Litvínov – K. Vary 4:3 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:0 (po pr.) | Sparta – Kladno 3:4 (0:1 po s.n.)
Motor ČB – Mountfield HK 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 4:1 (kon.) | Třinec – Mladá Boleslav 5:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 17.10.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou! (19:18:39)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 23:22,
    střely mimo: 7:6,
    zblokované střely: 10:21,
    hity: 7:10,
    vhazování: 21:35,
    trestné minuty: 8:12,
    využití: 2:0.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Miloš Roman (2+0) – Jakub Kotala (0+0)
     
    Utkání mezi Oceláři a Mladou Boleslavi končí, z vysokého vítězství 5:0 se radují domácí hráči! Třinečtí zahájili první třetinu jednou brankou, kdy se ve čtvrté minutě prosadil Miloš Roman, pevné základy svého vítězství ale Oceláři přidali ve druhé periodě, kdy během dvaadvacáté minuty přidali Milošem Romanem a Erikem Hrňou další dvě branky. V závěrečné dvacetiminutovce pak Slezané využili dvě přesilové hry, Tomáš Marcinko a Roman Szturc upravili skór do končení podoby 5:0 pro domácí. Brankář Marek Mazanec se blýskl dvaadvaceti zákroky a vychytal druhé čisté konto v této sezóně.
     
    Konec zápasu.
    60:00 Roman SZTURC - 5:0
     
    60:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nakonec přesilovku využívají a pouhých pět desetin před třetí sirénou přidávají pátou branku! Ondrej Šedivý poslal z brankové čáry pobídku do převbrankového prostoru, odkud se prosadil ROMAN SZTURC! Asistence: Ondrej Šedivý, David Musil.
     
    59:10
    Marcinko zpoza hostující branky hledal Vránu s Růžičkou, ani jeden z třineckých se ale na puk nedostal a hosté se osvobodili.
     
    58:40
    Oceláři se drží v útočném pásmu, ke střele se ale domácí zatím nedostali.
     
    58:01
    Po icingu domácích se mělo vhazovat před Mazancem, sudí ale nakonec vylučují hostujícího Martina Ševce, který inkasuje dvě minuty za nesportovní chování.
     
    57:47
    Oceláři jsou v útočném pásmu. Za hostující brankou si nejprve příliš nerozuměli Marcinko s Nestrašilem, následné nahození Marinčina od modré letělo vedle branky.
     
    56:55
    Bruslaři se ještě snaží vsítit alespoň čestnou branku, třinecká defenzíva ale zatím funguje spolehlivě a Mazanec nemá žádnou práci.
     
    55:56
    Hosté hrají v plném počtu. V závěru přesilovky ještě kombinoval Jaroměřský s Adámkem, 3 464 diváků pak sledovalo nahození druhého jmenovaného od modré a Krošeljův zákrok.
     
    55:27
    Růžička dlouho míchal s pukem na levé straně útočného pásma, třinecký forvard nakonec o kotouč přišel a hosté se osvobodili.
     
    55:00
    Růžičkovi příliš nesedal střela po námazu Doudery, Oceláři nicméně pokračují v útočném pásmu.
     
    54:25
    Nestrašil v útočném pásmu vyzval Miloše Romana, který se pokusil o kompletaci hattricku. Bekhendový pokus třineckého útočníka ale na Krošelje nestačil.
     
    54:13
    Přesilovku zahájila druhá přesilovková formace vedená Milošem Romanem. Oceláři se ale dlouho nemohli dostat do útočného pásma, nakonec to vše na sebe vzal Kudnrátek, který svou tvrdou střelu od modré ale poslal jen do připraveného brankáře hostí.
     
    53:40
    Oceláře čeká další přesilová hra, proti pravidlům se provinil Valentin Claireaux. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    53:20
    Růžička ve středním pásmu mohl využít zaváhání Claireauxe, svou přihrávku na Daňa ale neposlal přesně. Sudí domácím signalizovali ofsajd, Oceláři se tak museli vrátit do střední třetiny.
     
    52:35
    Po trochu hluché pasáži ve středním pásmu se hosté dostali do třinecké třetiny, Najmanova formace se ale ke střele nepropracovala. Třinečtí poslali hru zpět do neutrální zóny.
     
    51:40
    Nepřesná rozehrávka hostí končí na zakázaném uvolnění, buly před Krošeljem.
     
