New Jersey – Chicago 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Vancouver 4:5 (0:2 po s.n.) | Anaheim – Minnesota 1:2 (kon.)
Buffalo – Arizona 2:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Philadelphia Flyers
4:5 (1:0, 1:4, 2:0 - 0:0)
Vancouver Canucks
Sobota 16.10.2021, 01:07 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům NHL! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Philadelphia FlyersVancouver Cancks.
     
    Vancouver Canucks

    Kanadský Vancouver se v posledních sezónach spíše trápí. Canucks jsou takovým spíše nevýrazným týmem celé NHL. V poslední sezóně získali jen padesát bodů a obsadili poslední sedmou pozici Severní divize. V přípravě na nový ročník navíc Vancouver dokázal zvítězit jen dvakrát, když doma přehrál Calgary a Winnipeg. V úvodním duelu nového ročníku podal zajímavý výkon na ledě Edmontonu, kde padl 2:3 po nájezdech. Nils Hoglander si v duelu připsal dvě asistence.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Philadelphia Flyers

    Domácí Philadelphia dnešním duelem teprve vstupuje do nového ročníku nejprestižnější hokejové ligy světa. Philadelphia loni nepostoupila do play-off, když ve Východní divizi obsadila až šestou pozici. Na postup ztratila propastných třináct bodů. V přípravě si také připsala jen dvě výhry, když přehrála na svém ledě Washington a Boston. Před sezónou klub opustil český útočník Jakub Voráček, kterému se v úvodu nového ročníku daří v dresu Columbusu.
     
    Češi a Slováci

    Jaroslav Halák (VAN) – v úvodním duelu plnil roli dvojky
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – R. Ellis, Provorov, Braun, Sanheim, Yandle, Seeler – Konecny, Couturier, C. Giroux – Atkinson, Brassard, Farabee – J. van Riemsdyk, Laughton, Lindblom – Aube-Kubel, N. Thompson.

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson, Poolman, Q. Hughes, Burroughs, Rathbone – Podkolzin, Elias Pettersson, J. T. Miller – Garland, Horvat, Pearson – Höglander, Dickinson, Highmore – Chiasson, Lammikko, Dowling..
     
    Oba týmy už nastupují na led. Vancouver bude hrát v bílém, zatímco domácí obléknou oranžové dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Pro domácí Philadelphiia tak už také oficiálně odstartoval nový ročník NHL.
     
    00:27
    Hostující brankář Demko si musel připsat první zákrok. Brankář Vancouveru před dojíždějícím Konecnym raději přikryl kotouč do lapačky.
     
    01:05
    Van Riemsdyk v rohu útočného pásma získal odražený kotouč, který pohotově vracel zpátky před branku, kde neměl nikoho v oranžovém dresu.
     
    01:21
    Farabee poslal zajímavou přihrávku mezi kruhy, kde byl Cam Atkinson, jehož rána forhendem mířila do středu branky, kde číhal připravený Demko.
     
    02:10
    Domácí vstoupili do nové sezóny hodně aktivní. Konecny poslal nahození před branku, které šikovně tečoval Provorov, ale od jeho čepele se puk odrazil mimo.
     
    02:37
    Sanheim nahodil puk po hrazení do útočného pásma. Důrazný Farabee získal puk pro sebe, ale střelou na zadní tyč jen prověřil pevnost betonů hostujícího brankáře.
     
    03:05
    Atkinson uspěl ve sprinterském souboji s Hughesem a dostal se do útočného pásma. Střelou z jeho levé strany nechal vyniknout brankáře.
     
    03:38
    Provorov projel do útočného pásma, ale nahozením od mantinelu nemohl hostujícího brankáře překvapit. Demko měl tentokrát čistý výhled.
     
    04:05
    Hosté se po delší době vydali do útoku. Podkolzin lehce nahodil puk do útočného pásma, nicméně nikdo v bílém dresu Canucks jeho akci nepodpořil.
     
    04:12
    Philadelphia si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Tyler Myers.
     
    05:03
    Hosté získali kotouč u mantinelu ve svém obranném pásmu a bez problémů jej vyhodili přes celé kluziště až za Hartovu klec. Flyers musí začít znovu.
     
    05:24
    Znovu se hostům podařilo vyhodit puk přes celé kluziště. Yandle zavezl puk na modrou čáru, ale Philadelphia má velké problémy s usazením se v útočné třetině.
     
