Třebíč – Litoměřice 6:4 (kon.) | Havířov – Vsetín 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:1 (kon.)
Sokolov – Vrchlabí 4:1 (kon.) | Prostějov – Přerov 3:7 (kon.) | Ústí n/L – Poruba 2011 5:2 (kon.)
Frýdek-M. – Jihlava 2:5 (kon.) | Kolín – Šumperk 5:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
2:5 (0:0, 1:5, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 20.10.2021, 18:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z tohoto utkání již úplně vše. Přeji vám hezký zbytek dne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:22:55)
     
    Dnešní utkání sledovalo 586 diváků.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    HC Frýdek-Místek – 3 (30)
    HC Dukla Jihlava – 9 (36)
     
    Utkání Frýdku-Místku s Jihlavou tak končí zřetelným vítězstvím favorita utkání. O všem podstatném rozhodla druhá část hry, ve které padlo šest branek! Dukla jich dokázala svému soupeři nasázet hned pět a o osudu bodů z tohoto klání bylo v podstatě rozhodnuto. Rysům se podařilo v třetím dějství snížit na 2:5 zásluhou Tadeáše Krále, to však bylo z brankového účtu vše. Celek z Vysočiny si pak už tříbrankové vedení zkušeně pohlídal a přetavil ho v cennou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Jakub Michálek se nyní neudržel na modré čáře, z čehož těžil Richard Cachnín, který posílal střílený pas před klec Rysů, kde však žádný z jeho spoluhráčů nebyl, aby dorážel.
     
    59:08
    Běží poslední minuta základní hrací doby. Prudkou rozehrávkou z obranného pásma se prezentoval Adam Dvořák, jenž zakládá jednu z posledních akcí Dukly.
     
    58:37
    Rysové se nedokázali dostat z obranného pásma, když chtěli vyhodit puk po pravém mantinelu. Nakonec se jim to ale povedlo. Jonáš Peterek se dostal ke střele z osy hřiště, ale jeho pokus Žukov chytá.
     
    58:04
    Jakub Šlahař se chtěl prodrat středem hřiště kupředu, jenže ho dobře zastavil Vlastimil Bilčík, který ho obral o puk a kupředu může Dukla.
     
    57:37
    Frýdek-Místek drží touš v klidu za svou klecí a čeká, až oba celky dostřídají. Následná rozehrávka nebyla dobrá a Juda zakončoval protiakci. Jeho ránu z pravé strany chytá Foltán bez potíží.
     
    57:05
    David Klimša nevyslal příliš dobré nahození na bránu Jihlavy, Žukov ho ale chtěl zastavit hokejkou, kterou mu touš málem přeskočil a gólman Dukly může být rád, že neskončil v jeho síti!
     
    56:38
    Vlastimil Bilčík se dostal na levé straně kupředu a z vrcholu kruhu pálil, jenže mířil vysoko nad, takže Foltán mohl zůstat v klidu.
     
    56:05
    Jasný faul Martynka na Cachnína v předbrankovém prostoru Foltána sudí netrestají. Rysové drží kotouč na svých čepelích a čekají, až jim dostřídá formace.
     
    55:34
    Illéš a Dundáček kombinují za klecí Dukly. Jihlava už očividně nikam nespěchá. Přesto se náhle dostala do přečíslení dva na jednoho. Skořepa ale přihrávku na Čachotského neprocpal!
     
    55:05
    David Klimša se znovu po pravé straně dostal kupředu, byl už ale unavený a tak jen nahodil na mantinel pro Šlahaře.
     
    54:39
    Tomáš Havránek byl zezadu trochu postrčen ve středním pásmu, sudí ale pískat nebudou. Jihlava se i tak dostává znovu před Foltána.
     
    54:15
    Dukla mohla jít do útočného pásma po pravé straně, špatné zpracování Brože však dalo trochu času obranně Rysů na to, aby se stihla zformovat.
     
    53:37
    David Klimša se snažil procpat na pravém hrazení do šance, ale dostal se místo toho jen do rohu, takže musel poslat touš za sebou spoluhráčům.
     
    53:15
    Konečně se přerušuje, když se kotouč dostává do ochranné sítě po ráně Martynka, která byla sražena. Vhazovat se bude po levici Žukova.
     
    52:45
    Sudí stále nepřerušují a Filip Seman poměrně pohodlně vyváží kotouč na pravou stranu, odkud pálil Illéš, jemuž však sjel puk z čepele.
     
    52:08
    Filip Eliáš se snažil procpat kotouč na pravém mantinelu za útočnou modrou, což se mu ale nepovedlo, takže se musí rychle vracet ke své kleci.
     
    51:50
    Hrajeme dlouhou dobu bez přerušení. Rysové sbírají kotouč za svou klecí, odkud rozehrává Jakub Michálek na levé hrazení.
     
