Havířov – Přerov 3:2 (po pr.) | Benátky n/J – Vsetín 2:4 (kon.) | Sokolov – Slavia 3:4 (0:2 po s.n.)
Prostějov – Litoměřice 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 3:4 (1:2 po s.n.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 2:5 (kon.)
Kolín – Jihlava 3:7 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pondělí 25.10.2021, 18:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezké pondělní podvečer u sledování zápasu druhé nejvyšší hokejové soutěže. Proti sobě se postaví dva celky, kterým se vstup do nového ročníku příliš nevydařil. Moravskoslezský souboj mezi sebou rozehrají Frýdek-Místek a Poruba.

    Ostravané překvapivě vycestují za řeku Ostravici v roli níže postaveného celku, přestože v loňském ročníku byli aspiranty na postup do nejvyšší soutěže. Letos se jim start vůbec nevydařil a po 13 zápasech mají na svém kontě jen patnáct bodů, což je řadí na patnáctou pozici v tabulce. Špatné výsledky odnesl v minulých dnech koncem na trenérské lavici Jiří Šejba. Jeho místo zaujali Karel Suchánek s Davidem Moravcem.

    První zápas pod vedením staronové dvojice Poruba zvládla vítězně, když v nájezdech porazila Havířov. V základní hrací době byl stav 4:4, přestože Poruba prohrávala 0:2 a ve třetí třetině dokonce vedla o dvě branky.

    Frýdek-Místek je týmem dvou tváří. Doma to Slezanům příliš nejde a ze sedmi zápasů vyhráli jediný, když proti Šumperku otočili čtyřgólovou ztrátu a zvítězili 6:5. V posledním domácím zápase nestačili na Jihlavu (2:5), na druhou stranu o víkendu překvapili na Lapači, kde zdolali Vsetín 4:1. Dvě branky si připsala nová posila ze Zlína Jakub Šlahař.

    Tým trenérů Mojmíra Trličíka a Jozefa Daňa je v tabulce na devátém místě s osmnácti body a tříbodovým náskokem na dnešního soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Foltán) – Zbořil, Matyáš, Ciura, Teper, Z. Malík, J. Adámek, Marcinko – Lyszczarczyk, David Bartoš, Šlahař – Christov (C), Komorski, Klimša – Tadeáš Král, Peterek, Martynek (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Brízgala) – Žovinec, Lukáš Kozák (A), Szathmáry, T. Voráček, M. Houdek, Husa – Réway, R. Toman, Korkiakoski – Stloukal, Bitten, Hrníčko – Jenyš, Vachovec (C), Gřeš – Kanko (A), Hotěk, Brodek.

    Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Kučera, Hranoš.
     
    Hráči obou celků vyjeli na led. Domácí nastoupili v tradiční černé barvě dresů, která jim moc radostí v této sezóně nepřinesla. Ostravané mají na sobě bílé dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Nahození Šlahaře z pravé strany mířilo přes mezikruží do levého rohu, kde se puku zmocnili hráči Poruby.
     
    01:13
    Teperovo nahození od pravého mantinelu prolétlo kolem porubské branky, před branku si najížděl Christov, ale puk netečoval.
     
    01:36
    Peterek se z levé strany prokličkoval před branku Poruby, ale forhendovou střelou nepřekonal Muštukovse.
     
    02:13
    Peterek na útočné modré modré obral o puk Houdka, ten mu následně dal ránu za vyučenou.
     
    02:20
    Hosté jeli do rychlého protiútoku, který střelou z levé strany ukončil Jenyš, ale brankář Šimboch puk vyrazil do rohu.
     
    02:38
    Žovinec u mantinelu nedovoleně přibrzdil Peterka a domácí si zahrají přesilovou hru. Na dvě minuty odešel na trestnou lavici Dušan Žovinec.
     
    02:46
    Tak to je nepříjemné pro Porubu. Korkiakoski vyhodil puk z obranného pásma až do ochranné sítě za Šimbochovou brankou a domácí budou hrát dlouhou dvojnásobnou přesilovku.
     
