Vítkovice – Kladno 2:1 (kon.) | Motor ČB – Třinec 0:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 2:1 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 4:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:2 (0:0, 0:0, 3:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 22.10.2021, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji krásný páteční podvečer, vítejte u duelu 16. kola Tipsport extraligy, ve kterém HC Škoda Plzeň vyzve HC Dynamo Pardubice. utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    HC Dynamo Pardubice
    Pardubice disponují kvalitním týmem, se kterým chtějí útočit na nejvyšší příčky. A to se jim v základní části zatím daří. Východočeši za 15 zápasů nasbírali 31 bodů, což jim v tabulce stačí na druhé místo jen o skóre za Třincem.

    Dynamo se může spolehnout zejména na útočnou dvojici Robert Říčka a David Cienciala. První jmenovaný je nejlepší střelec ligy (11+3), druhý mu zase pravidelně asistuje (3+11). Pardubice rovněž mají oba gólmany ve formě. Milan Klouček i Dominik Frodl, bývalý gólman Plzně, si drží naprosto stejnou úspěšnost zákroků 92,59 %!
     
    HC Škoda Plzeň
    Západočeši po ospalém úvodu nabrali velmi solidní formu. Z posledních sedmi zápasů nasbírali 18 bodů, díky kterým se vyšplhali do vyšších pater tabulky, konkrétně na šestou pozici a jsou v kontaktu s nejlepšími.

    Velkou formu nabral po zranění hlavně Miroslav Svoboda, který zářil hlavně v prvních třech zápasech po návratu. Až poslední zápas mu příliš nevyšel, proti Spartě se zapříčinil hlavně o první inkasovaný gól. Přesto nakonec Plzeň po velkém obratu slavila vítězství 5:4. Na tom měl největší zásluhu švédský útočník Ludwig Blomstrand, který nasázel hattrick. Daří se i dalšímu cizinci, Lotyši Martinsu Dzierkalsovi, který je se šestnácti body nejproduktivnějším hráčem týmu. Peter Čerešňák (3+11) zase vede kanadské bodování obránců v celé soutěži.
     
    Vzájemné zápasy:
    Devět posledních zápasů Plzně a Pardubic vždy ovládl domácí tým. Výhra hostujícího celku se tak datuje až do února roku 2019, kdy Škoda dominovala v Pardubicích 8:3. Naopak Východočeši čekají na plný bodový zisk z Plzně od prosince roku 2012 – celých šestnáct utkání! Dokáže Dynamo toto prokletí dnes zlomit, nebo Západočeši potvrdí celkovou dobrou formu z domácího ledu, kde vyhráli poslední čtyři zápasy?
    Ludwig Blomstrand je prvním švédským hokejistou, který v extralize nasázel hattrick!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, F. Suchý – Kantner, Kodýtek (A), M. Lang – P. Musil, F. Přikryl, Adamec.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Paulovič, Poulíček (A), Camara – Říčka, O. Roman, Cienciala – R. Kousal, A. Musil, Blümel – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Ondráček, Rampír.
     
    Oba týmy nastupují v silných sestavách. Do té plzeňské se zapojuje i Pavel Musil, kterého dlouho trápilo zranění a dnes odehraje první zápas v sezoně. Chybí naopak Jan Schleiss. Pardubický trenér Richard Král znovu vložil důvěru do Dominika Frodla, který si tak opět zachytá proti klubu, který si ho vytáhl do extraligy a kde tři roky působil. V prvním vzájemném zápase v rámci prvního kola navíc proti Plzni vychytal nulu.
     
    Plzeňský klub uzavřel před tímto utkání s fanoušky unikátní sázku. Zlevnil vstupenky na stání na 99 korun a pokud se jich dnes, společně s permanentkami, prodá aspoň 1000, nastaví zvýhodněnou cenu i na zbytek sezony. I z tohoto důvodu je dnes plzeňský kotel na rozdíl od předchozích duelů narvaný.
    Klub uzavřel sázku s fanoušky
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    V plzeňské LOGSPEED CZ Aréně to vře od první minuty. Na západě Čech jde určitě nejlepší letošní návštěvu.
     
