Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Nashville 6:4 (kon.) | Montreal – Detroit 6:1 (kon.)
Tampa – Colorado 3:4 (2:3 po s.n.) | New Jersey – Buffalo 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Florida 2:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 7:1 (kon.) | Columbus – Carolina 1:5 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 7:3 (kon.)
Arizona – NY Islanders 0:3 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:4 (kon.) | Boston – San Jose 4:3 (kon.)
konec
St. Louis Blues
7:3 (2:1, 3:0, 2:2)
Los Angeles Kings
Neděle 24.10.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji všem za pozornost. Doufám, že jste si toto gólově bohaté utkání společně semnou užili a těším se na vás zase příště u dalšího textového přenosu. (04:59:46)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 40 – 35
    Přesilová hra: 4/7 – 0/4
    Trestné minuty: 8 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jordan Binnington (STL) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 59:53
    Calvin Petersen (LAK) – 33 zákroků, 7 OG, úspěšnost 82,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tohoto utkání se nezúčastnil žádný náš hráč.

    Tři hvězdy utkání

    1. David Perron (STL) – 3+1
    2. Torey Krug (STL) – 0+3
    3. Jake Neighbours (STL) – 1+0
     
    Zápas mezi Blues a Kings nakonec končí poměrně jednoznačně pro domácí St. Louis. Svěřenci Craiga Berubeho přitom nezačali utkání nejlépe když Alex Iafallo propálil domácího brankáře Binningtona. Blues však v následných minutách přidali a zásluhou Perrona s Barbashevem ukončili první dvacetiminutovku s jednobrankovým náskokem.

    Druhou třetinu však plně ovládli domácí. David Perron hned z úvodu vstřelil svou druhou branku v zápase a pár minut na to mu sekundoval devatenáctiletý mladík Jake Neighbours. Pro něj to byla první branka v NHL. Z přesilovky zapsal přesný zásah ještě Ryan O'Rielly a Blues vedli už 5:1.

    Krátce po zahájeni poslední dvacetiminutovky zvyšoval na 6:1 James Neal a LA věděli, že tohle už bude hodně tvrdý oříšek. Dustin Brown krátce po tomto gólu snížil, díky učebnicové akci, kterou mu připravili Walker a Arvidsson. Na 6:3 snižoval Carl Grundstrom, který dal hostujícím fanouškům naději, že to možná ještě půjde. Všechny tyto naděje však zdemoloval David Perron, který gólem v 52. minutě zkompletoval svůj šestý kariérní hattrick a na led směřovaly kšiltovky.

    Blues dotáhli i tento zápas do vítězného konce a v letošní sezóně jsou stále neporažení. David Perron a Torey Krug byli strůjci dnešního úspěchu, třeba ale říci, že když se St. Louis rozjelo, byli herně úplně někde jinde a to úplně všechny formace. Vítězství si dnes tvrdě odmakali a Kings se před nimi museli sklonit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Parayko několikrát zkoušel pálit od modré, avšak všechny střely byly zblokované. Blues i v poslední minutě drží trend z celého zápasu – nebezpečně kombinuje v útočném pásmu.
     
    58:48
    Bozak teď uštědřil Arvidssonovi tvrdý hit po kterém se zkušený forvard potácel k ledu. Vše bylo zahráno čiště.
     
    57:58
    Jordan Kyrou se z ničeho nic zjevil v dobré pozici na střelu. Tu sice vyslal, avšak zlomil přitom svoji hůl. Puku se tak zmocnili hráči Kings a ženou se kupředu.
     
    57:09
    Grundstrom zakončoval z levé strany, střela však neměla potřebnou přesnost.
     
    56:10
    Po střele kapitána O'Riellyho puk propadl gólmanovi hostů až za něj. Tam byl už ale nachystaný jeden z jeho obránců, který mu kotouč opět přisunul a hra se přerušuje.
     
    55:14
    Před brankou se snažil zneklidnit Binningtona Trevor Moore. To se mu také povedlo, Kanaďan neměl kotouč pod svou kontrolou a ten se tak dostal opět do hry.
     
    54:32
    Domácí v plném počtu.
     
    54:28
    Střílet mohl Kupari, avšak v dobré pozici promáchl.
     
    54:02
    Oslabení zatím zvládají Blues skvěle. Dvakrát už stačili vyhodit puk až za bránu Petersena a ve zbytku času nedokázali Kings nic nebezpečného vymyslet.
     
    52:32
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Tyler Bozak – 2 min., držení).
     
    52:32
    Z prvu to vypadalo, že Blues se mohou radovat z osmého gólu avšak nikoliv. Nahození jednoho z hráčů St. Louis nešikovně zklepnul Anže Kopitar. Petersen však reflexivně přikryl puk lapačkou a tak se bude vhazovat v útočném pásmu Blues.
    51:40 David PERRON - 7:3
     
    51:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!

    DAVID PERRON kompletuje hattrick! Torey Krug předal kotouč Tarasenkovi. Ten naznačil, že bude od modré pálit, avšak nakonec přihrál na levý kruh DAVIDU PERRONOVI, který nekompromisní střelou překonal Petersena a zapsal šestý hattrick v kariéře. Na ledě se objevují kšiltovky, jak je již při této události zvykem. Asistence: Vladimir Tarasenko, Torey Krug
     
    51:08
    Perron chtěl najít křižnou přihrávkou Schenna, avšak puk stečoval bránící hráč králů. Blues však nadále kombinují.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 15. Perron (Krug, Tarasenko), 19. I. Barbašev (M. Scandella), 21. Perron (Krug, K. Kostin), 23. Neighbours (B. Schenn), 28. R. O'Reilly (B. Schenn), 41. Neal (R. Thomas), 52. Perron (Tarasenko, Krug) – 12. Iafallo (Edler), 42. D. Brown (S. Walker, Arvidsson), 46. Grundström (Edler, Lizotte)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, Walman, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – Perron, R. O'Reilly (C), K. Kostin – Neal, B. Schenn (A), Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, I. Barbašev – Clifford, Bozak, Neighbours.
    Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – S. Walker, Edler, M. Roy, M. Anderson, O. Määttä, Björnfot – D. Brown (A), Kopitar (C), Arvidsson – Iafallo, Danault, A. Kempe – Kaliyev, Vilardi, T. Moore – Kupari, Lizotte, Grundström.

    Rozhodčí: Nicholson – Rooney
    thejrc.org