    06:00
    Provorov střílel příklepem od modré čáry. Hostující brankář Demko měl dobře zakrytý výhled, ale nakonec dokázal s pořádnou dávkou štěstí zakročit.
     
    06:12
    Hosté v plném počtu.
     
    06:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Philadelpha sice nedokázala využít přesilovku, ale krátce po jejím konci už se domácí celek dostává do vedení! JOEL FARABEE střílel z pravého kruhu. Jeho rána se od brankáře odrazila do dalšího obránce a od něj si puk našel cestičku za brankovou čáru! Asistence: Ryan Ellis, Ivan Provorov.
    06:15 Joel FARABEE - 1:0
     
    07:06
    Hosté jsou po obdržení úvodní branky poněkud zaskočení. Vancouver se prakticky nedostává do útočného pásma. Philadelphia zatím skvěle brání
     
    07:23
    Po další akci Philadelphie se kotouč odrazil na střídačku Vancouveru. Rozhodčí nařídili vhazování ve středním pásmu. Hra se zatím hodně kouskuje.
     
    08:10
    Domácí uspěli v přetlačované v rohu útočného pásma. Hokejisté Flyers získali puk pro sebe, nicméně hostující zadák Myers zneškodnil přihrávku před branku.
     
    08:42
    Miller si sjel na přihrávku na levou stranu, ale s kotoučem na čepeli nedokázal překonat střední pásmo. Domácí brání výborně už od červené čáry.
     
    09:12
    Atkinson dojel nahození do rohu útočného pásma, kde ustál souboj s obráncem, ale nedokázal přesně přihrát před klec Vancouveru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:24
    Až nyní musel Demko znovu zasahovat. Brankář Canucks si dal pozor na nahození z pravé strany a jednoduše schoval puk v lapačce. Vhazuje se po jeho levici.
     
    10:03
    Van Riemsdyk napadal posledního obránce Vancouveru v jeho obranném pásmu. Domácí útočník dostal soupeře pod tlak, ale kotouč nezískal.
     
    10:28
    Nicolas Aube-Kubel se dostal k volnému puku ve středním pásmu, jenže z prostoru u hrazení nedokázal nebezpečně přihrát na nikoho v oranžovém.
     
    11:03
    Justin Dowling nahodil puk od modré čáry za branku Flyers a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku. Od Vancouveru je to zatím hodně málo.
     
    11:23
    Ivan Provorov si sjel na přihrávku na levý kruh, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila na rameni hostujícího brankáře Demka, který zatím drží šance Canucks nad vodou!
     
    12:06
    Tucker Poolman využil kousek volného prostoru na pravém křídle, vnikl do útočného pásma a zakončil. Jeho ránu domácí brankář Hart vykopl betonem.
     
    12:34
    Hokejisté Vancouveru se znovu hnali do útoku po pravém křídle, jenže dlouhou přihrávku si tentokrát pohlídal domácí brankář Hart, který puk odrazem o hrazení poslal do bezpečí.
     
    13:00
    Až nyní se po dlouhé době přerušuje hra! Provorov si na modré čáře nachystal střeleckou pozici, nicméně jeho pokus zápěstím udržel Demko v lapačce.
     
    13:18
    Konecny si sjel na přihrávku z rohu útočného pásma a pohotově zakončil. Jeho ránu Demko dobře viděl a připsal si důležitý zákrok pravým betonem.
     
    14:03
    Vancouver přestál další silnou pasáž domácího celku a vydal se do útoku. Akce po levém křídle však neměla dlouhého trvání, na modré čáře zakročil Sanheim.
     
    14:29
    Nate Thompson se hnal do útočného pásma za vlastním nahozením, nicméně důrazní zadáci Vancouveru jej ke kotouči nepustili. Sledujeme minimum šancí.
     
    15:03
    Demko vyjel za svou klec, odkud bekhendem rozehrál na spoluhráče z defenzivy. Vancouver poté opět zkoušel přechod po pravé straně, jenže nebyl úspěšný.
     
    15:29
    Conor Garland si sjel na dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, nicméně špatným zpracováním se obral o možnost k zakončení.
     
    16:10
    Poprvé o sobě dala vědět také solidně zaplněná hala. Divákům se nelíbil jeden z verdiktů rozhodčích, kteří to schytali hlasitým bučením.
     
