Jablonec – Č. Budějovice 2:2 (kon.) | Ostrava – Slovácko 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Bohemians 1905 4:1 (kon.)
Slavia – Liberec 3:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:2 (1:2)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 16.10.2021, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký víkend. (17:59:29)
     
    Je dobojováno, Jablonec se s Dynamem nakonec rozchází smírně. Hosté už ve druhém poločasu vrhli většinu sil do defenzivy a Severočeši dlouho marně dobývali pokutové území. Nesmírně důležitým se ukázal být sběh událostí na začátku závěrečné čtvrthodiny. Bassey v obrovské šanci nepřekonal debutujícího Vajnera v jablonecké brance a nepotvrdil výhru svého týmu. Trest přišel hned vzápětí, když se ze standardky znovu prosadil Martin Doležal.

    V posledních minutách měl ke třem bodům vzhledem k hernímu projevu o něco blíže Jablonec, remíza je ale dnes určitě spravedlivá.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tomáš Malínský se ještě zajímavě uvolnil u levé postranní čáry. Následný centr ale zamířil mimo dosah všech a utkání končí.
     
    90+3
    Centr Jana Kroba hosté ustáli. Jaroslav Zelený chtěl míč ještě hlavou rychle vracet do ohně, ale vše končí jen útočným faulem jednoho z Jabloneckých. Do konce duelu už zbývají jen desítky vteřin.
     
    90+2
    Pavel Novák z levé strany centroval před jabloneckou branku, kde si obranné povinnosti dobře splnil Jaroslav Zelený.
     
    90+1
    Martin Doležal se jako lev rval se třemi protihráči na hraně pokutového území. České Budějovice nakonec odkoply míč do bezpečí.
     
    90
    Na devadesátou minutu si Jablonečtí nechali patnáctý rohový kop. Znovu ho rozehrával Vaníček, nicméně Dynamo si poradilo. Zároveň je ohlášeno čtyřminutové nastavení!
     
    89
    Další roh Jablonce rozehrával Antonín Vaníček. Vojtěch Vorel centr vyboxoval, Tomáš Malínský se následně položil do těžkého voleje, ale netrefil míč, jak by bylo – z pohledu Severočechů – třeba.
     
    88
    Martin Sladký odkopl míč jen do autu. Jablonec vhazuje na útočné polovině, momentálně jsou to právě domácí fotbalisté, kteří se víc ženou za třemi body.
     
    87
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Tomáš Malínský.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Michal Škoda.
     
    86
    Mick Van Buren zůstal chvíli ležet na zemi, ale už je zpátky na nohou. Do konce zápasu zbývá i s nastavením zřejmě jen necelých deset minut!
     
    85
    Tomáš Čvančara jen těsně nedoskočil na centr, Vojtěch Vorel si pak dává s výkopem pořádně na čas.
     
    84
    Vojtěch Vorel si teď plnými hrstmi vybral pořádnou porci štěstí. Odkop od vlastní branky mu vůbec nesedl, míč poté projel po zemi mimo dosah všech jabloneckých hráčů.
     
    83
    Diváci vybízeli ke střele z dálky Vojtěcha Kubistu. Jablonecký stoper se jim pokusil udělat radost, dělovka nicméně byla znovu zblokována.
     
    82
    Jablonec si dával hodně na čas s rozehrávkou standardní situace. Nakonec z toho byl zajímavý signál. Miloš Kratochvíl se otočil ve vápně a trefil jen blok.
     
    80
    Domácí jsou rázem jako polití živou vodou a snaží se o obrat. Dynamo bude hodně mrzet obrovská šance Basseyho těsně před vyrovnávacím gólem.
    78. Martin DOLEŽAL - 2:2
     
    78
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Domácí se ze třináctého rohu konečně prosazují a je vyrovnáno. Antonín Vaníček svůj centr od rohového praporku přetáhl na Vojtěcha Kubistu, který míč sklepl hlavou na malé vápno. Tam ho přizvedl MARTIN DOLEŽAL, jehož hlavička se po odrazu o břevno snesla do brány!
     
    77
    Severočeši jsou momentálně v útlumu a pokutové území Dynama nenavštěvují tak často. Změnit to chtěl Václav Pilař, jehož střela vytloukla blok. Uvidíme další rohový kop.
     
    76
    Mick Van Buren zpětnou přihrávkou z levé strany našel Fortune Basseyho, který byl úplně sám před Tomášem Vajnerem! Jablonecký brankář ale udržel svůj tým ve hře výborným zákrokem.
     
