Havířov – Přerov 3:2 (po pr.) | Benátky n/J – Vsetín 2:4 (kon.) | Sokolov – Slavia 3:4 (0:2 po s.n.)
Prostějov – Litoměřice 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 3:4 (1:2 po s.n.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 2:5 (kon.)
Kolín – Jihlava 3:7 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Pondělí 25.10.2021, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný dobrý podvečer všem příznivcům ledního hokeje! Chance liga dobíhá svou první čtvrtinu, ze které zbývá odehrát ještě plná dvě kola. My se budeme spolu detailněji věnovat šlágru 15. kola, ve kterém celek LHK Jestřábi Prostějov přivítá na svém ledě tým HC Stadion Litoměřice. Start utkání je naplánován na 18:00.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Hanáci jsou zatím jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního ročníku Chance ligy. Aktuálně okupují 3. místo se ziskem šestadvaceti bodů. Po loňském ročníku, kdy Prostějov skončil po základní části až na 11. příčce a v play-off nevyhrál jediný zápas, se letos blýská na lepší časy. Jestřábi kosí své soupeře hlavně ve venkovních zápasech. Všech sedm utkání, které hráli na kluzištích protivníka, skončilo jejich vítězstvím! Na vlastním zimáku je jejich bilance ale podstatě horší. Vyhráli zde jen dva duely, zatímco hned ve čtyřech padli.

    Forma Jestřábů je v poslední době nevyrovnaná a dokonale kopíruje to, o čem jsem mluvil výše. Posledních pět duelů vypadalo tak, že Hanáci nejprve zvítězili na ledě Jihlavy 4:1, pak ovšem padli na svém zimáku se Vsetínem 1:3. Následně opět vyhráli, když rozstříleli Porubu na jejím kluzišti 5:1. Návrat na vlastní hřiště jim ovšem znovu nevyšel a v derby prohráli po divoké přestřelce s Přerovem 3:7. Poslední výjezd se jim ale znovu parádně vydařil a Vrchlabí pokořili na jeho stadionu 6:2. Nyní mají šanci ukončit tuto houpavou bilanci a zapsat po dvou domácích neúspěších povedený výkon.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Pakliže jsme o Prostějovu konstatovali, že je příjemným překvapením soutěže, pak pro Litoměřice platí totéž. Aktuálně se nachází na 2. místě tabulky, když na své konto zvládly nastřádat už třicet bodů, takže ani dnešní případná porážka je z této pozice nesesadí. Po loňském sedmé příčce a konci již ve čtvrtfinále play-off je to zásadní posun směrem vzhůru. Na severu Čech mohou věřit, že tento trend udrží a budou i nadále prohánět překvapivého průběžného lídra z Třebíče.

    Forma Litoměřic šla však v předchozím týdnu směrem dolů. Po třech výhrách zaznamenal Stadion dvě porážky. Severočeši nejprve porazili na svém ledě Přerov 5:2, poté zvítězili také ve Vrchlabí 3:1 a uspět se jim povedlo i v dalším klání před vlastními fanoušky, když udolali pražskou Slavii těsně 4:3. Poté ale přišel zlom, na kluzišti průběžného lídra z Třebíče prohráli 4:6 a uspět nedokázali ani v domácím prostředí, kde padli těsně 4:5 se Sokolovem. Ztrátu z těchto dvou střetnutí budou chtít dohnat v dnešním klání s Prostějovem.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny:

    V loňské sezóně se oba celky střetly dvakrát. Dvakrát z toho byl výsledek 4:3. Pokaždé ale zvítězil jiný tým, vždycky to byli domácí. Prostějov tak má s Litoměřicemi dokonale vyváženou bilanci na obě strany. Kdo bude silnější dnes v duelu na Hané?

    5.12.20 LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice 4:3
    3.3.21 HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov 4:3
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: M. Altrichter (Bláha) – Husák, Klimíček, Vala, Babka, Zajíc, M. Jáchym – Jiránek (A), T. Jáchym, Rudovský – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Mrázek – P. Beránek, Štefka, M. Švec – Dubský, T. Koblížek, Š. Jelínek.

    HC Stadion Litoměřice: Čermák (Sklíba) – P. Marcel, O. Baláž, Výtisk (C), J. Holý (A), Pinkas, Kottek – Válek (A), R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, Berka – T. Urban, Koláček, Pajer – Rouha, Černohorský, Smola.

    Rozhodčí: Cabák, Marek – Kleprlík, Komínek.
     
    Zimní stadion v Prostějově už potemněl a my tak čekáme na příchod všech aktérů dnešního utkání.
     
    Hala se rozsvítila, duel může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Litoměřice vyhrály úvodní vhazování, ale na puku se dlouho neudržely. Na druhé straně už David Čermák musel zakročit, když mu hráči Prostějova natlačili kotouč do brankoviště.
     
    00:38
    Přihrávkou po levé straně se chtěl prezentovat Jan Výtisk. Pas pro Josefa Jíchu však neprošel a Stadion musí spěchat zpět ke své kleci.
     
