Club Brugge – Manchester City 1:5 (kon.) | Besiktas – Sporting 1:4 (kon.) | PSG – RB Lipsko 3:2 (kon.)
Porto – AC Milán 1:0 (kon.) | Atlético – Liverpool 2:3 (kon.) | Ajax – Dortmund 4:0 (kon.)
Inter – Šeriff Tiraspol 3:1 (kon.) | Šachtar – Real Madrid 0:5 (kon.)
konec
Club Brugge KV
1:5 (0:2)
Manchester City
Úterý 19.10.2021, 18:45 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Manchester City potvrdil papírové předpoklady a přejel Club Brugge, se loučím a přeji vám příjemné sledování dalších zápasu Ligy Mistrů. (20:46:28)
     
    Sledovali jsme parádní podívanou, která v posledních dvaceti minutách nabídla totální fotbal. Dalo by se to považovat za reklamu na tuto skvělou hru. Utkání dominoval Manchester City, který soupeře sedmdesát minut k ničemu nepustil a navíc mu během zápasu navezl pět kousků. Brugge směrem dopředu téměř neexistovaly a předvedly se až v závěru zápasu, kdy si vytvořily hned dvě velké příležitosti a jednu z nich proměnil Hans Vanaken.

    Pokud se po tomto zápase podíváme na tabulku, tak Manchester City se posunul do čela se šesti body. Naopak Club Brugge jsou třetí. Už za malou chvíli startuje duel, v němž se utkají PSG s Lipskem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nathan Aké se dopustil faulu a domácí tým bude hrát na útočné polovině. Chvíli poté si režie zápasu všímá toho, že Clinton Mata už do zápasu nezasáhne a Brugge budou dohrávat v deseti lidech.
     
    90+2
    Z pravé strany odcentroval Rijád Mahríz, který našel před brankou spoluhráče. K hlavičce se dostal Nathan Aké, jenž byl lehce přistrčený, a tak zamířil jen vedle brány.
     
    90+1
    K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty. Ve stejném momentu se natahoval po míči Clinton Mata, ovšem akci nezamezil, a tak z úhlu šel na branku Raheem Sterling. Ten se pokusil zakončit podél brankáře, avšak Simon Mignolet míč srazil vedle branky.
     
    90
    Na přihrávku do levé části velkého vápna si naběhl Ruud Vormer, který šel z úhlu na branku. těžko říct, zda střílel nebo přihrával, ovšem situaci výběhem vyřešil Ederson.
     
    89
    Nejprve to vypadlo, že Brugge budou kopat rohový kop. Jenomže posledním hráčem, který se dotkl míče byl Ignace Van der Brempt, na čemž se domluvili i rozhodčí.
     
    88
    Domácí Noa Lang se snažil projít přes Kylea Walkera, který jej zastavil. Fanoušci pískají, protože se domnívají, že došlo k faulu. Ovšem rumunský rozhodčí je jiného názoru.
     
    87
    Sledujeme totální fotbal, který přináší samou tutovku! Přihrávka z levé strany mířila před branku, kde byl v náběhu Raheem Sterling. Ten se pokusil přehodit brankáře, ale míč do prostoru tří tyči nezamířil.
    84. Rijád MAHRÍZ - 1:5
     
    84
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Belgické mužstvo inkasuje nepopulárního "bůra". Geniální Fernandinho vymyslel parádní pas za obranu a na hranici vápna se nacházel RIJÁD MAHRÍZ. Alžírský ofenzivní hráč šel na brankáře a neustále na něj koukal. Když byl dost blízko, zamířil kolem jeho hlavy do pravé části branky. Asistence: Fernandinho.
    81. Hans VANAKEN - 1:4
     
    81
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne! Domácí hráči přehráli soupeře na pravé straně a přihrávka mířila do vápna, kde míč ještě přistrčil více na střed Ruud Vormer. Zakončením do pravého spodního rohu branky se předvedl HANS VANAKEN. Asistence: Ruud Vormer.
     
    81
    Jdeme do koncovky zápasu a Manchester City přestává hrát. Belgický celek cítí šanci alespoň trochu upravit stav zápasu.
     
    79
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Stanley Nsoki, přichází Brandon Mechele.
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Charles De Ketelaere, přichází Bas Dost.
    79. Charles De Ketelaere (BGY)
     
    79
    Další velká šance domácího mužstva, ale skvělým zákrokem se prezentoval Ederson! Na pravé straně posadil na zadek obránce Ignace Van der Brempt, jehož centr pak mířil do správných míst. Hlavičkou se prezentoval Charles De Ketelaere, jehož pokus vyrazil brazilský brankář.
     
    78
    Raheem Sterling znovu vnikl celkem v pohodě do pokutového území a tentokrát přihrával, jelikož v zadní části viděl Rijáda Mahríze., k němuž míč nedoputoval.

    Michal Luxa

    Branky: 81. Vanaken (Vormer) – 30. Cancelo (Foden), 43. Mahríz (pen.), 53. Walker (De Bruyne), 67. Palmer (Sterling), 84. Mahríz (Fernandinho)

    Karty:   24. Mata (BGY), 45. Nsoki (BGY), 65. É. Balanta (BGY) – 32. Laporte (MAC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:8.
    Club Brugge KV: Mignolet – Mata, Hendry, Sobol – Sowah (56. Van der Brempt), Vanaken (C), É. Balanta (68. Mbamba), Rits (56. Vormer), Nsoki (79. Mechele) – Lang, De Ketelaere (79. Dost).
    Náhradníci: Lammens – Maouassa, Ricca, Izquierdo, Vormer, Van der Brempt, Dost, Mechele, Mbamba.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias (C), Laporte (56. N. Aké), Cancelo – B. Silva (56. Gündoğan), Rodri (71. Fernandinho), De Bruyne (64. Palmer) – Mahríz, Foden (64. Sterling), Grealish.
    Náhradníci: Steffen, Carson – N. Aké, Sterling, Gündoğan, Jesus, Zinčenko, Fernandinho, Palmer.

    Rozhodčí: István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (všichni ROU)
    thejrc.org