Montreal – Carolina 1:4 (kon.) | Ottawa – San Jose 1:2 (kon.) | Florida – Colorado 4:1 (kon.)
Columbus – NY Islanders 3:2 (po pr.) | New Jersey – Washington 1:4 (kon.) | Detroit – Calgary 0:3 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 5:1 (kon.) | Nashville – NY Rangers 1:3 (kon.) | Chicago – Vancouver 1:4 (kon.)
Arizona – Edmonton 1:5 (kon.)
konec
Nashville Predators
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
New York Rangers
Pátek 22.10.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:00:30)
    New York Rangers zvítězil potřetí v řadě
     
    Utkání přihlíželo 17 159 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 0/3 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%, odchytal 57:12
    Igor Šesťorkin (NYR) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 59:33

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) – 1+0, +-2 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:03

    Tři hvězdy utkání

    1. Alexis Lafreniere (NYR) – 1+1
    2. Igor Šesťorkin (NYR) – 28 zákroků
    3. Philip Tomasino (NSH) – 1+0
     
    Hokejisté New Yorku Rangers potvrdili výbornou formu, na ledě Nashvillu zvítězili 3:1. Hosty poslal do brzkého vedení český útočník Filip Chytil, do vyrovnané podoby vrátil stav ve 28. minutě svým premiérovým gólem v NHL Philip Tomasino. O vítězi se rozhodovalo až ve třetí třetině, v níž nejprve rozhodčí pro ofsajd odvolali gól Lindgrena, avšak hosty tato situace nerozhodila a vedení si vzali zpět o pár minut později, v 51. minutě skóroval po pěkné kombinační akci Alexis Lafreniere. V závěru domácí sáhli k powerplay, leč kýženého vyrovnání se nedočkali, pojistku do prázdné brány naopak přidal Barclay Goodrow.

    Svěřenci kouče Gallanta zvítězili potřetí v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na třetí příčku. Nashville je v Západní konferenci čtrnáctý, horší je pouze Arizona a Chicago.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Barclay GOODROW - 1:3
     
    59:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté v posledních vteřinách střetnutí přidávají pojistku. Duchene jakožto rozehrávající hráč trefil bekhendovou nahrávkou brusli BARCLAYE GOODROWA, jemuž následně nezabránil v cestě ani Josi. Osmadvacetiletý rodák z Toronta přejel útočnou modrou a nikým neatakován usměrnil černou gumu do prázdné klece. Bez asistence.
     
    59:38
    Barclay Goodrow mohl střílet do prázdné brány, ale nevěřil si a od levého mantinelu ještě hledal na středu Zibanejada, ten se proti přesile k touši neprodral.
     
    59:19
    Přes celé hřiště zkusil štěstí Adam Fox. Minul, puk proletěl o pořádný kus vedle pravé tyče. Zakázané uvolnění vrací hru před Šesťorkina.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Rozhodnutí zabránil Roman Josi. Výborně se stáhl se Zibanejadem, jemuž znemožnil klidné zakončení, naopak ho čistě připravil o puk.
     
    58:10
    Domácí získali vhazování v útočném pásmu. Domácí trenér Hynes reagoval timeoutem a i po jeho vypršení zůstává Saros na střídačce. Predátoři zkouší powerplay!
     
    57:54
    Filip Forsberg mohl střílet, avšak ještě volil nahrávku Ducheneovi. Překvapený Kanaďan na černou gumu nedosáhl.
     
    57:22
    Smůla potkala Danteho Fabbra, jemuž se při zakončení zlomila hokejka. Musel jít vystřídat, mezitím Barron poslal hru do střední třetiny.
     
    56:33
    Dva snazší zákroky pro brankáře Rangers. Nejprve z pravého kruhu pravým betonem proti Johansenovi, vzápětí lapačkou při slabé dorážce Forsberga.
     
    56:01
    Predátoři vybojovali vhazování v útočném pásmu. Z velkého úhlu nahodil na Šesťorkina Nick Cousins, ruský gólman si na riskantní rozehrávku netroufl.
     
    55:36
    hráči v bílém kontrolují těsné vedení a soupeře ani nepouští do tlaku, naopak sami pokračují v útočení. Patrik Nemeth vystřelil od modré nad horní tyč.
     
    55:15
    Juuse Saros drží šance Nashvillu na body. Výborně zmenšil střelecký úhel Zibanejadovi, forhendovou střelu ukryl v lapačce.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Tomasino (Johansen, Fabbro) – 3. Chytil (Blais, Lafreniere), 51. Lafreniere (Blais, A. Fox), 60. Goodrow


    Nashville Predators: Saros (Ingram) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Borowiecki, Benning – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.
    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kreider (A), Zibanejad, Panarin (A) – Blais, Chytil, Lafreniere – Goodrow (A), K. Rooney, Dryden Hunt – Reaves, McKegg, M. Barron.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Deschamps, Pancich

    Diváci: 17 159
    thejrc.org