Plzeň – Třinec 1:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (kon.)
Kladno – Motor ČB 4:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 3:0 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 4:3 (3:1 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 24.10.2021, 13:00 • LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Přeji krásné nedělní brzké odpoledne, vítejte u duelu 17. kola Tipsport extraligy, ve kterém HC Škoda Plzeň vyzve HC Oceláře Třinec. Utkáním, které začíná kvůli následnému domácímu zápasu FC Viktorie Plzeň už ve 13:00, vás provede Matěj Vybíral. Příjemnou zábavu.
     
    HC Škoda Plzeň
    Západočeši po ospalém úvodu nabrali velmi solidní formu. Z posledních osmi zápasů nasbírali 21 bodů, díky kterým se vyšplhali do vyšších pater tabulky, konkrétně na čtvrtou pozici.

    Velkou formu nabral po zranění hlavně Miroslav Svoboda, který zářil hlavně v prvních třech zápasech po návratu. Až zápas se Spartou mu příliš nevyšel, zapříčinil se hlavně o první inkasovaný gól. Přesto nakonec Plzeň po velkém obratu slavila vítězství 5:4. Na tom měl největší zásluhu švédský útočník Ludwig Blomstrand, který nasázel hattrick. Daří se i dalšímu cizinci, Lotyši Martinsu Dzierkalsovi, který je s osmnácti body nejproduktivnějším hráčem týmu a rozhodl gólem a asistencí v pátek proti Pardubicím, také tento duel Škoda úspěšně otáčela. Peter Čerešňák (3+12) zase vede kanadské bodování obránců v celé soutěži.
     
    HC Oceláři Třinec
    Slezané nezískali ani bod pouze v jediném utkání letošní sezony! To bylo právě ve 2. kole na plzeňském ledě. Od té doby drží šňůru třinácti zápasů alespoň s bodem! Díky tomu se Oceláři vyšplhali až na čelo tabulky, kde jsou o tři body před Východočeskými týmy Mountfieldem a Pardubicemi. Na dnešního soupeře mají náskok šesti bodů.

    Třinec se může spolehnout hlavně na kvality zkušeného Martina Růžičky (8+9), který je nejproduktivnějším hráčem týmu a čtvrtý v kanadském bodování soutěže. Následuje šestý Erik Hrňa (9+7). Klíčovým faktorem úspěchu Ocelářů je však také explzeňský gólman Marek Mazanec. Ten si drží parádní úspěšnost zákroků 94,02 %, lepší je pouze olomoucký Jakub Sedláček a mladoboleslavský Jan Růžička.
     
    Vzájemné zápasy:
    Když se podíváme na statistiky soubojů Plzně s Třincem, najdeme v minulosti dvě zajímavé série. Mezi říjnem 2018 a 8. dubnem 2019 vyhrály osm zápasů v řadě hostující týmy. Od té doby naopak v jedenácti ze dvanácti případů uspěli vždy domácí! Jedinou výjimkou je třinecké vítězství 4:3 v prodloužení z ledna letošního roku. V rámci 2. kola této sezony Plzeň uhájila domácí výhodu po boji, když oslavila těsnou výhru 3:2.
     
    Dnes se potkávají dva týmy ve skvělé formě. Prodlouží Plzeň sérii domácích výher na šest duelů a uštědří Třinci druhou porážku v základní hrací době v sezoně, nebo Oceláři zaznamenají čtrnáctý duel v řadě alespoň s bodem?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Jiříček, Kvasnička, V. Lang, Kremláček – Dzierkals, Mertl (A), Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, F. Suchý – Kantner, Kodýtek (A), M. Lang – P. Musil, F. Přikryl, Adamec.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký (A) – Kofroň.

    Rozhodčí: Lacina, Veselý – Gerát, Bohuněk.
    Trefí se dnes na plzeňském ledě?
     
    Překvapení v sestavách obou týmů, trenéři dnes sází na brankářské dvojky! Zachytá si Dominik Pavlát a Ondřej Kacetl. Oběma celkům navíc chybí důležité pilíře obrany, Škodovce kapitán Jakub Kindl, který byl potrestán na jeden zápas za zásah pardubického Camary hokejkou mezi nohy. Třinec se musí obejít bez slovenského beka Martina Marinčina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Namotivovaný Dzierkals chtěl hned vyrazit do útoku, ale přehlédl Tomáše Kundrátka, který mu zatarasil cestu a srazil ho k zemi.
     