    75
    Fortune Bassey se teď už snažil něco vymyslet uvnitř pokutového území. Jaroslav Zelený ho dobře odstavil a Tomáš Vajner balon sebral.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 424 diváků.
     
    74
    Fortune Bassey sáhl do jablonecké kombinace a domácí pak měli jediné štěstí, že Patrik Čavoš vůbec neodhadl dráhu míče a nevyslal Basseyho do úniku.
     
    72
    12:0 – taková je statistika rohových kopů! Domácí svoji sbírku rohů rozšířili o další kousek, ovšem Janu Krobovi se centr vůbec nepovedl. Následný pokus o ránu v podání Miloše Kratochvíla skončil také nezdarem.
     
    72
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Petr Javorek.
     
    71
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Antonín Vaníček.
     
    71
    Fortune Bassey hezkou průnikovou přihrávkou oslovil Micka Van Burena. Ten se ke střele přes bránícího hráče nedostal, Tomáš Vajner může vykopávat od své brány.
     
    70
    Václav Pilař střílel už uvnitř pokutového území, nicméně přes hráz rudých dresů míč projít nemohl. Z dalšího tlaku vytěžil Jablonec znovu roh, jenže ani z toho nic nebylo.
     
    69
    Fortune Bassey táhl zajímavou protiakci Jihočechů. Jaroslav Zelený byl ale příkladně trpělivý, počkal si na kličku nigérijského útočníka a přečetl ji.
     
    68
    Centr se ale Davidu Houskovi moc nepovedl, míč se točil daleko od českobudějovické branky a doskákal mimo nebezpečnou zónu.
     
    67
    Po centru Jakuba Považance mají domácí k dispozici další rohový kop.
    66. Mršič pálil vysoko nad
     
    66
    Po dlouhé době se vpřed vydalo také Dynamo. Ondřej Mihálik přihrál z pravé strany za šestnáctku Mateji Mršićovi, který si hezky zasekl protihráče a vystřelil nad branku.
     
    65
    Martin Doležal výborně překvapil liknavě rozehrávajícího protihráče a získal balon pro svůj tým. Do pokutového území se s ním pak vydal Václav Pilař, který se nakonec zamotal ve vlastních kličkách a proti přesile v těžké pozici neuspěl.
     
    64
    Ostrý centr Jana Kroba u bližší tyče vlastní branky jemně přizvedl Maxym Talovierov. Zasloužil se tak o to, že se žádný z Jabloneckých k zakončení nedostal.
     
    63
    Václav Pilař zařadil nejvyšší možný rychlostí stupeň, přesto na dlouhý nákop nedosáhl. Míč je znovu v režii vykopávajícího gólmana Dynama.
     
    62
    Vojtěch Vorel ale bude v pořádku, výkopem už balon uvedl zpátky do hry.
     
    61
    V sektoru českobudějovických fanoušků vypukl oheň, který si už berou do parády místní hasiči. To podstatnější se každopádně odehrává na hřišti, kde zůstává po nepříjemném dopadu na zem ležet hostující brankář Vorel.
     
    60
    Rozhodčí Zelinka se šel podívat k českobudějovické střídačce, odkud se v posledních minutách často ozývaly nesouhlasy s jeho verdikty. A jednomu z členů realizačního týmu udělil žlutou kartu.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Tomáš Čvančara (FK Jablonec).
     
    59
    Jakub Hora si hodně okatě říkal o odpískání nedovoleného zákroku a místo standardky těsně za vápnem přišla jablonecká protiakce. A z ní vzešel roh!
     
    58
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Patrik Čavoš.
    56. Pilařova přízemní střela mířila těsně mimo
     
    56
    Václav Pilař si hezky navedl míč na pravou nohu a z hranice šestnáctky střílel přes padajícího Maxyma Talovierova. Ukrajinský stoper jeho pokus mírně tečoval a míč proletěl těsně mimo branku!
     
    55
    Šajtli Václava Pilaře českobudějovické defenziva v klidu zvládla. Tomáš Vajner pak musel předvést další povedené vyběhnutí z branky, aby uhasil hrozící šanci Jihočechů.
     
    54
    Hodně nespokojený byl teď Jakub Považanec, kterému rozhodčí odpískal faul na Jakuba Horu. Pro Jablonec už to vypadalo hodně nadějně, domácí postupovali do otevřené obrany.
     
    52
    Dobrý centr Jakuba Považance sklepl hlavou Martin Doležal do nebezpečného prostoru. Václav Pilař, který dnes zatím na své poměry není moc vidět, se pak ke střele nedostal.
     