    16:38
    Travis Sanheim se hnal před branku Canucks, kam směřovala prudká přihrávka z pravé strany ledové plochy, ale osamocený hráč nedokázal zakončit.
     
    17:05
    Keith Yandle dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem. Demko viděl kotouč na poslední chvíli, ale i přesto jej dokázal ramenem vyrazit do bezpečí.
     
    17:31
    Nils Höglander se sám hnal do útočného pásma, kde si dokázal obhodit Sanheima, ale další ze zadáků v oranžovém už jej přitiskl k mantinelu.
     
    18:02
    Hart musel po hodně dlouhé době zasahovat. Domácí brankář si dal pozor na střelu z velké dálky a levým betonem puk s přehledem vykopl do rohu ledové plochy.
     
    18:36
    Oskar Lindblom si sjel na dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, kde se zkoušel otočit kolem Rathboneho, ale zadák Vancouveru zahrál pozičně na jedničku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:34
    Sanheim projel do útočného pásma, kde se dokonce protlačil do zakončení, nicméně jeho projektil forhendem minul branku o pořádný kus.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější domácí Philadelphia, která vede 1:0. O jedinou branku se postaral krátce po skončení přesilovky Joel Farabee. Poté se hra obrazně vyrovnala, ale další vyložené šance jsme neviděli.
     
    Střely na branku: 13 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Canucks se po levém křídle dostali do útočného pásma, jenže kotouč ve své moci dlouho neudrželi.
     
    20:38
    Couturier spěchal za nahozením do útočného pásma, jenže zadáci Canucks měli k puku o kousek blíže a nepustili domácího hokejistu do nebezpečné pozice.
     
    21:10
    Horvat si sjel na přihrávku mezi kruhy, ale Ellis před ním na poslední chvíli protečoval kotouč do bezpečí. Flyers pokračují v pečlivé defenzivě.
     
    21:27
    Giroux spěchal za pobídkou do útočného pásma, jenže po souboji se soupeřem se kotouč zjevil mimo ledovou plochu. Sudí nařídil vhazování ve středovém kruhu.
     
    22:10
    Konecny udržel puk na hokejce v rohu obranného pásma a odrazem o mantinel jej dostal do bezpečí. Vancouver po změně stran aktivněji napadá.
     
    22:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Vancouver se dokázal prosadit z hodně nenápadného útoku. Na přihrávku na pravou stranu útočného pásma si sjel VASILIJ PODKOLZIN, který si puk posunul na střed a zápěstím propálil Harta! Asistence: Tyler Myers, Oliver Ekman-Larsson.
    22:36 Vasilij PODKOLZIN - 1:1
     
    23:13
    Kosatky si navíc zahrají přesilovku. Domácí Konecny dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    23:32
    Domácí se hned v úvodu oslabení zmocnili kotouče v obranném pásmu a bez problémů jej dokázali vyhodit přes celé kluziště za branku Canucks.
     
    24:07
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver využívá přesilovou hru a bleskově otáčí vývoj dnešního souboje! Hosté si vytvořili tlak v útočném pásmu. ELIAS PETTERSSON střílel z pravého kruhu, ale minul branku. Odražený kotouč se od mantinelu odrazil tak štastně, že od Hartovy brusle doputoval do branky! Asistence: J. T. Miller, Alex Chiasson.
    24:07 Elias PETTERSSON - 1:2
     
    24:48
    Také domácí si zahrají přesilovku. Dvě minuty za držení dostává Jack Rathbone.
     
    25:10
    Domácí se v úvodu přesilovky sice usadili před brankou, ale nakonec se nechali obrat o kotouč. Zadáci Canucks puk nakonec vyhodili přes celé kluziště.
     
    25:38
    Keith Yandle střílel příklepem od modré čáry, nicméně jeho rána se až k brance nedostala. Demkovi pomohl blok obětavých zadáků v bílém.
     
    26:12
    Van Riemsdyk před brankou Vancouveru tečoval nahození z levé strany, ale od jeho hokejky se puk odrazil mimo tři tyče. Flyers ale nadále drží útočné pásmo.
     
    26:48
    Hosté v plném počtu.
     