    01:05
    Do zajímavé pozice na pravé straně brankovišti Prostějova se dostal snad Marek Berka, jenž z blízka vyprášil beton Altrichtera!
     
    01:41
    Jestřábi se snažili rozehrát z vlastního obranného pásma, což se jim ale nepovedlo úplně ideálně. Se založením útoku musel pomoci i gólman Martin Altrichter.
     
    02:18
    Jestřábi jdou po pravé straně do pásma soupeře, kombinaci v útočném pásmu ale v zajímavou šanci nevytěžili.
     
    02:38
    Marek Berka to nyní zkoušel z pravé strany od modré čáry, jeho nahození však Martin Altrichter s přehledem chytá.
     
    03:06
    Riku Sihvonen se snažil za útočnou modrou střílet, ale rychle u něj byla dvojice obránců, kteří jeho pokus srazili do rohu.
     
    03:14
    Lukáš Válek se dostal do dobré pozice v mezikruží, odkud okamžitě pálil, ale Martin Altrichter si připisuje další dobrý zákrok a na začátku zápasu drží svůj tým!
     
    03:30
    Jiří Klimíček dostal trošku prostoru na pravé straně a ihned poslal tvrdou ránu na přední tyč, kterou ale David Čermák bez potíží chytá.
     
    03:48
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřice jdou na začátku utkání do vedení! JOSEF JÍCHA sebral v obranném pásmu kotouč, nabral rychlost, ujel Husákovi a v zakončení vybral střelu nad rameno a vyrážečku Altrichtera u bližší tyče. Na ránu z takové blízkosti nestihl brankář Jestřábů reagovat – 1:0! Parádní akce útočníka Stadionu! Asistence: Matěj Pinkas.
    03:48 Josef JÍCHA - 0:1
     
    04:25
    Prostějov rozehrává z obranného pásma, kotouč středem hřiště vyváží Patrik Husák, jenž nahodil touš na zadní mantinel, kam spěchají jeho spoluhráči napadat.
     
    04:58
    Tomáš Urban to nyní zkusil bekhendem z levé strany, ale brankář Altrichter měl přední tyč velice dobře pokrytou a vyráží.
     
    05:19
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Pěkná akce Jestřábů a máme srovnáno! Jakub Babka vyjel až na pravý kruh, odkud poslal dobrý pas do předbrankového prostoru, kde PETR MRÁZEK zamířil nahoru na bližší tyč a trefil přesně pravý růžek brány Čermáka! Je srovnáno na 1:1! Asistence: Jakub Babka.
    05:19 Petr MRÁZEK - 1:1
     
    05:58
    Prostějovští jsou povzbuzeni svým zásahem a znovu nyní zamkli svého soupeře v jeho pásmu. Stadion se ale zvládl ze sevření vymanit.
     
    06:29
    Jestřábi dál tlačí na svého soupeře. Marek Švec se šikovně vytočil na pravém kruhu a posílal nahození do předbrankového prostoru, které však nikdo z jeho spoluhráčů netečoval.
     
    06:58
    Prostějov je nyní aktivním celkem na kotouči. Jestřábi se po levé straně opět probíjí do útočného pásma, což se jim daří.
     
    07:12
    Na trestné lavici už sedí Ondřej Procházka, který krátce poté, co Jestřábi přešli útočnou modrou, zahákoval jednoho ze soupeřů.
     
    07:39
    Jan Kloz pálil od modré, ale Čermák zvládl zakročit vyrážečkou. Jestřábi ale postavili přesilovku a dál kombinují v nebezpečné vzdálenosti od klece Stadionu.
     
    08:08
    Litoměřicím se podařilo vyhodit kotouč přes všechnu čáry a Prostějov musel založit další útok od brankáře Altrichtera.
     
    08:26
    Jan Rudovský měl nyní dvakrát nabito na levém kruhu, jeho prví rána byla vyražena Čermákem, podruhé se snažil jít do kličky, ale brankář Litoměřic si poradil i s tímto pokusem!
     
    09:04
    Hanáci se stále tlačí do prostoru před Čermákem. Martin Novák však volil těžkou zpětnou bekhendovou přihrávku a vyhnal svůj tým z útočného pásma.
     
    09:35
    Patrik Marcel se snažil prosadit na levé straně, ale kotouč ztratil. Do přečíslení na druhou stranu spěchá po pravé straně Petr Beránek.
     
    09:48
    David Čermák si připisuje lehčí zákrok po střele z levé strany a následovat bude krátká komerční pauzička. Stav v Prostějově je i nadále 1:1.
     
    10:01
    Buly po pravici Čermáka zvládli lépe hráči Litoměřic. Riku Sihvonen se následně na levé straně dokázal uvolnit, ale jeho rána byla sražená do rohu.
     
    10:27
    Prostějov se dokázal dostat do útočného pásma a o touš se nyní bojovalo za klecí Davida Čermáka, úspěšnější zde byli jeho spoluhráči.
     
