Vítkovice – Kladno 2:1 (kon.) | Motor ČB – Třinec 0:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 2:1 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 22.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:15
    Zároveň putuje za katr hradecký Petr Koukal, který si vysloužil trest za podrážení a dvě minuty – v lepším případě z pohledu Mountfieldu – bude sledovat hru z lavičky.
     
    49:46
    Další oslabení pro Liberec, Hradečtí budou hrát devět vteřin pět na tři a poté budou pokračovat v klasické přesilovce! Za hákování ve středním pásmu jde pykat Jaroslav Vlach.
     
    47:55
    Po komerční přestávce si Hradec zahraje přesilovku, v boxu časoměřičů už za krosček sedí Ondřej Vitásek.
     
    40:41
    Do útoku se Bílí Tygři nedostali, šanci budou mít teď v už klasické přesilovce – na trestnou lavici usedá z důvodu podrážení Radek Smoleňák.
     
    37:17
    Chvíli nebylo jasné, co se na ledě děje, už ale víme. Liberecký Michal Birner byl v herní pauze vyloučen za nesportovní chování a Mountfield má tak přesilovku.
     
    33:50
    Po komerční pauze uvidíme hru čtyři na čtyři, Kelly Klíma (HKM) i Lukáš Derner (LIB) si vysloužili dvě minuty za hrubost.
     
    21:57
    Jan Ordoš vyfasoval dvě minuty za podrážení, hra se tedy stěhuje na opačnou stranu před Pavelku.
     
    19:27
    Kevin Klíma ale ve stejný čas obdržel dvě minuty za nedovolené bránění, hradecká obrana tak bude muset být v početní nevýhodě teď ve větší permanenci.
     
    10:34
    Lvi jdou do početní výhody, rozhodčí Robin Šír totiž poslal za vysokou hůl na trestnou lavici útočníka Jana Šíra.
     
    06:01
    Po komerční pauze si Tygři zahrají přesilovku, Richard Nedomlel je vyloučen za . Vypadá to ale, že má nějaký problém s výstrojí nebo drobné zranění, protože gestikuloval na střídačku a zamířil do kabiny a trest za něj odpyká kapitán Radek Smoleňák, jemuž právě v hale gratulují, že se se 73 góly stal v minulém utkání nejlepším střelcem hradecké klubové historie.
     
    03:09
    Kevin Klíma zkoušel dorážet u levé tyče za ležícího brankáře, byl ale podrážen a i když nezakončil, vybojoval alespoň pro Mountfield přesilovku. Na trestnou lavici zamířil Jakub Klepiš, jenž odpyká trest za gólmana Jaroslava Pavelku.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 8. Perret (Lev), 15. Jergl (Kevin Klíma), 39. Jergl (Kevin Klíma, McCormack), 56. Smoleňák – 21. Filippi (M. Rosandić)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Kalina, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Jan Veselý.
    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – Melancon, Vitásek, M. Ivan, M. Rosandić, Štibingr, Derner – Klepiš, Filippi, M. Zachar – Gríger, A. Najman, Birner (A) – Ordoš, P. Jelínek (C), J. Vlach – Klapka, J. Šír, A. Dlouhý – Faško-Rudáš.

    Rozhodčí: Šír, Ondráček – Pešek, Malý

    Diváci: 4 141
    thejrc.org