Rayo Vallecano – Elche 2:1 (kon.) | Celta Vigo – Sevilla 0:1 (kon.) | Villarreal – Osasuna 1:2 (kon.)
Barcelona – Valencia 3:1 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
2:1 (1:1)
Elche CF
Neděle 17.10.2021, 14:00Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 16:11. (15:57:03)
     
    Je konec! Rayo Vallecano poráží Elche 2:1. Domácí celek sice vstoupil do utkání dobře, ale po čtvrtihodině hry se prosadil Lucas Boyé. Na jeho zásah navázal ve 27. minutě Mario Hernández. Po změně stran byl domácí celek aktivnější, ale do vedení se dostal až v 65. minutě zásahem střídajícího Nteky. Vallecano už si ve zbytku souboje vedení pohlídalo.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Hosté zahrávali prakticky poslední standardní situaci dnešního souboje. Nákop přiletěl na hranici velkého vápna, kde kralovala defenziva Vallecana.
     
    90+6
    Domácí fanoušci si závěr dnešního souboje užívají. Jejich oblíbenci totiž nadále hrají velmi dobře a soupeře prakticky nepouští do šancí.
     
    90+4
    Hosté opět kombinují jen na vlastní polovině, což jim v tuto chvíli rozhodně nestačí. Domácí navíc napadají hodně vysoko.
     
    90+3
    Hostující brankář zrychlil akci hostujícího celku, nicméně Elche se vysokými nákopy zatím nedostává do tlaku. Vallecano brání v deseti lidech.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Álvaro García (Rayo Vallecano).
     
    90+1
    Nastavuje se sedm minut!
     
    90
    Hostům se vůbec nedaří při přechodu do útoku. Další přihrávka směřovala na levou stranu, ale tam pečlivě hlídkoval důrazný Rodrigues.
     
    89
    Carrillo vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka ale nenašla nikoho v tmavém dresu Elche. Domácí v závěru skvěle napadají a nepouští soupeře do tlaku.
     
    88
    Vallecano se usadilo na polovině soupeře, kde domácí sbírají cenné sekundy k dobru. Nikdo v tmavém dresu Elche rozehrávku Vallecana neatakuje.
     
    87
    Nteka si splnil také své defenzivní povinnosti. Autor dosud rozdílové branky se vrátil na polovinu hřiště a hlavou přizvedl míč do bezpečí.
     
    86
    Domácí se znovu tlačili vpřed po pravém křídle, jenže centr do pokutového území nenašel nikoho v dresu Vallecana.
     
    85
    Raúl Guti napadal rozehrávku Vallecana na jeho polovině. Zadáci domácího celku si na něj dali pozor a jednoduše míč odkopli vpřed.
     
    84
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Esteban Saveljich, přichází Nikola Maraš.
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Santi Comesaña, přichází José Angel Pozo.
     
    84
    Esteban Saveljich zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za kotník. Uvidíme, zda bude schopen dnešní duel dohrát do konce.
     
    83
    Lucas Boyé se na pravé straně dostal k odraženému míči, jenže trestuhodně podcenil zpracování a balón mu uskočil do autu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 27. Hernández (Comesaña), 66. Nteka (Trejo) – 15. Boyé

    Karty:   82. Unai López (VLL), 90+2. Á. García (VLL) – 29. Gumbau (ELC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 16:11.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Hernández (75. Kévin Rodrígues), Saveljich (84. Maraš), Catena, F. García – Palazón, Valentín, Comesaña (84. Pozo), Á. García – Trejo (C) (74. Unai López) – Guardiola (63. Nteka).
    Náhradníci: Morro, L. Zidane – Ciss, Bébé, Falcao, Martín, Unai López, Maraš, Nteka, Pozo, Kévin Rodrígues, Mario Suárez.

    Elche CF: Casilla – Palacios, Verdú (C), Bigas, Josema (79. Mojica) – Piatti (65. Lucas Pérez), Mascarell, Gumbau (65. Josan), Fidel (80. Carrillo) – Benedetto (65. Guti), Boyé.
    Náhradníci: E. Badía – Barragán, Carrillo, Guti, Marcone, Milla, Josan, Lucas Pérez, Mojica, Pastore, Morente, Roco.
    thejrc.org