    51
    Jan Krob ještě stihl balon na hrací ploše a posílal ho do předbrankového prostoru. Centr však za letu už opustil hrací plochu, což zaregistroval postranní rozhodčí a dal pokyn k přerušení hry.
     
    50
    Tomáš Čvančara se dral za centrem Jana Kroba, nicméně pomohl si faulem a rozhodčí Zelinka to viděl. Severočeši to budou muset zkusit znovu.
     
    49
    Tomáš Čvančara sběhl k Liboru Holíkovi pro aut, jenže míč mu pak vracel hodně nepřesně. České Budějovice mohou vhazovat a trošku si taky užít přítomnost míče na svých kopačkách.
     
    48
    Jablonec obehrává pokutové území, ale nemá kudy. Kombinace zelenobílých momentálně připomíná házenou.
     
    47
    Domácí se hned od začátku druhého poločasu nastěhovali na útočnou polovinu. Dynamo je stažené v bloku a čeká, co soupeř vymyslí.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází David Houska, přichází Tomáš Čvančara.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Máme za sebou – pro nezaujatého diváka – hodně zábavný první poločas. V ofenzivně vedené partii se domácí ujali vedení zásluhou hlavičky Martina Doležala. Už za necelých deset minut ale bylo skóre úplně opačné, České Budějovice si totiž z dálky vystřílely obrat. V síti skončily parádní dělovky Mateje Mršiće a Ondřeje Mihálika. Jelikož zelenobílí v dalším průběhu i přes nápor vyrovnat nedokázali, budou se o to muset pokusit ve druhé části.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Severočeši měli k dispozici ještě jeden rohový kop. Rozehrávky se opět chopil Jan Krob, jehož nízký centr po teči poskakoval uvnitř pokutového území. Hráči Dynama balon včas odkopli.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty, ve kterých zřejmě bude pokračovat jablonecké dobývání.
     
    44
    Jakub Považanec fauloval Van Burena a pak střílel zpoza vápna. Rozhodčí nicméně odpískal nedovolený zákrok, vzrušení tedy bylo zbytečné.
     
    43
    První poločas spíše klidnějším tempem spěje ke svému konci. Jablonec by před přestávkou ještě rád vyrovnal, v posledních minutách ale jeho snaha končí před pokutovým územím.
     
    41
    Mick Van Buren zkusil, kam až do jablonecká obrana pustí. S míčem na kopačce se prohnal až na hranici pokutového území, kde už mu domácí v přesile vystavili stopku.
     
    40
    Maxym Talovierov doběhl míč před Dominikem Pleštilem a poslal ho téměř až přes hlavní tribunu jablonecké Střelnice. Severočeši budou vhazovat na útočné polovině.
     
    39
    Miloš Kratochvíl hezky zakombinoval s Davidem Houskou. Centr druhého jmenovaného byl sražen na další roh, ani z něj však domácí nic velkého nevytěžili. Byť se Jablonec právě ze standardky prosadil, rohy mu zatím nevycházejí.
     
    38
    A pozor, žlutou kartu už má i druhý stoper Dynama! Kartonek si tentokrát prohlédl Martin Králik (CEB).
     
    38
    Jakub Považanec se hodně zajímavě opřel do rány přímo ze vzduchu. Jeho projektil z velké vzdálenosti zblokoval jeden z protihráčů.
    37. Doležal pálil z otočky, Krob z dorážky nad
     
    37
    Mohlo být vyrovnáno! Martin Doležal ustál souboj v pokutovém území a pohotově pálil z otočky. Vojtěch Vorel ovšem jeho tvrdou ránu reflexivně vyrazil!
     
    36
    Tomáš Vajner teď výborně přečetl situaci a vyběhl daleko mimo své pokutové území, aby uklidil míč před nabíhajícím Basseym.
     
    35
    Po prudkém centru Davida Housky bylo před českobudějovickou bránou živo. Mick Van Buren nakonec balon trkl na rohový kop, který si posléze suverénně našel Vojtěch Vorel.
     
    34
    Martin Doležal dnes přitahuje centry jako magnet. Martin Králik se na jabloneckého útočníka dobře nalepil a důležitý vzdušný souboj zvládl.
     