    00:51
    Blomstrand hrající ve skvělé formě hledal před brankou Filipa Suchého, toho hosté nepustili do zakončení.
     
    01:21
    Zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    02:17
    Plzeň se na chvíli usadila v útočném pásmu, ale k žádné střele se nakonec nedostala.
     
    02:55
    Jiříček nahrál na levou stranu Graňákovi, který měl spoustu času ke střele, ale trefil prvního třineckého hráče. Ten srazil puk za ochranné plexisklo.
     
    03:48
    Oceláři v tlaku, Nestrašil si najel na přihrávku zpoza branky na levý kruh, ale zakončení mu vůbec nesedlo.
     
    04:15
    Thorell s Blomstrandem už se dostali v obranném pásmu k puku, ale dělalo jim velké problémy vyhodit puk alespoň do střední třetiny.
     
    04:21
    Oceláři se nakonec dostali ke střele z pravého kruhu, Zahradníček ale připraveného Pavláta nepřekvapil.
     
    04:51
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    05:08
    Západočechům sice nevyšel přechod do útočného pásma, ale následná hostující rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    05:11
    Mertl vyhrál buly přímo na Bulíře, jeho střelu po vhazování zablokovali hosté do ochranné sítě.
     
    05:18
    Jiříčkovo nahození od modré čáry Kacetl vůbec neviděl, zasahovat však nemusel, protože kotouč skončil vedle jeho pravé tyčky.
     
    06:04
    Růžička dostal u levého mantinelu příliš prostoru a našel najíždějícího Hrehorčáka, jehož ránu z mezikruží na poslední chvíli zablokoval Graňák. K dalšímu zajímavému zakončení se dostal Szturc, ale také jeho pokus domácí defenziva srazila.
     
    06:47
    Šťastný přechod Škody do útoku, Kantner z ničeho nic vyplaval na levé straně s kotoučem a z úhlu prozkoušel Kacetla. Ten vyráží.
     
    07:57
    Hraje se delší dobu bez přerušení, ale také bez střelby. Plzeň je momentálně více na kotouči, ovšem přes pozornou třineckou defenzivu se dostává těžce.
     
    08:21
    Dlouhou pasáž hry přerušila až vysoká hůl hostujících hokejistů.
     
    09:18
    Viktor Lang obral o kotouč útočícího Hrňu, na druhou stranu vyrazil Filip Přikryl, jeho pokus přes obránce končí sražený v ochranné síti.
     
    09:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic Oceláři otevírají skóre! Slezané udrželi útočné pásmo, PATRIK HREHORČÁK vyslal na branku nenápadné nahození od modré čáry. Pavlát nic neviděl a kotouč mu propadl mezi betony. Bez asistence.
    09:57 Patrik HREHORČÁK - 0:1
     
    10:20
    Nepřesná Jiříčkova rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    10:49
    Západočeši zatím mají více zablokovaných střel než střel na branku. Ke Kacetlovi nedolétl ani pokus Viktora Langa z levé strany.
     
    11:33
    Blomstrand vložil hokejku do Adámkovy rány od modré čáry a zablokoval kotouč do ochranné sítě.
     
    11:40
    Čerešňák pokazil rozehrávku, našel jen třineckého Marcinka, který rázem pálil z pravého kruhu. Domácí fanoušky vyděsila rozvlněná síťka, kotouč však trefil branku jen z boku.
     
    12:12
    Pískán ofsajd Škody, následuje komerční přestávka.
     
    12:28
    Nadějné přečíslení Ocelářů tří proti dvěma, přihrávku na Růžičku, který už se připravoval ke střele, ale zastavila domácí hokejka.
     
    12:37
    Kacetl s drobnými problémy pokryl skákající kotouč. Indiáni se snažili dorážet a následovala menší potyčka, rozhodčí ale zatím vylučovat nebudou.
     
    14:04
    Rychlá kombinace Plzně a dvě zakončení Pavla Musila! Ten si nejprve stáhl kotouč kolem padajícího Kundrátka a vypálil do Kacetlova betonu. Poté dostal pas na pravý kruh, tentokrát už Kundrátka neobelstil a trefil ho do nohy.
     
    15:41
    Kantner vystihl hostující rozehrávku, následně chtěl uspět v akci jeden na jednoho, ale přes obránce neprošel.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., sekání).
     
