Magnitogorsk – Ufa 2:5 (kon.) | Čeljabinsk – Dynamo Moskva 5:3 (kon.) | Jaroslavl – Kunlun 4:3 (kon.)
Minsk – Vladivostok 3:2 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Barys 3:4 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Amur Chabarovsk
Neděle 17.10.2021, 16:30 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Kazaň přetlačila v prodloužení Chabarovsk, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:06:18)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Michal Jordán (CHA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:17
    Radan Lenc (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:54
    David Tomášek (CHA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:10
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 672 diváků.
     
    V prodloužení získala druhý bod Kazaň a řekněme si narovinu, že zaslouženě! Domácí celek byl v prodloužení nebezpečný, když nejprve únik neproměnil Dmitrij Kagarlickij a následné trestné střílení zahodil Jordan Weal. Celou situaci i zápas vyřešil tvrdou střelou Dmitrij Judin.

    Střely na branku: 36:27.
     
    Konec zápasu.
     
    62:01
    Kazaň vstřelila branku!
    Hostující brankář se musí pod maskou hodně červenat, jelikož inkasoval lacinou branku, a tak je smutným hrdinou zápasu! Alexej Volgin hrál kotouč do rohu, kde se ještě nacházel Dmitrij Kagarlickij, který přihrál na modrou čáru. Do tohoto prostoru dojel DMITRIJ JUDIN, jenž vyslal pumelici k bližší tyči. Zdálo se, že Jevgenij Alikin situaci vyřeší, puk netrefil a situaci překlouzal. Asistence: Dmitrij Kagarlickij.
     
    61:09
    Hraje se ve velkém stylu! Na levé straně se nacházel David Tomášek, který nejprve trefil bránícího hráče a následně jeho pokus chytil domácí brankář.
     
    61:00
    K trestnému střílení se rozjel Jordan Weal, který se snažil vymíchat hostujícího brankáře. Ten už byl na břiše, ale zasáhl betonem!
     
    61:00
    A znovu se za obranu dostal Dmitrij Kagarlickij, jenž byl zahákován a pojede se trestné střílení!
     
    60:46
    Do samostatného úniku se dostal Dmitrij Kagarlickij, jenž branku přestřelil!
     
    60:17
    Z modré čáry na pravou stranu najel Michal Jordán, jenž neuspěl bekhendovým pokusem ani následnou dorážkou. Timur Biljalov byl výborně postavený a dvakrát zasáhl betonem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině působila Kazaň lepším dojmem, jenomže z gólu se radoval Chabarovsk, který tak vyrovnal na konečných 2:2. Jelikož šedesát minut vítěze nepřineslo, podíváme se na prodloužení, případně nájezdy.

    Střely na branku: 35:25.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Ještě jedno přerušení před koncem normální hrací doby, Chabarovsk totiž znovu vyhodil přes všechny čáry.
     
    59:34
    Přihrávka mířila po mantinelu na modrou čáru, kde se do kotouče opřel Dmitrij Judin. Jeho tvrdou ránu pak schoval do výstroje Jevgenij Alikin.
     
    59:04
    Nejprve přišla střela Kazaně z pravé strany, ale zastavil ji Valerij Vasiljev. Následně Amur vyhodil za cenu zakázaného uvolnění, hra se často přerušuje.
     
    58:24
    Z ostrého úhlu nahodil kotouč na branku Michail Gluchov, ovšem Jevgenij Alikin byl připravený u první tyče kotouč vyrazit. Následně puk zamířil do brusle Nikity Dyňaka, jenže hostující gólman černou gumu přikryl pod lapačku.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Paňukov (K. Petrov, Adamčuk), 40. Kampfer (Lukojanov, Weal), 63. Judin (Kagarlickij) – 28. Ljubimov (Tomášek, Galuzin), 46. Nikolišin (A. Gorškov)


    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Chenkel, Kampfer, Judin, D. Žuravljov, Adamčuk, N. Ljamkin, Jančevskij – Kovalenko, Safonov, Kagarlickij – K. Petrov, D. Voronkov (A), Bulatov – Paňukov, Weal, Tarasov – Dyňak, M. Gluchov (A), Lukojanov (C) – A. Kvartalnov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Lozebnikov) – Jordán (C), S. Těreščenko, Pivcakin, Volgin, V. Vasiljev, Aljajev, Byčkov – Tomášek, Galuzin (A), Ljubimov – V. Butuzov (A), Nikolišin, A. Gorškov – Lenc, Šarov, Fajzullin – Gizdatullin, A. Kuzněcov, Archipov.

    Rozhodčí: Bondar, Vasiljev – Ivanov, Ponamarenko

    Diváci: 1 672
    ocianews.com