Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Nashville 6:4 (kon.) | Montreal – Detroit 6:1 (kon.)
Tampa – Colorado 3:4 (2:3 po s.n.) | New Jersey – Buffalo 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Florida 2:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 7:1 (kon.) | Columbus – Carolina 1:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 7:3 (kon.)
Arizona – NY Islanders 0:3 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:4 (kon.) | Boston – San Jose 4:3 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
4:3 (2:2, 1:1, 0:0 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 24.10.2021, 00:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (03:09:03)
     
    Utkání sledovalo 18 055 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    Ryan Hartman (MNS) – 1+0, +3 účast na ledě, 3 střely, čas na ledě 15:42
    Brandon Duhaime (MNS) – 1+0, 0 účast na ledě, 5 střel, čas na ledě 9:38
    Rickard Rakell (ANA) – 2+0, -1 účast na ledě, 5 střel, čas na ledě 23:46
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 3 obdržené branky, 21 zákroků, úspěšnost 87,5 %, čas na ledě 64:47
    John Gibson (ANA) – 4 obdržené branky, 32 zákroků, úspěšnost 88,89 %, čas na ledě 64:47
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na bránu v utkání celkem:

    Minnesota Wild – 36
    Anaheim Ducks – 24
     
    Duel mezi Minnesotou a Ducks tak již podruhé v letošní sezóně končí výhrou Wild, tentokrát 4:3 v prodloužení. Hráči ze Saint Paul byli v celém utkání o fous lepším celkem, ale střelecky to dlouho nemohli potvrdit, protože skvěle chytal brankář Gibson. Nakonec si museli počkat až na prodloužení, v němž také svého protivníka svírali a skoro mu nepůjčili puk. Rozhodnout ale dokázali až 13 vteřin před koncem nastavené pětiminutovky, když se nádhernou střelou na zadní tyč zapsal do dějin tohoto utkání Ryan Hartman, jenž rozhodl o vítězství svého celku, který tak zůstává po čtyřech utkáních v NHL stále neporažen!
     
    Konec zápasu.
    64:47 Ryan HARTMAN - 4:3
     
    64:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Už už jsem si začínal myslet, že se dostaneme k samostatným nájezdům, jenže ty neuvidíme! Zasloužil se o to RYAN HARTMAN, který dostal kotouč od Zuccarella na levou stranu, vystartoval s ním jako blesk kupředu a z kruhu vypustil nechytatelnou ránu na zadní tyč, se kterou Gibson prostě neměl nejmenší šanci něco dělat! Minnesota vítězí v prodloužení 4:3! Asistence: Mats Zuccarello, Jonas Brodin.
     
    64:35
    Matt Dumba znovu posílá kotouč na levou stranu, kde je Frédérick Gaudreau, ten rychle přihrál Jonasi Brodinovi na osu hřiště, ale ten svou ranou minul klec Ducks!
     
    64:01
    Borci z Minnesoty drží kotouč za svou svatyní a čekají, až jim dostřídají hráči. Mats Zuccarello zaváží touš přes útočnou modrou a vrací ho na ni Dumbovi.
     
    63:28
    Anaheim už je kompletní a jeho hráči šli do přečíslení dva na jednoho. Jamie Drysdale ale tuto situace nevyřešil vůbec dobře.
     
    63:05
    Kirill Kaprizov spěchá středem hřiště přes útočnou modrou, předává puk na pravou stranu, kde je Jared Spurgeon, jenž hledá pasem další spoluhráče.
     
    62:27
    Kevin Fiala se snažil střílet z pravé strany, jenže skvělou obrannou práci předvedl Cam Fowler, jenž mu kotouč vypíchl a poslal ho do bezpečí.
     
    62:06
    John Gibson ještě zezadu narazil do zad Joela Erikssona Eka, když odjížděl na střídačku, sudí to ale bere jen s úsměvem a vylučovat nebude.
     
    62:06
    Kirill Kaprizov byl dalším, kdo z levé strany prověřil Johna Gibsona, který ale zatím drží svůj tým nad vodou, když vyráží rány Minnesoty. Nyní si poradil s další střelou Kaprizova a navíc i dorážkou Fialy! Poté dal lapačkou do krku Erikssonovi. Sudí ale vylučovat nebude.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. Duhaime (N. Sturm, Dumba), 10. Spurgeon (Goligoski, Greenway), 32. Merrill (M. Foligno), 65. Hartman (Zuccarello, J. Brodin) – 2. Rakell (H. Lindholm, Henrique), 12. T. Terry (H. Lindholm, Getzlaf), 22. Rakell (Drysdale, Getzlaf)


    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Goligoski, Dumba (A), J. Brodin, D. Kulikov, Merrill – Zuccarello, J. Eriksson Ek, Kaprizov – M. Foligno (A), Hartman, Greenway – K. Fiala, F. Gaudreau, V. Rask – Bjugstad, N. Sturm, Duhaime.
    Anaheim Ducks: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Shattenkirk, Mahura – Rakell, Zegras, Henrique – T. Terry, Getzlaf (C), Silfverberg (A) – Lundeström, Steel, D. Grant – Groulx, Deslauriers, Comtois.

    Rozhodčí: Schlenker, South – Galloway, Toomey

    Diváci: 18 055
    thejrc.org