    01:04
    Ludwig Blomstrand napadáním vybojoval kotouč v souboji obránci mezi kruhy a rázem byl ve velké šanci, trefil však jen pouze beton rozkleknutého Frodla!
     
    01:38
    Zakázané uvolnění Západočechů.
     
    01:46
    Adam Musil vypálil hned po buly, Svoboda ale dobře viděl tento pokus a kotouč kryje.
     
    02:34
    Čerešňák tělem zastavil pronikajícího protihráče, u puku jsou tedy domácí.
     
    03:01
    Indiáni následně zahrozili, po pěkné kombinaci Pavla Musila s Čerešňákem pálil plzeňský obránce z mezikruží, ale hostující defenziva jeho ránu zablokovala do rohu.
     
    03:22
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    03:57
    Bulíř si šikovně zpracoval dlouhou přihrávku do jízdy, ale přes Mikúše neprošel.
     
    04:51
    Ludwig Blomstrand se zjevil na pravém kruhu, odkud vypálil, Frodl s obtížemi vyrážel. Pardubickému gólmanovi totiž v chytání bránil důrazný Filip Suchý, ale hra pokračuje.
     
    05:38
    Rychlá akce Západočechů, Martin Lang předkládal puk před branku Mertlovi, ale přihrávku zastavil dobře se vracející Kousal. Následně se ještě k puku dostal Kodýtek, střelu z levé strany srazili hosté k Jiříčkovi, jehož ránu už kryje Frodl.
     
    06:04
    Filip Koffer zůstal nehlídaný před brankou, ale žabičku od modré čáry nezpracoval.
     
    06:31
    Martins Dzierkals zkusil překvapit Frodla střelou z velikého úhlu, pardubický brankář si poradil a ukryl puk v lapačce.
     
    06:31
    Při komerční přestávce vytáhli domácí fanoušci kartoniádu a choreografii s nápisem "Žádnej stream vám tutu atmošku nenahradí." Naráží tak na slabé návštěvy v úvody sezony a chtějí přesvědčit další fanoušky, aby na hokej chodili.
     
    07:28
    První plzeňská formace se snažila usadit v útočném pásmu, ale to se jí nepovedlo. Na druhou stranu vyrazil Říčka, vybojoval vhazování v útočné třetině.
     
    07:37
    Cienciala z úhlu nahodil puk na Svobodu, před brankou stál Roman, ale nedokázal tečovat puk mimo Svobodův dosah.
     
    08:44
    Třetí útočná formace Dynama v útoku nic kloudného nevymyslela, domácí vyvážejí puk z obranného pásma.
     
    09:41
    Nedorozumění v plzeňském útoku mohl potrestat Koffer, ale v kombinaci s Rohlíkem při protiakci selhal.
     
    10:30
    Paulovič zůstal nehlídaný ve slotu, z předbrankového prostoru vypálil, ale nedokázal prostřelit domácího obránce. K dorážce už se hosté nedostali.
     
    10:52
    Po zakázaném uvolnění Škody se hra stěhuje zpátky před Svobodu.
     
    11:02
    Ještě jeden icing Západočechů, už čtvrtý.
     
    11:27
    Bulíř vybojoval puk v útočném pásmu a hledal volného Kvasničku, ten ale skákavý kotouč nedokázal bruslí zpracovat.
     
    12:03
    Gustaf Thorell mohl využít chyby v pardubické rozehrávce. Z levé strany stále naznačoval přihrávku, tu si ale hosté hlídali, tak nakonec z úhlu sám vypálil. Frodl ale vyráží jeho zakončení do ochranné sítě.
     
    13:00
    Plzeň se ubránila mírnému pardubickému tlaku a sama zahrozila. Jiříček si při protiakci vyměnil puk s Bulířem a pálil nebezpečně k levé tyči, Frodl betonem vyrazil. Bulířova dělová dorážka končí po teči v ochranné síti.
     