    11:06
    Znovu se derou hráči LHK. Šimon Jelínek se snažil dorážet touš u pravé tyče. Následně se ale bude znovu vylučovat.
     
    11:11
    Jakub Černohorský na pravé straně obranného pásma přidržel Šimona Jelínka, což pozorný sudí viděl a píská faul.
     
    11:26
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov jde v přesilovce do vedení a otáčí tak vývoj utkání! Tomáš Jáchym vystřelil z pravé strany, Čermák puk vyrazil před sebe a uspěl i následně proti dorážce Jiránka. Avšak na druhou dorážku z hole ŠIMONA JELÍNKA už byl krátký, tady se může velice oprávněně zlobit na své obránce – 2:1 pro Jestřáby! Asistence: Tomáš Jiránek, Tomáš Jáchym.
    11:26 Šimon JELÍNEK - 2:1
     
    12:19
    Tomáš Urban se vydal po levé straně rychle kupředu a ranou z kruhu trefil boční síť svatyně Jestřábů, kteří jsou tak i nadále ve vedení.
     
    12:54
    Jan Výtisk dvakrát udržel na levé straně u útočné modré svůj tým v pásmu. Ale jeho spoluhráči z toho zakončení vytěžit nedokázali.
     
    13:26
    Jestřábi nahodili touš do útočného pásma, ale tam byli jen obránci Stadionu, kteří jej pochopitelně ihned poslali na druhou stranu.
     
    13:57
    Šimon Jelínek se snažil projít po pravé straně kupředu, dostal průnikovou přihrávku, ale byl sevřen dvěma soupeři a do šance se nedostal.
     
    14:26
    Tvrdý střet ve středním pásmu, kde se v klubku hráčů hodně přiostřilo utkání. Všichni jsou ale na nohách, sudí vylučovat nebude.
     
    14:49
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov vede již 3:1! TOMÁŠ JIRÁNEK nyní na levé straně předvedl parádní výkon! Jednoho obránce obešel sám, druhého se zbavil stahovačkou a pak parádní ranou z kruhu vymetl vzdálenější horní růžek svatyně Litoměřic! Asistence: Tomáš Jáchym, Patrik Husák.
    14:49 Tomáš JIRÁNEK - 3:1
     
    15:05
    Jestřábi jsou nyní v laufu! Teď opět zle zatápěli v prostoru před Čermákem, kde se snažili z předbrankového prostoru překonat gólmana Stadionu. To se jim ale tentokrát nepodařilo.
     
    15:25
    Stadion zvládl vyhrát buly před svým brankářem, ale jeho hokejisté nedokázali dostat touš z obranného pásma, takže jsou rázem znovu pod tlakem.
     
    15:49
    Postup Litoměřic byl zastaven někde na útočné modré. Jestřábi rychle obrací hru. Ránu Miloslava Jáchyma tečoval v předbrankovém prostoru jeden ze spoluhráčů a David Čermák si připisuje dobrý zákrok!
     
    16:16
    Ránu z levé strany nyní David Čermák úplně neviděl a tak poměrně nejistě vyrážel kotouč do rohu. Pro Stadion ale vše dopadlo dobře.
     
    16:49
    Jestřábi se znovu rychle dostali až do rohu útočného pásma, odkud je ale bleskově hosté vyhnali. Roman Přikryl v protiakci chtěl pálit, ale touš mu v klíčovém momentu sjel z čepele.
     
    17:05
    Dorážka Riku Sihvonena mezi tři tyče svatyně Prostějova nezamířila a Jestřábi se tak mohou znovu rychle osvobodit.
     
    17:40
    Litoměřice nyní hrály se šesti bruslaři na ledové ploše. Dostávají tak další menší trest za příliš mnoho hráčů. Ten odsedí Urban.
     
    18:05
    Jestřábi se už zase natlačili do útočného pásma. Jan Kloz kombinuje se spoluhráči na pravém kruhu před Čermákem.
     
    18:34
    Petr Mrázek vzal nakonec zodpovědnost na svá bedra a pálil. David Čermák se ale nenechal zaskočit. Následně je posunuta brána Litoměřic a sudí vykazuje hru do středního pásma.
     
    18:49
    Josef Koláček vyhrál vhazování ve středním pásmu a Stadion pak rychle poslal touš až na zadní mantinel za klec Altrichtera.
     
    19:15
    Litoměřice se zatím hájí poměrně obstojně, kotouč ještě jednou letí na druhou stranu hrací plochy. Při dalším výpadu Jestřábů sudí signalizuje postavení útočícího hráče v předbrankovišti, ačkoliv k tomuto nyní úplně nedošlo.
     
    19:38
    Jestřábi znovu motají svého soupeře v jeho třetině. Nyní se ale sami zpětnou přihrávkou z pásma vyhnali a Stadion si může ulevit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství duelu Prostějova s Litoměřicemi patří historii. Jestřábi si v něm svou aktivitou vynutili přesilové hry a ačkoliv na začátku utkání inkasovali první branku, tak následně zvládli duel rychle otočit na svou stranu. Do druhého dějství vstoupí s pohodlným dvoubrankovým polštářem a pokud zvládnou nasazené tempo z první třetiny udržet, měli by si dojít pro zasloužené body.