    51:20
    Lunter se rozjel ve vlastním pásmu, podél levého mantinelu se hostující útočník natlačil až do třineckého pásma, proti bránícímu Marinčinovi ale se svou střelou neuspěl.
     
    50:37
    Bruslaři nakonec první ocelářskou formaci do další šance nepustili. Hosté se následně pokusili o rychlý výpad do útočné třetiny, Bernad ale Mazance nepřekvapil.
     
    50:00
    Vrána se velmi elegantně prokličkoval do útočné třetiny, třinecký kapitán pak z mezikruží předal kotouč Růžičkovi, ten ale trefil jen nohu nejblíže stojícího protihráče. Domácí pokračují v útočném pásmu.
     
    49:17
    Nepřesná třinecká rozehrávka končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude před Mazancem.
     
    49:05
    Szturc si všiml na pravé straně volného Kofroně, ten pak zavezl kotouč do útočné třetiny. Na práci dvou parťáků ale za Krošeljovou brankou nedokázal navázat Dravecký, který v souboji s Ševcem přišel o puk.
     
    48:27
    Oceláři se vstřelenou brankou viditelně uklidnili. Kundrátek dlouho operoval s kotoučem v útočném pásmu, třinecký bek ale nakonec nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů.
    47:24 Tomáš MARCINKO - 4:0
     
    47:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácích již končí v síti a Oceláři přidávají čtvrtou branku! Slezané sice prohráli buly, Petr Vrána ale za hostující brankou získal kotouč, předal jej do převbrankového prostoru, odkud do odkryté části branky pálil TOMÁŠ MARCINKO! Gólman Krošelj byl bez šance! Asistence: Petr Vrána.
     
    47:19
    Doudera to zkoušel, po kombinaci s Hrňou, od modré. Před Krošeljem sice byl zaparkovaný Marcinko, hostující gólman ale měl dobrý výhled a kotouč s přehledem chytil do lapačky.
     
    47:08
    Snaha hostí o vstřelení kontaktní branky bude v následujících dvou minutách muset počkat, po hákování Adama Jánošíka totiž budou mít domácí k dispozici přesilovou hru. Ta započne po komerční přestávce.
     
    46:36
    Mladá Boleslav vyvíjí na třinecký obranný val velký tlak, Mazanec musel likvidovat další dva pokusy. Třinečtí se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    45:48
    Hrňa nedokázal na modré dostat kotouč do střední třetiny, čehož mohli Bruslaři využít ke kontaktní brance. V obrovské příležitosti byl Valentin Claireaux, který do odkryté branky dorážel Mazancem vyražený kotouč! Třinecký gólman ale na poslední chvíli máchl svou hokejkou a odpálil puk spod horní tyče!
     
    45:11
    Bruslaři jsou v posledních okamžicích aktivnější, jejich další akci ale zastavil ofsajd.
     
    44:46
    Bruslaři jsou zpět v útočném pásmu. Po kombinaci v rohu kluziště se kotouč dostal na modrou, odkud pálil Bernad. Domácím se povedlo srazit puk mimo Mazancovu branku.
     
    43:50
    Fořt dvakrát vyhrál buly v útočném pásmu, v obou případech od modré pálil Pláněk. V prvním případě byla střela hostujícího beka přizvednuta do ochranné sítě, druhou střelu zastavil Ondřej Kovařčík. Oceláři se pak pokusili o rychlou protiakci, Nestrašil ale nepřesně hledal Jaroměřského.
     
    43:17
    Hra se přesunula do středního pásma, když se ani jednomu ze soupeřů nedaří přechod modré čáry. Na jedné straně to dvakrát neúspěšně zkoušel Hrňa, za hosty pak proti Adámkovi neuspěl Fořt.
     
    42:32
    Dravecký se pokoušel přejít kolem bránícího Jánošíka, hostující bek ale vystavil třineckému útočníkovi tvrdou stopku v podobě čistého hitu. Bruslaři si ale následně nerozuměli s kotoučem a poslali jej na zakázané uvolnění.
     
    41:43
    Roman Szturc se velmi lehce středem kluziště prokličkoval až do prostoru mezi kruhy pro vhazování, třinecký útočník následně zkusil střelu mezi Krošeljovy betony, hostující gólman ale kotouč za svá záda nepustil.
     
    41:27
    Oceláři se dostali do útočného pásma, když po Vránově pobídce Daňo zavezl kotouč za hostující branku. Třinečtí následně chvíli kombinovali, Růžička ani Vrána se ale ke střele nedostali.
     
