Watford – Liverpool 0:5 (kon.) | Aston Villa – Wolverhampton 2:3 (kon.) | Leicester – Manchester Utd. 4:2 (kon.)
Manchester City – Burnley 2:0 (kon.) | Norwich – Brighton 0:0 (kon.) | Southampton – Leeds 1:0 (kon.)
Brentford – Chelsea 0:1 (kon.)
konec
Watford FC
0:5 (0:2)
Liverpool FC
Sobota 16.10.2021, 13:30 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:24:17)
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 4:10.
     
    Liverpool si spravil chuť po dvou remízách a minimálně na chvíli se posunul před Chelsea na čelo tabulky. Italskému kouči Ranierimu naopak premiéra na lavičce Watfordu pořádně zhořkla. Domácí tým bude po tomto kole přinejlepším patnáctý.
     
    Osmé kolo Premier League započalo suverénním představením Liverpoolu, který si takřka celý zápas Watfordem pohrával a ve finálním účtování mu nasázel pět branek. Rovnou tři z nich dal díky přihrávkám do stoprocentních šancí Roberto Firmino. O zbytek se postarali Salah a Mané, pro kterého to byla jubilejní stá trefa v nejvyšší anglické soutěži. Z Afričanů tuto metu překonali už jenom Didier Drogba a Mohamed Salah.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+1. Roberto FIRMINO - 0:5
     
    90+1
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Rozhodčí Moss nastavil symbolickou minutu, ve které si Liverpool dal ještě jeden gól na rozloučenou! Po roztažení doprava se parádní akcí na okraji šestnáctky blýskl Neco Williams, jenž ideálně načasoval nahrávku do předbrankového prostoru a tam už to měl ROBERTO FIRMINO velmi jednoduché – hattrick.
     
    90
    Nejen Sarrovi se dnes nedaří kontrolovat ofsajdovou hranici. Caoimhin Kelleher po odkopnutí míče zjistil, že z vápna vybíhal za balonem zbytečně.
     
    89
    Tsimikasův míč na Maného vystihl Ngakia. Sissoko vytvořil protiútok, ale zároveň ho zastavil nepřesnou přihrávkou na Kucku.
     
    88
    Sarr přenesl těžiště na volnější pravou stranu, odkud na něj centroval Ngakia. Do závaru se zapojili i João Pedro a Cucho Hernández, ale na Kellehera stejně nic neletělo. Všichni si navzájem trochu překáželi.
     
    87
    Svěřenci německého stratéga Kloppa koncovku malinko vypouští. Míč drží ve středu hřiště s minimálním zájmem o posun do palebné zóny.
     
    85
    Ještě jednou Sarr, který po změně stran solidně větrá defenzivu Liverpoolu. Cucho Hernández na jeho centr ale nedosáhl.
    84. Ismaïla Sarr (WAT)
     
    84
    Caoimhin Kelleher málem přišel o čisté konto, které by pro něj bylo rozhodně cenným artiklem. Střelu Ismaïly Sarra ve výskoku vyškrábl na pravou tyč.
     
    83
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází James Milner, přichází Neco Williams.
     
    82
    Kucka byl faulován Tsimikasem. Rozhodčí chvíli váhal, ale nakonec hvizdem vzniklou šanci řeckého fotbalisty zastavil.
     
    81
    Ngakia z vlastní půlky vysouval Joaa Pedra, který zakončoval lobem nad břevno. Navíc byl domávnut ofsajd.
     
    80
    Salah přenechával centr Milnerovi, který se s chirurgickou přesností propojil s Maném. Fosterův zákrok proti hlavičce byl ale jednoduchý.
     
    79
    Salah musel čekat na podporu spoluhráčů. Zprava se snažil poslat střílenou nahrávku na Firmina, jenže provedení vydařené nebylo.
     
    78
    Ismaïla Sarr šel jeden na jednoho proti Milnerovi. Ukořistil pro své barvy první roh, který rovněž sám zakončil vysoko nad břevno.
     
