilovku.
     
    02:03
    V početní výhodě už na Marečka hned dvakrát pálil Cedzo. V prvním případě porubský gólman zachytil kotouč ve své výstroji, u druhé střely jej vyrazil mimo.
     
    03:39
    Po další střele Cedza se k dorážce mohl dostat Kubiesa. Třinecký útočník se ale nezorientoval včas a dobrá šance vyzněla doztracena.
     
    03:45
    Kršík už se zapojil do hry, první oslabení hosté zvládli.
     
    04:57
    Kalužík si mezi kruhy řekl o puk, který mu ale následně od hole odskočil a zamířil do rohu kluziště.
     
    05:12
    Parádní zákrok teď vytasil třinecký Milota. Jeden z hostujících útočníků zakončoval u levé tyče do odkryté části branky, kam se ale brankář Ocelářů bleskově přesunul a zmařil výbornou šanci Poruby.
     
    05:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Otřepané pravidlo, které ale platí. Po přistrčení Adama Cedza jel MATĚJ KUBIESA zcela sám na porubského brankáře a svůj únik proměnil přesnou střelou mezi betony. Asistence: Adam Cedzo.
     
    06:45
    Porubskému brankáři teď nějakou dobu zřejmě bude zvonit v uších. Domácí útočníci nejprve vytvořili menší závar v porubském brankovišti a následně ranou z mezikruží orazítkovali horní tyč.
     
    07:37
    Matěj Kubiesa znovu ukázal, proč je aktuálně nejlepším nahrávačem Ocelářů. Útočník se sedmnáctkou na dresu teď výborně našel mezi kruhy postaveného Holinku, proti jehož střele výborně zakročil Mareček.
     
    08:48
    Poruba právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno. Po menším zaváhání třinecké obrany ujeli hosté do přečíslení dva na nikoho. Zakončení na sebe vzal TOMÁŠ VENDELÍN a přesnou ranou poslal puk za Milotova záda. Bez asistence.
     
    09:56
    Oceláři se ihned po inkasovaném gólu usadili v útočném pásmu, s pukem se ale zatím motají jen u mantinelu.
     
    10:22
    S bolestivou grimasou teď na střídačku odjíždí Kalužík. Hostující útočník nejprve ranou z pravé strany nevyzrál na Milotu a následně mu jeden z hráčů Třince zřejmě vysekl hůl z rukou. Zákrok se ale obejde bez menšího trestu.
     
    10:41
    Cedzo znovu ukázal své obrovské kvality, když se prokličkoval až k Marečkovi. U zakončení ale třineckému útočníkovi puk úplně nesedl na holi a porubský gólman stačil zasáhnout.
     
    10:41
    Po akci Cedza se o dorážku pokoušel Kubiesa a jeho počínání rozhodčí ohodnotil dvěma minutami za sekání. Nervy na uzdě ale neudržel porubský Kršík, který fasuje dvě minuty za hrubost a hrát se tak bude ve čtyřech.
     
    11:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou znovu do vedení a to díky PETRU SIKOROVI. Třinecký útočník si teď v útočném pásmu počínal hodně drze, před brankou se zbavil protihráčů, pak si potáhl Marečka a nakonec zakončil do prázdné klece. Parádní akce. Asistence: Dominik Buják.
     
    12:41
    Oba vyloučení hráči se vrací do hry a pokračovat budeme znovu v pěti.
     
    13:58
    Nechybělo moc a bylo znovu srovnáno. Nahozený puk od modré čáry byl při svém letu tečován a jen těsně minul pravou tyč třinecké branky.
     
    15:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další povedená souhra Ocelářů, kteří odskakují do dvougólového náskoku. Lipka přesným pasem oslovil svého kapitána PATRIKA MASNICU a než se Mareček stačil přesunout, mohl lovit puk ze své sítě. Asistence: Jakub Lipka, Petr Sikora.
     
    17:26
    Porubu teď v obranném pásmu pořádně zlobí neposlušný puk. Hosté se už několikrát snažili vyhodit, místo toho ale jen vrací kotouč na třinecké hole.
     