    Stadion už ve 4. minutě poslal po parádní přímočaré akci do vedení Jícha. Za minutu a půl ale srovnal Mrázek ranou z bezprostřední blízkosti. V polovině prvního dějství otočil vývoj duelu zásahem v přesilovce Jelínek, jenž dorazil za záda Čermáka pokusy Jáchyma a Jiránka. Na 4:1 pak v 15. minutě zvýšil Jiránek nádhernou střelou do vzdálenějšího růžku klece Stadionu.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    LHK Jestřábi Prostějov – 16
    HC Stadion Litoměřice – 10
     
    Druhá třetina by měla začít v cca 18:48.
     
    Druhá třetina už začíná, hráči jsou na ledě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Litoměřice vyhrály úvodní vhazování druhé třetiny, ale z vlastního obranného pásma se nyní nemohou dostat, když jim kombinace poněkud vázne.
     
    20:38
    Nyní už se Stadionu podařilo vysunout po levém hrazení kupředu. Ránu od modré čáry z hole Patrika Marcela však brankář Altrichter vyráží.
     
    20:55
    Úmyslné postavení mimo hru přenáší hru zpět před Čermáka, po jehož levé ruce se nyní bude vhazovat.
     
    21:15
    Stadion se snažil házet kotouč na osu hřiště k útočné modré čáře, tam dvakrát za sebou dobře zapracovala obrana Jestřábů, která soupeře do šance nepustila.
     
    21:38
    Nyní vidíme hodně nepřesností na obou stranách. Střela Tomáše Koblížka byla hodně nepřesná a Stadion po ní posílá puk na zakázané uvolnění.
     
    22:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřice se dostávají na dostřel! ONDŘEJ PROCHÁZKA se dokázal probít skrz obranu Jestřábů, aby následně bekhendem vystřelil z pravého kruhu. Altrichter vyrazil jeho pokus těsně před sebe, jenže útočník Stadionu zvládl i dorážku, když pohotově přehodil beton domácího gólmana a snižuje na 2:3! Bez asistence.
    22:16 Ondřej PROCHÁZKA - 3:2
     
    22:56
    Jestřábi by si rádi vzali dvoubrankové vedení zpět. Přihrávka zpět na modrou čáru byla dobrá, ale obránci sjel puk z čepele.
     
    23:27
    Martin Dubský na pravém kruhu zajímavě pálil z otočky. David Čermák měl ale přední tyč pokrytou a drží tak svůj tým v kontaktu.
     
    23:35
    Patrik Husák to ještě zkoušel nahozením z levé strany od modré čáry. Brankář David Čermák však byl připraven a opět chytá.
     
    24:08
    Patrik Husák zajímavě nahazoval z modré čáry na klec Litoměřic, kde se snažil dorážet Rudovský, jenž byl ale hodně z úhlu a trefil jen boční síť.
     
    24:38
    LHK se nadále drží v útočném pásmu, ve kterém motá soupeře přihrávkami po rozích a mantinelech. Přichází další nahození od modré, které ale obrana Stadionu zvládla dostat do bezpečí.
     
    25:09
    Nyní se nám hra rychle překlopila ze strany na stranu. Roman Přikryl nahazuje touš na Altrichtera a ten jej raději přikryje lapačkou.
     
    25:27
    Je tu únik! Martin Novák šel sám na branku Litoměřic, ale střelou na lapačku jen nechal vyniknout rukavici brankáře Davida Čermáka!
     
    26:09
    Dva na jednoho šli nyní hráči Stadionu, ale přihrávka na Marka Berku byla nepřesná, takže ze slibné situace nakonec sešlo!
     
    26:22
    Prostějov se nyní opět hnal po levé straně rychle kupředu, jenže hráči LHK nepřekročili útočnou modrou v souladu s pravidly, takže se píská ofsajd. Následuje komerční pauza.
     
    26:42
    Buly před útočnou modrou Jestřábů dopadlo znovu lépe pro hráče Stadionu, kteří ale vyrobili minelu v rozehrávce a Tomáš Jáchym měl tutovku v mezikruží, svou střelou ale dovolil Čermákovi předvést další parádní zákrok lapačkou!
     
    27:09
    O touš se nyní bojuje v rohu kluziště za klecí Jestřábů. Domácí obránci zvládli touš vyšťourat a po levém hrazení jej vyhazují z pásma.
     
    27:48
    Petr Mrázek protečuje kotouč do útočného pásma, kde Výtisk zaváhal s rozehrávkou, díky čemuž se Prostějov usazuje v pásmu.
     
    28:15
    Střela od modré čáry byla sražena již v mezikruží. Jan Kloz následně posunul touš alespoň do rohu, kde jsou však první beci Stadionu.
     