    77
    Roberto Firmino si došel pro Milnerův aut hluboko na vlastní polovinu, kde je to v tento okamžik hodně zahuštěné.
     
    76
    Nízký centr Ngakii byl odmítnut. Na druhé straně měl Rose potíže se Salahem, kterému ale Foster dobře skočil pod nohy.
     
    75
    Otáčející se Sarr byl podražen Tsimikasem. Trocha klidu pro obranu Watfordu, jež nechává rozehrávku na Fosterovi.
    73. Cucho Hernández (WAT)
     
    73
    Cleverleyho špatné přenesení napravil Sissoko, jenž měl po své levé ruce volného Cucha Hernándeze. Obalovačka na zadní tyč však byla nepřesná.
     
    71
    Sadio Mané mířil do protipohybu Fostera poté, co ho diagonálou vybídl k zakončení Oxlade-Chamberlain. Rozměry branky byly opět nedostatečné.
     
    70
    Alex Oxlade-Chamberlain měl vlevo k dispozici Tsimikase, jehož centr do malého vápna s obtížemi zkrotil veterán v brance Watfordu.
     
    69
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Emmanuel Dennis, přichází Joao Pedro.
     
    68
    Naby Keïta se nenápadně vysunul až do šestnáctky, kde přebíral nahrávku Salaha. Ze slušné pozice každopádně minul bránu.
     
    67
    Jednoznačně největší závar před brankou Liverpoolu vznikl díky ofsajdu. Zablokované střely Cucha Hernándeze a Craiga Catharta byly mimo soutěž.
     
    66
    Sarr byl na všechno sám. Po skluzu Millnera se sice rychle zvedl na nohy, ale rozhodčí přesto zapískal standardní situaci.
     
    64
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    64
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Andrew Robertson, přichází Kostas Tsimikas.
     
    63
    Štěstí pro Watford. Alexander-Arnold napřáhl zpoza vápna a zasáhl nohu Rose, po jehož teči skončil balon těsně vedle Fosterovy levé tyče.
     
    62
    Milner jistojistě vybojoval míč uvnitř vlastního vápna. To něj posléze letěl ještě jeden nákop, ale o ten se už postaral irský gólman Kellleher.
     
    61
    William Troost-Ekong nepřesvědčivě odehrál balón na Maného, který si připravil střelu z half-voleje. Zásah Fostera vyžadován nebyl.
     
    60
    Liverpool si dává trochu pohov a přihrává si v bezpečné vzdálenosti od obou branek. Za této konstelace už se nemusí nikam hnát.
     
    58
    Cucho Hernández vymyslel na rohu velkého vápna jakousi diagonálu k zadní tyči, kterou však nezavíral žádný z hráčů Watfordu.
     
    56
    Velká, skoro až ironická, radost v hledišti. Juraj Kucka vyprodukoval první domácí střelu, když z nějakých pětadvaceti metrů našel připravený koš Caoimhina Kellehera.
     
    55
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Kiko Femenía, přichází Jeremy Ngakia.
    54. Mohamed SALAH - 0:4
     
    54
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Další úchvatná akce MOHAMEDA SALAHA! Po ztrátě Cucha Hernándeze těsně před vápnem doslova vymíchal Catharta a svým typickým obstřelem na zadní tyč nedal Fosterovi žádnou šanci.
     
    53
    Těžko si představit jednostrannější partii. Liverpool vede na střely 10:0 a dá se čekat, že tento rozdíl velmi brzy ještě naroste.
    52. Roberto FIRMINO - 0:3
     
    52
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Je tady zásah na 3:0! Craig Cathcart ve skluzu vystřelil do vlastního gólmana, když se snažil překřížit cestu Robertsonově přihrávce Salahovi. Fosterem vyražený míč si našel ROBERTO FIRMINO a snadnou dorážkou zvýšil na rozdíl tří gólů.
     
    51
    Cucho Hernández měl trošku volněji na levé straně. Balon ale neodevzdal včas a Liverpool díky jeho jednoduché ztrátě míří do protiútoku.
     