    41:00
    Musil je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Mladá Boleslav se v přesilovce ani jednou nepodívala do útočné třetiny.
     
    40:30
    Hosté zahájili třetí třetinu v početní výhodě, Bruslaři se ale zatím nedostali do útočného pásma. Třinečtí dobře brání svou modrou čáru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 15:17,
    střely mimo: 7:3,
    zblokované střely: 4:14,
    hity: 6:6,
    vhazování: 14:23,
    trestné minuty: 8:6,
    využití: 0:0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:40.
     
    Druhá třetina je u konce, šťastnější zatím jsou domácí Oceláři, kteří vedou 3:0. Hráči s drakem na prsou v prostředním dějství přidali dvě trefy, když se prosadili v rozmezí jediné minuty Miloš Roman a Erik Hrňa. Třinečtí si vypracovali i další velké šance, Krošelj ale další kotouč za svá záda nepustil. Obdobně na tom byl Marek Mazanec, který musel likvidovat několik nepříjemných pokusů soupeře. Naposledy Mazanec překazil radost Kelemenovi. Hosté začnou třetí třetinu v přesilové hře, do vypršení Musilova trestu zbývá ještě jedna minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Bruslaři sice nejprve přišli o útočné pásmo, následně se ale hosté dostali do velké šance, kdy Kelemen obdržel pas zpoza třinecké branky a pálil z první. Mazanec ale vytáhl výborný zákrok.
     
    39:01
    David Musil ve vlastním pásmu poslal tvrdě k ledu Jana Stránského, sudí posílají třineckého beka na trestnou lavici, kde si Musil odpyká dvě minuty za hrubost.
     
    38:10
    Hrňa s Šedivým vybojovali kotouč v rohu hostujícího pásma, Marcinko jej pak mohl poslat na modrou, kde čekal Musil. Třinecký bek ale skákající kotouč nezpracoval, domácí musí zpět do střední třetiny.
     
    37:40
    Přihrávka rukou v podání hostujícího celku přesouvá hru do blízkosti Krošeljovy branky.
     
    37:16
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu. Kelemen nejprve nedokázal obstřelit bránícího Daňa, hostující kapitán Ševc pak z vrcholku kruhu pro vhazování napálil Mazancovu vyrážečku.
     
    36:51
    Bruslaři se křižným pasem před střední pásmo pokusili dostat do soupeřovy třetiny, do kotouče ale lehce šťouchl Hrehorčák, čímž puk poslal na soupeřovu střídačku.
     
    36:04
    Kundrátkovi se nepovedlo udržet puk před modrou a Třinečtí se museli vrátit do střední třetiny. Pokus Vrány o návrat do blízkosti Krošeljovy branky končí ofsajdem.
     
    35:25
    Domácí se drží v útočném pásmu. Pokus Daňa proskákal kolem levé tyče hostující branky, Kundrátek pak napálil bránícího Pýchu. Třinečtí jsou stále u kotouče.
     
    34:47
    Kousal v útočném pásmu kombinoval s Najmanem, do akce hostí se ale vložil Marcinko, po jehož zákroku naopak mohli do protiútoku jít Oceláři. Z druhé vlny najíždějící Adámek ale Krošelje nepřekonal.
     
    34:24
    Kelemen ve středním pásmu sebral kotouč Kofroňovi a vyslal do akce rozjetého Claireauxe. Francouzský forvard si nabruslil na pravý kruh pro vhazování, odkud ale napálil jen připraveného Mazance.
     
    34:00
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu a daří se jim postupně prostřídávat. Hosty tak zaměstnával čtvrtý útok domácích, snažení Ocelářů ale končí střelou Marinčina od modré a Krošeljovým jistým zákrokem.
     
    33:16
    Roman v rohu pásma kombinoval s Musilem, třinecký bek následně od modré poslal námaz do převbrankového prostoru, kde tečoval Ondřej Kovařčík. Puk těsně minul pravou tyč Krošeljovy branky.
     
    32:48
    Růžička marně atakoval rozehrávajícího Pýchu, Bruslaři ale následně nepřesně rozehrávali a puk doplachtil až na icing. Hra se vrací ke Krošeljovi.
     
    32:25
    Vrána vyhrál buly na Růžičku, ten to zkusil střelou na vzdálenější tyč. Krošelj zasahuje lapačkou, následuje komerční přestávka.
     
