Karviná – Ostrava 1:2 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:2 (0:0)
FC Baník Ostrava
Středa 24.11.2021, 17:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Jiří KLÍMA - 1:2
     
    90+2
    Baník právě vstřelil branku!
    Karviná si znovu nedala pozor a inkasovala v nastaveném čase! Klíma na levé straně přenechal míč Sorovi, který odcentroval balón do pokutového území, kde byl nehlídaný JIŘÍ KLÍMA, který trochu šťastnou hlavičkou umístil míč k levé tyči – 1:2! Asistence: Yira Sor.
     
    90+1
    Potočný se zkoušel otočit kolem Mikuše, ten přerušil rychlou akci Ostravy faulem. Karvinský hráč vyfasoval osobní trest ve formě karetního napomenutí.
     
    84
    Trenér Páník poslal na trávník dva mladíky. Jurásek vystřídal Siňavskije, Mangabeiru vyměnil Durosinmi.
     
    82
    Střídání v ostravském celku. De Azeveda nahradil Potočný.
     
    81
    Santos zhruba dva metry od pokutového území sestřelil Tetoura a Ostrava má vynikající šanci na otočení výsledku. Karvinský obránce navíc viděl žlutou kartu.
     
    77
    Klíma inkasoval v souboji s Mangabeirou úder do tváře. Mangabeira vidí za faul žlutou kartu.
     
    75
    Připravený Stropek nakonec nahradil zraněného Qoseho.
    68. Yira SOR - 1:1
     
    68
    Baník právě vstřelil branku!
    Karviná se zatáhla a byla potrestána! Po přízemním centru Kaloče z levé strany se k míči dostal třetí v pořadí YIRA SOR, který si první nepovedenou střelou narazil míč o záda Almásiho a druhou už umístil po zemi do protipohybu brankáře Bolka! Asistence: Ladislav Almási – 1:1!
     
    63
    Nahrávač u prvního gólu Lukáš Bartošák opustil hřiště. Místo něj přišel Nešický.
    59. Bleskové vyrovnání měl na hlavě De Azevedo, Bolka ale nepřekonal
     
    59
    Mohlo být rychle vyrovnáno! Po centru Ndefeho se pověsil na zadní tyči do vzduchu de Azevedo a hlavičkou o zem vystřelil na karvinskou branku, kde byl připravený gólman Bolek.
    58. Eduardo SANTOS - 1:0
     
    58
    Karviná právě vstřelila branku!
    Fantastický vstup do druhé půle Karviná korunuje gólem! Lukáš Bartošák od rohového praporku našel hlavu EDUARDA SANTOSE, který využil pozdního vyběhnutí brankáře Budínského a hlavou nasměroval míč do sítě! Karviná vede 1:0! Asistence: Lukáš Bartošák.
     
    56
    Trenérské duo Galásek – Smetana sáhlo hned k trojité změně. Hřiště opustili Budínský, David Buchta a Kuzmanović, místo nich přišli Tetour, Sor a Almási.
     
    50
    Parádní střela Santose zpoza šestnáctky, brankář Budínský zasáhl střelu letící do levého horního rohu a balón vytlačil nad bránu!
     
    33
    Rychlý brejk Mangabeiry zastavil za cenu faulu Fleišman. Ostravský kapitán inkasoval od sudího Zelinky čtvrtou žlutou kartu v sezóně a v dalším zápase bude chybět.
     
    29
    Další přímý kop Karviné. Qose se odhodlal ke střele, obstřelil čtyřčlennou ostravskou zeď, ale míč letící k levé tyči brankář Budínský lapil do rukavic.
    28. Qoseho standardka zaskočila všechny kromě Budinského
     
    28
    Qose zatočil balón k pravé tyči, míč prolétl nad hlavami hráčů v pokutovém území a nakonec doplaval až k brankáři Budínskému, který musel na poslední chvíli zamířit na zem, aby zkrotil nepříjemný balón.
    24. Lischkovu skvělou hlavičku vystřídal ještě lepší zákrok Bolka
     
    24
    Na rohový kop Budínského si nejlépe vyskočil Kaloč a hlavou donutil brankáře Bolka k fantastickému zákroku, když balón mířící do spodní části brány dokázal udržet před brankovou čárou.
     
    23
    Zajímavá akce Karviné! Mikuš dostal na pravou stranu pas od Mangabeiry, přihrál před malé vápno mezi dva bránící hráče Bartošákovi, který chtěl akci efektně zakončit patičkou, ale minul branku.
     
    13
    Po centru Qoseho z pravé strany se položil do střely Papadopulos, jeho ránu k pravé tyči vyrazil brankář Budínský vedle brány!

    Igor Mainka

    Branky: 58. Santos (Bartošák) – 68. Sor (Almási), 90+2. Jiří Klíma (Sor)

    Karty:   77. Mangabeira (KAR), 81. Santos (KAR), 90+1. Mikuš (KAR) – 33. Fleišman (OVA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:8.
    MFK Karviná: Bolek – Mikuš, Santos, P. Buchta, Šehić – Siňavskij (84. Jurásek), Qose (75. Stropek), Mangabeira (84. Durosinmi), Túlio, Bartošák (63. Nešický) – Papadopulos (C).
    Náhradníci: Drobek – Stropek, Nešický, Šindelář, Křapka, Durosinmi, Jurásek.

    Trenér: Páník.

    FC Baník Ostrava: Budinský – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman (C) – D. Buchta (56. Sor), Budínský (56. Tetour), Kaloč, Kuzmanović (56. Almási), de Azevedo (82. Potočný) – Jiří Klíma.
    Náhradníci: Murin – Sor, Tetour, Potočný, J. Pokorný, Juroška, Almási.

    Trenér: Galásek.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík.

    Diváci: 3126
    thejrc.org