    50
    Foster už poněkolikáté nepřesvědčivě rozehrál. Přidělal práci Roseovi, který vhodně provedeným skluzem nedovolil hostům další koncovku.
    49. Mohamed Salah (LIV)
     
    49
    Mohamed Salah si bleskovým manévrem navedl míč na levačku, ale obstřelem přes obránce nezakončil dostatečně k tyči. Foster vyráží na roh.
     
    48
    Robertson se ani nadvakrát neprosadil na levém kraji. Dennis si ale nevyhověl se Sissokem a k vidění tak byl sražený centr Maného.
     
    47
    Stačilo jen pár vteřin a Trent Alexander-Arnold už se z pozice pravého beka dostal do palebné pozice. Křížem však bránu minul.
     
    46
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Adam Masina, přichází Tom Cleverley.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 0 – 3
    Střely mimo: 0 – 1
    Držení míče: 16 % – 84 %
    Rohové kopy: 0 – 7
    Ofsajdy: 3 – 1
    Fauly: 1 – 5
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    Watford nastoupil pod vedením nového trenéra Ranieriho zakřiknutě a než se trošku zmátořil, tak už prohrával stým ligovým gólem z dílny Sadia Maného. Liverpoolu stačil výkon na půl plynu, aby kontroloval dění na trávníku. Ještě blíže vítězství je od 37. minuty, kdy na současných 2:0 pro hosty upravil stav Roberto Firmino.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Joël Matip ve snaze o hlavičku utrpěl nějakou tržnou ránu v obličeji. Před odchodem do šaten se kvůli tomu už nic nestane.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    44
    Mané předával míč Salahovi, ke kterému se seběhlo snad šest žlutých dresů. Těžký oblouček směrem k Firminovi doručen nebyl.
     
    43
    Emmanuel Dennis odnášel míč do bezpečí, když ho zfauloval Keïta. Klopp opět nemohl být s provedením rohu spokojen.
    42. Naby Keïta (LIV)
     
    42
    James Milner nahrával před vápnem přes osu hřiště ke Keïtovi, který napřáhl z nějakých jednadvaceti metrů a tečovaný balón se zastavil až o horní tyčku.
     
    41
    Juraj Kucka nedal přesný balón Hernándezovi. Hosté si pomohli malou domů na Kellehera, jehož záskok za Allisona je zatím naprosto poklidný.
     
    40
    Jordan Henderson srovnal se zemí Sarra. Hosté jasně ovládají hru, ale paradoxně už mají na kontě mnohem více odpískaných faulů.
     
    39
    The Reds rozjeli kolotoč krátkých přihrávek. Rytmus změnil až Salah, ale dlouhý pas z jeho nohy až do velkého vápna nedoletěl.
    37. Roberto FIRMINO - 0:2
     
    37
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Na nějaké překvapení to dnes nevypadá. Millner si vyměnil přihrávky s Maném a zleva naservíroval míč na zlatém podnose do malého vápna. ROBERTO FIRMINO tam nebyl nikým bráněn a brazilský útočník mohl pohodlně doklepávat do prázdné brány.
     
    36
    Teď je to na Vicarage Road trochu nezáživný úsek, který se odráží i na atmosféře. Na tribunách je komorní ticho.
     
    34
    Andrew Robertson si počínal v rozporu s pravidly. Zpátky do pohybu bude uvádět balon Ben Foster.
     
    33
    Keïta neprocedil nahrávku z rohu vápna. Domácí přepli do svižného protiútoku, jenže Dennis nestihl nahrát na hrot Sarrovi.
     
    32
    Ani ze svého pátého rohu Liverpool nevymyslel zhola nic. To je asi jediná výtka k jeho dosavadnímu výkonu.
     
    31
    Naby Keïta si vybojoval Maného přihrávku a společně s ní také rohový kop. Ten se po zásahu Kucky bude opakovat.
     
    30
    Držení míče: 15 % – 85 %.
     
    29
    Sudí Moss nechal být podezřelý zákrok před hostující šestnáctkou. Přímý kop se nekoná, zlepšení nálady v hledišti přesto ano.
     