    27:10
    Pettersson projel s pukem do útočného pásma a zpoza obránce jej nahodil na branku. Hart byl v tomto případě pozorný a střelu vyrazil betonem.
     
    27:26
    Horvat o sobě dal po dlouhé době vědět průnikem do útočného pásma, nicméně přesila obránců si jeho průnik pohlídala.
     
    27:37
    Ivan Provorov vyhodil kotouč mimo led a odpyká si dvouminutový trest.
     
    28:20
    Domácí získali puk v obranném pásmu a Sanheim jej bez váhání vyhodil do bezpečí. Vancouver se zatím nedostává do zakončení.
     
    28:39
    Nate Thompson se v oslabení dostal do úniku, před brankářem se pokusil o forhendový blafák, jenže Demko se nenechal ošálit!
     
    29:03
    Až nyní se hosté dostali v přesilovce ke střele. Do rány si ale lehl obětavý zadák v oranžovém dresu, který puk srazil do ochranné sítě za brankou.
     
    29:03
    Tak pozor! Domácí budou hrát ve třech! Domácí střídačka dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    29:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver využívá přesilovku pět na tři a rázem vede o dvě branky! Hosté si vytvořili obrovský tlak před klecí Flyers! Miller poslal přihrávku před branku a důrazný ALEX CHIASSON dostal puk za čáru! Asistence: J. T. Miller, Quinn Hughes.
    29:36 Alex CHIASSON - 1:3
     
    30:02
    Nadále navíc pokračuje klasická přesilovka Canucks pěti proti čtyřem. Od modré čáry zakončoval Bo Horvat, jehož dělovka zaduněla o zadní mantinel.
     
    30:29
    Hart se musel rychle přesunout proti dělovce z pravého kruhu. Domácí brankář to tentokrát stihl a připsal si nesmírně důležitý zákrok.
     
    31:03
    Domácí v plném počtu.
     
    31:26
    Sanheim chtěl odehrát kotouč zpoza vlastní branky, nicméně jeho vyhození bylo příliš pomalé a skončilo v moci obránců Vancouveru.
     
    32:00
    Philadelphia je průběhem druhé třetiny naprosto zaskočená. Domácí hokejisté se nejsou schopni vymanit z tlaku Vancouveru.
     
    32:17
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je sníženo! Domácí celek našel recept na rychlou odpověď! Philadelphia se usadila v útočném pásmu. Na přihrávku zpoza branky si sjel CAM ATKINSON, který z první protlačil puk za záda brankáře! Asistence: Joel Farabee, Keith Yandle.
    32:17 Cam ATKINSON - 2:3
     
    33:13
    Domácí brankář Hart si připsal důležitý zákrok. Přes vlastního spoluhráče Provorova toho sice moc neviděl, ale nakonec našel kotouč v lapačce.
     
    33:32
    Vancouver se znovu usadil v útočném pásmu, nicméně kombinace hostující celku neskončila zakončením mezi tři tyče.
     
    34:02
    Na opačné straně se ke střele po bleskovém přechodu do útoku dostal Lindblom, jehož projektil zápěstím skončil kousek nad horní tyčí hostující klece.
     
    34:32
    Demko si pohlídal dělovku z levé strany od mantinelu a raději puk vyrazil do rohu ledové plochy. Následně se k puku dostali zadáci Canucks, kteří uklidnili hru.
     
    35:02
    Ryan Ellis střílel příklepem od modré čáry. Do rány se mu postavil obětavý obránce, který kotouč srazil do rohu ledové plochy.
     
    35:37
    J. T. Miller nahodil puk do rohu útočného pásma a spolu se svými spoluhráči vyrazil na střídačku. Také domácí kouč pouští na led čerstvé síly.
     
    36:10
    Atkinson poslal přihrávku na levou stranu, ale důrazný Quinn Hughes pobídku přečetl a sklepl kotouč do středního pásma. Vancouver zlepšil defenzivu.
     
    36:41
    Provorov sice podrazil jednoho z hostujících hráčů, ale rozhodčí tentokrát vylučovat nebudou. Domácí obránce ruské národnosti měl tentokrát kus štěstí.
     