    28:39
    Lukáš Válek vystřelil z levé strany na bránu Jestřábů, jeho pokus však byl sražen k hrazení a Martin Altrichter tak může zůstat v klidu.
     
    29:09
    Stadion rozjíždí další akci z vlastního obranného pásma. Nahození ze středu kluziště vyráží Altrichter do rohu hrací plochy.
     
    29:38
    Petr Beránek se přetlačuje na levém hrazení s dvojicí soupeřů o puk. Ten se mu nakonec podařilo vyšťourat a hodit do třetiny Stadionu. Litoměřice posílají touš na zakázané uvolnění.
     
    30:08
    Buly před Čermákem skončilo znovu úspěchem Litoměřic, které hned šly na zteč a Josef Koláček se na pravé straně dostal až na kruh, jeho ránu ale Altrichter vyráží do rohu!
     
    30:37
    Stadion rychle vyráží po levé straně kupředu Lukáš Pajer se v situaci dva na jednoho rozhodl vzít odpovědnost na sebe a pálil na přední tyč, Altrichter ale skvěle zakročil!
     
    31:13
    Skvělé střídání odchovance Hradce Králové Lukáše Pajera, jenž se nyní dostal dvakrát za obranu soupeře! Hrát nyní ale musí dál, jelikož jeho spoluhráči zahráli na zakázané uvolnění.
     
    31:41
    Jestřábi se drží na kotouči v útočném pásmu, jenže nahození od modré čáry se jim nepodařilo a musí se vracet s forčekujícím Smolou.
     
    31:55
    David Vala nyní tvrdě vrazil do Smoly a dostává dvě trestné minuty za hrubost. Stadion si zahraje dnes první přesilovku.
     
    32:13
    Obrovskou chybu na modré čáře předvedl Jan Holý, jenž ztratil kotouč a mohl být rád, že soupeř nešel sám na bránu Stadionu.
     
    32:45
    Litoměřice postavily přesilovkový vzorec a snaží se přihrávkami podél hrazení dostat do palebné pozice. Puk má Riku Sihvonen.
     
    33:15
    Riku Sihvonen dostal kotouč zpět na čepel. Tedy pokud se to tak dá říct, jeho pokus se asi v tomto případě nedá nazvat střelou.
     
    33:35
    Stadion vyhrál buly v útočném pásmu, jenže Patrik Marcel nejprve na pravém kruhu podklouzl. Až pak se postavil a pálil, jenže Altrichter byl s betony na ledě včas.
     
    33:49
    Ještě jednou pálil z pravého kruhu Patrik Marcel, ale brankář Altrichter si s dalším přízemním pokusem opět dovedl bravurně poradit.
     
    34:06
    Jestřábi jsou kompletní, ale po pravé straně šel Josef Koláček rychle kupředu. Jeho sražený pokus sbírá Martin Altrichter pohodlně lapačkou ze vzduchu.
     
    34:35
    Buly před strážcem svatyně Prostějova vyhráli Jestřábi, kteří ale nedokázali vyhodit touš z obranného pásma, takže se musí dál bránit tlaku soupeře.
     
    34:49
    Jakub Černohorský nyní na zadním mantinelu tvrdě dohrál soupeře a diváci se zlobí, žádají si vyloučení. Podle mě se ale o faul úplně nejednalo.
     
    35:05
    Stadion nahazuje touš znovu na zadní hrazení. Jestřábi jsou ale u puku první. Při dalším výpadu se hráči Litoměřic dostali do ofsajdu. Severočeši ale v druhém dějství rozhodně zlepšili předváděný výkon.
     
    35:24
    Hráči Stadionu se znovu dostávají do útočného pásma. Po nahození z pravé strany padl touš do brankoviště, kde bylo snad osm hokejistů, kteří se snažili dorážet či zatlačit puk pod Altrichtera.
     
    35:49
    Další buly před klecí Prostějova vyhráli Jestřábi, kteří šli po pravém hrazení kupředu, ale jejich akci zastavuje hra vysokou holí.
     
    36:04
    Vhazování před Čermákem vyhráli hokejisté Stadionu, kteří posílají kotouč o hrazení do středu hrací plochy. Následně může Jícha nahodit touš přes útočnou modrou.
     
    36:38
    Litoměřice jsou i nadále aktivní. Patrik Marcel zavezl touš po pravém hrazení až na zadní mantinel. Jícha je mezitím v souboji s Koblížkem za klecí Prostějova.
     
    37:04
    Jakub Černohorský nyní šikovně prošťouchl kotouč přes útočnou modrou, ale tam Stadion nezvládl nic většího vymyslet a vrací se ke své kleci.
     
    37:36
    Nyní je k vidění znovu mnoho nepřesností, oběma celkům uskakuje kotouč z hokejejk. Až Jiří Klimíček dostává kotouč na vrchol levého kruhu a pálí. David Čermák však jeho pokus viděl a bez potíží jej kryje.
     