    51:20
    Jakub Šlahař šel po levém hrazení kupředu, ale kotouč mu utekl až do rohu, takže kombinace Rysů bude pozdržena, obrana Dukly už se formuje.
     
    50:51
    Dukla sice hraje proti kompletním Rysům, ale stále se drží v útočném pásmu, protože obranná čtveřice Frýdku-Místku je už hodně unavená.
     
    50:17
    Jiří Fronk nyní vypálil z levé strany, jenže jeho pokus byl nepřesný. Přesto se Dukla dál drží v útočném pásmu, kotouč má znovu Čachotský.
     
    49:45
    Tomáš Čachotský zaváží kotouč do útočného pásma Dukly, nicméně jeho spoluhráči ještě potřebují dostřídat, takže je jejich kombinace pozdržena.
     
    49:13
    Dukla rozehrává z obranného pásma. Tomáš Harkabus už nyní kombinuje s Čachotským na levé straně kluziště a hledá si prostor pro střelu.
     
    48:48
    Tomáš Harkabus dostal dvakrát kotouč na levý kruh, poprvé pálil nepřesně, podruhé trefil jen dobře postaveného Foltána.
     
    48:23
    Jakub Matyáš se nyní snažil rozehrát z rohu obranného pásma, ale kotouč poslal až do ochranné sítě, za což pochopitelně obdrží dvě trestné minuty. Oficiálně za zdržování hry – vystřelení puku mimo hrací plochu.
     
    48:08
    Cachnín a Seman kombinují na pravé straně útočného pásma. První jmenovaný akci zakončoval střelou po ledě, ta ale nebyla přesná.
     
    47:50
    Po přihrávce Čachotského střílel z pravé strany Skořepa, Foltán však byl připraven a ránu skryl ve své náruči, dobrý zákrok brankáře Rysů!
     
    47:35
    Dukla drží touš za svou klecí a čeká, až oba celky dostřídají. Následně jde kupředu Tomáš Čachotský, který vrací za sebe bekům na modrou čáru.
     
    47:08
    Michal Matiaško se vypravil kupředu po pravé straně, ale svou ránu na přední tyč do prostoru svatyně nevtěsnal. Podobně si vedl Zahradníček od modré.
     
    46:34
    Borci z Vysočiny nyní dostali puk do brankoviště, kde vyvolali pěkný zmatek, Havránek ale puk do sítě napálit nedokázal.
     
    46:08
    Žukov ihned po vhazování zapisuje další zákrok, když chytá střelu Blaška. Další buly už vyznělo dobře pro Jihlavu, která dostala puk z pásma.
     
    45:59
    Jiří Fronk odehrává kotouč z obranného pásma Dukly a ten míří na icing, který sudí pískají. Jihlava protestuje, že při vyhození ještě hrála ve čtyřech, rozhodčí ale debatu nepřipouští.
     
    45:18
    Frýdek-Místek má ještě stále něco málo přes půl minuty přesilovky. Rysové postavili přesilovkový vzorec a rána Zahradníčka od modré byla sražena na zadní mantinel.
     
    44:45
    Jihlavě se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry. O návrat Rysů se postaral Alan Lyszczarczyk, jenž ale svou ranou z levé strany nemířil přesně.
     
    44:09
    Frýdek-Místek pochopitelně pokračuje v přesilovce, jeližkot pětiminutový trest se po obdržené brance nemaže. Mikuláš Zbořil pálil od modré tvrdě, leč nepřesně.
    43:32 Tadeáš KRÁL - 2:5
     
    43:32
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Rysové snižují na rozdíl tří branek! TADEÁŠ KRÁL dostal puk od zadního mantinelu do předbrankového prostoru přesnou přihrávkou od Christova a rychlou ranou propálil Žukova, který neměl nejmenší šanci zasáhnout! Skóre je tak nyní v poměru 2:5. Asistence: Vít Christov, Alan Lyszczarczyk.
     
    43:05
    Frýdek-Místek je kompletní a začíná jeho v podstatě tříminutová přesilovka. Rysové už postavili svůj vzorec a snaží se najít vhodný palebný prostor.
     
    42:32
    Stále hrajeme ve čtyřech, Rysové se po levém hrazení dostali za útočnou modrou, ale tam se dlouho neohřáli a musí zase zpátky.
     
    42:15
    Frýdek-Místek se hnal po pravé straně kupředu, Ciura ale nedokázal v předbrankovém prostoru tečovat nahození a další akci Rysů zastavuje ofsajd.
     
    41:58
    Jiří Fronk nyní dostal kolmou průnikovou přihrávku a šel sám na bránu Rysů, ranou mezi nohy však Foltána tentokrát nepokořil.
     