    13:09
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Lukáš Anděl – 2 min., hákování).
     
    14:03
    Blomstrandovu přihrávku Dynamo zablokovalo a následně vyhazuje.
     
    14:39
    Pardubice zahrozily v oslabení! Jiříček propadl na útočné modré, na druhou stranu vyrazil Mikúš, který předložil puk Kofferovi. Ten si najel z druhé vlny, ale zamířil jen do Svobodova betonu. Plzeňský brankář si nebyl jistý, kde má kotouč, a tak se hosté snažili dorážet. To se Západočechům nelíbilo, a tak se před brankou strhla mela. Vylučovat se ale nebude.
     
    15:00
    Kodýtek pokazil rozehrávku, což mohl potrestat Ondřej Rohlík, ale právě přes Kodýtka neprotlačil přihrávku na osamoceného spoluhráče.
     
    15:09
    Hosté v plném počtu, nepovedená přesilovka Škody, hrozili hlavně Východočeši.
     
    15:34
    Filip Přikryl zkusil vypálit z levé strany, střela ale mířila jen doprostřed branky, Frodl kryje.
     
    16:38
    Camara táhl pardubickou akci, ale skákavý kotouč nezkrotil. Dynamo se ale rychle vrátilo a už je znovu u kotouče.
     
    16:58
    Hraje se ze strany na stranu, ale momentálně bez střel a šancí.
     
    18:15
    Po Musilově nahrávce z levého rohu střílel z první Matěj Blümel, nerazantní pokus ale Svoboda betonem v klidu vyráží.
     
    18:43
    Ondřej Vála měl na modré čáře hodně prostoru, hned vypálil. Svoboda vůbec nic neviděl, ale kotouč ho trefil do betonu.
     
    19:27
    Po Jiříčkově špatné rozehrávce Pardubice měly velkou šanci! Roman přihrál přes obránce na osamoceného Davida Ciencialu, který však selhal na přesunujícím se Svobodovi! Skvělý zákrok plzeňského gólmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina šlágru kola příliš zajímavých akcí nenabídla, na gól stále čekáme. Nejprve si dvě šance vytvořila Plzeň, ale Blomstrand ani Jiříček neuspěli. Na druhé straně měli největší příležitosti Koffer a Cienciala, ale domácí podržel Svoboda.

    Střely na branku: 8:7
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Bulíř mohl využít Mertlova dobrého napadání. Dělovkou z mezikruží ale netrefil branku, puk byl totiž ještě tečován. O chviličku později dostával přihrávku před branku Mertl, ale kotouč netrefil.
     
    20:54
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., držení).
     
    21:10
    Poulíček zůstal nehlídaný u pravé tyčky, dostal pas od Pauloviče, ale skákavý puk netečoval mezi tři tyče!
     
    21:48
    Dvakrát pálil z levého kruhu ostře Matěj Paulovič, následně z pravé strany Anthony Camara, ale Svoboda zatím odolává. Nicméně přesilovka Dynama je o dost nebezpečnější než početní výhoda Plzně v první části.
     
    22:13
    Západočeši vyhazují přes všechny čáry.
     
    22:54
    Ciencalova přihrávka nenašla nikoho v červenobílém. To už jsou domácí v plném počtu.
     
    23:26
    Velká šance Plzně! Nejprve Dzierkals pálil z pravé strany, Frodl se stačil přesunout, ale hosté faulovali najíždějícího Kantnera. Při signalizované přesilovce se dostal k odraženému puku mezi kruhy Viktor Lang, ale hradbu těl před Svobodou nepropálil.
     
    23:26
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Michal Hrádek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:26
    Dzierkals nezpracoval Blomstrandovu přihrávku a Plzeň se sama vyhnala z útoku. Hned se ale rychle vrátil právě Blomstrand, který svižnou střelou přes obránce vyděsil Frodla. Puk ale šel mimo branku.
     
    24:55
    Čerešňákova střela z levé strany končí ve Frodlově lapačce. Následovala menší potyčka, která se ale obejde bez vyloučení.
     
