Bayern – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Bielefeld – Dortmund 1:3 (kon.) | RB Lipsko – Fürth 4:1 (kon.)
Wolfsburg – Freiburg 0:2 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
1:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 23.10.2021, 15:30 • SchücoArena, Bielefeld • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sledovali jsme střetnutí, ve kterém Dortmund potvrdil papírové předpoklady a zvítězil. Hostující hráči působili lepším dojmem, a tak si tři body do tabulky zasloužili. Také Bielefeld se snažil, ale dnešní sousto bylo příliš velké. Borussia tka zůstává na druhé příčce, naopak Arminia je předposlední a potřebuje se příště odrazit k lepším zítřkům. (17:28:31)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hraje se poslední minuta zápasu a už to vypadá, že se nic zásadního nestane. Borussia Dortmund totiž drží míč na vlastní polovině a spěchat rozhodně nebude.
     
    90+2
    Dortmund je s balonem na vlastní polovině a už nikam nespěchá. Ovšem Fabian Klos napadal rozehrávku a málem se dostal k míči.
     
    90+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuta.
     
    90
    Běží poslední minuta základní hrací doby a Arminia Bielefeld kombinovala na útočné polovině. Jenomže přihrávka na pravé straně byla nepřesná a zamířila ven z hrací plochy.
     
    88
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Lennard Maloney.
     
    87
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil FABIAN KLOS, který zamířil do levého spodního rohu branky, zatímco Marwin Hitz se vydal na druhou stranu. Arminia vstřelila alespoň čestný zásah.
     
    86
    Pokutový kop pro Bielefeld! Patrick Wimmer naznačil, že půjde na střed, ale vydal se více do strany, kde Mats Hummels nedal nohu, čímž fauloval!
     
    84
    Jsme na konci zápasu a už je zcela jasné, že Borussia Dortmund dokráčí k dalšímu vítězství. Arminia Bielefeld se naopak v závěrečných minutách pokusí alespoň o vstřelení čestného gólu.
     
    83
    Fabian Kunze (Bielefeld) předvedl zcela zbytečně tvrdý zákrok. Jude Bellingham odehrál míč na obránce a následně jej na stojnou nohu dohrál právě zmíněný domácí záložník.
     
    82
    Na útočné polovině si míč pokryl Jude Bellingham, který zůstal ležet na trávníků. Dortmund sice vhazoval, ovšem sportovně míč vrátil soupeři.
     
    81
    Za dlouhým nákopem mířil Alessandro Schöpf, jehož atakoval nejprve Marin Pongračić a poté také Mats Hummels. Bielefeld se dožadoval pokutového kopu, ovšem rozhodčí ukazuje, ať se pokračuje dál.
     
    79
    Tentokrát se zakončením zpoza vápna prezentoval Florian Krüger, jehož snažení bylo sražené mimo prostor branky. Bielefeld bude rozehrávat další rohový kop.
     
    78
    Před malou chvíli Axel Witsel přišel na zelený trávník a teď se dopustil prvního faulu. Centr mířil do šestnáctky, ale propadl až k postranní lajně, odkud vybojoval roh Patrick Wimmer.
     
    77
    Dortmund chvíli kombinovali na vlastní polovině a poté zkusili nákop na levou stranu, což nevyšlo. Jenomže Bielefeld balon soupeři znovu vrátil.
     
    76
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Reinier.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Emre Can, přichází Axel Witsel.
     
    74
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Jacob Barrett Laursen, přichází Lennart Czyborra.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Robin Hack, přichází Florian Krüger.
     
    73
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A už je to o tři branky, když jsme viděli krásnou individuální akci! Pas z pravé strany stáhl na špičku kopačky Marco Reus, který následně přihrál na hranci vápna. JUDE BELLINGHAM nejprve naznačil střelu, poté obešel hned trojici soupeřů a následně šikovně přehodil vybíhajícího brankáře. Asistence: Marco Reus.

    David Šimon

    Michal Luxa

    Branky: 87. Klos (pen.) – 31. Can (pen.), 45. Hummels, 73. Bellingham (Reus)

    Karty:   83. Kunze (BIE)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner (46. Ramos), Pieper, J. Nilsson – Schöpf, Prietl, E. Fernandes (64. Wimmer), Kunze, Laursen (74. Czyborra) – Hack (74. Krüger), Serra (46. Klos).
    Náhradníci: Schulz – A. Andrade, Czyborra, Klos, Krüger, Lasme, Okugawa, Ramos, Wimmer.

    Borussia Dortmund: Kobel (46. Hitz) – Akanji, Pongračić, Hummels (88. Maloney) – M. Wolf, Brandt (76. Reinier), Can (76. Witsel), Bellingham, T. Hazard – Malen (66. Tigges), Reus.
    Náhradníci: Hitz – Knauff, Papadopoulos, Passlack, Reinier, Tigges, Witsel, Maloney.
    ocianews.com