    37:43
    Opět to byl Jiří Klimíček, kdo pálil ihned po buly od modré čáry z osy hřiště. Prostějovští ale brankáři Stadionu neudělali clonu ani tentokrát a gólman Litoměřic tak opět bez potíží chytá.
     
    38:08
    Stadion se zvládá vymanit z tlaku soupeře. Lukáš Válek na levé straně před puk Riku Sihvonenovi, jehož rána však byla opravdu hodně nepřesná a končí v ochranné síti za klecí Prostějova.
     
    38:26
    Buly před Altrichterem sice vyhráli Litoměřičtí borci, ale jejich nahození od modré nedoputovalo ani do mezikruží a Jestřábi rychle otáčí hru.
     
    38:44
    Jan Štefka zahrál vysokou holí v útočném pásmu Prostějova, takže se hra bude stěhovat do pásma středního, kde se bude znovu vhazovat.
     
    39:04
    Žabka na pravou stranu hledala Marka Berku, který ale byl bráněn důrazně dvojicí soupeřů a do šance se neprobil.
     
    39:27
    Jestřábi točí svého soupeře v jeho obranném pásmu. Patrik Husák se snažil nahazovat z pravé strany od modré čáry. Ale jeho pokus nebyl nebezpečný.
     
    39:40
    Jan Rudovský dostal dobrou přihrávku na levý kruh a jeho rána měla dobrou razanci! Zda by šla do sítě, nevím jistě, ale tvrdá byla. David Čermák na každý pád zapisuje parádní zákrok lapačkou.
     
    39:55
    Po zakázaném uvolnění Litoměřic se ještě jednou bude vhazovat v pásmu Stadionu. Tomáš Urban musí spěchat do obranného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství duelu Jestřábů se Stadionem je za námi. Litoměřice v něm výrazně zlepšily výkon, kterým se prezentovaly v úvodní části hry. Odměnou jim byla branka na 2:3, o kterou se bekhendovou střelou a pohotovou dorážkou po parádní individuální akci postaral Ondřej Procházka. V následujících minutách jsme viděli urputný boj z obou stran. Obě mužstva si dokázala vytvořit další zajímavé situace, ale brankáři Čermák s Altrichterem zůstali neprůstřelní, ačkoliv chytají své první, respektive druhé utkání v sezóně. Zajímavé utkání bude vrcholit v třetí třetině!
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):¨

    LHK Jestřábi Prostějov – 10 (26)
    HC Stadion Litoměřice – 17 (27)
     
    Třetí dvacetiminutovka by měla začít přibližně v 19:40.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše. Utkání může pokračovat třetí třetinou!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Jan Rudovský šel po pravé straně rychle kupředu, když Prostějov vyhrál úvodní buly. Jeho sražená střela končí v ochranné síti za klecí Stadionu.
     
    40:15
    Babka posílá touš po pravém hrazení, Rudovský přesunul hro doleva na Tomáše Jáchyma, jehož pokus z kruhu chytá Čermák do lapačky.
     
    40:38
    Mrázek nyní krouží v pásmu Litoměřic a následně přihrával do předbrankového prostoru, kde však byli v přesile hráči Stadionu.
     
    41:09
    Jan Výtisk rozehrává akci Stadionu z obranného pásma Litoměřic. Předává puk Janu Holému, který po pravé straně posílá kotouč pryč od své svatyně.
     
    41:58
    Jestřábi nahodili kotouč do útočného pásma a šli střídat. Na druhou stranu šli Pinkas s Pajerem, druhý jmenovaný situaci zakončoval, ale Altrichtera příliš nevylekal.
     
    42:19
    Jan Štefka nyní dobře napadal v útočném pásmu Jestřábů. Nakonec z toho ale nebylo nic kromě posunuté svatyně Stadionu. Sudí tedy přerušuje.
     
    42:34
    Hanáci jdou po levé straně znovu do útočného pásma. Jejich průniková přihrávka na mantinelu však byla zachycena a na druhou stranu spěchá Přikryl.
     
    43:04
    Střela z pravé strany v podání Jelínka byla sražena bránícím hráčem do rohu hrací plochy, takže brankář Čermák může zůstat v klidu.
     
    43:38
    Buly před brankářem Stadionu vyhráli Jestřábi, kteří se snažili kombinovat na pravé straně. Husákovo nahození je ale příliš dlouhé.
     
    43:42
    Po nahození na klec Litoměřic z levé strany měli Jestřábi dobrou šanci, ale Ondřej Procházka stihl na poslední chvíli zakročit, když odehrál touš do bezpečí.
     
    44:18
    Hrajeme delší dobu bez přerušení. Josef Koláček zavezl touš přes útočnou modrou a předává puk Lukáši Pajerovi.
     
    44:49
    Matěj Pinkas nahazoval kotouč z levé strany na klec Jestřábů, puk byl ale sražen do rohu hrací plochy a Jestřábi se z tlaku Stadionu vymaní.
     