    25:06
    Po Bulířově nahození dorážel zblízka bekhendem Filip Suchý, na skvělého Frodla však nevyzrál!
     
    25:14
    Jiříčkovu dělovku od modré čáry Frodl jen vyrazil, k dorážce se znovu tlačil Suchý, ale Východočeši ho zablokovali.
     
    25:26
    Hosté v plném počtu.
     
    25:42
    Ofsajd zastavil další akci Škody.
     
    25:56
    Říčka od levého mantinelu nabil Janu Košťálkovi, jehož střela zápěstím skončila jen kousek nad horní tyčkou!
     
    26:44
    Zmatky v pardubické rozehrávce Mertl nepotrestal, teď už hrají znovu hosté.
     
    27:08
    Kindl riskantní zadovkou namazal před branku Matěji Blümelovi, který ale z první nepřekonal Svobodu!
     
    27:28
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Kvasnička – 2 min., sekání).
     
    27:41
    Po vyhraném buly na druhý pokus Západočeši vyhazují.
     
    28:24
    Filip Suchý příkladnou bojovností držel puk v útočném pásmu u mantinelu a pošetřit asi dvacet sekund. Za to si vysloužil ovace domácích fanoušků.
     
    29:07
    Košťálkovu dělovku od modré čáry Svoboda viděl, ale vyrazil ji jen s obtížemi.
     
    29:28
    Domácí v plném počtu.
     
    29:41
    Kvasnička se hned po návratu z trestné lavice zapojil do přečíslení tří proti dvěma. Z levé strany šikovně nahodil puk na Frodlův beton, jen těsně se domácí nedostali k dorážce do poloprázdné branky!
     
    29:54
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Robert Říčka.
     
    30:31
    Martin Lang se po Kodýtkově pasu vytočil kolem Frodla před branku, chybělo mu jen zasunout puk do sítě! Kotouč nasměroval pouze vedle branky.
     
    31:07
    Blomstrand se prokličkoval zpět do útoku a střelou přes obránce prověřil Frodla. Pardubicím se poté nepodařilo vyhodit a jsou pod tlakem.
     
    31:28
    Jakub Nakládal schytal Blomstrandovu dělovku a rozhodčí hned raději přerušují hru. Pardubický kapitán odjíždí v předklonu a v bolestech na střídačku. Vypadá to, že chce v utkání pokračovat.
     
    31:54
    Hosté v plném počtu.
     
    32:26
    Košťálek dělovkou z pravého kruhu pořádně prověřil Svobodu. Nísledně zamířil na druhou stranu Přikryl, který přihrál Dzierkalsovi. Tomu puk utekl, ale ještě do vrátil do druhé vlny Blomstrandovi, ovšem toho vychytal Frodl!
     
    32:41
    Další brejk Plzně! Sérii šancí zakončil Václav Adamec, který v přečíslení volil střelu, ale Dominik Frodl vyrazil betonem jeho zakončení a následně skočil po odraženém puku, čímž zabránil dorážce.
     
    32:56
    Martin Lang nabil na střelu Kantnerovi, ten Frodla nepřekonal. Následně zaspal bránící Jakub Kindl, který nestíhal Matěje Blümela. Ten dostal přihrávku a ujížděl sám na Svobodu, situaci řešil střelou. Mířil pod horní tyčku, ale branku o kousek přestřelil!
     
    34:37
    Viktor Lang se dobře vrátil a zastavil rodící se přečíslení Dynama.
     
    35:33
    Michal Bulíř využil zmatků na útočné modré čáře, kde se dva pardubičtí hráči srazili. S kotoučem si nabruslil až před Frodla, ale jemným forhendovým zakončením nad beton ho nenachytal.
     
    35:46
    Bulíř přihrávkou zpoza branky našel na modré čáry Lukáše Kaňáka, jehož střelu z levé strany kryje v lapačce Frodl.
     
    36:18
    Kaňák s Čerešňákem předvedli dobrou obrannou práci a vyřešili nelehkou situaci, při níž se Pardubice tlačily do zajímavé šance.
     