    41:40
    Hrajeme tedy ve čtyřech, ani jeden z celků se zatím do útoku nedostal, takže oba brankáři mohli zůstat v klidu.
     
    40:54
    Oba celky jsou kompletní, jenže to dlouho nevydrží. Daniel Kowalczyk srazil v útočném pásmu Tepera tvrdě krosčekem na hrazení. Sedět na trestné však bude také Komorski, jenž následně nepěkně seřval sudí. Kowalczyk fasuje trest na 5 minut a do konce utkání za vražení na hrazení. Komorski dvě za nesportovní chování. Teper zatím odchází do kabin, nevypadá to s ním moc dobře, pochopitelně je po nárazu hlavy do mantinelu otřesený. Kowalczykův trest bude muset odsedět Cachnín, protože Kowalczyk sám už je pochopitelně v šatně a do utkání více nezasáhne.
     
    40:08
    Dukla vyhrála úvodní vhazování třetího dějství, ale Rysové se rychle stihli přesunout do útočného pásma, kde Alan Lyszczarczyk trefil z levé strany bližší tyč!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky jsou zpět na ledě, třetí třetina může začít.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    HC Frýdek-Místek – 12 (27)
    HC Dukla Jihlava – 20 (27)
     
    Divoká druhá třetina je za námi. Padlo v ní neuvěřitelných šest branek! Dukla v tomto dějství prokázala, že je lepším celkem, do sítě soupeře dokázala dopravit hned pět kotoučů a do třetí části hry vstoupí s pohodlným náskokem čtyř branek. Nutno ale dodat, že na ledě je vidět spousta tvrdých zákroků za hranou, které ne vždy sudí trestají, ať už na jedné či druhé straně. Mám trochu obavy, aby se duel ve třetí třetině nezvrhl do pořádné řeže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:41 Daniel KOWALCZYK - 1:5
     
    39:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla přidává v závěru dějství pátou branku, tentokrát dokonce v oslabení a vede již 5:1! Nahození DANIELA KOWALCZYKA z pravé strany od hrazení teď velice lacino propadlo Foltánovi do sítě a Jihlava tak snadno zvyšuje svůj náskok, který je teď čtyřbrankový! Asistence: Tomáš Havránek, Jakub Illéš.
    39:25 Jiří FRONK - 1:4
     
    39:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava vede 4:1 když dává gól ve čtyřech hráčích na obou stranách. Helt našel přihrávkou na levou stranu JIŘÍHO FRONKA, ten nejprve prostřelil Foltána, z něhož puk vypadl za bránu. Forvard Dukly touš dojel a o beton gólmana Frýdku-Místku ho poslal zpoza brány do sítě! Dukla si tak bere tříbrankový náskok zpět. Asistence: Filip Helt, Filip Dundáček.
     
    38:38
    Jakub Šlahař se nyní dobře vytočil na pravé straně v útočném pásmu, jeho pas ale nebyl přesný a v protiakci se Jihlava dostává do postavení mimo hru.
     
    38:13
    Vylučovat se bude znovu. Po zákroku Foltána si dvě minuty vykoledoval Lichanec. Trochu se tomu ale divím, protože šlo o klasickou rvačku před brankou po zákroku gólmana. Sudí ale vylučují jen na jedné straně, ačkoliv se Lichanec diví přinejmenším stejně jako já.
     
    37:49
    Tomáš Čachotský podržel kotouč na pravé straně a nakonec překvapivě vypálil, blok před sebou ale propálit nedokázal.
     
    37:32
    Jakub Matyáš podrazil za vlastní klecí právě Čachotského a dostává dvě trestné minuty za podrážení. Dukla tak může zvýšit svůj náskok.
     
    37:20
    Frýdek-Místek teď hrál minimálně v šesti, sudí si toho ale nevšimli, takže zatím vylučovat nebudou. Čachotský ale míří do útočného pásma.
     
    36:28
    Alan Lyszczarczyk se snažil přejít přes obranu Dukly, což se mu nakonec podařilo, ale jeho zakončení z otočky nemělo potřebnou razanci.
     
    36:08
    Hokejisté Dukly nyní ztratili kotouč a Šlahař šel na levé straně kupředu, následně předložil puk Peterkovi, který byl v obrovské šanci v předbrankovém prostoru, beton Žukova ale přehodit nezvádl.
     
    35:35
    Vít Christov zajímavě nahazoval kotouč do brankoviště Dukly, kde Žukov vůbec nevypadal jistě. Nakonec se mu ale touš před čárou podařilo udržet.
     
    35:08
    Helt šel nyní rychle po pravé straně kupředu, kde však byl zastaven dvojicí bránících hráčů a musí se stáhnout ke své kleci.
     