    32:22
    Bruslařům se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Krošeljem.
     
    32:00
    David Musil a Ondrej Šedivý se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Třinecký bek předal kotouč Šedivému, ten ale musel kotouč zpracovávat bruslí, Krošelj tak měl dost času se přesunou a zakročit!
     
    31:26
    Hned po buly se o rychlou střelu pokusil Kotala, Mazanec má puk v lapačce a hra je přerušená. Doslova vysvobození pro třinecké obránce.
     
    31:24
    Další nepřesnost v třinecké rozehrávce znamená další zakázané uvolnění, Doudera s Marinčinem stále nemohou vystřídat.
     
    31:14
    Mazanec musel likvidovat nepříjemnou střelu Kelemena, třinecký gólman vyrazil kotouč do rohu kluziště. Tam se puku zmocnil Doudera, který poslal hru do středního pásma.
     
    30:43
    Bruslaři jsou v posledních minutách jasně lepším týmem, Oceláři se dopustili dalšího icingu, pro velmi unavené obránce Marinčina a Douderu to jsou těžké chvíle.
     
    30:06
    Unavenou pětici domácích částečně vysvobodil Mazanec, který do lapačky zachytil nahození od modré, pak ale třinecký brankář rozehrál na Marinčina, který po hrazení poslal puk do středního pásma. Třinečtí stále nemohou vystřídat.
     
    29:29
    Třinečtí se z hostujícího tlaku vymanili jen za cenu zakázaného uvolnění, hra se vrací k Mazancovi.
     
    29:00
    Hned po buly pálil Raška, o chvíli později jej od modré napodobil Šidlík. Mazanec si s oběma pokusy poradil, hosté ale zůstávají v útočném pásmu.
     
    28:32
    Kundrátek i Kotala jsou na ledě, oba týmy hrají v plném počtu. Bruslaři se dostali do útočného pásma, když Kousal s přehledem objel bránícího Adámka. Akce hostí skončila střelou Moravce od modré, kterou musel Mazanec likvidovat nadvakrát.
     
    28:03
    Vrána s Růžičkou drží kotouč v útočném pásmu, snažení třineckých útočníků vhodně doplňují i obránci Adámek s Marinčinem. Třinečtí dostal zaměstnávali hostující čtveřici, Krošelj ale mohl zůstat v klidu, když se domácím nevedly finální přihrávky.
     
    27:18
    Hra se po icingu Bruslařů přestěhovala ke Krošeljovi, domácí ale vhazování v útočném pásmu nevyužili. Slovenská dvojice Hrehorčák – Roman se následně pokusila o další výpad do útočné třetiny, na modré ale Třinečtí ztroskotali na bránících hráčích.
     
    26:31
    Bruslaři se dostali do útočné třetiny, Mazanec musel likvidovat pokus Rašky. Na pravé straně třineckého pásma se pak do sebe pustili Tomáš Kundrátek s Jakubem Kotalou, oba si tak půjdou oddechnout na dvě minuty na trestnou lavici. Hra bude pokračovat po komerční přestávce ve čtyřech na obou stranách.
     
    26:16
    Čtvrtá formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, brankáře Krošelje ale Oceláři nijak nezaměstnali. Nejblíže byl Dravecký, jeho pokus ale skončil těsně vedle branky.
     
    25:37
    Růžička se s Daněm dral do další šance, tu ale hatí hvizd sudích pro ofsajd.
     
    25:30
    Daňo po pravé straně zavezl kotouč do útočného pásma, tam zpětnou přihrávkou hledal z druhé vlny najíždějícího Vránu. Třinecký kapitán pálil z vrcholku kruhu, branku však přestřelil.
     
    25:06
    Bruslaři přidali na tempu a dělají Ocelářům problémy. Třinečtí se po chybné rozehrávce dopustili dalšího icingu.
     
    24:50
    Oceláři po icingu přečkali tlak hostí, Dufkovu střelu k Mazancovi nepustil bránící Ondřej Kovařčík. Třinečtí následně vyvezli hru do soupeřova pásma a utíkali střídat.
     
    24:31
    Nestrašil se na vlastní modré dostal pod tlak, když si špatně zpracoval námaz Marcinka. Slezané nakonec z tíživé situaci utíkají zakázaným uvolněním.
     
    23:47
    Oceláři předvedli rychlou akci po pravé straně kluziště, snažení domácích končí u Krošelje, který kryje puk pod lapačkou. Oceláři hrají v plném počtu.
     