    37:41
    Po Robertsonově dobré střele zakončoval z levé strany Poulíček z otočky, tečovaný pokus vyplaval těsně vedle levé Svobodovy tyčky! Z nenápadné akce Dynama mohl padnout úvodní gól.
     
    38:46
    Pardubice byly v posledních chvílích aktivnější, teď je však přibržďuje zbytečný útočný faul Camary.
     
    38:46
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Anthony Camara – 2 min., krosček).
     
    39:34
    Dynamo se zatím v klidu brání a k ničemu Plzeň nepouští.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část duelu nabídla už o poznání zajímavější podívanou. Oba týmy si vytvořily mnoho nebezpečných šancí, zejména z brejků. Oba gólmani ale zatím předvádí fantastický výkon. Střelci se zatím naopak trápí, a tak je stav stále bezbrankový.

    Střely na branku: 21:13
     
    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    V závěru plzeňské přesilovky pálil od modré čáry Peter Čerešňák, Frodl si i přes Thorellovu clonu našel místo k výhledu a chytá.
     
    40:46
    Hosté v plném počtu.
     
    41:04
    Roman se po obtočení Camary dostal ke střele z úhlu, Frodl vyráží. Na druhé straně si Kantner najel na Kodýtkovu přihrávku, zblízka ale nenasměroval puk mezi tři tyče!
     
    41:36
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    41:49
    Říčkovu střelu z pravého kruhu Svoboda bez problémů kryje ve výstroji.
     
    42:31
    Dzierkals přihrával mezi kruhy postavenému Mertlovi, ten však kotouč v zajímavé pozici promáchl!
     
    43:11
    Zakázané uvolnění Západočechů.
     
    43:31
    Válovu střelu od modré čáry se před brankou snažil tečovat Paulovič, ale Svoboda dokázal kotouč vyrazit.
     
    44:31
    Rozjetý Anděl dostal přihrávku na levou stranu, ale nic kloudného nevymyslel. Plzeň startuje další akci zpoza vlastní branky.
     
    45:02
    Kodýtek v souboji u mantinelu srazil na hrazení Michala Hrádka, který zůstává ležet v bolestech. Hra je přerušena, pardubický bek posléze odjíždí v předklonu na střídačku.
     
    45:34
    Plzeň se ubránila pardubickému tlaku a z protiakce zahrozila, Martin Lang nahazoval puk před branku na Kantnera, který však letící kotouč netrefil.
     
    46:11
    Ofsajd přerušil hru, na ledě se však dějí zajímavější věci. U mantinelu byl sražený plzeňský hráč, což vyvolalo vášně. Do potyčky se zapojilo všech deset hráčů. Ale rozhodčí nevylučují.
     
    46:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Skóre konečně není bezbrankové, otevírá ho kdo jiný než nejlepší střelec extraligy ROBERT ŘÍČKA! Pardubický útočník se snažil vypálit přes obránce, ten jeho první pokus srazil, ale druhá rána skončila až ve vzdálenějším horním rohu branky překvapeného Svobody. Bez asistence.
    46:19 Robert ŘÍČKA - 0:1
     
    46:47
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    47:41
    Adamcova střela od modré čáry končí v ochranné síti. Puk byl ještě tečován, vhazuje se před Frodlem.
     
    47:53
    Kodýtkovu střelu z levé strany Frodl dobře viděl a nedělalo mu problém lapačkou zasáhnout.
     
    48:09
    Zakázané uvolnění Dynama.
     
    48:34
    Pardubice se ubránily plzeňskému tlaku a Říčka vyhazuje k domácí brance.
     
    48:51
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Adam Musil – 2 min., hrubost).
     
    49:02
    Po Čerešňákově nahození vypadl puk Frodlovi z výstroje, k dorážce se tlačil zejména Gustaf Thorell, ale hostujícímu gólmanovi pomohla obrana!
     
    49:35
    Blomstrand dělovkou z pravé strany trefil boční oblouk branky.
     