    03:02
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskově využitá dvojnásobná přesilová výhoda! Zpoza levého kruhu prudce vypálil JAKUB TEPER a puk skončil v porubské bráně! Asistence: David Bartoš, Mikuláš Zbořil – 1:0.
    03:02 Jakub TEPER - 1:0
     
    04:40
    Velmi dobrá přesilová hra domácích, Frýdečtí několikrát zahrozili před porubskou brankou, ale podruhé brankáře Muštukovse nepřekonali.
     
    04:58
    Ostravané jsou v plném počtu.
     
    05:49
    Kozákovu střelu od modré čáry zachytil Blaško. Přestože byl bez hole, dokázal následně puk odkopnout do středního pásma.
     
    06:41
    Zblokovaná střela Klimši od modré čáry skončila u zadního mantinelu.
     
    06:55
    Trestné střílení pro Porubu! Jenyš byl při úniku faulován Matyášem a rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou.
     
    06:55
    Poruba právě vstřelila branku!
    SAMUEL BITTEN se rozjel od pravého mantinelu před brankáře Šimbocha a střelou do levé spodní části brány vyrovnal na 1:1!
    06:55 Samuel BITTEN - 1:1
     
    08:30
    Poruba se chytila a snažila se přitlačit domácí v jejich obranném pásmu, ale zatím se jim to nedaří. Šimboch zasahovat nemusel.
     
    08:54
    Po zakázaném uvolnění přišlo vyhrané buly domácího hráče, který přihrál puk brankáři Šimbochovi. Ten schoval kotouč pod lapačku.
     
    09:18
    Nahození Kozáka od modré čáry vyrazil brankář Šimboch do rohu hřiště.
     
    10:12
    Přihrávka Voráčka z pravého kruhu klouzala před domácí brankou, ale k puku se dostali jako první domácí hráči.
     
    11:03
    Zbořilovo nahození dojel k porubské brance Bartoš, zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Lyszczarczyka, který prudce vypálil na ostravskou branku, jenže gólman Muštukovs puk ramenem vyrazil před sebe, kde už měl své spoluhráče.
     
    11:57
    Blaško si vybruslil z pravého rohu až k bližší tyči, odkud rychle zápěstím vystřelil do brankáře Muštukovse. Porubský gólman schoval puk pod brusli.
     
    12:10
    Nahození Ciury od modré čáry propadlo k ostravské brance, ale tam byli připraveni ostravští obránci.
     
    13:12
    Nepříliš jistý zákrok Šimbocha po střele ze středního pásma, puk dojížděl Vachovec, ale Zbořil byl u puku dřív.
     
    13:35
    Martynek krásnou zpětnou přihrávkou z pravé strany vybídl ke střele Peterka, jehož střelu z první srazil ostravský hráč do ochranné sítě.
     
    13:53
    Krásný protiútok Poruby, situaci dva na dva zakončil po přihrávce Kanka z pravé strany zakončující Husa, který zkoušel před brankou srazit puk do domácí branky, ale brankář Šimboch jeho teč vyrazil.
     
    14:50
    Poruba v tlaku, do dobré pozice se dostal Toman, který si najel z pravé strany před branku, ale jeho ránu Šimboch vyrazil. O pár vteřin později pálil z mezikruží Réway, ale jeho pokus srazil Šimboch do ochranné sítě.
     
    15:35
    Christov si najel po pravém mantinelu do pravého kruhu, odkud zápěstím vystřelil na bránu. Muštukovs jeho pokus tělem srazil před sebe a poté puk přikryl lapačkou.
     
    15:49
    Nepříjemné nahození Hrníčka od levého mantinelu tečoval jeden z porubských hráčů, ale brankář Šimboch dokázal zareagovat na změnu směru střely a puk vyrazil.
     
    16:51
    Dobrá akce hostů na levé straně, Jenyš přenechal puk Gřešovi, kterému zároveň odtáhl obránce. Do jeho střely vložil hůl Šlahař a odrazil puk do ochranné sítě.
     
    17:52
    Po chybě Houdka se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho, ale Matiaškova střela z levého kruhu zamířila jen do betonů gólmana Muštukovse.
     
