Vltavín – Motorlet 2:1 (kon.) | Benešov – Sokolov 3:0 (kon.) | Rakovník – Povltavská 3:1 (kon.)
Domažlice – Hostouň 3:1 (kon.)
konec
FK Benešov
3:0 (2:0)
FK Baník Sokolov
Sobota 16.10.2021, 10:15 • SK Benešov • Česká fotbalová liga (A) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:09:23)
     
    Fotbalisté Benešova potvrdili roli favorita a v rámci 12. kola ČFL porazili na domácím hřišti Sokolov 3:0. K zisku tří bodů zaveleli domácí už v prvním poločase, v němž získali dvougólový náskok zásluhou Miroslava Tomka a Petra Srba. Petr Srb přidal svou druhou trefu v 54. minutě, čímž dal benešovskému vítězství pojistku. Zbytek střetnutí se odehrával v poklidnějším duchu, příležitostí již k vidění mnoho nebylo.

    Svěřenci kouče Nikla se díky vítězství odpoutali od třinácté Hostouně na rozdíl tří bodů, Sokolov zůstává třetí od konce s náskokem jediného bodu na poslední Rakovník.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Ondřej Vosáhlo mohl zkusit hrát dopředu, avšak rozhodl se neriskovat a zapojil do hry Davida Filipa. Zápas se dohrává v poklidném tempu.
     
    88
    Čerstvý Tomáš Meszáros udělal v pokutovém území kličku po své levé ruce Stocknerovi, vzápětí vystřelil levačkou. Štrunc se nenechal zaskočit a míč vyrazil ke spoluhráči.
     
    87
    Útočným faulem se provinil Miroslav Tomek. Nepočítal se skutečností, že Kýček dá tělo před míč, protihráče zezadu nešetrně sestřelil.
     
    86
    Pěknou individuální akci předvedl Pavel Roháč. S míčem se prodral až do pokutového území, přes nataženou pravačku Stana ovšem balón nepropasíroval.
     
    84
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Petr Srb, přichází Tomáš Meszáros.
    Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Richard Kalod, přichází Timotej Ziman.
     
    84
    Svěřenci kouče Nikla mají hru pevně pod kontrolou. Kombinují v blízkosti poloviny hřiště, dopředu už se ani tolik neženou, což je pochopitelné.
     
    83
    Matyáš Dubnický sice převzal míč, ale hodil si ho pryč z ideální střelecké pozice, ve snaze o centr pak trefil pouze obránce.
     
    82
    Balónu si užil rovněž brankář Petr Víšek, jehož dlouhou malou domů oslovil David Filip. Zpracování proběhlo bez problémů, stejně tak nahrávka volnému Pedrovi.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Benešova není pochyb. Domácí vedou rozdílem tří branek a na trávníku jsou stále jasně lepším týmem.
     
    80
    Petru Srbovi není hattrick přán. Po sérii odrazů se dostal ke střele, aby pravačkou z dobré pozice přestřelil bránu o několik metrů.
     
    78
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jakub Blažek, přichází Marin Olah.
     
    78
    U levé lajny ukázal výborné krytí balónu Marek Stockner, k němuž se stáhl Zdeněk Vrňák, soka připravil o balón jen za cenu faulu.
     
    77
    Dlouhý odkop Štrunce prodloužil Dubnický do míst, kde neměl žádného protihráče. Jakub Vosáhlo měl dost času na zpracování i přihrávku.
     
    76
    Ofsajdové postavení si nepohlídal Richard Kalod. Každopádně ani tak na vyběhnuvšího brankáře nevyzrál a trefil ho do levé nohy.
     
    75
    Netrvalo dlouho a domácí znovu zaútočili. Tentokráte Petr Srb nabral větší sebevědomí, avšak střelu pravou nohou úspěšně zblokoval Dan Martinec.
     
    74
    Gólman Vojtěch Štrunc vyboxoval centr Kaloda nejistě přímo k nohám Srba, jenž si na střelu nevěřil a nahrál pod sebe Ondřeji Vosáhlovi, ten přestřelil.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Tomek, 27. Srb, 54. Srb


    FK Benešov: Víšek – Srb (84. Meszáros), J. Vosáhlo, Filip, Pedro, Tomek, Kalod (84. Ziman), Roháč, Vrňák (C), Brokeš, Kulhavý (67. O. Vosáhlo).
    Náhradníci: Bára – Ježdík, Meszáros, O. Vosáhlo, Ziman.

    FK Baník Sokolov: Štrunc – Hajdo, Stan, Čermuš, Řezáč (71. Dubnický), Kovář, Blažek (C) (78. Olah), Majka (46. Krlička), Kolář (46. Stockner), Martinec, Bílek (46. Kýček).
    Náhradníci: Richter – Krlička, Stockner, Kýček, Olah, Dubnický.

    Rozhodčí: Hodek – Duda, Špindlerová

    Diváci: 120
    ocianews.com