Vítkovice – Třinec 1:4 (kon.) | Sparta – Pardubice 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Sparta Praha
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Středa 20.10.2021, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dynamo Pardubice.
    Je rozhodnuto! Autorem vítězné branky je útočník ROBERT KOUSAL, který se rozjel svižně a překonal Neužila.
     
    64:35
    Patrik Prymula našel před brankou volného Erika Thorella, který vystřelil z dobré pozice, ale střela švédského útočníka skončila mimo branku.
     
    62:22
    Na opačné straně kluziště byl aktivní Poulíček, ale Neužil přikryl kotouč pod svoji lapačku. Vzápětí si sparťanští trenéři berou oddechový čas.
     
    61:36
    Thorell v přečíslení dva na jednoho střílel do betonů Frodla a dorážku obstaral Kaše. Druhý jmenovaný narazil rovněž na betony pardubického brankáře.
     
    60:51
    Emoce na ledě opět vzplály a za hrubost jsou vyloučeni pardubický útočník Matej Paulovič (PCE) a domácí útočník Sparty Filip Chlapík (SPA).
     
    60:51
    Filip Chlapík ujel do samostatného úniku, ale svou střelou nepřekonal pardubického brankáře Dominika Frodla. Vzápětí se bude vylučovat.
     
    59:20
    Velká příležitost pro hosty, kteří mohli vzápětí rozhodnout ve svůj prospěch! Anthony Camara střílel z pravého kruhu, ale Neužil se stačil včas přemístit.
    58:31 Juraj MIKUŠ - 1:1
     
    58:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Teď už to ovšem hostům vyšlo a Pardubice těsně před koncem třetí třetiny vyrovnávají! Prudká rána JURAJE MIKUŠE zaplula až do sparťanské sítě, Neužil byl na tuto ránu krátký. Asistence: Jan Košťálek, Anthony Camara.
     
    57:40
    Velké komplikace pro Spartu! Dynamo se ubránilo a vzápětí bude hrát dvouminutovou přesilovku pět na tři. Na trestné lavici sedí Michal Moravčík (SPA) a obránce Adam Polášek (SPA). První hráč vyfasoval trest za držení, druhý za sekání.
     
    55:37
    Na trestnou lavici usedl útočník Robert Říčka (PCE), který vyfasoval dvě minuty plus desetiminutový trest za nesportovní chování. Následně je vyloučen Robert Kousal (PCE) za podrážení a Vladimír Sobotka (SPA) za hrubost. Sparta hraje přesilovou hru pět na čtyři.
     
    55:37
    Pozor! Robert Říčka po odpískání vystřelil z pravého kruhu pro vhazování přesně do betonů Neužila, což se nelíbilo sparťanům a na ledě vznikla početná šarvátka. O udělení trestů se rozhodčí radí u boxu časoměřičů.
     
    53:13
    Před sparťanskou brankou byl kotouč chvíli volný, ale hosté ho nedopravili do sparťanské sítě. Následně je pískáno zakázané uvolnění domácích.
    51:59 Filip CHLAPÍK - 1:0
     
    51:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Konečně se sparťané prosadili a v utkání jdou do vedení. Po Thorellově dobré práci vystřelil FILIP CHLAPÍK a domácí útočník povedenou střelou z kruhu nedal Frodlovi šanci zasáhnout. Asistence: Erik Thorell, Michal Moravčík.
     
    50:32
    Zikmund byl úspěšný na vhazování, ale přesto se domácí usadili v útočném pásmu a bude se vylučovat. Robert Kousal (PCE) je vyloučen za hákování
     
    46:25
    Sparťané nebyli úspěšní na vhazování v útočném pásmu, ale nemusí je to mrzet. Na trestnou lavici odjíždí útočník Ondřej Roman (PCE) za sekání.
     
    45:30
    Matěj Blümel se pokusil vystřelit z otočky, ale pardubický útočník svou střelou nebyl úspěšný. Skóre zůstává neměnné, na první gól stále čekáme.
     
    43:21
    Dynamo v náznaku šance! Adam Musil se natahoval po kotouči před sparťanskou brankou, ale jeden z domácích beků na poslední chvíli zasáhl.
     
    42:25
    Sparťané budou hrát další přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát míří bývalý sparťanský obránce Juraj Mikuš (PCE), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    42:08
    Velké šance Dynama v útočném pásmu! Po zákroku Neužila střílel od modré čáry obránce Hrádek, ani jeho střela neměla gólové parametry.
     
    38:03
    Teď mohou sparťané znovu zpytovat svědomí! Erik Thorell už střílel do odkryté branky, ale Frodl zázračným způsobem vytasil svou lapačku.
     