    18:59
    Král projel po pravé straně a bekhendovou přihrávkou hledal před brankou spoluhráče, neuspěl.
     
    19:52
    Domácí si závěr první třetiny pohlídali, Porubu nepustili k puku a dohráli úvodní dějství s pukem na holích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Viděli jsme zajímavý zápas se šancemi na obou stranách. Už ve čtvrté minutě se domácí dostali do vedení, když dvojnásobnou přesilovku využil tvrdou střelou Teper. Hosté vyrovnali zhruba o tři minuty později, když po faulu Matyáše proměnil trestné střílení Bitten a stanovil výsledek po první třetině na 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hned na začátku druhé třetiny se před Šimbochem ocitl Toman, zkusil z bezprostřední blízkosti procedit puk přes frýdeckého brankáře, ale slovenský gólman odolal.
     
    21:06
    Peterek obral o puk porubského hráče, přihrál před bránu Klimšovi, který z blízka nedokázal prostřelit Muštukovse, vzápětí se to nepovedlo ani dorážejícímu Královi.
     
    21:40
    Nahození Houdka od modré čáry vypadlo Šimbochovi z lapačky, hosté se k dorážce nedostali a domácí vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    22:07
    Jenyš se protáhl po pravé straně až před domácí branku, ale tísněný soupeřem nedokázal zakončit. Sám následně reklamoval u rozhodčího hákování, ale ten se rozhodl nevylučovat.
     
    22:49
    Lyszczarczyk přihrál k levému mantinelu Šlahařovi, následně dostal prudký pas od spoluhráče, ale polský reprezentant nedokázal tečovat puk do branky.
     
    23:24
    Velká šance domácích, kteří se dostali do přečíslení tři na jednoho, Šlahař to vzal na sebe a jeho střelu z pravého kruhu vyrazil brankář Muštukovs vedle dojíždějících hráčů Frýdku-Místku.
     
    24:45
    Po buly vypálil od modré čáry Kozák, ale jeho prudký pokus minul domácí branku.
     
    25:28
    Jenyš ujel po pravém křídle kolem Matiaška a najel si před branku, ale Šimbocha střelou mezi betony nepřekonal.
     
    25:33
    Juraj Šimboch zahrál pukem mimo čtyřúhelník za svou brankou a čeká jej dvouminutový trest, který odsedí Čmiel.
     
    27:00
    Obrovská šance Poruby. Po křížné přihrávce střílel z pravého kruhu Korkiakoski, ale Šimboch se stihl přesunout a puk betonem vyrazil.
     
    27:41
    Domácí jsou kompletní.
     
    27:51
    Vysoký střela Hrníčka z levé strany prolétla nad Šimbochovou brankou a odrazila se od zadního mantinelu na led.
     
    28:20
    Poruba právě vstřelila branku!
    Špatné střídání domácí strany využili hráči Poruby k rychlému brejku, který zakončil přesnou střelou k levé tyči PETR STLOUKAL! Asistence: Jakub Husa, Samuel Bitten – 1:2.
    28:20 Petr STLOUKAL - 1:2
     
    29:08
    Velká šance Poruby na třetí gól, Gřeš si zkoušel najet z levé strany mezi kruhy, ale byl nedovoleně zastaven Ciurou, který inkasoval dvě minuty za držení.
     
    29:50
    Poruba zavřela soupeře před svou brankou, celou akci uzavřel střelou zpoza kruhů Kozák, jeho ránu brankář Šimboch ramenem vyrazil do ochranné sítě.
     
    30:58
    Druhá část oslabení se domácím povedla a Porubu nepustili do zámku.
     
    31:25
    Střelu Vachovce od levého mantinelu vyrazil Šimboch betonem do rohu.
     
    32:07
    Brodek si vyjel zpoza branky před Šimbocha, položil si domácího brankáře, ale z otočky nedokázal přehodit položený beton.
     
    32:33
    Klimša jen tak nahodil puk od levého mantinelu na branku, brankář Muštukovs si dal pozor a kotouč schoval do své výstroje.
     
