Chelsea – Norwich 7:0 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | Everton – Watford 2:5 (kon.)
Leeds – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Southampton – Burnley 2:2 (kon.) | Brighton – Manchester City 1:4 (kon.)
konec
Everton FC
2:5 (1:1)
Watford FC
Sobota 23.10.2021, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:15:09)
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 15 – 20
    Střely na bránu: 4 – 8
    Držení míče: 49 % – 51 %
    Rohové kopy: 3 – 5
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 9 – 13
    Žluté karty: 4 – 3.
     
    Po debaklu 0:5 si Watford připsal třetí výhru a s deseti body se posunul na čtrnácté místo. Everton potřetí za sebou nevyhrál a v našlapané části tabulky je osmý.
     
    Claudio Ranieri dostal od svých nových svěřenců k středečním 70. narozeninám dárek v podobě tří bodů a rovněž historicky první výhru Watfordu na hřišti Evertonu v rámci Premier League. Na začátku třetí minuty to pro Hornets zdaleka nevypadalo tak dobře. Tim Davies překonal Fostera hned z první šance, nicméně za dalších deset minut už začal v Goodison Parku úřadovat Joshua King, jen srovnal na 1:1. Po změně stran vrátil Evertonu náskok střídající Richarlison, jenže závěrečná čtvrthodina už byla pro Toffies noční můrou. Kucka prvním gólem v Premier League smazal hostující ztrátu a Joshua King během chvíle otočil na 4:2. V nastavení dotvořil finální podobu skóre vydařený žolík Emmanuel Dennis.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Emmanuel Dennis z velké výšky nepříjemně dopadl na hrací plochu. Ošetřen ale nebyl, takže realizační týmy dnes nemusely vbíhat na trávník ani jednou.
     
    90+3
    José Salomón Rondón toho dnes moc nepředvedl. Nyní se do statistik zapsal pouze žlutou kartou za faul na Catharta.
    90+1. Emmanuel DENNIS - 2:5
     
    90+1
    Watford právě vstřelil branku!
    Totální kolaps domácí obrany končí dokonce pátým inkasovaným gólem! Po patičce Kinga nahrával João Pedro za paty Cucha Hernándeze. Ve finále to ale bylo ku prospěchu věci, z druhé vlny přiběhl EMMANUEL DENNIS. Poslal na párek Colemana a Pickford byl zase jen v roli diváka.
     
    90+1
    Ben Foster se dobře zorientoval v zahuštěném malém vápně a centr od rohového praporku vyboxoval. Navíc se stal obětí útočného faulu.
     
    90
    Střílenou přihrávku Richarlisona Foster nohou odrazil z vápna pryč. Zpátky vracel míč Coleman a Adam Masina raději zahrál na rohový kop.
     
    89
    Digneho levačka centrovala na zadní tyč, kde ale byli pouze Kucka s Masinou. Ti si navzájem vyhověli, a tak bude na programu aut Toffies.
     
    88
    Domácí naděje na body už jsou mizivé. Nějakou jiskru však mohou vykřesat ze standardní situace. Proti pravidlům si počínal Juraj Kucka.
    86. Joshua KING - 2:4
     
    86
    Watford právě vstřelil branku!
    JOSHUA KING je dnes v Liverpoolu doslova králem. Pár minut před koncem zde norský útočník završil hattrick! João Pedro mu doručil míč před malé vápno, kde se King zasekávačkou zbavil Keanea a levačkou pohodlně skóroval. Celá situace se vůbec nemusela stát, kdyby si předtím Godfrey ve snaze o vyvezení míče z pokutového území nepřekážel s dvěma vlastními spoluhráči.
     
    85
    Claudio Ranieri může dostat parádní dárek ke kulatým sedmdesátým narozeninám. Klidnější závěr mu chtěl dopřát Chuco Hernández, jenže pravačkou zpoza vápna přestřelil.
     
    84
    Richarlison byl zahnán a donucen centrovat. Ofenzivu z pozice krajního beka podpořil Lucas Digne. Rozhodl se ale střílet z jedné a byla to špatná volba. Fosterův zákrok nebyl zapotřebí.
     
    82
    Fanoušci Toffies nevěří vlastním očím. Jejich oblíbenci znovu selhali při bránění rohového kopu. Kuckova další hlavička však letěla mimo.
     
    81
    Z pohledu Evertonu mohlo být ještě hůř! Naději na body udržel Pickford skokem k levé tyči, kam dobře pálil Emmanuel Dennis.

    Michal Břuchanský

    Branky: 3. Davies (D. Gray), 63. Richarlison (M. Keane) – 13. J. King (Cathcart), 78. Kucka (Cucho Hernández), 80. J. King (Dennis), 86. J. King (Dennis), 90+1. Dennis (João Pedro)

    Karty:   17. Digne (EVE), 54. Allan (EVE), 72. Richarlison (EVE), 90+3. Rondón (EVE) – 44. Troost-Ekong (WAT), 70. Dennis (WAT), 81. J. King (WAT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Godfrey, Digne – A. Townsend, Allan, Davies, D. Gray (77. Iwobi) – Gordon (60. Richarlison) – Rondón.
    Náhradníci: Begović, Lonergan – Dobbin, Gbamin, Holgate, Iwobi, Kenny, Richarlison.

    Watford FC: Foster – Ngakia (76. N'Koulou), Troost-Ekong, Cathcart, Masina – Tufan (64. João Pedro), Kucka, Moussa Sissoko (C) – Sarr (64. Dennis), Cucho Hernández – J. King.
    Náhradníci: D. Bachmann – Cleverley, Dennis, A. Fletcher, Gosling, Louza, João Pedro, Sema, N'Koulou.

    Rozhodčí: Scott – Perry, Wood

    Diváci: 38 834
    ocianews.com