Arsenal – Aston Villa 3:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:1 (2:0)
Aston Villa FC
Pátek 22.10.2021, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Arsenal rozebral v derby Aston Villu, se loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (23:04:55)
     
    Vstupní zápas devátého kola zvládl parádním způsobem Arsenal, který byl velmi aktivní a zvítězil 3:1. Domácí hráči byli lepším mužstvem, kvalitnějším v kombinaci a hlavně velmi nebezpečným. Za The Gunners se postupně trefili Thomas Partey, Pierre-Emerick Aubameyang a Emile Smith-Rowe. Naopak Aston Villa začala hrát až ve druhém poločase, v němž si vypracovala pár šancí. Jednou z nich nedopřál čisté konto Aaronu Ramsdaleovi Jacob Ramsey.

    Při pohledu na tabulku uvidíme, že Arsenal se posunul na devátou pozici a přiblížil se pohárovým příčkám. Naopak Aston Villa se nachází na třináctém místě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    K přímému kopu se postavil Leon Bailey, jenž si vzal krátký rozeběhl, ale zamířil jen těsně nad branku. Těžko říct, zda by jinak Aaron Ramsdale balon zachytil.
     
    90+3
    Arsenal získal míč a za pasem za obranu mířil Gabriel Martinelli, kterého si pohlídal John McGinn. Aston Villa se vydala na druhou stranu, kde si faul vymodlil Leon Bailey.
     
    90+1
    K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Gabriel Martinelli.
     
    90
    Bukayo Saka a Martin Ödegaard si neporozuměli na pravé straně, a tak je na tahu znovu hostující celek. Douglas Luiz poslal míč na levou stranu, odkud přihrál do vápna Matt Targett. navíc když podklouzl Thomas Partey, tak měl dost času ke střele Jacob Ramsey, jehož pokus byl nepřesný.
     
    89
    Arsenal byl stále na útočné polovině, avšak Pierre-Emerick Aubameyang neudržel míč na útočné polovině. Hostující celek často balony nakopává, což moc úspěchů dnes nepřineslo.
     
    88
    Koncovka zápasu je asi zajímavější než se čekalo! Aston Villa se zvedla, ale aktuálně se musela bránit. Nuno Tavares znovu přihrával před branku, ale Arsenal se střeleckého pokusu nedočkal.
     
    86
    Gabriel šel na zem včas, čímž zastavil Johna McGinna. I podle rozhodčího bylo všechno v pořádku, a tak se bude pokračovat ve hře bez druhé penalty.
     
    85
    Aston Villa se dožaduje pokutového kopu! Do vápna vnikl John McGinn, který po souboji upadl a okamžitě rozhodil rukama. VAR celou situaci ještě zkontroluje.
     
    84
    Vzteklým způsobem se ukázal Douglas Luiz (Aston Villa), který vzal míč a bouchl s ním o zem. Hlavní rozhodčí mu za nevhodné chování ukazuje žlutou kartu.
     
    84
    Těžko říct, zda Aston Villa zdramatizuje koncovku zápasu. Arsenal se s míčem přesunul na útočnou polovinu, kde se pak faulem předvedl Ainsley Maitland-Niles.
    82. Jacob RAMSEY - 3:1
     
    82
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl a Aaron Ramsdale se na spoluhráče hodně zlobí! Na hranici vápna přihrál Douglas Luiz, který našel střídajícího Leona Baileye, kterého nedůsledně dostupoval Thomas Partey. Jenomže míče se chopil JACOB RAMSEY, který vymetl pavučinu v pravém horním rohu branky – 3:1. Asistence: Leon Bailey.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. Arsenal stále vede o tři branky a navíc může myslet na čisté konto. Ovšem hostující celek se pokusí toto ještě změnit.
     
    79
    Pokusem směřujícím na branku se prezentoval Martin Ödegaard, jehož snažení mířilo doprostřed branky, kde se nacházel dostatečně zkušený Emiliano Martínez.
     
    77
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Anwar El Ghazi.

    Michal Luxa

    Branky: 23. Partey (Smith-Rowe), 45+6. Aubameyang, 56. Smith-Rowe (Aubameyang) – 82. J. Ramsey (Bailey)

    Karty:   45+1. Lokonga (ARS), 66. Aubameyang (ARS) – 2. Watkins (ASV), 27. Mings (ASV), 32. J. McGinn (ASV), 60. Targett (ASV), 84. Douglas Luiz (ASV)

    Neproměněná penalta: 45+6. Aubameyang (ARS), brankář E. Martínez zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:10.
    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu, White, Gabriel, N. Tavares – Partey, Lokonga (73. Maitland-Niles) – Saka, Smith-Rowe, Aubameyang (C) (90+1. Martinelli) – A. Lacazette (68. Ödegaard).
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Holding, Kolašinac, Maitland-Niles, Martinelli, Ödegaard, Pépé, Soares.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Tuanzebe (46. Bailey), Mings (C) – Cash, J. McGinn, Douglas Luiz, Targett – Buendía (68. J. Ramsey) – Ings (77. El Ghazi), Watkins.
    Náhradníci: Steer – C. Archer, Bailey, Hause, Nakamba, J. Ramsey, M. Sanson, Young, El Ghazi.

    Rozhodčí: Pawson – West, Robathan
    thejrc.org