    34:38
    Cachnín tvrdě vystřelil na pravé straně a tečovanou ránu opět chytá Foltán, který zatím i přes tři obdržené branky podává velice dobrý výkon.
     
    34:20
    Na ledě to začíná být trochu ostřejší. zahradníček přitiskl Semana tvrdě na hrazení, sudí to trestat nechtějí, hra pokračuje.
     
    33:49
    Vhazovat se bude po pravé ruce Foltána, buly vyhráli hráči Dukly, kteří se v pásmu dokázali udržet a Seman posílá na modrou Eliášovi.
    33:05 David KLIMŠA - 1:3
     
    33:05
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí snižují na rozdíl dvou branek v přesilovce! Peterek vystřelil z prostoru na vrcholu kruhů. Žukov vyrazil před sebe, kde byl dostatečně důrazný DAVID KLIMŠA, jenž kotouč dorazil za něj – 1:3! Asistence: Filip Komorski, Jonáš Peterek.
     
    32:27
    Hokejisté Frýdku nyní silně tlačí na obranu Dukly, snažíc se snížit náskok soupeře. Zatím ale nemohou dostat do palebné pozice.
     
    32:05
    Dukla se zatím brání velice dobře, kotouč opět letí z jejího obranného pásma. Rostislav Martynek ho ale bleskově zaváží zpět za útočnou modrou.
     
    31:38
    Jiří Fronk šel nyní po levé straně rychle do protiútoku, ale ten zakončit nedokázal kvůli lehkému faulu, který sudí netrestají.
     
    31:10
    Jihlava jde do čtyř! Vlastimil Bilčík fasuje dvě minuty za podrážení a oslabuje tak svůj tým, Rysové tak mají šanci snížit tříbrankový náskok soupeře.
     
    30:58
    Frýdek-Místek hraje přesilovou hru. Rána od modré čáry ale Žukova nepřekvapila, brankář Dukly skryl kotouč ve své náruči pohodlně.
    30:03 Filip ELIÁŠ - 0:3
     
    30:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava vede už o tři branky! Juda přihrával do předbrankového prostoru, zakončení Havránka zvládl Foltán vyrazit před sebe, kam ale dojel FILIP ELIÁŠ, jenž už kotouč pohodlně dorazil do sítě – 3:0 pro Jihlavany. Asistence: Tomáš Havránek, Miroslav Juda.
     
    29:38
    Tadeáš Král se nyní dostal k puku, sjel si s ním na pravou stranu a bekhendem prověřil Žukova, který ale byl připraven.
     
    29:05
    Velké šance na obou stranách! Helt ale na jedné straně neuspěl a na druhém konci kluziště se to nepovedlo ani Rysům, takže stav 2:0 trvá.
    28:36 Filip SEMAN - 0:2
     
    28:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá přesilovou hru a vede již o dvě branky! Čachotský dostal kotouč na vrchol levého kruhu a poslal milimetrový pas do předbrankového prostoru, kde FILIP SEMAN pouze nastavil čepel a dopravil touš do sítě – 2:0 pro Jihlavu: Asistence: Tomáš Čachotský, Filip Dundáček.
     
    28:16
    Tomáš Čachotský přihrává z pravého křídla na levou stranu, kde je Harkabus, jenž si ale musí touš zpracovat bekhendem, takže se akce lehce zdržuje.
     
    27:43
    Jakub Matyáš putuje na trestnou lavici, když chtěl vysokou holí zastavit průnik Dukly po levé straně, za což ale pouze obdrží dvě trestné minuty.
     
    27:38
    Vít Christov nyní pálil z větší vzdálenosti, jeho rána skončila v ochranné síti a sudí chtěli nechat vhazovat ve středním pásmu. Hráči Jihlavy se ale přiznali k teči, buly před Žukovem.
     
    27:26
    Daniel Kowalczyk dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a tvrdou ranou z nápřahu znovu prověřil Foltána, který ale střelu ukryl ve své náruči.
     
    27:16
    Jonáš Peterek kombinuje s Jonášem v útočném pásmu. Ke střele se ale nedostali a nyní už musí upalovat směrem k vlastní kleci.
     
    26:48
    Dukla vyhrála buly před svým gólmanem, ale první rozehrávka se jí nepovedla, takže Skořepa musí zase rychle za svou bránu.
     
    26:05
    Dukla dál tlačí na soupeře, když jde nyní sám na brankáře Tomáš Havránek, kterému namazal Alan Lyszczarczyk! Útočník Dukly ale ranou po ledě nechal vyniknout Foltána, jenž drží svůj tým ve hře!
     
