Florida – NY Islanders 5:1 (kon.) | Toronto – Ottawa 3:1 (kon.) | Detroit – Vancouver 3:1 (kon.)
Pittsburgh – Chicago 5:2 (kon.) | Washington – Tampa 1:2 (po pr.) | Columbus – Seattle 2:1 (po pr.)
Boston – Dallas 3:1 (kon.) | Montreal – NY Rangers 1:3 (kon.) | Nashville – Carolina 2:3 (kon.)
Colorado – St. Louis 3:5 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:3 (kon.) | Edmonton – Calgary 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 2:3 (kon.) | Ottawa – Dallas 3:2 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
New York Islanders
Neděle 17.10.2021, 00:08 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:55:56)
    Florida zvítězila i ve druhém utkání nové sezóny
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 0/1 – 1/4 | Trestné minuty: 12 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00
    Ilja Sorokin (NYI) – 24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,8%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+1, +3 účast, 3 střely na bránu, TM 6, čas na ledě 18:07
    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, -4 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Sam Bennett (FLA) – 3+0
    2. Sergej Bobrovskij (FLA) – 29 zákroků
    3. Anthony Duclair (FLA) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 12 936 diváků.
     
    Florida potvrdila roli mírného favorita a na domácím stadiónu porazila New York Islanders vysoko 5:1. Na vítězství zadělali Panteři už v první třetině, kdy se prosadil Sam Bennett. Tentýž hráč se postaral ve 24. minutě o navýšení náskoku a Anthony Duclair posléze upravil na rozdíl tří branek. V úvodu závěrečné dvacetiminutovky zrušil Bobrovskému čisté konto Oliver Wahlstrom, avšak na více se již hosté nezmohli, zatímco za domácí završil druhý kariérní hattrick v NHL Sam Bennett a konečnou podobu dal výsledku Aleksander Barkov.

    Svěřenci kouče Quennevillea zvládli po Pittsburghu i druhé utkání v sezóně vítězně a ukazují, že by letos mohli pomýšlet hodně vysoko, naopak Isles po prohře v Carolině zůstávají i po druhém zápase bez bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Spíše z nouze nahodil Josh Bailey kotouč za bránu, kam vyjel Sergej Bobrovskij a touš přenechal Forslingovi, který v tomto prostoru zřejmě počká na závěrečnou sirénu.
     
    59:11
    Povedené akce Anthonyho Beauvilliera chyběla jen gólová tečka. Čtyřiadvacetiletý kanadský útočník naznačil střelu, ale ještě si šikovně potáhl puk do levého kruhu, čímž rozhodil Bobrovského, volný prostor u pravé tyče však minul.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:46
    Do protiútoku vyrazil Zach Parise. Troufl si na Aarona Ekblada, kličku po pravé ruce ovšem kanadský zadák očekával a získal puk pro sebe.
     
    58:37
    Čtvrtá útočná formace Panterů sehrála pěknou akci. Joe Thornton nahrál napříč pásmem Lombergovi, jehož pokus vykopl Sorokin.
     
    57:39
    Hrdina zápasu Sam Bennett nemá dost, chtěl čtvrtý gól. Uvolnil se kolem baileyho, z poměrně velkého úhlu vystřelil do boční sítě.
     
    57:01
    Oliver Wahlstrom přetlačil u mantinelu Reinharta, ale nebylo mu to nic platné, protože v útočném pásmu narazil na strom jménem Ryan Lomberg.
     
    56:45
    Hra přerušena, puk v ochranné sítě. Do tohoto prostoru jej vyrazil Matt Kiersted, domácí bek obětavě zblokoval tvrdou střelu Palmieriho.
     
    56:26
    Před brankou soupeře číhal Anthony Beauvillier, jenže Scott Mayfield k nahození nesáhl, místo toho zapojil do hry za brankou Clutterbucka.
     
    55:37
    Florida zůstala v útočném pásmo. Mezi kruhy obdržel výbornou přihrávku Jonathan Huberdeau, pokus z první kryl Sorokin vyrážečkou.
     
    55:14
    Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Brandon Montour střílel nadvakrát, nejprve do obránce Pelecha, podruhé do betonu brankáře.
     
    54:44
    Výborně Ilja Sorokin zvedl pravé rameno, aby zastavil projektil vypálený z hokejky Patrica Hörnqvista. Hrací předmět vytěsnil nad horní tyč.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. S. Bennett (Gudas, Forsling), 24. S. Bennett (Huberdeau, Ekblad), 39. Duclair (Weegar), 50. S. Bennett (Kiersted), 53. Barkov (Verhaeghe, Forsling) – 44. Wahlstrom


    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Montour, Kiersted – S. Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Tippett, S. Bennett, Huberdeau (A) – Hörnqvist, A. Lundell, Vatrano – Duclair, J. Thornton, Lomberg.
    New York Islanders: I. Sorokin (Cory Schneider) – Pulock, Pelech, Dobson, Z. Chára, Mayfield, A. Greene – Palmieri, Barzal, A. Lee (C) – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Parise (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, L. Komarov.

    Rozhodčí: Sutherland, Kozari – Fournier, MacPherson

    Diváci: 12 936
    ocianews.com