Třebíč – Litoměřice 6:4 (kon.) | Havířov – Vsetín 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:1 (kon.)
Sokolov – Vrchlabí 4:1 (kon.) | Prostějov – Přerov 3:7 (kon.) | Ústí n/L – Poruba 2011 5:2 (kon.)
Frýdek-M. – Jihlava 2:5 (kon.) | Kolín – Šumperk 5:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
2:5 (0:0, 1:5, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 20.10.2021, 18:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:05
    David Klimša nevyslal příliš dobré nahození na bránu Jihlavy, Žukov ho ale chtěl zastavit hokejkou, kterou mu touš málem přeskočil a gólman Dukly může být rád, že neskončil v jeho síti!
     
    55:34
    Illéš a Dundáček kombinují za klecí Dukly. Jihlava už očividně nikam nespěchá. Přesto se náhle dostala do přečíslení dva na jednoho. Skořepa ale přihrávku na Čachotského neprocpal!
     
    48:23
    Jakub Matyáš se nyní snažil rozehrát z rohu obranného pásma, ale kotouč poslal až do ochranné sítě, za což pochopitelně obdrží dvě trestné minuty. Oficiálně za zdržování hry – vystřelení puku mimo hrací plochu.
     
    47:50
    Po přihrávce Čachotského střílel z pravé strany Skořepa, Foltán však byl připraven a ránu skryl ve své náruči, dobrý zákrok brankáře Rysů!
    43:32 Tadeáš KRÁL - 2:5
     
    43:32
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Rysové snižují na rozdíl tří branek! TADEÁŠ KRÁL dostal puk od zadního mantinelu do předbrankového prostoru přesnou přihrávkou od Christova a rychlou ranou propálil Žukova, který neměl nejmenší šanci zasáhnout! Skóre je tak nyní v poměru 2:5. Asistence: Vít Christov, Alan Lyszczarczyk.
     
    41:58
    Jiří Fronk nyní dostal kolmou průnikovou přihrávku a šel sám na bránu Rysů, ranou mezi nohy však Foltána tentokrát nepokořil.
     
    40:54
    Oba celky jsou kompletní, jenže to dlouho nevydrží. Daniel Kowalczyk srazil v útočném pásmu Tepera tvrdě krosčekem na hrazení. Sedět na trestné však bude také Komorski, jenž následně nepěkně seřval sudí. Kowalczyk fasuje trest na 5 minut a do konce utkání za vražení na hrazení. Komorski dvě za nesportovní chování. Teper zatím odchází do kabin, nevypadá to s ním moc dobře, pochopitelně je po nárazu hlavy do mantinelu otřesený. Kowalczykův trest bude muset odsedět Cachnín, protože Kowalczyk sám už je pochopitelně v šatně a do utkání více nezasáhne.
     
    40:08
    Dukla vyhrála úvodní vhazování třetího dějství, ale Rysové se rychle stihli přesunout do útočného pásma, kde Alan Lyszczarczyk trefil z levé strany bližší tyč!
    39:41 Daniel KOWALCZYK - 1:5
     
    39:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla přidává v závěru dějství pátou branku, tentokrát dokonce v oslabení a vede již 5:1! Nahození DANIELA KOWALCZYKA z pravé strany od hrazení teď velice lacino propadlo Foltánovi do sítě a Jihlava tak snadno zvyšuje svůj náskok, který je teď čtyřbrankový! Asistence: Tomáš Havránek, Jakub Illéš.
    39:25 Jiří FRONK - 1:4
     
    39:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava vede 4:1 když dává gól ve čtyřech hráčích na obou stranách. Helt našel přihrávkou na levou stranu JIŘÍHO FRONKA, ten nejprve prostřelil Foltána, z něhož puk vypadl za bránu. Forvard Dukly touš dojel a o beton gólmana Frýdku-Místku ho poslal zpoza brány do sítě! Dukla si tak bere tříbrankový náskok zpět. Asistence: Filip Helt, Filip Dundáček.
     
    38:13
    Vylučovat se bude znovu. Po zákroku Foltána si dvě minuty vykoledoval Lichanec. Trochu se tomu ale divím, protože šlo o klasickou rvačku před brankou po zákroku gólmana. Sudí ale vylučují jen na jedné straně, ačkoliv se Lichanec diví přinejmenším stejně jako já.
     
    37:32
    Jakub Matyáš podrazil za vlastní klecí právě Čachotského a dostává dvě trestné minuty za podrážení. Dukla tak může zvýšit svůj náskok.
     
    36:08
    Hokejisté Dukly nyní ztratili kotouč a Šlahař šel na levé straně kupředu, následně předložil puk Peterkovi, který byl v obrovské šanci v předbrankovém prostoru, beton Žukova ale přehodit nezvádl.
    33:05 David KLIMŠA - 1:3
     
    33:05
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí snižují na rozdíl dvou branek v přesilovce! Peterek vystřelil z prostoru na vrcholu kruhů. Žukov vyrazil před sebe, kde byl dostatečně důrazný DAVID KLIMŠA, jenž kotouč dorazil za něj – 1:3! Asistence: Filip Komorski, Jonáš Peterek.
     
