Club Brugge – Manchester City 1:5 (kon.) | Besiktas – Sporting 1:4 (kon.) | PSG – RB Lipsko 3:2 (kon.)
Porto – AC Milán 1:0 (kon.) | Atlético – Liverpool 2:3 (kon.) | Ajax – Dortmund 4:0 (kon.)
Inter – Šeriff Tiraspol 3:1 (kon.) | Šachtar – Real Madrid 0:5 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
0:5 (0:1)
Real Madrid
Úterý 19.10.2021, 21:00 • NSC Olimpiyskiy Stadium, Kyjev (Ukrajina) • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:2. (22:55:52)
     
    Tak a je tu konec. To si může Šachtar oddechnout. Po docela vyrovnaném prvním poločasu přišla druhá část hry, ve které bílý balet neskutečně dominoval. Už za prvních jedenáct minut druhé půle vstřelil Vinícius Júnior dvě branky, navíc v rozmezí pěti minut. Následně se přidal ještě Rodrygo a debakl Šachtaru dokončil v nastaveném čase Benzema.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+1. Karim BENZEMA - 0:5
     
    90+1
    Pátá! Real Madrid nasázel soupeři "bura". Velkou zásluhu na této brance má Asensio, jenž ladným centrem přes obranu našel úplně volného KARIMA BENZEMU. Ten už se jen otočil a poslal míč za Trubina. Asistence: Marco Asensio.
     
    90
    Sudí nastaví ještě pět minutek nad rámec základní hrací dobry.
     
    89
    Jeden z domácích skluzem sebral nejen míč, ale i Camavingu. Nebylo to ale s nedovoleným zákrokem, takže Šachtar může ještě pokračovat do útoku.
     
    88
    Real Madrid v posledních minutách základní hrací doby drží míč na kopačkách na obranné části hřiště. Hráči si mezi sebou přihrávají skoro ve vlastním vápně.
     
    87
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Éder Militao, přichází Jesús Vallejo.
     
    86
    Úplně mimo hru se do souboje dostali Michailo Mudryk a jeden z hráčů Realu. Domácí fotbalista do soupeře nešetrně zajel, ale faul se nakonec žlutou kartou trestat nebude.
     
    85
    Camavinga si na středu parádně zpoza zad přehodil míč před sebe. Chyběly centimetry a mohl by jít do šance sám na gólmana.
     
    84
    Vinícius tentokrát svého spoluhráče zkusil ve vápně najít. Obrana Šachtaru Doněck ale jednoduše sebrala vzdušný centr, vyslaný z jeho kopačky.
     
    83
    Benzema dostal dlouhý pas na pravé křídlo. Do tandemu mu nabíhal Vinícius, který ovšem přihrávku na úroveň penaltového puntíku nezpracoval a velkou šanci zahodil.
     
    82
    Bílý balet sehrál u postranní čáry krásné bago. Fotbalista Šachtaru neměl uprostřed trojúhelníku vůbec šanci odebrat míč.
     
    80
    Real Madrid už také zpomalil tempo, přestože na hřiště v posledních minutách poslal několik nových sil. Spíš ale přihrává v obraně a čeká, až se hra na nějakém místě otevře.
     
    79
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Alan Patrick, přichází Taras Stěpaněnko.
     
    79
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Eduardo Camavinga.
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Marco Asensio.
     
    78
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Toni Kroos, přichází Federico Valverde.
     
    77
    Šachtar už stagnuje. Má příležitosti, ovšem hráči už neběhají, nehlídají si dlouhé přihrávky do šancí a a na gól to prostě moc nevypadá.

    Jiří Polášek

    Branky: 37. Kryvcov (L. Vázquez) (vla.), 51. Vinícius Júnior (Modrić), 56. Vinícius Júnior, 65. Rodrygo (Vinícius Júnior), 90+1. Benzema (Asensio)

    Karty:   47. Antônio (SAC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:2.
    FK Šachtar Doněck: Trubin – Dodô, Marlon, Kryvcov, Ismaily (74. Kornijenko) – Maycon, Patrick (79. Stěpaněnko) – Tetê (46. Marlos), Pedrinho, Solomon (46. Antônio) – Fernando (74. Mudryk).
    Náhradníci: Pjatov – Antônio, Bondar, Dentinho, Konoplja, Kornijenko, Marlos, Mudryk, Sikan, Stěpaněnko, Sudakov, Vitão.

    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Militao (87. J. Vallejo), Alaba, F. Mendy (69. Marcelo) – Modrić (79. Camavinga), Casemiro, Kroos (78. Valverde) – Rodrygo (79. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: López, Lunin – Asensio, Blanco, Camavinga, M. Díaz, Nacho Fernández, Gutiérrez, Marcelo, J. Vallejo, Valverde.

    Rozhodčí: S. Jovanović (Srbsko)
    thejrc.org