    16:50
    Marko Daňo dostal přihrávku před branku, šikovně se vytočil na brankovišti, ale ke střele už ho Západočeši nepustili.
     
    17:21
    Suchý zablokoval Douderovu dělovku, Třinec pokračoval v ofenzivě a Růžička ostře vypálil z levého kruhu. Domácí defenziva přizvedla puk do ochranné sítě.
     
    17:55
    Kantner rukavicí nešikovně sklepl puk jen pro rozjetého Vránu, který bekhendem zblízka trefil Pavlátův beton. Za dorážkou ještě spěchal Ondřej Šedivý, ale domácí ho dokázali zablokovat.
     
    18:03
    Domácí v plném počtu.
     
    18:17
    Zakázané uvolnění Slezanů.
     
    19:07
    Z ničeho mohl přidat Třinec druhý gól! Graňák prohrál souboj za brankou, kotouč vyplaval do brankoviště, kde stál Miloš Roman. Puk si rychle přehodil do lepšího úhlu na bekhend, ale Pavlát ho dobře vybruslil a betonem vyráží.
     
    19:57
    Kodýtek se ještě napřáhl k ráně od modré čáry, ale kotouč vůbec netrefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část utkání nabídla spíše defenzivní hokej. Týmy nedělají chyby v obraně, a tak je šancí k vidění pomálu. Jednu branku ale dokázali vstřelit Oceláři. Nebylo to z velké šance, ale z nenápadné akce. Schované nahození Patrika Hrehorčáka propadlo Pavlátovi mezi betony do sítě. Třinec tak bude bránit jednobrankový náskok.

    Střely na branku: 4:6
     
    Další třetina začne přibližně v 13:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Plzeň vstupuje do druhé části s pozměněnými útoky, Kodýtek nastupuje s Musilem a Dzierkalsem.
     
    20:38
    Musil stál před brankou a snažil se tečovat nahození od modré čáry, Kacetl si ale poradil. Západočeši si ale zahrají přesilovku, protože Mertl byl u mantinelu faulován.
     
    20:38
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:55
    Kodýtkovu střelu Kacetl jen vyrazil, k dorážce se tlačil Martin Lang, ale neuspěl. Následně Oceláři vyhazují.
     
    22:04
    Martin Lang se snažil s pukem vytočit před branku, ale hosté ho o kotouč obrali a vyhazují.
     
    22:38
    Hosté v plném počtu.
     
    23:33
    Kantner protečoval kotouč do útočného pásma, letící puk Kacetl raději sebral do lapačky.
     
    24:10
    Kvasnička při ráně z pravé straně zlomil hokejku a pak chyběl v defenzivě. To mohl potrestat Hrehorčák, který hledal před brankou osamoceného Szturce, ale přihrávka brankovištěm neprošla.
     
    24:49
    Matyáš Kantner nezpracoval přihrávku na útočnou modrou čáru, zakázané uvolnění Škody.
     
    25:29
    David Kofroň projel s pukem po pravé straně do útočného pásma a od mantinelu vypálil, nechal jen prozkoušet Pavláta svou lapačku. Oba gólmani zatím dnes moc práce neměli.
     
    26:17
    Marko Daňo si najížděl na přihrávku za obranu. Kaňák na pas číhal, ale stoprocentně ho zastavil nedokázal. Klíčový úkol ale splnil, třineckého útočníka do brejku nepustil.
     
    27:28
    Dva střelecké pokusy Západočechů od modré čáry. Jiříčkův pokus Kacetl viděl a betonem ho vyrazil. Graňákova rána byla nepřesná.
     
    27:49
    Martin Lang se dostal k odraženému kotouči na levém kruhu a z úhlu prověřil Kacetla, ten vyráží.
     
    28:51
    Západočeši stupňují tempo, usadili se v útočném pásmu a dvakrát pálil Filip Suchý. První pokus z pravého kruhu Kacetl vyrazil, následné zakončení z levé strany zablokovali hosté do ochranné sítě.
     