    23:27
    Až v samotném závěru přesilovky přišla ze strany hostujícího celku první střela na Mazance. Od modré napřáhl Ševc, třinecký gólman nic neviděl, ale dokázal zasáhnout maskou.
     
    23:00
    Středočeši se na chvíli dostali do blízkosti Mazancovy branky, třineckého gólmana ale nijak neohrozili a Doudera následně vyexpedoval kotouč do soupeřova pásma.
     
    22:27
    Bruslařům se zatím v přesilové hře vůbec nedaří, hosté se nemohou dostat z vlastního pásma, Oceláři dobře brání střední třetinu.
     
    21:35
    Roman Szturc se provinil držením, hosté mají k dispozici přesilovou hru.
    21:21 Erik HRŇA - 3:0
     
    21:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dva slepené góly posílají Oceláře do tříbrankového trháku! Obránce Špidlík chyboval ve vlastním pásmu, volného kotouče se zmocnil Tomáš Marcinko, který našel ERIKA HRŇU, který z otočky prostřelil Krošelje mezi betony! Asistence: Tomáš Marcinko, Ondrej Šedivý.
    21:10 Miloš ROMAN - 2:0
     
    21:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další útok druhé třinecké lajny již končí brankou, Oceláři odskakují do dvougólového vedení! Andrej Nestrašil na hranici brankoviště šikovně tečoval nahození Ondřeje Kovařčíka, které Krošelj vyrazil pouze před sebe. MILOŠ ROMAN pak přispěchal s rychlou dorážkou do odkryté části branky! Asistence: Andrej Nestrašil, Ondřej Kovařčík.
     
    20:54
    Nestrašil s Douderou na chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, hostující defenzíva si ale s atakem Ocelářů poradila a dostala hru do střední třetiny.
     
    20:15
    Vyhození domácích z vlastního pásma se pomalu posouvalo na zakázané uvolnění, které nakonec sudí odpískali, protože Daňo prohrál bruslařský souboj s Ševcem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 7:6,
    střely mimo: 2:2,
    zblokované střely: 2:8,
    hity: 4:3,
    vhazování: 4:5,
    trestné minuty: 2:4,
    využití: 0:0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:46.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabin s jednobrankovým vedením jdou domácí Oceláři. Třinečtí se do vedení dostali ve čtvrté minutě vteřinu po skončení první přesilové hry, kdy se z brankoviště prosadil Miloš Roman. Hosté mohli kontrovat ve své přesilovce, paradoxně se ale do největší šance dostal třinecký Hrehorčák, který ale v úniku neuspěl. Oceláři pak v závěru třetiny nevyužili druhou početní výhodu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Tomáš Fořt se přes celé kluziště prokličkoval až do útočného pásma, své bekhendové zakončení z ostrého úhlu ale poslal jen do Mazancovy lapačky.
     
    18:46
    Kundrátek v závěru přesilovky ještě jednou zavezl puk do útočné třetiny, před brankou pak předával kotouč Nestrašilovi, ten ale v těžké pozici branku netrefil. Hosté jsou kompletní.
     
    18:13
    Velké zmatky před hostující brankou způsobil Marcinko, po jehož dotírání mohli střílet Růžička nebo Hrňa, ani jeden se ale nakonec ke střele neodhodlal a celé snažení domácích zhatila nepřesná přihrávka Růžičky.
     
    17:45
    Oceláři se po prohraném buly museli vrátit do vlastního pásma, Slezané jsou ale rychle zpět v útočné třetině.
     
    16:46
    David Berna ve středním pásmu nedovoleně atakoval Martina Růžičku, hostující bek, který v dnešním utkání nastupuje na pozici útočníka, tak odpyká dvě minuty.
     
    16:35
    Marcinko středem kluziště zavezl kotouč do útočné třetiny, na modré jej pak předal Marku Daňovi, který hned hledal najíždějícího Martina Růžičku. Přihrávka ale byla příliš prudká a elitní snajpr domácích se natahoval marně.
     
    15:49
    Szturc je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Bruslaři nakonec svou přesilovku nevyužili, do největší šance se paradoxně dostali domácí.
     
    15:23
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu, druhá přesilovková lajna hostujícího celku se dostala ke dvěma střeleckým pokusům z dobrých pozic, Mazanec byl ale úspěšný v obou případech.
     