    25:27
    Pořadatelé pustili situaci na obrazovce na stadionu a diváci se zlobí, protože je ne úplně zřejmé, zda puk přešel brankovou čáru. Zdá se však, že kousek za ní přece jen byl a od polstrování se odrazil zpět před ni.
    25:27 Jiří FRONK - 0:1
     
    25:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde do vedení po špatném střídání Rysů! Dukla se po zmatcích v obraně Frýdku-Místku dostala do přečíslení v podstatě dva na nula. Helt v předbrankovém prostoru přihrál doprava na JIŘÍHO FRONKA, jenž okamžitě propálil Foltána, který neměl nejmenší šanci přesunout se včas. Borci z Vysočiny vedou 1:0! Asistence: Filip Helt, Peter Lichanec.
     
    25:05
    Filip Komorski nyní zkazil přihrávku kupředu a místo brejku Rysů je tu jen zakázané uvolnění Frýdku-Místku a buly před Foltánem.
     
    24:49
    Bartosz Ciura se ihned po vhazování opřel na modré čáře tvrdě do puku, jenže do jeho rány padl Čachotský, který ji zblokoval.
     
    24:35
    Vít Christov se nyní nedokázal na levé straně protlačit přes pevnou obranu Dukly, přesto zvládl kotouč předat spoluhráčům, kteří se dostávají za útočnou modrou.
     
    24:05
    Jonáš Peterek nyní dobře napadal v útočném pásmu, na levém hrazení získal puk a sjel na osu hřiště, odkud vystřelil. Jenže nepřesně.
     
    23:29
    Kotouč po zakončení Brože končí v ochranné síti a Frýdek-Místek je kompletní. Znovu tak uvidíme hru v plném počtu hráčů na ledě.
     
    23:05
    Ještě jednou se do dobré pozice dostal Jakub Illéš, jenž na vrcholu pravého kruhu napřáhl a Foltán musel znovu předvést svou lapačku, aby se skóre poprvé neměnilo.
     
    22:55
    Jakub Illéš nacpal kotouč z pravé strany do brankoviště, kde se snažil dorážet Skořepa, Foltán ale podržel betony na ledě pevně přitisknuté.
     
    22:19
    Jihlavě se začátek početní výhody moc nepovedl, Foltán zatím nemusel zasahovat a Frýdek-Místek podruhé vyhazuje přes všechny lajny.
     
    21:29
    David Klimša fasuje dvě minuty za podrážení a Dukla Jihlava si tak zahraje svou první přesilovou hru v tomto utkání.
     
    21:18
    Jihlava už bude brzy kompletní a daří se jí vymanit z tlaku soupeře, kotouč letí přes obrannou modrou, tohle už bude pro Duklu dobré.
     
    20:49
    Frýdek-Místek vyráží po pravé straně kupředu, ale za útočnou modrou se mu dostat nepodařilo. Ve snaze pokračuje David Klimša.
     
    20:28
    Buly ve středním pásmu vyhrála Jihlava, které se podařilo hodit kotouč přes celou délku kluziště a Foltán musel před Illéšem přikrýt kotouč lapačkou.
     
    20:09
    Domácím ještě zbývá více než minuta početní výhody. Ihned se natlačili do útočného pásma a Teper tvrdou ranou z osy hřiště trefil Christova, jenž bolestivě padl na led a nyní v předklonu odjíždí na střídačku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky jsou zpět na ledě, druhá třetina začíná.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    HC Frýdek Místek – 15
    HC Dukla Jihlava – 7
     
    První dějství duelu Rysů s Duklou je poměrně svižně za námi. Sledovali jsme celkem zajímavý hokej, kdy si oba celky dokázaly vytvořit i solidní příležitosti. Jihlavě se podařilo po ráně Harkabuse orazítkovat břevno svatyně Foltána, do sítě však ještě ani jeden z celků kotouč nedostal, takže také druhá třetina začne za bezbrankového stavu. Větší počet střeleckých pokusů si vypracovali hráči Frýdku-Místku, já osobně ale považuji utkání zatím za poměrně vyrovnané.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Jakubu Teperovi přeskočil kotouč na modré čáře hůl, takže z jeho zakončení bylo spíš nahození, které obrana Dukly zvládla dostat rychle do bezpečí.
     
    19:22
    Druhá přesilovka pro Frýdek-Místek. Adam Dvořák držel za bránou soupeře Filipa Komorskiho, za což fasuje dvě trestné minuty.
     
    19:05
    Richard Cachnín jde po pravé straně kupředu společně s Harkabusem a Semanem. Kotouč se jim ale za útočnou modrou nepodařilo dlouho udržet.
     
    18:39
    Tomáš Čachotský nyní šikovně zavezl touš do pásma na levé straně a Jakub Illéš střílel z větší dálky na vrcholu kruhu. Brankář Frýdku-Místku ale kotouč opět chytá do náruče.
     
    18:05
    Ještě jednou vyzněl souboj Daniela Kowalczyka s Frederikem Foltánem v prospěch gólmana Frýdku-Místku, ačkoliv tentokrát toho gólman Rysů moc neviděl.
     
