Magnitogorsk – Ufa 2:5 (kon.) | Čeljabinsk – Dynamo Moskva 5:3 (kon.) | Jaroslavl – Kunlun 4:3 (kon.)
Minsk – Vladivostok 3:2 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Barys 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
4:3 (3:0, 0:1, 1:2)
Red Star Kunlun
Neděle 17.10.2021, 16:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa

    Bez účasti. (18:33:13)
     
    První třetina byla jasnou záležitostí. Jaroslavl v ní přestřílela Kunlun 21:4 a především si vytvořila komfortní náskok. Jeho základy postavil Artur Kajumov, na trefu svého spoluhráče pak navázali Jegor Korškov a Američan Reid Boucher, jenž zvyšoval už na 3:0.

    Ve druhé třetině Kunlun zlepšil hru a dokonce byl střelecky aktivnější než jeho soupeř, kterého třígólový náskok zjevně uspokojil. Diváky tak dostala do varu aspoň bitka mezi Alexandrem Jelesinem a Brandonem Yipem. Na další gól si fanoušci museli počkat až na závěr třetiny, ty domácí ale moc nepotěšil. Osm vteřin před sirénou proměnil přesilovku Ryan Sproul. Kunlun tak v sobě našel skrytý potenciál, který chtěl uplatnit i po přestávce.

    Jeho plány už po jednadvaceti vteřinách naboural Jegor Averin. Jenže hosté se nevzdali, co říct měl Luke Lockhart. Dvougólový náskok Lokomotiv držel až do času 59:29, kdy zápas při power-play zdramatizoval Tyler Wong. Na víc už se ale Kunlun nezmohl a z Jaroslavli odletí s prázdnou.
     
    Utkání přihlíželo 1 787 diváků.
     
    Střely na branku: 39:23 (21:4, 10:13, 8:6).
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Hosté v pásmu znovu v šesti. Už ani nekombinovali, prostě a jednoduše to valili směr brána. Daniil Isajev vše ustál a společně s týmovými kolegy může začít slavit.
    59:29 Tyler WONG - 4:3
     
    59:29
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    No vida, ještě nás čeká drama! Nicholls se rozjel po pravém křídle a adresoval přihrávku na druhou stranu, kde přesunujícího se brankáře překonal TYLER WONG. Kontaktní gól padl půl minuty před koncem základní hrací doby. Takže čas na vyrovnání tady ještě je. Asistence: Josh Nicholls a Ryan Sproul.
     
    58:35
    Už není na co čekat, Ivano Zanatta odvolává Smithe z branky.
     
    57:42
    Nikita Čerepanov zariskoval v rozehrávce a může být rád, že to pro jeho Jaroslavl nemá žádné následky.
     
    56:35
    Smith jen tak pro jistotu natáhl lapačku za střelou mimo.
     
    54:59
    Rozháranou hru uklidňuje Maxim Berjozkin přihrávkou domů. To si Jaroslavl může dovolit.
     
    53:37
    Alexandr Jelesin je poplácán po zádech za střelu na Jeremyho Smithe. 25letý bek se před sezonou vrátil do Jaroslavle z AHL, když se ve dvouletém období nedokázal natrvalo prosadit do sestavy Calgary.
     
    51:50
    Maxim Šalunov se pustil do rychlostního souboje se Sproulem, svého protivníka ale nepřebruslil.
     
    50:03
    Třetí třetina se přehoupla přes svou polovinu, Kunlunu se odteď začne nepříjemně krátit čas.
     
    49:35
    Krušné chvíle přečkala Jaroslavl bez úhony.
     
    49:31
    Neskutečně blízko snížení byl Jason Fram! Jeho rána z pozice pravého beka se dotkla obou tyčí a nakonec zamířila z brankoviště ven.
     
    49:18
    V bratrské spolupráci přihrál Parker Foo zpoza branky Spencerovi, toho Daniil Isajev vychytal!

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 8. Kajumov (Arťom Iljenko), 16. Korškov (Polunin, Rafikov), 19. Boucher (Polunin), 41. J. Averin (Maxim Šalunov, Rafikov) – 40. Sproul (C. Kane, Pu), 43. Lockhart (S. Foo), 60. Tyler Wong (Nicholls, Sproul)


    Lokomotiv Jaroslavl: D. Isajev (J. Guskov) – A. Marčenko (C), Rafikov, Barancev, Jelesin, Čerepanov, M. Osipov (A), Misjul – J. Averin (A), Maxim Šalunov, Boucher – Korškov, Kraskovskij, Polunin – Kajumov, Georgij Ivanov, P. Kudrjavcev – M. Beljajev, Arťom Iljenko, Berjozkin – Perevalov.
    Red Star Kunlun: J. Smith (P. O'Brien) – Chelios, Sproul (A), D. Osipov, N. Chlystov, Tam, Fram, Yuen – P. Foo, Lockhart, S. Foo – C. Kane (A), Yip (C), Nicholls – Tyler Wong, Pu, Werek – Squires, Riche.

    Rozhodčí: Beljajev, Birin – Strelcov, Šeljanin

    Diváci: 1 787
    thejrc.org