    37:07
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver znovu doslova dotlačil kotouč za brankovou čáru! Elias Pettersson se dostal k brance z levého křídla. Kotouč se pohyboval na brankovišti a po příjezdu J. T. MILLERA se najednou zjevil za brankovou čárou! Tady asi nebude mít Hart čisté svědomí. Asistence: Elias Pettersson, Connor Garland.
    37:07 J. T. Miller - 2:4
     
    37:49
    Van Riemsdyk se po pravém křídle dostal až na pravý kruh, odkud střílel bekhendem, ale připravený brankář Demko puk vyrazil hrudníkem.
     
    38:15
    Domácí se opět tlačí do útočného pásma se snahou o bleskovou odpověď, jenže zadáci Canucks jsou ve své třetině o chloupek důraznější.
     
    38:41
    Miller dostal nabito na levý kruh, odkud střílel příklepem, jenže jeho rána skončila vedle vzdálenější tyčky. Vancouver zatím hraje ve velké pohodě.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Nicolas Aube-Kubel – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda se mnohem lépe podařila Vancouveru, který otočil vývoj duelu. O vyrovnání se hned v úvodu prosadil Podkolzin. Na jeho zásah navázal Pettersson a v přesilovce se navíc prosadil Chiasson. Za domácí sice snížil Atkinson, ale Miller vrátil Vancouveru dvoubrankový náskok. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:4.
     
    Střely na branku: 24 – 18
     
    Další třetina začne přibližně v 3:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Hostující celek má v jejím úvodu k dispozici přesilovou hru za vyloučení WIllmana.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:37
    Chiasson se po pravé straně dostal do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, ale jeho nahození skončilo na bloku prvního soupeře.
     
    41:10
    Vancouver se ne a ne usadit v útočném pásmu. Zadáci Philadelphia zvládají oslabení velmi dobře. Flyers navíc nemají jinou možnost než oslabení přestát bez inkasované branky.
     
    41:36
    Lindblom se dokonce tlačil do útoku, jenže obránce Vancouveru se s ním skvěle vrátil a zažehnal rodící se nebezpečí.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    42:13
    Krátce po skončení přesilové hry zakončoval z pravé strany útočného pásma Bo Horvat, ale jeho ránu domácí brankář Hart schoval do lapačky.
     
    43:03
    Konecny po rychlém přechodu do útočného pásma dostal prostor na levé straně a prověřil pozornost hostujícího brankáře, který neměl s jeho střelou problémy.
     
    43:28
    Zadáci Vancouveru dokázali pokrýt další rodící se výpad Philadelphie. Braun poté přes blok poslal kotouč na střídačku domácího celku.
     
    44:20
    Vancouver se usadil v útočném pásmu. Přihrávku zpoza branky mezi kruhy si ale pohlídal domácí obránce Ivan Provorov, který puk protečoval za modrou čáru.
     
    44:47
    Bo Horvat se hnal za prudkou přihrávkou na pravou stranu, dohnal puk v rohu ledové plochy, ale pod tlakem napadajícího soupeře nepřihrál.
     
    45:06
    Connor Garland zpoza branky poslal přihrávku mezi kruhy, kde však neměl nikoho v bílém dresu. Vancouver ale hraje přesně to, co potřebuje.
     
    45:26
    Philadelphia se z tlaku Vancouveru vymanila jen za cenu vyhození kotouče obloučkem do útočného pásma. Kosatky ale mohou rozjet další akci.
     
    46:03
    Joel Farabee projel do útočného pásma, navedl si kotouč na střed, jenže pomalou střelou neposlal kotouč mezi tři tyče. Vancouver brání pozorně.
     
    46:26
    Giroux střílel příklepem z levého kruhu, ale Demko se stačil přesunout k pravé tyči, kde prudké zakončení zastavil vynikajícím zákrokem.
     
    47:00
    Domácí uklidňují rozehrávku za vlastní brankou. Oba týmy zatím stačily poslat na ledovou plochu čerstvé síly. Ve třetí části sledujeme obrovskou bitvu.
     
    47:26
    Keith Yandle získal odražený kotouč v obranném pásmu, rozjel akci Philadelphie, jenže ve středním pásmu jej o kotouč připravil další důrazný soupeř.
     
    48:00
    Quinn Hughes získal odražený puk za brankou Vancouveru, kde ustál souboj s dotírajícím soupeřem a dokázal kotouč odehrát do bezpečí.
     
    48:24
    J. T. Miller se po pravé straně dostal do útočného pásma, jenže se nedokázal odpoutat od mantinelu a zakončit. Philadelphia stále živí šance na zvrat.
     