    37:53
    Velká šance domácích v úvodu přesilové hry! Chlapík střílel z pravého kruhu, Frodl jeho ránu vyrazil do vzduchu a poté ukryl kotouč v lapačce.
     
    37:44
    Sparta své oslabení ustála za chvíli bude hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá obránce Ondřej Vála (PCE), který dostal trest za krosček.
     
    37:12
    Poulíček byl úspěšný na vhazování v útočném pásmu a následně vyslal dobrou ránu Mikuš! Pardubický obránce střílel nepřesně mimo branku.
     
    35:14
    Na trestnou lavici odjíždí útočník Vladimír Sobotka (SPA), který dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za nedovolené bránění. Dynamo hraje přesilovku.
     
    33:39
    Velká šance hostí! Matěj Blümel střílel z pravé strany už od odkryté branky, ale pardubický útočník svou střelou trefil jen zadní mantinel.
     
    27:34
    Anděl se řítil na domácí branku ve velké rychlosti, ale Neužil byl připravený na místě a pohotově přikryl kotouč pod svou lapačku. Komerční přestávka.
     
    19:39
    Anthony Camara obdržel křižnou přihrávku od spoluhráče na pravý kruh, odkud okamžitě vypálil, ale rána pardubického útočníka nebyla přesná.
     
    18:55
    Pardubice budou hrát na konci první třetiny přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát zavítá útočník Filip Chlapík (SPA), který vyfasoval trest za zdržování hry.
     
    18:05
    Další velká šance hostí! Adam Musil už zasouval kotouč do branky, ale Neužil na poslední chvíli vytasil svůj beton. Skóre zůstává neměnné.
     
    13:42
    Sparťané si v úvodu své přesilové hry připravili velké šance! Moravčík přihrával na Filipa Chlapíka, jehož ránu zkrotil Frodl svými betony.
     
    13:38
    Sparťanům se podařilo otupit pardubický tlak z posledních minut a za chvíli si zahrají další přesilovou hru. Na trestné lavici už sedí Patrik Poulíček (PCE) za sekání.
     
    12:54
    Pardubičtí hráči doslova vaří svého soupeře v útočném pásmu! Nejprve střílel nebezpečně Košťálek, posléze pálil neúspěšně obránce Nakládal.
     
    10:06
    Velká příležitost pro Dynamo! Adam Musil střílel osamocen z prostoru před brankou, ale pardubický útočník svou svižnou střelou trefil zadní mantinel.
     
    08:40
    Pardubický tlak v posledních minutách sílil a výsledkem je nedovolený prohřešek z domácích řad. Trest za hráčskou lavici jede odpykat Tomáš Jandus (SPA).
     
    08:18
    Matej Paulovič se tlačil do další dobré šance v útočném pásmu, ale Neužil svou branku uhájil. Dynamo je v posledních minutách hodně aktivní.
     
    05:52
    Teď měli sparťané velké štěstí! Po obrovském závaru na brankovišti se hosté neprosadili, následná střela Mikuše našla připraveného Neužila.
     
    02:32
    První náznak šance Sparty v útočném pásmu! Horák zkoušel propasírovat kotouč na volného Filipa Chlapíka, který skákavý puk však nezpracoval.
     
    02:10
    Sparta bude za malou chvíli hrát svou první přesilovou hru v tomto utkání. Na trestnou lavici usedl útočník Adam Musil (PCE), který se provinil nedovoleným bráněním.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 52. F. Chlapík (E. Thorell, Moravčík) – 59. J. Mikuš (Košťálek, Camara), rozh. náj. R. Kousal

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Erik Thorell (SPA)
    0:0   Juraj Mikuš (PCE)
    2. série:
    0:0   Patrik Prymula (SPA)
    0:0   Filip Koffer (PCE)
    3. série:
    0:0   Michal Řepík (SPA)
    0:0   Matej Paulovič (PCE)
    4. série:
    0:0   Jan Buchtele (SPA)
    0:0   David Cienciala (PCE)
    5. série:
    0:0   Filip Chlapík (SPA)
    0:1   Robert Kousal (PCE)


    HC Sparta Praha: Neužil (Cichoň) – Mikliš, Moravčík, T. Pavelka, A. Polášek, Tomáš Dvořák, Jurčina (A), M. Jandus – E. Thorell, Sobotka, M. Řepík (C) – D. Kaše, F. Chlapík, M. Forman (A) – Buchtele, Zikmund, Z. Doležal – Prymula, Hašek.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Paulovič, Poulíček (A), Camara – Říčka, O. Roman, Cienciala – R. Kousal, A. Musil, Blümel – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

    Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Špůr, Klouček
    thejrc.org