Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 5:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
5:0 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Pátek 15.10.2021, 20:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:26:27)
     
    Předehrávku 8. kola německé Bundesligy si ve velkém stylu podmanili fotbalisté Hoffenheimu, kteří na domácím stadiónu deklasovali Kolín nad Rýnem 5:0. Debaklu přitom z počátku nic nenasvědčovalo, neboť v první půli skóroval pouze Ihlas Bebou. Ve druhé polovině hry ale hosté více otevřeli hru ve snaze vyrovnat, což se nepodařilo, soupeř naopak přidal další čtyři kousky. Postupně se prosadili podruhé Ihlas Bebou, Christoph Baumgartner, Dennis Geiger a konečnou podobu dal výsledku Stefan Posch.

    Svěřenci kouče Hoenesse se díky vítězství posunuli v tabulce na osmou pozici, na dnešního soupeře, jenž spadl na sedmou příčku, ztrácí jediný bod.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 5:10. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:7.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    V pokutovém území se Mark Uth pěknou kličkou uvolnil přes Akpogumu, jenže pak si posunul míč mimo ideální palebnou pozici, střelu z úhlu Baumann bez větších problémů lapil.
     
    87
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí nadělují soupeři „bůra!“ Roh hosté ubránili, avšak akce Hoffenheimu pokračovala. V pokutovém území zůstal i stoper STEFAN POSCH a byl to právě on, kdo si naskočil na centr Kramariće z levé strany, za povedenou hlavičkou do pravého horního rohu natahoval Horn levou ruku marně.
     
    86
    Robert Skov v plném sprintu udělal kličku brankáři, jenže příliš dlouhou, z velkého úhlu místo prázdné brány trefil boční síť.
     
    85
    Pryč z pokutového území vystartoval Timo Horn, aby zabránil úniku Rudyho. A uspěl, před krajanem odpálil hrací předmět do zámezí.
     
    84
    Narážečka mezi Bruun Larsenem a Grillitschem nevyšla. Druhý jmenovaný patičkou pouze míč zastavil, místo aby ho poslal spoluhráči do běhu.
     
    83
    Útočný faul předvedl Georginio Rutter. Při výskoku si pomohl rukama proti Özcanovi, což pozornosti arbitra Reichela neuniklo.
     
    82
    Andreje Kramariće dělily od góly centimetry. Volný přímý kop krásně zakroutil přes zeď, Horna zachránila horní tyčka.
     
    81
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází David Raum, přichází Robert Skov.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    80
    Prvním hostujícím hráčem potrestaným žlutou kartou se stal Rafael Czichos. Kousek za vlastním pokutovým územím podrazil Ruttera bez zjevné snahy hrát míč.
     
    80
    Rozběhla se závěreční desetiminutovka základní hrací doby. Hoffenheim vede rozdílem čtyř gólů a o jeho vítězství již není sebemenších pochyb.
     
    80
    Od inkasování nepopulárního „bůra“ zachránil hosty Timo Horn. Včas se vrátil na střed brány, aby zachytil do rukavic střelu Kramariće z první.
     
    79
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jan Thielmann, přichází Tim Lemperle.
     
    78
    Na hráčích Kolína je vidět obrovská frustrace. Není divu, protože sezónu mají rozjetou velmi dobře, v tomto zápase se jim ovšem nic nedaří.
     
    77
    Hosté stále marně čekají na první střelecký pokus mezi tři tyče. Nepostaral se o něj ani Mark Uth, jenž zakončoval hlavou v ofsajdu.

    Milan Huppert

    Branky: 31. Bebou (Kramarić), 49. Bebou (Akpoguma), 51. Baumgartner (Raum), 74. Geiger, 87. S. Posch (Kramarić)

    Karty:   33. Kadeřábek (HOF) – 80. Czichos (KLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 5:10. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:7.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kadeřábek (36. Ch. Richards), Akpoguma, S. Posch, Raum (81. Skov) – Geiger (81. Bruun Larsen), Samassékou, Grillitsch, Baumgartner (73. Rudy) – Bebou (73. Rutter), Kramarić.
    Náhradníci: Philipp – Bruun Larsen, Dabbur, Ch. Richards, Rudy, Rutter, Skov, Stiller, Vogt.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Schmitz, Meré (56. Kilian), Czichos (C), Ehizibue (75. Katterbach) – S. Özcan – Kainz (56. Schaub), Uth, Thielmann (79. Lemperle) – Modeste, S. Andersson (56. Duda).
    Náhradníci: Schwäbe – Duda, Hübers, Katterbach, Kilian, Lemperle, Ostrák, Schaub, Schindler.

    Rozhodčí: Reichel – Bandurski, Pickel
    thejrc.org