    18:33
    Volas to v útočném pásmu přehnal s agresivitou a dostává menší trest za zásah do hlavy nebo krku.
     
    19:26
    Moravec to zkusil individuálně, daleko za modrou čáru se ale nedostal a nakonec jen nahodil puk do rohu hřiště.
     
    19:38
    Oceláři jdou do tří. Zákrok Urbánka v obranném pásmu byl vyhodnocen jako podrážení a Porubu čeká téměř minutová přesilovka pět na tři.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V samotném závěru ještě došlo k faulu jednoho z třineckých hráčů a Poruba tak do druhé části vstoupí v dlouhé dvojnásobné výhodě.
     
    První třetina vyšla lépe domácímu Třinci. Mladí Oceláři si během dvaceti minut vytvořili více šancí a po zásluze odcházejí do kabiny s dvoubrankovým náskokem. Na začátku druhé části je ale čeká těžká šichta při bránění dlouhého oslabení.

    Další část začne přibližně v 13:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vyloučeným hráčem z konce druhé třetiny je obránce Buják, který si vysloužil menší trest za podrážení. Jeho trest se ale začne počínat až po vypršení trestu Volase. Tedy přibližně za dvacet sekund.
     
    22:27
    Oceláři všechna oslabení zvládli a teď už jsou zase na ledě v pěti hráčích.
     
    26:02
    Ale ne na dlouho. Jako další putuje na trestnou lavici Blaha, který si vykoledoval menší trest za držení hole.
     
    26:17
    Poruba právě vstřelila branku!
    A tentokrát už hosté trestají. Po ose Daniel Janeček – David Moravec doputoval puk až k TADEÁŠI KALUŽÍKOVI a ten se nemýlil. Poruba proměňuje přesilovku a snižuje na rozdíl jediné trefy. Asistence: David Moravec, Daniel Janeček.
     
    27:56
    Na trestnou lavici teď ale odchází Maxim Michalčík, který se provinil podrážením.
     
    28:48
    Hned několik prohřešků teď viděl hlavní rozhodčí. Na straně Třince jsou vyloučeni Masnica s Bujákem za nesportovní chování, respektive sekání. V dresu Poruby pak budou pykat Janeček se Šrubařem za hrubost, respektive zdržování hry (vystřelení puku mimo hřiště).
     
    30:48
    Všichni vyloučení hráči jsou zpátky na ledové ploše. Vzhledem k nastavenému trendu druhé třetiny ale tato situace zřejmě nebude trvat dlouho.
     
    37:21
    Dvířka na trestnou lavici se znovu otevírají a odpykat si dvě minuty za nedovolené bránění už poslušně odjíždí Maxim Vehovský.
     
    38:57
    Po prudké přihrávce Volase mohl do prázdné klece dorážet Gerych. Než se ale třinecký útočník zorientoval, bylo po šanci.
     
    39:23
    Jako další pálil z levé strany prudce Kubiesa, Mareček ale do jeho rány včas nastavil svůj beton.
     
    39:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už to ale Ocelářům vyšlo. Prudká rána na porubskou branku tentokrát přiletěla z pravé strany útočného pásma a ADAM CEDZO už se spoluhráči slaví svou první trefu v zápase. Asistence: Patrik Masnica, Matěj Kubiesa.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí po gólu na každé straně vyrovnaně, spokojeněji ale znovu odcházejí domácí mladíci. Svěřenci trenéra Marka Malíka v závěru prostřední části našli odpověď na trefu Tadeáše Kolužíka a díky gólu Adama Cedza jdou do kabiny za stavu 4:2.

    Třetí třetina začne přibližně v 14:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Poruba se mohla hned na začátku poslední třetiny dotáhnout na rozdíl jediného gólu. Střelu Moravce z kruhu ale zvládl zlikvidovat třinecký Milota.
     
    41:07
    Oceláři tak mohli udeřit z přečíslení dva na jednoho. Zakončujícímu hráči to ale nevyšlo podle představ a puk zůstal pod Marečkem.
     
    43:29
    Domácí jdou do čtyř. Nedovoleným zákrokem se podle rozhodčího provinil Dominik Buják, který si odchází odpykat menší trest za hrubost.
     
