Everton – West Ham 0:1 (kon.) | Newcastle – Tottenham 2:3 (kon.)
konec
Newcastle United
2:3 (1:3)
Tottenham Hotspur
Neděle 17.10.2021, 17:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:4. (19:48:43)
     
    Je konec! Tottenham nakonec poráží Newcastle 3:2. Ve druhé minutě sice poslal domácí do vedení Callum Wilson. Na jeho zásah odpověděl Tanguy Ndombélé. Ve 22. minutě se pak prosadil i Harry Kane. Pět minut před přestávkou došlo k přerušení hry kvůli zásahu zdravotníků na tribunách. Hned po návratu z kabin na trávník se ale prosadil Son. Hosté si po změně stran hlídali své vedení a nikam se nehnali. Newcastle v závěru zdramatizoval utkání díky vlastní brance Erica Diera, ale na vyrovnání už domácí čas neměli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Joelinton (Newcastle United).
     
    90+3
    Tottenham v závěru utkání uklidňuje dění na trávníku a hraje s míčem na kopačkách. Newcastle číhá na zřejmě poslední možnost k zaútočení.
     
    90+2
    Lucas Moura rozkmital své rychlé nohy po pravém křídle. Fotbalista Tottenhamu následně odcentroval, ale Jamaal Lascelles jeho pobídku zastavil.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
    89. Eric DIER - 2:3
     
    89
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tottenham si v samotném závěru ještě komplikuje cestu za vítězstvím! Domácí zahrávali přímý kop. Míč přiletěl do míč, kde byl nikým neatakovaný ERIC DIER, který si nechtěně vsítil vlastní branku!
     
    89
    Joelinton si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, ale pozorný Eric Dier jej vynikající poziční hrou nepustil do zakončení.
     
    88
    Sergio Reguilón spěchal za nákopem na levou stranu, ale neudržel míč na trávníku. Balón se po mokré trávě svezl do zámezí.
     
    87
    Son se po levé straně tlačil na polovinu soupeře, jenže nedokázal obejít prvního soupeře v černobílém dresu domácího celku.
     
    85
    Tottenham měl po předchozím faulu domácího záložníka k dobru přímý kop. Jeho exekuce se chopil Harry Kane, jenže technickou střelou trefil zeď.
    83. Červená karta po 2. žluté
     
    83
    Další komplikace pro domácí! Jonjo Shelvey během chvíle dostává druhou žlutou kartu a duel pro něj končí!
     
    83
    Domácí zahrávali svůj teprve druhý roh v dnešním souboji. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale nikdo v pruhovaném dresu se do něj neopřel.
     
    82
    Domácí fanoušci nyní hlasitým skandováním dávají najevo, že chtějí změnu na trenérském postu. Steve Bruce to opravdu nemá jednoduché.
     
    81
    Ndombélé na polovině hřiště vybojoval míč, který sklepl na pravou stranu. Balón ale skončil až v zámezí. Vhazovat přesto bude Tottenham.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 2. C. Wilson (Manquillo), 89. Dier (vla.) – 17. Ndombèlé (Reguilón), 22. Kane (P.-E. Höjbjerg), 45+4. Son Hung-min (Kane)

    Karty:   34. S. Longstaff (NEW), 55. Clark (NEW), 68. Hayden (NEW), 78. Shelvey (NEW), 90+4. Joelinton (NEW) – 64. Emerson (TOT)   83. Shelvey (NEW)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:4.
    Newcastle United: Darlow – Ritchie, Clark, Lascelles (C), Manquillo – Hayden – Saint-Maximin, Willock (77. Jacob Murphy), S. Longstaff (60. Shelvey), Joelinton – C. Wilson (77. Fraser).
    Náhradníci: Gillespie – F. Fernández, Fraser, Gayle, Hendrick, Lewis, Jacob Murphy, Shelvey, Schär.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Emerson, Romero, Dier, Reguilón – P.-E. Höjbjerg, Skipp – Lucas Moura, Ndombèlé, Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Gollini – Alli, Bergwijn, B. Davies, B. Gil, Lo Celso, D. Sánchez, Tanganga, Winks.

    Rozhodčí: Marriner – West, Ledger

    Diváci: 52 214
    thejrc.org