    14:26
    Patrik Hrehorčák na vlastní modré vypíchl kotouč Ševcovi, slovenský forvard se následně vydal do úniku a tváří v tvář brankář Krošeljovi zvolil tvrdou střelu z mezikruží. Krošelj kotouč neudržel, puk ale, ke smůle domácích, proskákal těsně vedle tyče hostující branky!
     
    13:48
    Mladé Boleslavi se povedlo dostat hru do útočné třetiny, v rohu kluziště ale u kotouče byl jako první Musil, hra je tak přerušená. Na trestnou lavici nakonec usedá Roman Szturc, který spolu s Draveckým poslal na led rozehrávajícího soupeře. Szturc inkasuje dvě minuty za podrážení.
     
    13:33
    Dravecký to v útočném pásmu přehnal s důrazem při napadání a půjde na trestnou lavici. Bruslaři hrají ve výhodě.
     
    12:46
    Třetí formaci Ocelářů se nepovedlo přesunout hru na mladoboleslavské území, v útočném pásmu jsou tak opět hosté. O kotouč dlouho u hrazení bojovala dvojice Hrňa – Jánošík, úspěšnější nakonec byl třinecký forvard.
     
    12:10
    Bruslaři se ve čtyřech vydali do útočné třetiny, po kombinaci s Kousalem chtěl z otočky pálit Najman, střela mu ale vůbec nesedla a kotouč doputoval do rohu kluziště.
     
    11:15
    Ocelářům nevyšel další pokus o přechod do útočného pásma, v akci tak jsou opět Bruslaři. Mazanec si musel dávat bacha před dalším pokusem Claireauxe, třinecký gólman ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    10:30
    Nastřelení hostí z vlastní třetiny, které bylo po cestě lehce tečováno jedním z třineckých hráčů, nadělalo Mazancovi pořádné starosti, když kotouč prošel přes třineckého brankáře a nebezpečně se blížil do sítě. Puk nakonec těsně minul pravou tyč třinecké branky!
     
    10:00
    Máme za sebou přesně deset minut úvodního dějství. Ani jeden ze soupeřů se nemůže dostat do útočné třetiny, Bruslaři to chtějí opět zkusit, musí ale rozehrát z vlastního pásma.
     
    09:20
    Nepřesná rozehrávka hostí z vlastní modré čáry doskákala až k Mazancovi, který chtěl rychlým rozehráním poslat do akce Šedivého. Tomu ale puk přeskočil čepel hole, hrají opět Bruslaři.
     
    08:30
    Růžička nárazem ve vlastním pásmu rozjel Jaroměřského, ten si ale na útočné modré nerozuměl s Vránou a pouze odevzdat kotouč hostujícím hráčům. Ti toho chtěli využít pro rychlou protiakci, Claireaux ale napálil jen nohy bránícího Adámka.
     
    07:58
    V posledních minutách sledujeme spíše nepřesnosti na obou stranách, než kvalitní hokejovou podívanou. Po jedné z nich je hostujícímu celku pískán ofsajd. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    07:17
    Po tvrdém střetu ve středním pásmu zůstal na ledové ploše ležet třinecký Szturc, sudí ale hru nepřerušil a pokračuje se dál. Třinecký útočník již odjel na střídačku. Slezané se mezitím marně pokusili o přechod do útočné třetiny.
     
    06:44
    Hosté dostali hru do blízkosti Mazancovy klece, nahazované kotouče z uctivé vzdálenosti ale třineckému brankáři žádné starosti nenadělaly. Na puku jsou opět Oceláři.
     
    06:00
    Druhá formace Ocelářů si vytvořila vyloženou šanci ke skórování, po akci Miloše Romana mohl z bezprostřední blízkosti dorážet Ondřej Kovařčík, jeho pokus ale orazítkoval tyč Krošeljovy branky!
     
    05:26
    Daňo za Krošeljovou brankou málem připravil o kotouč rozehrávajícího Šidlíka, hostující defenzíva ale nakonec celou situaci ustála a poslala hru do středního pásma.
     