    49:02
    Tucker Poolman dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, nicméně jeho dělovka nemířila mezi tři tyče. Odražený puk si domácí pohlídali.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:19
    Až nyní se po delší době přerušuje hra! Domácí gólman Hart doslova skočil po odraženém kotouči a raději jej přikryl lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    50:08
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a domácí se stále nedostávají do šancí. Naopak brankář Hart má nyní plné ruce práce.
     
    50:29
    Bo Horvat jen nahodil puk do útočného pásma a odjel na střídačku. Domácí následně mohli rozjet útočnou akci, ale dlouho kotouč neudrželi.
     
    51:03
    Tyler Myers vybojoval puk za vlastní brankou, kde nyní uklidňuje rozehrávku. Hokejista Vancouveru čeká na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    51:29
    Sanheim se po levé straně dostal do útočného pásma, ale zakončením z ostrého úhlu minul branku soupeře o pořádný kus. Na ledě dominují obrany.
     
    52:00
    Cam Atkinson si znovu sjel na přihrávku mezi kruhy, nicméně Demko si proti němu stačil povyjet a díky zmenšení střeleckého úhlu domácího hráče vychytal.
     
    52:21
    Philadelphia se ve třetí třetině směrem do útoku hodně trápí. Ani další pokus z pravé strany nenašel cestičku mezi tři tyče hostující klece.
     
    53:12
    Pettersson spěchal po pravém křídle za nahozením na útočnou modrou čáru, jenže důrazný obránce v oranžovém dresu jej do útočného pásma nepustil.
     
    53:35
    Oba týmy hrají ve třetí části hodně disciplinovaně. I proto jsme poslední přesilovku sledovali v úvodu třetí části za faul z konce druhé periody.
     
    54:10
    Hosté se usadili v útočném pásmu, kde nasbírali další cenné sekundy k dobru. Kotouč pro domácí Philadelphii nakonec vybojoval Sanheim.
     
    54:42
    Flyers se tlačili do útočného pásma, nicméně o kotouč přišli hned za modrou čárou. Defenziva Vancouveru ve třetí třetině prakticky nechybuje.
     
    55:12
    Giroux ustál souboj v rohu útočného pásma, poslal přihrávku na modrou čáru, nicméně následně zakončení zablokoval hned první zadák Canucks.
     
    55:34
    Ivan Provorov se musel stáhnout do obranného pásma, kam se hostům podařilo vyhodit kotouč od vlastní branky. Hosté to udělali velmi šikovně.
     
    56:06
    J. T. Miller dostal přihrávku mezi kruhy, jenže obránce v oranžovém dresu mu na poslední chvíli přizvedl hokejku. Domácí opět rychle otáčí hru.
     
    56:28
    Domácí brankář Hart si dal pozor na nahození ze středního pásma a raději schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    57:00
    Domácí brankář Hart už zůstává na střídačce! Philadelphia zkouší závěr zdramatizovat v šesti!
     
    57:36
    Oliver Ekman-Larsson dostává dvě minuty za vysokou hůl. Pro domácí se rýsuje zajímavá možnost.
     
    57:43
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Philadelphia nakonec ještě dramatizuje závěr dnešního souboje! Domácí celek dokázal zužitkovat přesilovou hru! Před brankou se k odraženému puku dostal TRAVIS KONECNY, který nedal brankáři šanci! Asistence: Sean Couturier, Keith Yandle.
    57:43 Travis KONECNY - 3:4
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:28
    Horvat se z obranného pásma pokusil trefit odkrytou branku, ale o kousek minul. Zakázané uvolnění, hra se vrátí před klec Canucks.
     
    58:48
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Philadelphia během hry bez brankáře dotahuje dvoubrankové manko! Domácí se opět usadili v útočném pásmu. Kotouč se u branky dostal do prostoru, kde číhal CLAUDE GIROUX a zkušený útočník jej poslal pod břevno! Asistence: Sean Couturier, Ryan Ellis.
    58:48 Claude GIROUX - 4:4
     
    59:12
    Domácí fanoušci jsou ve varu a chtějí rozhodnutí ještě před koncem základní hrací doby! Vancouver si už ale dává pozor na defenzivu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba nám o vítězi dnešního souboje nerozhodla! Philadelphia totiž mocným finišem dokázala smazat dvoubrankové manko! Při hře bez brankáře se nejprve prosadil Travis Konecny a o minutu později vyrovnal Claude Giroux. O vítězi tak rozhodne prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 33 – 33
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování prodloužení. Philadelphia se ihned hnala do útoku, ale Canucks získali kotouč před svou brankou.
     