    17:49
    Buly před Foltánem vyhráli hokejisté Jihlavy a Daniel Kowalczyk se na ose hřiště u modré čáry tvrdě opřel do puku. Brankář Frýdku-Místku ale zvládl zakročit.
     
    17:24
    Hokejisté Dukly se snaží prosadit přes střední pásmo, kde je opravdu velké množství hokejistů. Daniel Kowalczyk se nakonec rozhodl kotouč nahodit na klec Rysů a Frederik Foltán puk raději podrží.
     
    17:05
    Frýdek-Místek šel do přečíslení tři na dva, hráč na levé straně se rozhodl vzít odpovědnost na sebe a z dálky vystřelil, Žukov jeho pokus nadvakrát lapil.
     
    16:48
    Filip Helt se snažil probít na levé straně kupředu, ale dva obránci ho zvládli zastavit a kupředu mohou jít Rysové.
     
    16:34
    Dukla se znovu snažila bleskově přenést hru z jedné strany kluziště na druhou. Prudká kolmá přihrávka ale končí zakázaným uvolněním.
     
    16:18
    Jihlava vyhrála buly před svým brankářem a šla rychle kupředu po pravém hrazení, puk se ale dostal mimo hrací plochu, takže se vhazuje ve středním pásmu.
     
    15:56
    Jihlava rychle přenesla hru na druhou stranu, kde se však hráči Dukly nedokázali udržet a kupředu míří Vít Christov po levém hrazení.
     
    15:10
    Cachnín je na ledě, přesto se Rysům podařilo dostat do ještě jedné šance, kdy byl Rostislav Martynek sám před brankou Jihlavy po přihrávce Šlahaře zpoza brány. Dobrou šanci se mu ale v gól přetavit nepodařilo, když bližší tyč svou ranou minul, kotouč mu špatně sedl na čepel.
     
    14:44
    Alan Lyszczarczyk měl na chvilku místo na levém kruhu, které ale nedokázal využít a Dukla se už zase dostává na kotouč a posílá jej přes všechny lajny.
     
    14:15
    Rysové musí znovu spěchat ke své kleci, Jihlava se zatím brání dobře a už podruhé v tomto oslabení posílá touš přes všechny čáry k Foltánovi.
     
    13:49
    Frýdek-Místek nyní neuspěl na buly před Žukovem a Dukla se tak poměrně snadno osvobozuje dlouhým vyhozením přes všechny čáry.
     
    13:26
    Mikuláš Zbořil pálil z pravé strany od modré čáry, ale kotouč skrz chumel hráčů k Žukovovi neprošel. Rysové následně ztratili útočnou modrou, ale bleskově jsou zpět.
     
    13:06
    Vít Christov šel sám na branku Dukly z levé strany a Žukov se mu vrhl holí pod nohy. Za to ho sudí posílají na trestnou lavici, kam ale gólman Jihlavy pochopitelně neusedne, trest za něj odsedí Cachnín.
     
    12:37
    Skořepa drží touš za klecí Dukly a nechá oba celky vystřídat. Nastřelený kotouč se Jihlavě daří podržet v útočném pásmu delší dobu.
     
    12:05
    Tadeáš Král se snažil čarovat na levém kruhu, když kotouč mezi nohama posouval za sebe, jeho úmysl ale spoluhráči jeho celku nepřečetli.
     
    11:35
    Ano, je to Filip Dundáček, který si nepříjemně narazil koleno. Můžeme jen doufat, že obránce Dukly bude brzy v pořádku. Za pomoci lékařů odjel na střídačku.
     
    11:35
    Tomáš Čachotský se snažil na levé straně přejít útočnou modrou čáru, jenže se hra přerušuje, na ledě leží jeden z hráčů Jihlavy za klecí Dukly a moc se mu nechce na nohy. Nejspíš jde o Filipa Dundáčka.
     
    11:09
    Jihlava drží kotouč na svých čepelích v obranném pásmu. Následně jej poslala po pravém hrazení až za klec Rysů. Jakub Matyáš v protiútoku nahodil touš na klec Dukly a Ján Blaško se snažil dorážet. Žukov ale měl puk pod kontrolou.
     
    10:46
    Jonáš Peterek se nyní snažil přihrát z rohu pásma do předbrankového prostoru, kde byl osamocený Rostislav Martynek, k tomu však touš neprošel, jinak by měl hráč Frýdku-Místku obrovskou šanci.
     
    10:15
    Richard Cachnín vyhazuje kotouč z obranného pásma Dukly, jenže Martynek se s ním bleskově vrací za útočnou modrou a Dukla je teď znovu pod tlakem.
     