    33
    David Houska se nakonec vyškrábal na nohy, uvidíme, zda bude schopen v utkání pokračovat.
     
    32
    Na zemi zůstal ležet jeden z jabloneckých hráčů, bude z toho standardka.
     
    31
    Matej Mršić kroutil z levého křídla zajímavý centr, který netypicky odhlavičkoval Václav Pilař. České Budějovice nyní znovu mají více ze hry.
    30. Vajner zneškodnil van Burenovu hlavičku
     
    30
    Tomáš Vajner zachránil Jablonec od další inkasované branky. Na centr z pravé strany si totiž počíhal úplně volný Mick Van Buren, mladý gólman domácího celku ale prostor u bližší tyče dobře utěsnil.
     
    29
    Centr od rohového praporku propadl až k Vojtěchu Kubistovi. Ten to ale nečekal a míč mu mířil na prsa, zakončit tedy nestihl.
     
    28
    Nízký centr Jaroslava Zeleného přizvedl Václav Pilař. Dynamo se ubránilo, jenže vzápětí před jeho branku přiletěl další ostrý balon, následovat bude roh.
     
    26
    Jakub Považanec chyboval v rozehrávce a Patrik Hellebrand to pak udělal velmi dobře. Svůj průnik do vápna zakončil centrem do malého čtverce, tam žádný ze spoluhráčů zrovna nebyl.
     
    25
    Severočeši mohli odpovědět pomocí standardní situace, ovšem centr se Janu Krobovi tentokrát nevydařil podle představ, hosté míč odvrátili.
    23. Ondřej MIHÁLIK - 1:2
     
    23
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je pořádné dělostřelecké představení Dynama! Z podobného místa jako před chvílí Mršić napřáhl ONDŘEJ MIHÁLIK a trefil se ještě lépe. Na jeho ránu ke vzdálenější tyči si Tomáš Vajner ani nesáhl a podruhé kapituluje. České Budějovice bleskově otáčejí skóre a vedou!
     
    22
    Václav Pilař z pravého okraje českobudějovické šestnáctky hezkým centrem našel Martina Doležala. Ten v obrovské šanci trkl hlavou míč těsně vedle!
     
    21
    Jablonečtí hned po inkasované brance utahují šrouby a obléhají pokutové území soupeře. Zahrávat budou už druhý roh krátce po sobě.
    20. Matej MRŠIĆ - 1:1
     
    20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Už se zdálo, že Českobudějovičtí zajímavě se rozvíjející akci až zbytečně zabrzdili. Jenže pak přibližně z dvaceti metrů parádně napřáhl MATEJ MRŠIĆ a trefil se do bližšího horního rohu! Brankář Vajner si na míč výrazně sáhl, jenže vytěsnit ho nedokázal.
     
    18
    Divoká kombinace Jablonce u postranní čáry končí autem pro soupeře. České Budějovice zakládají postupný útok.
     
    17
    Jakub Hora poslal do pokutového území hezký centr, v defenzivě proti němu pomohl Martin Doležal.
     
    16
    Patrik Hellebrand se ocitl na zemi po kontaktu s Liborem Holíkem a rozhodčí Zelinka píská jabloneckému obránci faul. Další zajímavá standardka pro Dynamo.
    15. Martin DOLEŽAL - 1:0
     
    15
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jan Krob rozehrál standardku od levé postranní čáry nadýchaným centrem do pokutového území. Nejvýše vyšplhal MARTIN DOLEŽAL a razantní hlavičkou nedal Vorlovi šanci! Jablonec se na konci úvodní čtvrthodiny ujímá vedení.
     
    13
    Maxym Talovierov (CEB) si ve středovém kruhu spíše nešikovně vyšlápl na Martina Doležala a inkasuje brzkou žlutou kartu. To je pro hostujícího stopera nepříjemný start utkání.
     
    12
    Jablonec měl následně k dispozici rohový kop. Brankář Vojtěch Vorel ho vyboxoval, ke střele se ještě snažil protlačit Martin Doležal. Byl z toho každopádně protiútok Budějovic, znovu ho táhl aktivní Fortune Bassey, ale ani nyní mu nevyšla předfinální fáze.
     
    11
    Dominik Pleštil obdržel ideální přihrávku do běhu a z pravého křídla nebezpečně nastřeloval míč před Vorla. Skvěle zakročil bránící Martin Králik.
     
    10
    Neplechu nadělal v jablonecké šestnáctce Fortune Bassey. Poslat balon před bránu se mu však nepodařilo.
     
    9
    Domácí zatím marně hledají cestu k pokutovému území. Kubista zkusil obranný blok Dynama rozbít prudkou přihrávkou po zemi, zajímavá myšlenka se s úspěchem nesetkala.
     
    8
    Jablonec se poprvé pokusil zapojit do hry Martina Doležala, dlouhý nákop se ale stal kořistí stopera. Následná průniková přihrávka na Miloše Kratochvíla také nebyla přesná.
     