    60:32
    Hughes se stačil rychle vrátit do obranného pásma, kde nepustil k puku jednoho ze soupeřů. Vancouver rozjel prodloužení hodně opatrně.
     
    61:03
    Pettersson se hnal sám na Harta, zkoušel zakončit mezi jeho betony, ale domácí brankář vytáhl fantastický zákrok!
     
    61:26
    Na opačné straně mohl rozhodnout Joel Farabee, ale Demko si proti jeho projektilu stačil povyjet a vykopl puk levým betonem mimo branku.
     
    62:06
    Domácí jsou během prodloužení o něco důraznější a tlačí se do zakončení. Demko ale působí jistým dojmem.
     
    62:35
    Hughes střílel od modré čáry, nicméně trefil jen prvního soupeře v oranžovém dresu Flyers. Nyní sledujeme o něco opatrnější pasáž.
     
    63:10
    Domácí fanoušci hlasitě povzbuzují své oblíbence, nicméně hráči Flyers jsou nyní zatlačeni do obranného pásma a čekají, co vymyslí Vancouver.
     
    63:41
    Pettersson před brankou Vancouveru tečoval zajímavé nahození, ale Hart se roztáhl na brankovišti a drží Philadelphii ve hře o vítězství!
     
    64:00
    Probíhá poslední minuta prodloužení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. O držiteli bonusového bodu budou muset rozhodnout nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Sean Couturier se rozjel jako první, ale Demko mu zmenšil úhel.
     
    1. série
    0:1
    Elias Pettersson jednoduše prostřelil domácího brankáře.
    Elias PETTERSSON
     
    2. série
    0:1
    Claude Giroux si chtěl pohrát s brankářem, ale Demko vytrčil beton.
    Claude GIROUX
     
    2. série
    0:2
    Miller se rozjel od mantinelu, vybruslil si na střed a blafákem do forhendu zajistil Vancouveru vítězství.
    J. T. Miller
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vancouver Canucks.
    Autorem rozhodujícího nájezdu je ELIAS PETTERSSON!
    Elias PETTERSSON - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je to jasné! V nájezdech se nakonec raduje Vancouver. Hostující brankář Demko vychytal domácí střelce, zatímco Pettersson i Miller proměnili a Canucks mohou slavit dva body.
     
    Střely na branku: 35 – 39
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 35 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 63:27
    Thatcher Demko (VAN) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 64:10
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (VAN) – do utkání nezasáhl
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Elias Pettersson (VAN) 1+1
    2. J. T. Miller (VAN) 1+2
    3. Joel Farabee (PHI) 1+1
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 19 338 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:06:02)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 7. Farabee (R. Ellis, Provorov), 33. Atkinson (Farabee, Yandle), 58. Konecny (Couturier, Yandle), 59. C. Giroux (Couturier, R. Ellis) – 23. Podkolzin (T. Myers, Ekman-Larsson), 25. Elias Pettersson (J. T. Miller, Chiasson), 30. Chiasson (J. T. Miller, Q. Hughes), 38. J. T. Miller (Elias Pettersson, Garland), rozh. náj. Elias Pettersson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sean Couturier (PHI)
    0:1   Elias Pettersson (VAN)
    2. série:
    0:1   Claude Giroux (PHI)
    0:2   J. T. Miller (VAN)


    Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – R. Ellis, Provorov (A), Braun, Sanheim, Yandle, Seeler – Konecny, Couturier (A), C. Giroux (C) – Atkinson, Brassard, Farabee – J. van Riemsdyk, Laughton, Lindblom – Aube-Kubel, N. Thompson, Willman.
    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), Poolman, Q. Hughes, Burroughs, Rathbone – Podkolzin, Elias Pettersson, J. T. Miller (A) – Garland, Horvat (C), Pearson – Höglander, Dickinson, Highmore – Chiasson, Lammikko, Dowling.

    Rozhodčí: McCauley, Morton – Smith, Baker

    Diváci: 19 338
    bahis siteleri