    10:04
    Buly před Foltánem vyhrál Filip Seman, jenž poslal kotouč za sebe na Daniela Kowalczyka, kombinace Dukly teď ale k zakončení nedospěla.
     
    09:36
    Adam Dvořák si z pozice beka sjel na levou stranu, kde byl prostor a nikdo ho neatakoval. Následně vyslal tvrdou ránu, kterou ale Foltán poměrně v pohodě zlikvidoval.
     
    09:18
    Tomáš Čachotský se nakonec dostal k zakončení na levém kruhu, Foltán jeho ránu vyrazil před sebe a o zbytek se postarali jeho beci.
     
    08:49
    Adam Dvořák nahazoval kotouč do předbrankového prostoru, kde se snažil tečovat Jakub Illéš, leč neúspěšně. Jihlava ale drží pásmo.
     
    08:19
    Daniel Kowalczyk spěchá za pukem nahozeným do obranného pásma Dukly. Okamžitě ho z něj posílá pryč a ulevuje tak svému celku.
     
    07:49
    Hrajeme poměrně dlouho bez přerušení. Vlastimil Bilčík nahazuje kotouč do útočného pásma, kde se však Jihlava dlouho neohřála. Rostislav Martynek v protiakci ale vjel do ofsajdu.
     
    07:19
    Jiří Fronk a Filip Helt drží kotouč v útočném pásmu a motají soupeře v jeho třetině. K zakončení se ale nedostali a oba už spěchají střídat.
     
    06:38
    Tomáš Harkabus se nyní dostal k puku a rychlou střelou z vrcholu pravého kruhu orazítkoval břevno za zády Foltána! Teď měli Rysové potřebné štěstí!
     
    06:09
    Po vhazování před ruským brankářem se hokejisté Frýdku-Místku krátce zdrželi v útočném pásmu, ale puk se jim získat nepodařilo a musí se vracet k vlastní kleci.
     
    05:48
    Daniel Kowalczyk špatně rozehrál, z čehož těžil David Bartoš, jenž šel po levé straně kupředu, jeho rána z dobré pozice však šla přímo do hrudi Žukova!
     
    05:18
    Jakub Illéš byl nyní šikovnější v osobním souboji s jedním z beků Rysů, když si dobře pokryl puk. Jeho bekhendový pas na útočnou modrou ale zdržel kombinaci Dukly.
     
    04:35
    Tomáš Havránek nakonec ve spolupráci s Brožem natlačili kotouč od zadního mantinelu do brankoviště, tam ho ale Foltán přikryl lapačkou.
     
    04:28
    Borci z Jihlavy se dostali na puk a Havránek jej nahazuje do útočného pásma. Dukla nyní svírá svého soupeře v jeho třetině a hledá prostor pro zakončení.
     
    04:08
    Rysové zavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale k zakončení se nedostali, na druhé straně nahazoval Adam Dvořák kotouč na Foltána, jenž ho raději podržel v rukavici.
     
    03:26
    Filip Komorski nyní dobře zapracoval na levé straně a Jakub Teper střílel těsně nad ledem na pravou tyč. Žukovovův beton byl na ledě včas.
     
    03:05
    Hokejisté z moravsko-slezského pomezí se dostali ve vlastním pásmu ke kotouči. Jakub Teper ale nedokázal dobře rozehrát a jeho pas končí zakázaným uvolněním.
     
    02:34
    Na levé straně šel rychle kupředu Josef Skořepa, jenž na kruhu napřáhl a jeho rána šla k zadní tyči, kde však měl Foltán připravenou lapačku.
     
    02:25
    Alan Lyszczarczyk nahodil puk na zadní mantinel za klec Jihlavy a šel tam pro něj. O chvíli později z toho těžil Mikuláš Zbořil, jenž nahazoval touš do brankoviště Žukova, ke kterému ale tneprošel.
     
    02:08
    Matouš Čmiel šel nyní sám na bránu Jihlavy, Žukov se rozhodl jít mu rybičkou pod nohy, přičemž mu holí kotouč vypíchl a následně mu znovu spadla maska, takže rozhodčí opět pískají.
     
    01:38
    Rostislav Martynek se hnal po pravé straně rychle kupředu a jeho rána trefila Žukova do masky. Ruský brankář hned signalizoval, že je otřesen a sudí raději přerušili hru.
     
    01:28
    Peter Lichanec se cpal z levého rohu do předbrankového prostoru, ale tam byli obránci Frýdku-Místku připraveni zasáhnout.
     
    01:10
    Borci z Vysočiny se na chvíli usadili v útočném pásmu, ale rána Filipa Helta z pravého kruhu byla sražena do ochranné sítě.
     
    00:37
    Rysové se přesunuli do útoku, kde se snažil z rohu zakončovat Alan Lyszczarczyk, brankář Žukov však měl přední tyč dobře pokrytou.
     
