Vítkovice – Kladno 2:1 (kon.) | Motor ČB – Třinec 0:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 2:1 (kon.)
Plzeň – Pardubice 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 4:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:2 (0:0, 0:0, 3:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 22.10.2021, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:26 Matej PAULOVIČ - 3:2
     
    58:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak ještě nás čeká drama! Košťálek zavezl puk do útoku, v souboji přetlačil obránce a jen posunul puk na levou stranu. Tam zůstal úplně volný MATEJ PAULOVIČ, kterému jen stačilo trefit prázdnou plzeňskou branku. Svoboda neměl šanci se přesunout. Asistence: Jan Košťálek a Juraj Mikuš.
    54:07 Ludwig BLOMSTRAND - 3:1
     
    54:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Šťastný gól pro Škodu, třetí využitá přesilovka a to je znovu obrat jako hrom! Stejně jako v úterý proti Spartě Plzeň otáčí skóre a je blízko k vítězství. Autor úterního hattricku LUDWIG BLOMSTRAND vypálil z pravého kruhu, kotouč se nejspíš od obránce Hrádka odrazil a došoural za bezmocného Frodla. Asistence: Gustaf Thorell.
    50:35 Martinš DZIERKALS - 2:1
     
    50:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je něco! Škodovka díky neúspěšné trenérské výzvě Dynama otáčí skóre druhou přesilovkovou trefou během 43 vteřin! Po Blomstrandově nepřesné ráně z pravého kruhu se kotouč odrazil od zadního mantinelu zpět před branku, odkud trefil odkrytou klec MARTINS DZIERKALS! Pardubice protestují, protože si myslí, že bylo Frodlovi bráněno v chytání. Asistence: Ludwig Blomstrand.
    49:52 Gustaf THORELL - 1:1
     
    49:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši přesilovku po minutě využívají a začínáme znovu od nuly! Velká radost na plzeňském stadionu. Martin Dzierkals na levém kruhu naznačil střelu, ještě si stáhl puk, zbavil se obránce a konečně vystřelil. Frodl puk neudržel a důrazný GUSTAF THORELL se tentokrát může radovat z úspěšné dorážky. Asistence: Martins Dzierkals a Peter Čerešňák.
    46:19 Robert ŘÍČKA - 0:1
     
    46:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Skóre konečně není bezbrankové, otevírá ho kdo jiný než nejlepší střelec extraligy ROBERT ŘÍČKA! Pardubický útočník se snažil vypálit přes obránce, ten jeho první pokus srazil, ale druhá rána skončila až ve vzdálenějším horním rohu branky překvapeného Svobody. Bez asistence.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 50. G. Thorell (Dzierkals, Čerešňák), 51. Dzierkals (Blomstrand), 55. Blomstrand (G. Thorell) – 47. Říčka, 59. Paulovič (Košťálek, J. Mikuš)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, F. Suchý – Kantner, Kodýtek (A), M. Lang – P. Musil, F. Přikryl, Adamec.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Paulovič, Poulíček (A), Camara – Říčka, O. Roman, Cienciala – R. Kousal, A. Musil, Blümel – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Ondráček, Rampír

    Diváci: 4210
    thejrc.org