    7
    Jihočeši získali standardní situaci ze zajímavé pozice pro centr. Rozehrávku na sebe vzal Jakub Hora, který překvapil všechny a pokusil se rovnou vystřelit. Míč si to každopádně zamířil daleko mimo bránu.
     
    6
    Hosté se v úvodu utkání více drží na míči a jsou to spíš oni, kdo diktuje tempo hry. Martin Králik to teď zkusil dlouhou přihrávkou do strany, situaci dobře přečetl Vojtěch Kubista.
     
    4
    Na druhé straně o sobě dali vědět i Jablonečtí, jmenovitě Václav Pilař. Snaha o přízemní centr se nicméně s úspěchem nesetkala.
    3. Debutující Vajner vychytal Mihálika!
     
    3
    Pořádně krušné přivítání na ligové scéně připravilo Dynamo debutujícímu Tomáši Vajnerovi. Ten ale první hodně těžký zákrok zvládl! Fortune Bassey přetáhl svůj centr na Micka Van Burena, který hlavou sklepl míč před branku. Na malém vápně se k hlavičce dostal úplně volný Ondřej Mihálik, který ovšem zblízka gólmana nepřekonal.
     
    2
    Mick Van Buren na hraně pokutového území prováhal možnost ke střele. Nakonec tak musel míč posouvat doprava na Martina Sladkého, jehož nepovedený centr zamířil až mimo hřiště.
     
    1
    Rozhodčí Zelinka dnes poprvé zadul do píšťalky a zápas začíná. Hned v první minutě si zahráli oba gólmani, které spoluhráči zapojili do rozehrávek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dnes uvidíme zajímavou premiéru. V jablonecké brance si první ligový start v kariéře připíše jednadvacetiletý Tomáš Vajner, který dostává příležitost i kvůli zraněním obou zkušených gólmanů severočeského celku – Jana Hanuše a Vlastimila Hrubého.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Vajner – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil, Houska, Kratochvíl, Pilař – Doležal (C).
    Náhradníci: Ježek – Vaníček, Hübschman, Surzyn, Nešpor, Čvančara, Malínský.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Hora, Hellebrand – Van Buren, Mršić, Mihálik – Bassey.
    Náhradníci: Šípoš – Čolić, L. Havel, Brandner, Čavoš, Javorek, Michal Škoda.

    Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Leška.
     
    SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE

    České Budějovice doposud prožívají sezónu jako na horské dráze. Střídání výher a porážek jim ale zatím stačí na hezkou sedmou příčku s tříbodovým náskokem právě na Jablonec. Aktuálně se Dynamu daří. V lize shodně 3:1 porazilo Karvinou a Pardubice, v poháru navíc – opět totožným výsledkem – přehrálo i druholigovou Duklu Praha. Na severu Čech bude usilovat o další bodový zisk, dosáhne na něj?
     
    FK JABLONEC

    Severočeši si v tabulce potřebují přilepšit, po deseti odehraných kolech jsou totiž překvapivě až jedenáctí. Navíc se jim nedaří střelecky, na kontě mají pouze osm branek – druhý nejnižší počet v soutěži. Po domácí prohře v derby s Libercem se zelenobílí vydali do Mladé Boleslavi, kde se utkali s Hradcem Králové. A díky trefě Malínského z nastaveného času si odvezli bod za remízu 2:2. Teď se Jablonečtí vracejí na své hřiště a chtějí se v tabulce dotáhnout právě na Dynamo.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu. FORTUNA:LIGA má na programu 11. kolo, ve kterém se utkají i Jablonec a České Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 15. Doležal (Krob), 78. Doležal (V. Kubista) – 20. Mršić (Mihálik), 23. Mihálik

    Karty:   60. Čvančara (JAB) – 13. Talovierov (CEB), 38. Králik (CEB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 15:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:13.
    FK Jablonec: Vajner – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (71. Vaníček), Houska (46. Čvančara), Kratochvíl, Pilař (87. Malínský) – Doležal (C).
    Náhradníci: Ježek – Vaníček, Hübschman, Surzyn, Nešpor, Čvančara, Malínský.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Hora, Hellebrand (58. Čavoš) – Van Buren, Mršić, Mihálik (72. Javorek) – Bassey (87. Michal Škoda).
    Náhradníci: Šípoš – Čolić, L. Havel, Brandner, Čavoš, Javorek, Michal Škoda.

    Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Leška

    Diváci: 2 424
    thejrc.org