    29:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ze stupňujícího tlaku Škoda vyrovnává! Nebyla to nikterak pohledná akce, ale to se přes průběh dnešního duelu dalo čekat. MICHAL BULÍŘ se dostal k puku za brankou a vybruslil si před ní. Zblízka zakončoval nadvakrát a protlačil puk k bližší tyči. Asistence: David Kvasnička a Gustaf Thorell.
    29:09 Michal BULÍŘ - 1:1
     
    29:38
    Další západočeskou akci přerušil hvizd rozhodčího. Píská se postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    30:07
    Signalizovaná výhoda Plzně po útočném faulu Ocelářů, Jiříček ještě vyrazil dopředu, přes obránce protlačil puk mezi kruhy, ale tam se modrobílí ke střele nedostali.
     
    30:07
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marko Daňo – 2 min., podrážení).
     
    30:12
    Další faul Třince hned po buly, Musil zahákoval soupeře a Plzeň bude hrát téměř celé dvě minuty pět na tři! Třinecký obránce hodně protestuje, ale marně.
     
    30:12
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min., hákování).
     
    30:23
    Dzierkals hrál podle rozhodčích vysokou holí. Hra je proto vykázána do středního pásma.
     
    30:34
    Třinec vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    31:36
    Oceláři výborně zablokovali střelu Bulíře i Čerešňáka a vyhazují! Plzeň je zatím ve dvojnásobné přesilovce bezradná.
     
    32:05
    Čerešňákovi puk přeskočil hokejku, návrat Škody do útoku zastavil ofsajd.
     
    32:07
    Slezané už jsou z nejhoršího venku, Daňo zpět na ledě.
     
    32:12
    A o pět sekund později následuje i David Musil.
     
    32:31
    Hned po ubráněném oslabení zahrozil Jan Jaroměřský, který si najel na levý kruh, kde zůstal volný. Střelou na bližší tyč však na Pavláta nevyzrál!
     
    33:15
    Tohle byla ukázka toho, jak ubráněné dvojnásobné oslabení může tým nakopnout. Třinec se držet přes minutu v útoku, teď se však o útočnou třetinu připravil nepřesným pasem.
     
    34:01
    Třinecký tlak pokračuje! Kovařčík našel na levé straně Douderu, ten selhal na skvělém zákroku Pavláta.
     
    34:26
    Pavlátovi se povedlo nadvakrát zkrotit kotouč po střele Nestrašila a přerušuje hru. Plzeň tak může vystřídat, přežila těžké minuty poté, co nevyužila přesilovku pět na tři.
     
    34:37
    Po delší době Kacetl musel být ve střehu. Mertl zavezl puk do útoku po levé straně a z kruhu vystřelil zápěstím. Třinecký gólman kryje kotouč ve výstroji.
     
    35:14
    Růžička v souboji jeden na jednoho nepřešel přes o osmnáct let mladšího Jiříčka, ale udržel útočné pásmo, Následně byl podražen Daňo a Oceláři si zahrají přesilovku.
     
    35:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Ludwig Blomstrand – 2 min., podrážení).
     
    35:47
    Pavlát vyrazil střelu z levého kruhu, Mertl následně vybojoval puk a vyhazuje.
     
    35:57
    Rychlý návrat Ocelářů do útoku a Miloš Roman táhl přečíslení, které vyřešil střelou! Pavlát ale ukryl puk ve výstroji a nepustil hosty k dorážce.
     
    36:17
    Velká chyba ve třinecké rozehrávce, Kodýtek přihrávkou naslepo našel před brankou osamoceného Suchého, který už byl ale příliš blízko Kacetla. Ten jeho pokus vytěsnil vyrážečkou mimo tři tyče.
     
    36:45
    Martin Růžička pálil zápěstím z levého kruhu, Pavlát připraven.
     
    36:57
    Znovu rána Růžičky bez přípravy, Pavlát vyráží puk do rohu.
     
    37:12
    V závěru přesilovky pálil od modré čáry Tomáš Kundrátek, Pavlátovi puk vypadl, ale hned po něm skočil a ukryl ho pod lapačkou.
     
    37:14
    Domácí v plném počtu.
     
    37:51
    Rozjetého Kundrátka zastavil za brankou až Dominik Graňák, ale nebylo to čistým způsobem. Další přesilovka pro Slezany!
     
    37:51
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Dominik Graňák – 2 min., sekání).
     
    38:14
    Viktor Lang zablokoval Růžičkovu ránu z levého kruhu a Plzeň vyrazila do protiakce, z levé strany zakončoval Filip Suchý. Pokus mezi betony si Kacetl pohlídal.
     
    38:49
    Ocelářům se zatím nedaří vrátit zpět do útočného pásma.
     