    04:42
    Oceláři tak zužitkovali svou početní výhodu ve vedoucí branku, byť se do statistik jako přesilovková trefa nezapíše. Bruslaři chtěli na vedoucí gól domácích reagovat tlakem v útočném pásmu, Mazanec ale nemusel zasahovat.
    03:55 Miloš ROMAN - 1:0
     
    03:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Bruslaři sice oslabení přečkali bez obdržené branky, vteřinu po návratu Claireauxe na ledovou plochu ale inkasují! Ránu Martina Marinčina od modré před Krošeljem Marko Daňo srazil ke zcela volnému MILOŠI ROMANOVI, který z bezprostřední blízkosti poslal kotouč za záda hostujícího brankáře! Asistence: Marko Daňo, Martin Marinčin.
     
    03:20
    Mladoboleslavští se dvakrát v krátkém časovém sledu dokázali osvobodit. Při druhém pokusu o návrat do útočné třetiny se do dobré pozice dral Roman, slovenský forvard ale nakonec z mezikruží nevystřelil.
     
    02:42
    Oceláři jsou zpět v útočném pásmu a mohli jít do vedení! Kombinace po ose Martin Růžička – Tomáš Marcinko skončila opět u z voleje střílejícího Erika Hrni, který tentokráte pálil z ještě výhodnější pozice. Gašper Krošelj vytáhl další skvělý zákrok.
     
    02:22
    Po rychlé kombinaci pálil z první Hrňa, jeho dělovku vyrazil Krošelj ramenem. Mladá Boleslav se následně osvobodila.
     
    01:54
    Uvidíme první přesilovou hru utkání, do výhody jednoho muže v poli jdou domácí. Valentin Claireaux ve středním pásmu hákoval Hrňu, sudí tento počin ohodnotili dvěma trestnými minutami.
     
    01:22
    Marcinkova formace v útočném pásmu příliš dlouho nepobyla, domácí se museli vrátit do vlastní třetiny. Doudera pod tlakem spáchal menší hrubku, které mohl využít Kotala, hostující forvard ale na kotouč nedosáhl.
     
    00:51
    Třinečtí se prezentovali rychlým přechodem do útočné třetiny, propagační nahození od modré čáry ale končí v Krošeljově lapačce. Buly po pravé ruce mladoboleslavského gólmana.
     
    00:30
    Úvodní vhazování pro Bruslaře. Hosté se následně dostali do útočného pásma, Mladá Boleslav se ale k zakončení nepropracovala. Třinecký Růžička pak vyslal na zteč Daňa, který v soupeřově pásmu u hrazení zboural Fořta. Kotouč ale padl do moci hostujících hráčů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, utkání mezi čtvrtými Oceláři a třetími Bruslaři začne za pár okamžiků!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Kofroň, R. Szturc, Dravecký (A) – Hrehorčák.

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík – Kelemen, Fořt, J. Dufek – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Adam Raška I, Claireaux – Bernad, Bičevskis, J. Stránský (A) – Snášel.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rožánek.
    Kdo uspěje v repríze loňského semifinále?
     
    Poslední vzájemný zápas

    Vyrovnaná a dramatická série. Oceláři v posledním play off narazili na Bruslaře v semifinále, rozhodovat musel až sedmý duel na ledě třinecké WERK ARENY. Bezbrankový stav vydržel až do čtyřicáté sedmé minuty, kdy v přesilovce nekompromisně pálil Martin Růžička. Třinečtí pak při hostující power play přidali Marcinkem a Hrehorčákem další dvě trefy a postoupili do finále.

    15. 4. 2021: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

    Branky a nahrávky:
    47. Martin Růžička (Špaček), 60. Marcinko (M. Doudera), 60. Hrehorčák.
     
    BK Mladá Boleslav

    Bruslaři byli před sezonou pasovaní do role jednoho z favoritů na zisk Masarykova poháru, tým z města automobilů tyto prognózy zatím naplňuje do puntíku. Mladá Boleslav zatím zvítězila v devíti duelech, pouze čtyřikrát odešla z ledu poražená a se ziskem sedmadvaceti bodů dýchá na záda vedoucí dvojici Pardubice – Hradec Králové.

    Středočeši se tradičně mohou spolehnout na vyrovnanost celého kádru. Hned devatenáct hráčů zapsalo alespoň jeden kanadský bod, produktivitu Mladé Boleslavi vede reprezentační útočník David Šťastný, který na svém kontě má již dvanáct bodů. Zajímavou změnu provedli Bruslaři se Zlínem, kdy do Baťova města odcházela dvojice Oscar Flynn – Adam Zbořil, opačným směrem pak putoval kapitán Beranů Tomáš Fořt. Devětadvacetiletý forvard se usadil na centru elitní formace, v dosavadních třech startech za mladoboleslavský celek zapsal jednu asistenci.