    49:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši přesilovku po minutě využívají a začínáme znovu od nuly! Velká radost na plzeňském stadionu. Martin Dzierkals na levém kruhu naznačil střelu, ještě si stáhl puk, zbavil se obránce a konečně vystřelil. Frodl puk neudržel a důrazný GUSTAF THORELL se tentokrát může radovat z úspěšné dorážky. Asistence: Martins Dzierkals a Peter Čerešňák.
    49:52 Gustaf THORELL - 1:1
     
    49:52
    Ještě se ale bude zkoumat video! Pardubice si berou trenérskou výzvu na nedovolené bránění brankáři.
     
    49:52
    Porada s videem byla rychlá, gól platí! Plzeň tak srovnává a navíc si zahraje další přesilovku!
     
    49:52
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Robert Říčka.
     
    50:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je něco! Škodovka díky neúspěšné trenérské výzvě Dynama otáčí skóre druhou přesilovkovou trefou během 43 vteřin! Po Blomstrandově nepřesné ráně z pravého kruhu se kotouč odrazil od zadního mantinelu zpět před branku, odkud trefil odkrytou klec MARTINS DZIERKALS! Pardubice protestují, protože si myslí, že bylo Frodlovi bráněno v chytání. Asistence: Ludwig Blomstrand.
    50:35 Martinš DZIERKALS - 2:1
     
    50:35
    Ale ještě není nic jistého! Rozhodčí se jdou znovu podívat na video, jestli Mertl skutečně nebránil Frodlovi v chytání. Do kontaktu se s pardubickým gólmanem zřejmě dostal, vypadalo to však, že mimo brankoviště.
     
    50:35
    Ani napodruhé ale přezkum video nebyl na straně hostů! Trenérská výzva nevyšla Královi ani nyní. Plzeň tak vede, navíc si zahraje přesilovku čtyři minuty! Druhá neúspěšná výzva je totiž trestána tímto trestem.
     
    50:35
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2+2 min – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Lukáš Anděl.
     
    51:30
    Blomstrand dělovkou z pravé strany div že nerozbil plexisklo za brankou. Následně se dostal k odraženému puku a z kruhu znovu střílel, těsně minul levou tyčku! Kotouč poté vylétl do středního pásma.
     
    52:39
    Jiříčkova pumelice končí také nad brankou. Ta je posléze posunutá, hra je proto přerušena. Pardubice zvládly polovinu z dlouhého oslabení.
     
    52:48
    Pardubice vyhrály buly a Paulovič při akci v oslabení zkoušel přejít kličkou mezi nohama přes obránce, ten mu puk vypíchl.
     
    53:26
    Jiříček si na modré čáře drze potáhl kotouč a vypálil, Frodl ovšem kryje. Hosté se následně pustili do Martina Langa, který se pral proti přesile, ale šarvátka nebyla příliš vyhrocená. Vylučovat se nebude.
     
    54:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Šťastný gól pro Škodu, třetí využitá přesilovka a to je znovu obrat jako hrom! Stejně jako v úterý proti Spartě Plzeň otáčí skóre a je blízko k vítězství. Autor úterního hattricku LUDWIG BLOMSTRAND vypálil z pravého kruhu, kotouč se nejspíš od obránce Hrádka odrazil a došoural za bezmocného Frodla. Asistence: Gustaf Thorell.
    54:07 Ludwig BLOMSTRAND - 3:1
     
    55:01
    Adam Musil se pral o kotouč před plzeňskou brankou, v souboji byl sice úspěšnější, ale následně nahrál jen domácímu hráči.
     
    55:10
    Zakázané uvolnění Škodovky.
     
    55:19
    Kantner zablokoval střelu Robertsona a vyhnal hosty do středního pásma.
     
    55:57
    Robertson se potkal s Bulířem na ledě dvakrát v krátkém sledu. Nejprve chtěl projít hostující bek kolem Bulíře, ale neuspěl. Vítězně dopadl souboj pro bránícího hráče i na druhé straně.
     
    56:08
    Potyčka ve středním pásmu, Pardubice po obratu Západočechů ztrácí nervy. Tentokrát už se bude vylučovat.
     
