Třinec – Brno 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Ústí n. L. 0:1 (kon.) | Chrudim – Příbram 2:2 (kon.)
Vlašim – Vyškov 5:1 (kon.) | Opava – Žižkov 6:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
6:1 (2:1)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 23.10.2021, 15:30 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak tohle je neskutečné! Hosté sotva rozehráli, jenže přišli o balon a domácí vyrazili do dalšího rychlého kontru! Tomáš Rataj posunul balon na Adama Ščudlu, jenž ve vápně našel DENISE KRAMÁŘE, a ten zblízka přidává svůj dnešní druhý zásah!
     
    85
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC se dočkal páté branky, o kterou se postaral střídající DENIS KRAMÁŘ, jenž si před Soukupem počínal jako zkušený mazák, prostřelil žižkovského brankáře a Opava vede už o čtyři góly!
     
    68
    Opava právě vstřelila branku!
    Parádní akce v podání BARTOSZE PIKULA znamená čtvrtý gól v síti hostujícího celku. Polský dravec si obhodil jednoho z obránců, ocitl se sám před Soukupem a povedenou střelou kolem gólmana k pravé tyči zvyšuje vedení Slezského FC na 4:1!
     
    59
    Opava právě vstřelila branku!
    Polský záložník ve službách Slezského FC Bartosz Pikul povedeným pasem poslal do zakončení Lukáše Holíka, kterého sice parádním zákrokem vychytal Soukup, míč se ale odrazil k dobíhajícímu JANU KADLECOVI, jenž bez přípravy napálil balon do poloprázdné žižkovské brány! Slezané tak svému soupeři odskakují do dvoubrankového trháku.
     
    32
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané si berou těsný náskok zpátky, a to skutečně luxusním způsobem. Po chybě hostujícího celku v rozehrávce se k míči dostal LUKÁŠ HOLÍK, všiml si, že brankář Soukup je daleko z branky a parádním lobem s přispěním pravé tyče vrací opavskému celku jednogólové vedení!
     
    25
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Balon si přichystal AUGUSTO BATIOJA, a když jeho ránu k pravé tyči opavský gólman Tomáš Digaňa zneškodnil, balon vyrazil zpátky přímo k žižkovskému útočníkovi, který už se z dorážky nemýlil a chladnokrevně napálil míč do sítě – 1:1!
     
    12
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané se následně vydali rychle dopředu, před záložníkem DENISEM DARMOVZALEM se otevřel volný prostor, mladý středopolař SFC se s ničím nepáral, vystřelil zpoza šestnáctky a povedenou přízemní střelou s přispěním levé tyče poslal balon za záda brankáře Soukupa, jenž se za míčem natahoval marně!

    Jan Šimek

    Branky: 12. Darmovzal, 32. Lukáš Holík, 59. Kadlec, 68. Pikul, 85. Kramář, 86. Kramář – 25. Batioja

    Karty:   6. Hnaníček (OPA), 55. Lukáš Holík (OPA), 74. Rataj (OPA) – 37. Žežulka (ZIZ), 49. Muleme (ZIZ), 90+1. Sakala (ZIZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:2.
    Slezský FC Opava: Digaňa – Celba, Hnaníček (C), Janoščín (75. Gorčica), Kadlec – Darmovzal, Rychlý – Pikul (70. Kramář), Didiba, Helešic (81. Šcudla) – Lukáš Holík (70. Rataj).
    Náhradníci: Lasák – Pisačič, Kramář, Rataj, Gorčica, Helebrand, Šcudla.

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Koželuh, Š. Gabriel, Súkenník (C), Řezáč – Žežulka (46. Sakala) – Diamé (75. T. Zeman), Sixta (75. Kytka), D. Richter (46. Nabijev), Muleme – Batioja (83. Petrlák).
    Náhradníci: Švenger – Nabijev, Kop, Petrlák, T. Zeman, Kytka, Sakala.

    Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Slavíček
    thejrc.org