    27
    Sadio Mané lehce strčil do Troosta-Ekonga. Bylo pískáno ve prospěch sršňů.
     
    26
    Cucho Hernández byl Sarrem vysunut za obranu, jenže samotné zakončení mu včas znepříjemnil Trent Alexander-Arnold. Kelleher tedy nemusel řešit nic komplikovaného.
     
    25
    Počáteční nápor Kloppova týmu začíná postupně opadat. Těžiště hry se přesouvá do středu hřiště, kde se množí i nějaké ty pokusy Watfordu.
     
    24
    Cucho Hernández nezkrotil míč na levé postranní čáře. Domácí se aspoň snaží nalézt na rozehrávku vhazování Alexandera-Arnolda.
     
    23
    Moussa Sissoko nakopl balon před Sarra, kterému byl snad s pětivteřinovou prodlevou odmáván ofsajd.
     
    22
    Poprvé se musel Liverpool v plném počtu zatáhnout. Dlouho to ale netrvalo, protože domácí se nevykombinovali skrz zahuštěný pravý kraj.
     
    21
    Už to vypadalo na kloudnější akci Watfordu. Emmanuel Dennis však neměl šanci chytit průnikovou přihrávku z dílny Ismaïly Sarra.
     
    20
    Salah sladil náběh s další přímočarou přihrávkou. V jeden moment si ale dal míč dále od nohy a vybíhající Foster jeho šanci zneutralizoval.
     
    19
    Sadio Mané skvěle sklepnul van Dijkův nákop, nicméně Roberto Firmino na to nenavázal dostatečně přesnou nahrávkou k Salahovi.
     
    18
    Matipova přihrávka vypadla ze hřiště. Dožadování se rohového kopu přišlo z pohledu Liverpoolu vniveč.
     
    17
    Od sršňů je to velká odevzdanost. Když se míč pohybuje okolo půlící čáry, tak nikdo ve žlutočerném nezahajuje ani náznak presinku.
     
    16
    Maného sraženou přihrávkou Milner pouštěl hlouběji do vápna, nicméně Salahova střela přes duchapřítomné bloky stoperů neprošla.
     
    15
    Rozhodčí Moss se nechtěně vložil do kombinace Liverpoolu, takže mu po přerušení hry balon poslušně vrátil. Tlak pokračuje.
     
    14
    Emmanuel Dennis se snad balonu ještě nedotkl. Teď se o to pokoušel, jenže si pomohl faulem na Jamese Milnera.
     
    13
    Jednoduše ubráněný roh Foster znegoval mizerným odkopem. S takovou si Watford koleduje o ještě větší problémy.
     
    12
    Krásná technická střela Salaha z hranice velkého vápna. Ben Foster se musel s rukavicí vyšponovat do vzduchu, projektil letěl do horního rohu.
     
    11
    Henderson s van Dijkem přenesli hru na Robertsona. Levou stranu zatím hosté využívají minimálně, prim hraje ta pravá s Mohamedem Salahem.
    9. Sadio MANÉ - 0:1
     
    9
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Wattfordu dnes od svého nového kouče pizzu nedostanou, neboť už v deváté minutě přichází o čisté konto. Fosterův výkop byl vybojován pro Salaha, který nádhernou přihrávkou do volného prostoru za obranou oslovil SADIA MANÉHO a ten bez nervů vstřelil svůj stý gól v Premier League.
     
    8
    Roberto Firmino se nepochopil se spoluhráčů a přihrávka mu utekla až za koncovou čáru. Hraje osmatřicetiletý Ben Foster.
     
    7
    Ben Foster sklidil potlesk za způsob, jak chladnokrevně lapil nákop z hloubi pole. Následný výkop se mu ale vymkl kontrole.
     
    6
    Watford hraje v úvodních minutách výhradně bez balonu. Ten nyní cirkuluje mezi van Dijkem a Matipem na obranné polovině hostů.
     
    5
    Moussa Sissoko přijel na saních k Salahovi a odehrál balon na další roh. Domácí defenziva si každopádně poradila s oběma příchozími centry.
     
    4
    Z podobného místa to Mohamed Salah vyzkoušel i podruhé. Dvojblok Rose s Masinou odrazil míč na rohový kop, z něhož Trent Alexander-Arnold nic nevytěžil.
     