    V posledním extraligovém utkání, které Bruslaři sehráli minulou neděli, se Mladé Boleslavi povedlo vynulovat kladenské Rytíře. „Náš nejlepší hráč byl gólman. Můžeme mu děkovat, že jsme to uhráli. Věděli jsme, že Kladno odehrálo výborný zápas v Pardubicích, pak přišel nepovedený zápas doma. Věděli jsme, že po tom výprasku od Plzně se budou chtít zlepšit a obzvlášť tady, protože je to trošku vyhrocené, je to derby. Neodehráli jsme úplně dobrou partii, neměli jsme nasazení, které bychom potřebovali, a díky tomu, že nás držel gólman a Kladno nedalo gól, jsme to uhráli,“ hodnotil Radim Rulík utkání s Rytíři.

    Poslední utkání Mladé Boleslavi

    12. 10. 2021 (CHL): ZSC Lions Curych – BK Mladá Boleslav 7:3 (3:3, 1:0, 3:0)

    Branky a nahrávky:
    6. Baltisberger (Roe, Andrighetto), 10. Malgin, 16. Andrighetto (Roe, Noreau), 24. Aeschlimann (Diem), 49. Andrighetto, 50. Quenneville (Kruger), 55. Azevedo (Hollenstein) – 5. Raška (Pláněk), 9. Kelemen, 13. Kelemen (Kotala).

    Sestava Mladé Boleslavi v posledním utkání: 6 Schwarz – Pláněk, Pýcha, Vacík, Bernad, Jasečko, Šidlík – Kotala, Raška, Kelemen – Grim, Claireaux, Dufek – Stránský, Závora, Eberle – Snášel, Simon.
     
    HC Oceláři Třinec

    Víkend šlágrů. Oceláři v pátek změřili síly s Pardubicemi, aktuálně vedoucím týmem hokejové Tipsport extraligy, v neděli pak hráči s drakem na prsou vyzvou dalšího soka z horních patek tabulky, tentokráte do Třince dorazí třetí Mladá Boleslav. Ze čtvrtého místa svěřenci trenéra Václava Varadi mohou, v případě tříbodového vítězství nad Bruslaři, poskočit až na druhou pozici, pokud hradecký Mountfield nezvládne utkání na ledě českobudějovického Motoru.

    Oproti třem soupeřům, kteří jsou v tabulce před Třincem, mají Slezané odehrán o minimálně jeden duel méně. V pátek mohli obhájci posledních dvou titulů přeskočit východočeské Dynamo, jenže Ocelářům scházelo štěstí v koncovce. Třinečtí sice Pardubice dokázali přestřílet, nakonec se ale museli spokojit s jedním bodem po prohře v nájezdech.

    “Jem spokojený s výkonem. Myslím si, že jsme hráli velmi dobře. Dostali jsme dvě slepené branky, které nám ubraly trošku mentální síly. Kluci zabrali, ale měli to těžké. Bušili na bránu bez výsledku, selhali jsme v produktivitě. Bod na víc jde soupeři a myslím si, že je to krutý výsledek za hru, jakou jsme předváděli,“ řekl lodivod Václav Varaďa po bitvě s Pardubicemi.

    Poslední utkání Ocelářů

    15. 10. 2021: HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 2:3 sn. (1:2, 0:0, 1:0 – 0:0)

    Branky a nahrávky:
    13. Daňo (Martin Růžička, P. Vrána), 47. Marinčin (A. Nestrašil, M. Doudera) – 11. Říčka (J. Mikuš, Poulíček), 15. Říčka, rozh. nájezd Poulíček.

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Marek Mazanec – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, O. Šedivý – Dravecký (A), R. Szturc, Hrehorčák.
     
    Hezkou neděli z Třince! Hokejová Tipsport extraliga pokračuje patnáctým kolem, pod Javorovým se utkají dvě soupeři z horních pater tabulky. Čtvrtí Oceláři Třinec přivítají třetí Mladou Boleslav. Duel startuje v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 4. Miloš Roman (Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, O. Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. R. Szturc (O. Šedivý, D. Musil)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Kofroň, R. Szturc, Dravecký (A) – Hrehorčák.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík – Kelemen, Fořt, J. Dufek – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Adam Raška I, Claireaux – Bernad, Bičevskis, J. Stránský (A) – Snášel.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rožánek

    Diváci: 3 464
    thejrc.org