Chabarovsk – Minsk 3:0 (kon.) | Vladivostok – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 2:0 (kon.)
Barys – Čerepovec 1:5 (kon.) | Ufa – Jaroslavl 4:3 (2:1 po s.n.) | Jokerit – Riga 8:0 (kon.)
N.Novgorod – Nižněkamsk 6:3 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Viťaz 2:5 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 24.10.2021, 12:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Čajkovský (SIB) – 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 17:24
    Lukáš Sedlák (CLJ) – 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 20:28
    Tomáš Hyka (CLJ) – 0+0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:21
    Roman Will (CLJ) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3% (14:47:39)
     
    Střely na branku: 30 – 25
     
    Je konec! Domácí Sibir Novosibirsk nakonec poráží Čeljabinsk 2:0. Domácí vstupovali do třetí části ve vedení, které ještě z úniku navýšil Alexandr Šarov. Čeljabinsk v závěru vyzkoušel hru bez brankáře, ale snížit se hostům nepodařilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Konstantin Alexejev vybojoval odražený kotouč v obranném pásmu a zkusil zakončit bekhendem. Jeho ránu hosté zastavili už ve středním pásmu.
     
    59:00
    Roman Will zůstává na střídačce a Traktor zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:16
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:16
    Teemu Pulkkinen se pěkným průnikem dostal do útočného pásma a zakončil z ostrého úhlu. Harri Säteri jeho ránu bez problémů lapil.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:29
    Igor Isajev se v obranném pásmu dostal k volnému puku a ještě rozjel akci hostujícího celku. Jeho přenesení hry na levé křídlo bylo nepřesné.
     
    57:00
    Domácí se v závěru základní hrací doby nikam neženou. Hráči Novosibirsku si jsou vědomi svého náskoku a koncentrují se na obranu.
     
    56:02
    Jegor Milovzorov se po pravém křídle tlačil do útočného pásma, nicméně na modré čáře nedokázal obejít obránce v bílém dresu Čeljabinsku.
     
    55:29
    Roman Will si dal pozor na střelu od modré čáry, ale včas vykopl svůj pravý beton a zastavil dělovku od modré čáry. Odražený puk hosté vyhodili do středního pásma.
     
    55:03
    Denis Golubev získal kotouč za vlastní brankou a rozehrál na pravou stranu. Na jeho pobídku si ale nesjel nikdo v modrém dresu.
     
    54:26
    Domácí fanoušci si dnešní souboj skutečně užívají. Fandové domácího celku hlasitým skandováním ženou své oblíbence do útoku.
     
    53:36
    Albert Jarullin si našel odražený kotouč na pravé straně útočného pásma, poslal přihrávku před branku, ale Pulkkinen domácího brankáře nepropálil!
     
    53:10
    Traktor zaútočil středem ledové plochy, jenže domácí hráči se stačili vrátit ve vysokém počtu a soupeři vůbec nedovolili zakončit.
     
    52:43
    Další útok Novosibirsku skončil kotoučem sraženým do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levé ruce českého brankáře Romana Willa.
     
    52:10
    Nikita Setdikov si chtěl obhodit soupeře na modré čáře, ale obránce mu čistým hitem vystavil důraznou stopku. Čeljabinsk ale raději potřebuje útočit.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 39. N. Shore (Kručinin), 50. Šarov (Jokipakka, Ilja Morozov)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Ilja Morozov, T. Murphy, Čajkovský, J. Alanov, N. Jefremov, Jokipakka, K. Alexejev – Česalin, Litovčenko, O. Li – Milovzorov, Pjanov, Šarov – Setdikov, N. Shore, Kručinin – D. Ovčinnikov, Golubev, N. Korotkov – Dubakin.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Jarullin, Manuchov, Bailen, S. Tělegin, I. Isajev, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin – Hyka, L. Sedlák, Těrtyšnyj – V. Abramov, V. A. Tkačov, Osnovin – Fatějev, Šolochov, Gorjunov-Rolgizer – Kapustin.

    Rozhodčí: Gofman, Sergejev – Ivanov, Sivov

    Diváci: 3140
    thejrc.org