    3
    Mané prodlužoval nakopávaný balón na Salaha, který v první šanci napálil tyč. Vzrušení ale bylo zbytečné kvůli Maného ofsajdu.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v červených dresech, zatímco Watford je ve žlutočerné kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Watford FC: Foster – Femenía, Troost-Ekong, Cathcart, Rose – Sarr, Kucka, Moussa Sissoko (C), Masina – Cucho Hernández, Dennis.
    Náhradníci: D. Bachmann – Cleverley, A. Fletcher, Gosling, Louza, Ngakia, Joao Pedro, Sema, Tufan.

    Liverpool FC: Kelleher – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Milner, J. Henderson (C), Keïta – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Diogo Jota, Konaté, Minamino, Origi, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, N. Williams.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Wood.
     
    Vzájemné zápasy

    29.02.2020 Watford – Liverpool 3:0
    14.12.2019 Liverpool – Watford 2:0
    27.02.2019 Liverpool – Watford 5:0
    24.11.2018 Watford – Liverpool 0:3
    17.03:2018 Liverpool – Watford 5:0.
     
    Watford FC

    Domácí tým je s bilancí dvou výher, jedné remízy a čtyř porážek na patnáctém místě, kde má čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. Mnohdy netrpělivé vedení klubu se přes nijak naléhavou situaci rozhodlo vyměnit manažery, a tak Xisco Muñoz přepustil místo zkušenému Italovi Ranierimu. Ten se bude muset hodně věnovat defenzivě, neboť ta už sedmnáctkrát za sebou neudržela čisté konto. Oblíbený kouč proto slíbil, že v případě dnešní nuly pozve tým na pizzu. Ostatně proti Liverpoolu se mu docela daří, vyhrál nad ním čtyři z pěti posledních domácích zápasů. Oslnivá čísla nemá ani útok Watfordu, jenž s čtyřmi trefami táhne Senegalec Ismaila Sarr. Mezi zraněnými jsou Francisco Sierralta a Christian Kabasele, kdežto norský útočník King vyléčil drobné zranění kolena.
     
    Liverpool FC

    Hosté zůstávají jediným neporaženým klubem v současném ročníku Premier League, kde nepoznali přemožitele už sedmnáct zápasů v řadě. Na první místo to Liverpoolu přesto nestačí, kvůli dvěma předchozím remízám 3:3 s Brentfordem a 2:2 s Manchesterem City nabrali na druhé příčce jednobodové manko na Chelsea. Německý kouč Jürgen Klopp dnes nevyužije brankáře Alissona a záložníka Fabinha, kteří vůbec nepřicestovali z reprezentačního srazu Brazílie a odletěli rovnou do Madridu, kde „The Reds“ v úterý čeká zápas Ligy mistrů. Kvůli zlomenině kotníku bude ještě dlouho chybět nadějný Harvey Elliott. Nejlepším ligovým střelcem je s šesti trefami Mohamed Salah.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu osmého kola anglické Premier League. Od třinácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Watfordem a Liverpoolem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Mané (M. Salah), 37. Firmino (Milner), 52. Firmino, 54. M. Salah (Firmino), 90+1. Firmino (N. Williams)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 4:10.
    Watford FC: Foster – Femenía (55. Ngakia), Troost-Ekong, Cathcart, Rose – Sarr, Kucka, Moussa Sissoko (C), Masina (46. Cleverley) – Cucho Hernández, Dennis (69. Joao Pedro).
    Náhradníci: D. Bachmann – Cleverley, A. Fletcher, Gosling, Louza, Ngakia, Joao Pedro, Sema, Tufan.

    Liverpool FC: Kelleher – Alexander-Arnold (64. Oxlade-Chamberlain), Matip, V. van Dijk, Robertson (64. Tsimikas) – Milner (83. N. Williams), J. Henderson (C), Keïta – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Diogo Jota, Konaté, Minamino, Origi, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, N. Williams.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Wood

    Diváci: 21 085
    thejrc.org