    39:29
    Kundrátkova dělovka od modré čáry prošla až na branku, Pavlát s obtížemi udržel puk ve výstroji a nepustil čekající hosty k dorážce.
     
    39:40
    Suchý posílá puk přes všechny čáry.
     
    39:51
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina už nabídla o poznání zajímavější hokej s mnoha šancemi. Dominik Pavlát měl spousty práce, ale vychytal všechny třinecké střely. Oceláři se ale do tlaku dostali díky dvěma přesilovkám až v závěru třetiny, předtím útočili hlavně Západočeši. Ti z tlaku vytěžili vyrovnávací branku, Michal Bulíř procpal zblízka puk za Kacetla. Škoda následně mohla skóre otočit při dvojnásobné přesilovce, ale ta se jí vůbec nepovedla. Stav je tak po dvou třetinách nerozhodný 1:1.

    Střely na branku: 14:18
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Martin Růžička nabral velkou rychlost ve středním pásmu, prohodil si puk mezi nohama a objel branku. Ta však byla následně posunuta, Kundrátek se dostal do kontaktu s Pavlátem, který ztratil rovnováhu a vyhodil branku z kolíků.
     
    41:01
    Kacetl rychle vyklepal z lapačky Thorellovo nahození ze středního pásma a hra pokračuje.
     
    41:34
    Špatné plzeňské vyhození mohl potrestat z levé strany David Kofroň. Puk Pavlátovi propadl mezi rukou a tělem, plzeňský gólman ho však alespoň vytěsnil vedle levé tyčky!
     
    42:11
    Ofsajd zastavil protiakci Západočechů.
     
    42:44
    Situace na ledě se vyostřuje. Kodýtek byl nejprve naražen na mantinel, o chvíli později se pískal ofsajd Třince a do sebe se pustili Suchý a Daňo. Vyměnili si pár slovních názorů, nechali si navzájem ochutnat zpocené rukavice, ale tím konflikt skončil. Vylučovat se nebude.
     
    43:37
    Třinec nejprve udržel útočné pásmo, ale ke střele se nedostal. Martin Lang se poté snažil obhodit Douderu, z čehož by vzniklo plzeňské přečíslení dvou proti jednomu, ale zkušený hostující bek situaci zvládl.
     
    44:23
    Velké šance Škody! S Jiříčkovo střelou od modré čáry měl Kacetl velké problémy, ale puk vyrazil. Následně Musil zpoza branky protlačil puk před ní, Martins Dzierkals v tísni zakončil zblízka jen do Kacetlova betonu!
     
    45:02
    Další zákrok Ondřeje Kacetla, který ukryl puk po Bulířově ráně z pravého kruhu.
     
    45:33
    Vyhození Viktora Langa končí s tečí o plexisklo mimo ledovou plochu. Vhazuje se před Pavlátem.
     
    46:04
    Nadějná akce Plzně, Kaňák si najížděl z druhé vlny, ale o puk poté přišel.
     
    46:17
    Další rychlá útočná akce Západočechů, tentokrát skončila střelou Kantera, Kacetl s menšími obtížemi vyráží.
     
    46:40
    Následné zakončení domácích je sraženo vysoko nad branku. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    46:52
    Marko Daňo projížděl brankovištěm a dostal se do kontaktu s Pavlátem, který zavrávoral. Rozhodčí pískají postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    47:34
    Tlak domácích končí druhým plzeňským gólem! Kacetl v brance upadl, možná po kontaktu s Mertlem, otázka, jestli v brankovišti. Kotouč v tu chvíli držel Jiříček na pravé straně, posunul ho na levý kruh osamocenému Pavlu Musilovi, který trefil prázdnou branku! Následně se ještě strhla mela, David Musil se pustil do Mertla a bitku, ve které byl favoritem, ovládl. Slezanům se totiž hodně nelíbil jeho kontakt s Kacetlem a protestují proti uznání branky.
     
    47:34
    Třinec si pochopitelně bere trenérskou výzvu!
     
    47:34
    Třinci trenérská vyšla výzva! Rozhodčí na videu viděli Mertlův kontakt s Kacetlem v brankovišti. Druhý gól Škody tak neplatí.
     
    47:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 5 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 5 min., hrubost).
     
    48:01
    Zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    48:10
    Kodýtek obdržel přihrávku mezi kruhy, ale dvěma protihráči byl zablokován.
     
