Salzburg – Zlín 3:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 8:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:3 (kon.)
Vítkovice – Slavia 4:1 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Havířov – HC Litvínov 1:4 (kon.)
K. Vary – Kladno 6:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 3:6 (kon.) | Třinec – Chomutov 10:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Berani Zlín
Pátek 22.10.2021, 16:00 • Red Bull Academy Arena, Salzburg • DHL Extraliga juniorů • 12. kolo
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalšího textového přenosu. (18:19:41)
     
    Zlín nevstoupil do dnešního utkání tou správnou nohou, dlouho se trápil, avšak i tak odjíždí z Rakouska se ziskem tří bodů. Skóre zápas otevřel za Salzburg Stiegler. Ještě v první třetině však přesně zakončil i Šimon Fromel což znamenalo nerozhodný stav. Rakouský tým vyzařoval aktivitou a dobrou náladou a ve 24. minutě si domácí vzali své vedení zpět. Tentokrát to ale netravalo ani dvě minuty a o srovnání se postaral Jakub Masař. Ve zbytku druhé třetiny byl Salzburg herně lepší, avšak gólové šance byli spíše na straně Zlína. Dostat svůj tým do vedení mohl po přečíslení Čechmánek nebo ze slotu střílející Chludil. Nakonec však i druhá část hry měla nerozhodné skóre. Zlín však věděl, že pokud chtějí vyhrát, s takovou hrou to nepůjde. Hosté vlétli do třetí části hry jako vyměnění. Ve 42. minutě skóroval podruhé Jakub Masař a o dvě minuty později přidal druhou branku v utkání i Šimon Fromel. Red Bull ve zbytku hry měl kotouč na svých holích, avšak přes kompaktní obranu Zlína nenacházeli skuliny. Domácí střídačku rozjásalo až v 57. minutě snížení Stieglera. I pro něj to byl druhý gól v zápase. Talafa pak situaci zlínským hokejistům dosti zkomplikoval. Před koncem se totiž nechal zbytečně vyloučit a Rakušané měli jedninečnou šanci na srovnání. To se jim však nepovedlo a Zlín si veze zpět do Česka velmi cenné tři body. Zrovna jim se totiž do tabulky hodí každý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Do skvělé pozice pro zakončení se dostal Julius Sumpf. Gólman Šarman teď drží svoje spoluhráče nad vodou!
     
    58:10
    Domácí odvolávají gólmana a hrají tak v šesti proti čtyřem!
     
    58:09
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Talafa – 2 min.).
     
    58:09
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty základní hrací doby.
     
    56:34
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Přeci jen přišlo srovnání! Domácí se na chvíli usadili v útočném pásmu. Mackner vyslal jedovatou ránu, která jen tak tak minula bránu Šarmana. K dalšímu zakončení se pak ale dostal MAX STIEGLER, který ranou pod vyrážečku Šarmana dopravil puk až do sítě. Salzburg prohrává už je o jeden gól a poslední tři minuty proto budou mimořádně dramatické. Asistence Maxmilian Mackner, Matthew Rafalski
     
    55:01
    Zlín má kotouč na svých hokejkách a nikam se nežene.
     
    54:34
    Místo toho mohl zaútočit z pravé strany Lukáš Chludil. Jeden z bránících hráčů Salzburgu ho však dobruslil a o kotouč obral. Hostujícího forvarda to však nemusí mrzet, vždyť dnes už má na svém kontě čtyři asistence!
     
    53:49
    Hra se po icingu hostů opět stěhuje před Šarmana. Salzburg musí zabrat. Sice hrají s kotoučem na hokejkách, avšak šance si zatím nedokážou vypracovat. Obrana Zlína je nyní dosti kompaktní a spolehlivá.
     
    53:14
    Šarman teď neviděl přesnou trajektorii střely Sinna, jelikož před ním stály clonící hráči. Kotouč proletěl těsně vedle pravé tyče hostující branky.
     
    52:13
    Kunst ve spolupráci s Lužou teď dostali kotouč mimo nebezpečí zlínského celku. Salzburg musí svoje snažení začínat od své vlastní branky.
     
    51:19
    Útočníci Salzburgu přejeli modrou čáru dříve než kus černé hmoty, což znamená postavení mimo hru.
     
    50:46
    Hned po buly střílel Rafalski, Šarman měl odkrytý výhled a na střelu si zkušeně počkal.
     
    50:08
    Talafa nahodil kotouč od modré čáry a v brankovišti Red Bullu z toho byl velký zmatek! Puk se nakonec vynořil až za zády gólmana Clary a odklízet ho musel až jeden z jeho spoluhráčů.
     
    49:01
    Do zakončení se dostal Maxmilian Jelavič. Šarman pravým ramenem puk vytěsnil mimo tři tyče.
     
    48:37
    I když Salzburg získá puk, hodně rychle ho zase odevzdá. Je vidět, že Zlín jim vzal vítr z plachet a s pukem na holi nehrají s takový klidem, jako v předešlých dvou třetinách.
    Marken.cz

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 5. Stiegler (Rafalski), 24. Jelavic (Vinzens, Clara), 57. Stiegler (Mackner, Rafalski) – 15. Fromel (Chludil), 25. Masař (Fromel, Chludil), 42. Masař (Chludil, Riedl), 44. Fromel (Masař, Chludil)


    EC Red Bull Salzburg: Wolf (20. Clara) – Sinn (C), Weber (A), Venier, Rafalski, Winkelmann, Horl, Hubner – Jelavic, Sumpf, Vinzens – Wurzer, Kerber (A), Szieber – Burgelt, Stiegler, Mackner – Eckl
    Berani Zlín: Šarman (Synek) – Talafa, Kunst, Riedl (C), Nábělek, Burian, Velikovský, Kráčalík – Martinec, Tomeček, Luža (A) – Masař, Chludil, Fromel – Dědek, Čechmánek, Laciga – Handl (A)

    Rozhodčí: Huber, Wallner – Kainberger, Vierthaler
    ocianews.com