    44:35
    Janeček to zkusil od modré a trefil horní tyč třinecké branky. Následně Oceláři vyhazují přes všechny čáry.
     
    44:59
    Hráči Poruby navíc na vlastní modré zazmatkovali a museli hasit útok soupeře. To se jim sice povedlo, vyvarovat se faulu už ale nikoli. Na trestnou lavici za podrážení míří Glos.
     
    45:29
    Buják je zpátky na ledě, začíná zkrácená přesilová hra Třince.
     
    46:40
    Hodně rychle se teď musel vracet Pospíšil, aby zastavil unikajícího Vehovského. Třinecký bek odvedl dobrou práci a zakončení protihráči nedovolil.
     
    46:59
    Na ledě už je také Glos, pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    49:34
    Další faul Dominika Bujáka posílá Třinec znovu do čtyř. Tentokrát si třinecký bek vykoledoval menší trest za nedovolené bránění.
     
    51:12
    Janeček to zkusil od modré, ale velmi nepřesně. Pokus porubského obránce trefil jen zadní mantinel za brankou.
     
    51:34
    Domácí zvládli i další oslabení a teď už znovu hrají v pěti.
     
    52:27
    Kalužík se mohl dostat do brejku, celá akce ale měla jeden drobný problém. Hostující hráč byl v ofsajdu a proto jeho útok velmi rychle končí.
     
    53:36
    Třinec měl jít do čtyř za hru v šesti, nakonec ale půjde rovnou do tří. Střídačka Ocelářů vehementně protestovala proti výroku sudích a nakonec kromě trestu za příliš mnoho hráčů fasuje i dvě minuty za nesportovní chování.
     
    53:36
    Necelých sedm minut před koncem čeká Porubu další dvojnásobná přesilovka a proto logicky přichází oddechový čas hostů.
     
    54:24
    Poruba už si v dvojnásobné výhodě připsala dvě střely, obě se staly kořiští Milotovy lapačky.
     
    54:51
    Buják nejprve zablokoval další ránu a následně puk odpálil přes všechny čáry.
     
    55:26
    Hráči Poruby už po dorážce Moravce zvedali ruce nad hlavy. Puk ale místo do branky projel podél tyče za ní a tak se skóre pochopitelně nemění.
     
    55:36
    Pohludka se Sikorou už vyrazili z dvířek trestné lavice a z tribun zní potlesk za výborně zvládnuté oslabení ve třech proti pěti.
     
    57:28
    Milota teď schytal pořádně tvrdou ránu přímo do masky, hra ale pokračuje dál.
     
    57:44
    A další trest pro Třinec. Pykat bude kapitán Masnica a to za zásah do hlavy nebo krku.
     
    58:05
    Hostům dnes přesilovky moc nejdou a ta aktuální v tuto chvíli končí. Po faulu v obranném pásmu bude za podrážení pykat Glos.
     
    59:22
    V závěru nás čeká ještě krátká přesilovka čtyři na tři v podání Třince. Ke Glosovi totiž na trestnou lavici usedá taky Kalužík a to za držení.
     
    59:50
    Domácí už jsou v pěti proti třem a málem slavili pátý gól. Volas ale při střele do odkryté části branky zlomil hůl.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina už ani přes řadu vyloučení na obou stranách gól nenabídla a tři body tak po výhře Ocelářů 4:2 zůstávají v Třinci. (15:13:10)
    Marken.cz

    Martina Sikorová

    Branky a nahrávky: 6. Kubiesa (Cedzo), 12. Sikora (D. Buják), 16. Masnica (Lipka, Sikora), 40. Cedzo (Masnica, Kubiesa) – 9. Wendelín, 27. Kalužík (Moravec, Janeček)


    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Solowski, D. Buják, Ćmiel, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula
    HC RT TORAX Poruba: Mareček (Chylík) – Pawlas, Jeřábek, Janeček, Kršík, Glos, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, Konečný, Vendelín, Moravec, Murín, Szczesńiak, Šrubař, Kalužík, Vehovský
    thejrc.org