    49:25
    Graňák propadl v útočném pásmu, což se snažil potrestat rychlonohý David Kofroň. Rozjel se po pravé straně a střelou zápěstím prověřil Pavláta, který vyráží puk betonem.
     
    50:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři udrželi útočné pásmo a dávají vedoucí gól! MARTIN RŮŽIČKA přihrával zpoza branky do brankoviště, ke střele se tlačil Petr Vrána, ale nakonec zakončovat nemusel. Do sítě si smolně srazili kotouč plzeňští hráči. Asistence: Vladimír Dravecký.
    50:15 Martin RŮŽIČKA - 1:2
     
    51:37
    Blomstrand se zmocnil puku u pravého mantinelu a hned ho nahazoval na bránu, což Kacetl nejspíš nečekal. Stihl ale zareagovat a nadvakrát kotouč ukryl.
     
    52:23
    Hru přerušuje zásah vysokou holí domácích hokejistů. Následuje komerční přestávka.
     
    52:23
    Dnešní utkání sleduje 2862 diváků.
     
    53:17
    Suchý v útočném pásmu v rohu kluziště padl po kontaktu s protihráčem na kotouč. Sudí přerušují hru, vhazuje se před Kacetlem.
     
    53:45
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Kundrátek – 2 min., krosček).
     
    54:06
    Blomstrandovu ránu z pravého kruhu ztlumila hostující hokejka, Kacetl si poté se skákavým kotoučem poradil a skryl ho pod lapačku.
     
    54:34
    Mertl nezpracoval Čerešňákovu přihrávku a Třinec vyhazuje.
     
    54:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Patrik Hrehorčák – 2 min., držení). Zbytečný faul třineckého útočníka při napadání a Plzeň má k dispozici druhou dvojnásobnou přesilovku v zápase! Tahle bude trvat 55 sekund.
     
    55:01
    Mertl z mezikruží netrefil puk ideálně, poté se kotouč dostal k Bulířovi, který z pravé strany přestřelil.
     
    55:22
    Hosté srazili Dzierkalsovu přihrávku před branku a vyhazují.
     
    55:45
    Slezané znovu zachytili pas a vyhazují. Kundrátek už je zpět na ledě!
     
    56:00
    Nepřesná přihrávka vyhání Západočechy z útočného pásma.
     
    56:36
    Indiáni znovu chtěli akci vykombinovat až do prázdné branky, ale pas na Suchého si Oceláři pohlídali.
     
    56:50
    Hosté v plném počtu.
     
    57:08
    Zakázané uvolnění Třince.
     
    57:44
    Kotouč až za plzeňskou brankou. Západočechům se nedaří usadit zpět v útočném pásmu.
     
    57:54
    A pozor, Plzeň špatně střídala a závěr zápasu dohraje v oslabení!
     
    57:54
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Martin Lang.
     
    57:54
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:39
    Škoda se chvíli snažila hrát s pukem, ale v oslabení to nemá snadné. Jiříček nakonec nahazoval ze středního pásma, Kacetl vyráží.
     
    59:35
    Třinec se drží v útočném pásmu, sice se nedostává do šancí, ale ani nepotřebuje.
     
    59:48
    Puk za plzeňskou brankou, tohle už domácí nestihnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatický duel ovládli Oceláři, kteří tak natáhli bodovou šňůru na čtrnáct zápasů, tedy celou čtvrtinu základní části! Rozhodla až poslední třetina. Plzni nebyl po trenérské výzvě uznán gól Musila, o chvíli později se trefil Petr Vrána, na což už domácí nedokázali najít odpověď. Klíčové také bylo, že Slezané ubránili dvě dvojnásobné oslabení v zápase.

    Střely na branku: 24:21

    Nejlepší hráči zápasu:
    Plzeň – David Jiříček
    Třinec – Ondřej Kacetl
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. (15:38:09)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Kvasnička, G. Thorell) – 10. Hrehorčák, 51. Martin Růžička (Dravecký)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Jiříček, Kvasnička, V. Lang, Kremláček – Dzierkals, Mertl (A), Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, F. Suchý – Kantner, Kodýtek (A), M. Lang – P. Musil, F. Přikryl, Adamec.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký (A) – Kofroň.

    Rozhodčí: Lacina, Veselý – Gerát, Bohuněk

    Diváci: 2862
    thejrc.org