    45:15
    Stále se hraje bez přerušení. Jestřábi přenesli hru před klec Čermáka, kde se ale příliš neohřáli a nyní už zase upalují zpět ke své bráně.
     
    45:46
    Jakub Babka nyní dvakrát pálil, jeho první pokus byl zblokovaný, druhá střela byla rovněž sražená a nakonec jen těsně minula brankovou konstrukci svatyně hostí, když ji lapačkou lehce lízl i gólman Čermák!
     
    46:20
    A stále se hraje, aniž by sudí foukli do píšťalek, oba celky se teď několikrát rychle vystřídaly na puku bez toho, aby si někdo dokázal vytvořit zajímavou šanci.
     
    46:52
    Delší pasáž bez přerušení ukončilo to, když kotouč po souboji dvou hokejistů opustil hrací plochu a zamířil do hlediště. Následovat bude komerční pauza.
     
    47:05
    Stadion dokázal nahodit touš na zadní mantinel za klec Jestřábů. Tam ale byli důraznější beci Prostějova, kteří ihned posílají puk ven z pásma.
     
    47:38
    Čas přece jen pracuje více pro Jestřáby, kteří se zatím nijak dychtivě kupředu nehrnou, ale jejich náskok také není bůh ví jaký. Měli by se pokusit opět skórovat, jinak možná budou na konci duelu litovat.
     
    48:10
    Po zakázaném uvolnění Jestřábů se opět vhazuje po levé ruce brankáře Altrichtera. Prostějovští se dokázali po pravé m hrazení dostat do pásma souepře.
     
    48:25
    Tohle vypadalo docela dobře! Jeden z borců Prostějova se vymotal zpoza klece Stadionu a přihrál do druhé vlny na kruh, odkud zajímavě pálil Jan Kloz! Čermák si ale připisuje další zákrok.
     
    48:59
    Jiří Klimíček je vyloučen za sekání, které se odehrálo v rohu kluziště u hrazení. Stadion má velkou šanci srovnat skóre!
     
    49:27
    Prostějov se zvládl dvakrát vysvobodit ze sevření Litoměřic. Stadion se sice zvládl do útočného pásma znovu vrátit. Ale ještě ani nevystřelil.
     
    49:59
    Znovu letí kotouč přes všechny čáry. David Čermák ho pomáhá rozehrát svým bekům, kteří jej prudce posílají kupředu do třetiny Jestřábů.
     
    50:06
    Jan Holý vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jenže svou ránou trefil jen prvního bránícího hráče, kterým byl Martin Novák.
     
    50:38
    Jestřábi se dvakrát za sebou zvládli osvobodit. Litoměřicím nyní utíkají cenné vteřiny v početní výhodě bez toho, aby Altrichterovi víc zatopili.
     
    51:05
    Prostějov je kompletní, ale ještě se musí bránit, navíc je krátce na to signalizováno další vyloučení, znovu pro domácího hráče.
     
    51:19
    Nový hráč v dresu Prostějova Miloslav Jáchym je vyloučen za to, že v obranném pásmu strhl helmu soupeři v rohu hrací plochy. Další početní výhoda pro Stadion. Trochu se divím, že si trenér po předchozí přesilovce nebere time-out.
     
    51:45
    Lukáš Pajer nyní nedokázal posunout touš v útočném pásmu spoluhráčům a Patrik Marcel tak musí spěchat dozadu, aby rozehrál další akci.
     
    52:05
    Lukáš Válek se nyní nedostal přes útočnou modrou. Litoměřicím se to daří až velice prostým nahozením do rohu hrací plochy.
     
    52:38
    Tvrdou střelu z modré čáry nyní vyslal Patrik Marcel, jenž ale svým ostrým projektilem minul bránu, kterou stráží Altrichter.
     
    53:05
    Přesilovka je skoro pryč, Litoměřice ještě mají postavený přesilovkový vzorec, ale nyní se nepřesnou přihrávkou na beky sami připravili o pásmo.
     
    53:28
    Litoměřice nyní asi špatně střídaly, sudí to však k nevoli domácí střídačky a publika nepostřehli, za což si něco vyslechnou od domácích fandů.
     
    53:45
    Stadion znovu jednoduše nahodil kotouč do třetiny Prostějova, tam se ale nikdo z hráčů Litoměřic nedokáže dostat ke střeleckému pokusu.
     
    54:06
    Tomáš Jiránek se nyní dobře protáhl kupředu a posunul touš za sebe, odkud z pravého kruhu zajímavě pálil Jan Rudovský. David Čermák jeho pokus skryl ve své náruči.
     
    54:24
    Buly před brankářem Čermákem vyhráli hráči Litoměřic, puk ale nerozehráli dobře, Novák mohl pálit, ale měl hodně zle seřízená mířidla.
     
    54:27
    Petr Mrázek si našel trochu místa a střelou přes beka se snažil ohrozit Čermáka. Bránícím hráčem však byl Jan Výtisk, jenž jeho pokus srazil do ochranné sítě.
     