    00:15
    Foltán si musel brzy připsat první zákrok proti nahození ze středního pásma, kotouč v pohodě vyrazil do rohu, kde ho sebrali jeho beci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už jsou na ledě, stejně tak všichni sudí, zápas tedy může okamžitě začít.
     
    Ještě jednou krásný dobrý podvečer všem příznivcům ledního hokeje. Do startu utkání mezi Rysy a Duklou zbývá necelá půlhodina. Borci z moravsko-slezského pomezí představí ve své sestavě čerstvou akvizici ze Zlína, Jakuba Šlahaře!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Foltán (Šimonů) – Zbořil, J. Michálek, Ciura, Teper, Zahradníček, Matyáš – Lyszczarczyk, David Bartoš, Tadeáš Král – Christov (C), Komorski, Klimša – Šlahař, Peterek, Martynek (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško – Matěj.

    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, Kowalczyk, A. Dvořák, L. Mareš, Eliáš, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – T. Harkabus (A), F. Seman, Cachnín – Helt, Lichanec, Fronk – T. Havránek, M. Juda, Vítězslav Brož.

    Rozhodčí: Koziol, Cabák – Konvička, Hranoš.
     
    HC Dukla Jihlava

    Celek z Vysočiny je aktuálně na 6. příčce se ziskem osmnácti bodů. Jihlava byla před sezónou pasována na jednoho z favoritů v boji o přímý postup do extraligy. Aktuálně se jí předpoklady úplně nedaří naplnit, ale do konce základní části je ještě hodně daleko. Přesto by Dukla ráda získala trochu pevnější půdu pod nohama, než kterou má aktuálně.

    Forma Jihlavy je horší než ta Rysů. Dukla z posledních pěti duelů prohrála hned tři. Nejprve padla v prodloužení v derby s Třebíčí na vlastním ledě 4:5, poté zvítězila v Sokolově 3:1, jenže poté opět neuspěla před svými diváky, když podlehla Prostějovu 1:4. Chuť si spravila v Ústí nad Labem, kde vyhrála přesvědčivě 4:0, jenže pak přišla třetí porážka na vlastním stadionu s Havířovem v poměru 3:5, a tak mají borci z Vysočiny znovu co napravovat.
     
    HC Frýdek-Místek

    Rysům aktuálně patří 10. příčka, když na své konto nastřádali 15 bodů. Tato pozice by jim zajišťovala postup do play-off a pro celek z moravsko-slezského pomezí by určitě byla přijatelná. Kolem tohoto umístění je však namačkáno i spoustu dalších týmů. I 16. Kolín totiž ztrácí pouhé tři body.

    Forma Frýdku-Místku není špatná, Rysům se povedlo bodovat ve čtyřech z posledních pěti utkání. Nejprve zvítězili v derby na ledě Havířova 3:2, poté ale doma padli 1:2 s Benátkami nad Jizerou. Poté znovu před svými fanoušky prohráli 2:3 s Kolínem, brali však alespoň bod za to, že utkání došlo až do nájezdů. Následně rozceptali na kusy zoufalou Kadaň na jejím ledě 8:1 a vyhrát dokázali i v posledním duelu, kdy v Polárce přemohli Šumperk po divoké přestřelce 6:5. Na poslední dva úspěchy budou chtít navázat i dnes.
     
    Krásný dobrý den všem hokejovým příznivcům v Čechách! Chance liga spěchá, aby dohnala extraligu a také uzavřela svou první čtvrtinu. Dnes máme na programu hned osm zápasů 13. kola. A půjde o klasický souboj outsidera s favoritem. HC Frýdek-Místek vyzve na svém ledě celek HC Dukla Jihlava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 34. Klimša (Komorski, Peterek), 44. Tadeáš Král (Christov, Lyszczarczyk) – 26. Fronk (Helt, Lichanec), 29. F. Seman (Čachotský, Dundáček), 31. Eliáš (T. Havránek, M. Juda), 40. Fronk (Helt, Dundáček), 40. Kowalczyk (T. Havránek, Illéš)


    HC Frýdek-Místek: Foltán (Šimonů) – Zbořil, J. Michálek, Ciura, Teper, Zahradníček, Matyáš – Lyszczarczyk, David Bartoš, Tadeáš Král – Christov (C), Komorski, Klimša – Šlahař, Peterek, Martynek (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško – Matěj.
    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, Kowalczyk, A. Dvořák, L. Mareš, Eliáš, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – T. Harkabus (A), F. Seman, Cachnín – Helt, Lichanec, Fronk – T. Havránek, M. Juda, Vítězslav Brož.

    Rozhodčí: Koziol, Cabák – Konvička, Hranoš

    Diváci: 586
    bahis siteleri