    56:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Anthony Camara – 2 min., hrubost).
     
    56:08
    Dnešní utkání sleduje 4210 diváků! Z toho 1042 na stání, fanoušci tak překonali výzvu klubu a vybojovali si zlevněné vstupné na stání do konce sezony.
     
    56:46
    Hraje se čtyři na čtyři, Plzeň se drží na kotouči a k ničemu Dynamo nepouští.
     
    57:08
    Teď už Východočeši na kotouči, ale Mikuš na modré čáře o kotouč přišel. Hosté alespoň zastavili rodící se akci Škody.
     
    57:44
    Dotírající Gustaf Thorell uspěl při napadání a obral o puk Adama Musila, který byl posledním hráčem. Švédský útočník byl tak rázem sám před Frodlem, ale vymíchat ho nedokázal.
     
    58:08
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    58:18
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak ještě nás čeká drama! Košťálek zavezl puk do útoku, v souboji přetlačil obránce a jen posunul puk na levou stranu. Tam zůstal úplně volný MATEJ PAULOVIČ, kterému jen stačilo trefit prázdnou plzeňskou branku. Svoboda neměl šanci se přesunout. Asistence: Jan Košťálek a Juraj Mikuš.
    58:26 Matej PAULOVIČ - 3:2
     
    59:10
    Kousal zablokován, Dynamo ale drží útočné pásmo. Mezitím už Frodl míří na střídačku a hosté hrají v šesti!
     
    59:23
    Říčka si vybruslil na pravém kruhu do palebného úhlu, domácí zablokovali jeho pokus do ochranné sítě.
     
    59:39
    Ještě závar před Svobodou! Pardubický bek zlomil při střele hůl, ale tlak Dynama pokračoval. Kotouč se dostal až před branku, Svoboda ho nakonec dokázal ukrýt. Následovala potyčka, bude se vylučovat na obou stranách. Dynamo si ale zahraje přesilovku!
     
    59:39
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Svoboda – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Anthony Camara – 2 min., sekání).
     
    59:50
    Západočeši vyhazují puk do středního pásma.
     
    59:57
    David Cienciala ještě stihl vypálit z pravého kruhu a rozezvučel boční konstrukci branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byla zase třetí třetina! Poslední dva zápasy obou týmů se vše podstatné stalo až v ní. Střelecké trápení obou celků rozsekl až Robert Říčka, který poslal Dynamo do vedení. Jenže během pěti minut bylo všechno jinak. V přesilovce srovnal z dorážky Thorell. Dynamo si vzalo trenérskou výzvu, která byla neúspěšná a z další dorážky se trefil Dzierkals. Hosté sáhli po další trenérskou výzvu, která byla po dalším neúspěchu oceněna už dvojitým menším trestem! A také tuto početní výhodu modrobílí využili díky šťastně tečované střele Blomstranda. Znovu to tak byli zahraniční hráči, kteří se postarali o plzeňské vítězství. Pardubice ještě v závěru snížily díky trefě Pauloviče, ale srovnat už nedokázaly.

    Střely na branku: 31:20

    Nejlepší hráči zápasu:
    Plzeň – Martins Dzierkals
    Pardubice – Dominik Frodl
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Mezitím, co se Dominik Frodl zdraví se skandujícími plzeňskými fanoušky, kteří mu děkují za tři roky na západě Čech, se s vámi loučím. Na počtenou u dalších on-line přenosů. (20:13:00)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 50. G. Thorell (Dzierkals, Čerešňák), 51. Dzierkals (Blomstrand), 55. Blomstrand (G. Thorell) – 47. Říčka, 59. Paulovič (Košťálek, J. Mikuš)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, F. Suchý – Kantner, Kodýtek (A), M. Lang – P. Musil, F. Přikryl, Adamec.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Paulovič, Poulíček (A), Camara – Říčka, O. Roman, Cienciala – R. Kousal, A. Musil, Blümel – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Ondráček, Rampír

    Diváci: 4210
    thejrc.org