    54:49
    Stadion zase háže kotouč na zadní mantinel, kam šli jeho hráči napadat, do zakončení se ale borci Litoměřic dostat nedokázali.
     
    55:01
    Úsměvná situace na polovině Stadionu. Petr Beránek nejprve vystřelil z pravého kruhu, Čermák puk vyrazil a když si ho chtěl forvard Prostějova rukou zpracovat, poslal ho snad až do sítě. Branka takového charakteru ale pochopitelně platit nemůže.
     
    55:30
    Jan Rudovský chtěl využít zaváhání Sihvonena v rozehrávce ve středním pásmu, se svým výpadem se ale dostal jen do postavení mimo hru.
     
    56:04
    Jestřábi nastřelují kotouč do pásma Stadionu, kde jej domácí dokázali sjet a Tomáš Jiránek už může kombinovat na pravé straně útočného pásma.
     
    56:27
    Zajímavým pasem nyní hledal Tomáš Jiránek pasem z pravého rohu před bránou Rudovského, ten ale střílený pas zpracovat nedokázal.
     
    56:30
    Nahození z levé strany vyrazil Čermák jen před sebe, kde se snažil dorážet Rudovský, jenž při pádu ztratil helmu. Sudí ztratil puk z dohledu a přerušil. Hala píská.
     
    57:15
    Stadion se dokázal dostat do útočného pásma, ale Tomáš Urban byl v signalizovaném postavení mimo hru, takže tento prostor musel zase opustit.
     
    57:39
    Jestřábi rozehrávají zpoza vlastní brány. Prudký pas po levém hrazení na Ševce však nebyl přesný. Píská se zakázané uvolnění. Litoměřice si následně berou oddechový čas.
     
    57:39
    Litoměřice odvolávají brankáře a hrají v útočném pásmu se šesti bruslaři v poli. Buly před Altrichterem dokázali vyhrát.
     
    57:46
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Litoměřice špatně zahrály situaci bez brankáře. Lukáš Válek hned z první střílel od modré čáry, aniž by se vlastně podíval, kam. To však byla chyba. Ke kotouči se tak dostal JAN ŠTEFKA, který jej nejprve zblokoval a následně poslal přes celé kluziště do prázdné klece soupeře! Stav je 4:2 a o osudu utkání je téměř rozhodnuto. Bez asistence.
    57:46 Jan ŠTEFKA - 4:2
     
    58:27
    Mohlo být definitivně hotovo, ale Čermák byl zpět v kleci, takže střelu z pravého kruhu zvládl chytit a Stadion má ještě naději.
     
    58:58
    Litoměřice poslaly kotouč na zadní mantinel do pásma Jestřábů a brankář David Čermák tak opakovaně spěchá na střídačku.
     
    59:25
    Jan Rudovský to nyní zkusil z pravé strany od hrazení ve středním pásmu a jen těsně minul levou tyč opuštěné svatyně Litoměřic! Píská se zakázané uvolnění.
     
    59:50
    Litoměřice se drží v útočném pásmu, ale k žádnému zakončení, které by ohrozilo brankáře se zatím nedostali. Až teď pálí Roman Přikryl z pravého kruhu, ale nepřesně!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání Prostějova s Litoměřicemi tak končí. Jestřábi si ještě užívají děkovačku, když si sedli do kola na středovém kruhu. Ve třetím dějství jsme sledovali lehce platonickou snahu Stadionu o srovnání skóre. Severočeši sehráli dvě přesilovky vyloženě mizerně a svých doposud získaných třicet bodů o další příspěvek nerozšíří. Navíc zapisují třetí porážku v řadě. To domácí se na 2. místo jejich dnešního protivníka dotáhli na rozdíl jediného bodu a zlomili tak dvouzápasovou sérii, ve které nedokázali na vlastním zimáku získat ani bod. Ve třetí dvacetiminutovce pečetil výhru Jestřábů trefou do odkryté klece Litoměřic Jan Štefka.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):¨

    LHK Jestřábi Prostějov – 11 (37)
    HC Stadion Litoměřice – 6 (33)
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Přeji vám pěkný zbytek pondělního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:23:08)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Mrázek (Babka), 12. Š. Jelínek (Jiránek, T. Jáchym), 15. Jiránek (T. Jáchym, Husák), 58. Štefka – 4. J. Jícha (Pinkas), 23. O. Procházka


    LHK Jestřábi Prostějov: M. Altrichter (Bláha) – Husák, Klimíček, Vala, Babka, Zajíc, M. Jáchym – Jiránek (A), T. Jáchym, Rudovský – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Mrázek – P. Beránek, Štefka, M. Švec – Dubský, T. Koblížek, Š. Jelínek.
    HC Stadion Litoměřice: Čermák (Sklíba) – P. Marcel, O. Baláž, Výtisk (C), J. Holý (A), Pinkas, Kottek – Válek (A), R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, Berka – T. Urban, Koláček, Pajer – Rouha, Černohorský, Smola.

    Rozhodčí: Cabák, Marek – Kleprlík, Komínek
    bahis siteleri