    31:10
    Jihlava jde do čtyř! Vlastimil Bilčík fasuje dvě minuty za podrážení a oslabuje tak svůj tým, Rysové tak mají šanci snížit tříbrankový náskok soupeře.
    30:03 Filip ELIÁŠ - 0:3
     
    30:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava vede už o tři branky! Juda přihrával do předbrankového prostoru, zakončení Havránka zvládl Foltán vyrazit před sebe, kam ale dojel FILIP ELIÁŠ, jenž už kotouč pohodlně dorazil do sítě – 3:0 pro Jihlavany. Asistence: Tomáš Havránek, Miroslav Juda.
     
    29:05
    Velké šance na obou stranách! Helt ale na jedné straně neuspěl a na druhém konci kluziště se to nepovedlo ani Rysům, takže stav 2:0 trvá.
    28:36 Filip SEMAN - 0:2
     
    28:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá přesilovou hru a vede již o dvě branky! Čachotský dostal kotouč na vrchol levého kruhu a poslal milimetrový pas do předbrankového prostoru, kde FILIP SEMAN pouze nastavil čepel a dopravil touš do sítě – 2:0 pro Jihlavu: Asistence: Tomáš Čachotský, Filip Dundáček.
     
    27:43
    Jakub Matyáš putuje na trestnou lavici, když chtěl vysokou holí zastavit průnik Dukly po levé straně, za což ale pouze obdrží dvě trestné minuty.
     
    26:05
    Dukla dál tlačí na soupeře, když jde nyní sám na brankáře Tomáš Havránek, kterému namazal Alan Lyszczarczyk! Útočník Dukly ale ranou po ledě nechal vyniknout Foltána, jenž drží svůj tým ve hře!
     
    25:27
    Pořadatelé pustili situaci na obrazovce na stadionu a diváci se zlobí, protože je ne úplně zřejmé, zda puk přešel brankovou čáru. Zdá se však, že kousek za ní přece jen byl a od polstrování se odrazil zpět před ni.
    25:27 Jiří FRONK - 0:1
     
    25:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde do vedení po špatném střídání Rysů! Dukla se po zmatcích v obraně Frýdku-Místku dostala do přečíslení v podstatě dva na nula. Helt v předbrankovém prostoru přihrál doprava na JIŘÍHO FRONKA, jenž okamžitě propálil Foltána, který neměl nejmenší šanci přesunout se včas. Borci z Vysočiny vedou 1:0! Asistence: Filip Helt, Peter Lichanec.
     
    23:05
    Ještě jednou se do dobré pozice dostal Jakub Illéš, jenž na vrcholu pravého kruhu napřáhl a Foltán musel znovu předvést svou lapačku, aby se skóre poprvé neměnilo.
     
    21:29
    David Klimša fasuje dvě minuty za podrážení a Dukla Jihlava si tak zahraje svou první přesilovou hru v tomto utkání.
     
    19:22
    Druhá přesilovka pro Frýdek-Místek. Adam Dvořák držel za bránou soupeře Filipa Komorskiho, za což fasuje dvě trestné minuty.
     
    15:10
    Cachnín je na ledě, přesto se Rysům podařilo dostat do ještě jedné šance, kdy byl Rostislav Martynek sám před brankou Jihlavy po přihrávce Šlahaře zpoza brány. Dobrou šanci se mu ale v gól přetavit nepodařilo, když bližší tyč svou ranou minul, kotouč mu špatně sedl na čepel.
     
    13:06
    Vít Christov šel sám na branku Dukly z levé strany a Žukov se mu vrhl holí pod nohy. Za to ho sudí posílají na trestnou lavici, kam ale gólman Jihlavy pochopitelně neusedne, trest za něj odsedí Cachnín.
     
    06:38
    Tomáš Harkabus se nyní dostal k puku a rychlou střelou z vrcholu pravého kruhu orazítkoval břevno za zády Foltána! Teď měli Rysové potřebné štěstí!
     
    02:08
    Matouš Čmiel šel nyní sám na bránu Jihlavy, Žukov se rozhodl jít mu rybičkou pod nohy, přičemž mu holí kotouč vypíchl a následně mu znovu spadla maska, takže rozhodčí opět pískají.
     
    01:38
    Rostislav Martynek se hnal po pravé straně rychle kupředu a jeho rána trefila Žukova do masky. Ruský brankář hned signalizoval, že je otřesen a sudí raději přerušili hru.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 34. Klimša (Komorski, Peterek), 44. Tadeáš Král (Christov, Lyszczarczyk) – 26. Fronk (Helt, Lichanec), 29. F. Seman (Čachotský, Dundáček), 31. Eliáš (T. Havránek, M. Juda), 40. Fronk (Helt, Dundáček), 40. Kowalczyk (T. Havránek, Illéš)


    HC Frýdek-Místek: Foltán (Šimonů) – Zbořil, J. Michálek, Ciura, Teper, Zahradníček, Matyáš – Lyszczarczyk, David Bartoš, Tadeáš Král – Christov (C), Komorski, Klimša – Šlahař, Peterek, Martynek (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško – Matěj.
    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, Kowalczyk, A. Dvořák, L. Mareš, Eliáš, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – T. Harkabus (A), F. Seman, Cachnín – Helt, Lichanec, Fronk – T. Havránek, M. Juda, Vítězslav Brož.

    Rozhodčí: Koziol, Cabák – Konvička, Hranoš

    Diváci: 586
    thejrc.org