    33:37
    Velká šance u porubské branky! Nahození Matiaška z levého kruhu se odrazilo od zadního mantinelu před pravou tyč, kde byl Čmiel, který bleskově zkoušel zasunout puk do branky, ale Muštukovs se stihl přesunout a střelu vyrazil, následně si poradil i s dorážkou Matiaška.
     
    35:00
    Po přihrávce z pravého rohu mohl střílet z levé strany Lyszczarczyk, ale zpracováním puku přišel o drahocenný čas a následnou střelu zachytil Jenyš.
     
    36:00
    Szathmáry neměl rychlost při přechodu středního pásma a vjel do ofsajdu.
     
    36:29
    Réway zavezl puk mezi kruhy, přihrál Husovi, který prudce vypálil z levé strany, brankář Šimboch puk vyrazil.
     
    37:19
    Tlak Poruby a brankář Šimboch se musel ohánět, zvláště po kličkované Réwaye a jeho následné střele po ledě, kterou vyrazil. Rozhodčí signalizují vyloučení.
     
    37:31
    Střelu Kozáka od modré čáry zastavil brankář Šimboch. Na dvě minuty byl vyloučen domácí Zbořil za hákování.
     
    38:12
    Šimboch znovu v permanenci, střelu Szathmáryho z druhé vlny odrazil do ochranné sítě.
     
    38:35
    Domácím se povedlo vyhodit puk na druhou stranu, navíc Komorski nasbíral na útočné polovině cenné sekundy.
     
    38:55
    Peterek s Christovem ujeli do situace dva na dva, Peterek vzal akci na sebe, ale jeho ránu z pravé strany gólman vyrazil.
     
    39:06
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostravané se po domácím brejku rozjeli na druhou stranu a využili přesilovou hru. Po přihrávce Korkiaskiho vystřelil z pravého kruhu PAVEL JENYŠ a prudkou střelou napálil puk do domácí sítě! Asistence: Markus Korkiakoski, Radim Toman.
    39:06 Pavel JENYŠ - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila více Porubě, která si vytvořila více šancí a hlavně využila chyb domácích hráčů. Nejprve špatné střídání potrestal vedoucí brankou Stloukal a v závěru druhé části zužitkoval přesilovou hru Jenyš. Frýdek-Místek tak půjde do třetí části s dvoubrankovou ztrátou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Šlahař hledal před porubskou brankou Bartoše, ale nebyl úspěšný.
     
    40:23
    Kozák dlouho jel po ledě nohama napřed do mantinelu a zůstal ležet na zemi. Nakonec vstal a odjel na střídačku po svých.
     
    41:10
    Porubští hrají jednoduše a po mantinelu vyhazují kotouč do frýdecké třetiny.
     
    41:28
    Jenyš hledal před brankou Korkiakoskiho, který vystřelil na domácí branku, ale Šimboch kotouč vyrazil.
     
    41:55
    Z levého kruhu prudce pálil Král po přihrávce Peterka od zadního mantinelu, ale brankář Muštukovs střelu ke vzdálenější tyči vyrazil vedle branky.
     
    42:35
    Po buly nadvakrát vystřelil Lyszczarczyk, první střelu vyrazil protihráč, druhou brankář Muštukovs.
     
    42:55
    Na druhé straně střílel z mezikruží Korkiakoski, ale opět se ve velmi dobrém světle předvedl brankář Šimboch, který jeho pokus vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    43:52
    Nepovedené vyhození hostujících hráčů končí zakázaným uvolněním.
     
    44:39
    Martynek vypíchl přihrávku mezi porubskými obránci, ale puk mu utekl k pravému mantinelu. Následnou přihrávku před branku odrazil před Peterkem brankář Muštukovs.
     
    45:33
    Lyszczarczyk si najel od levého mantinelu na vrchol kruhu, odkud zkusil vystřelit, ale Szathmáry hokejkou srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    45:53
    Marcinko nezachytil puk letící po mantinelu na útočné modré, následně pro bezpečnost zahrál kotouč do ofsajdu, aby nerozjel brejk soupeře.
     
    46:56
    Nahození Korkiakoskiho od levého mantinelu tečoval před Šimbochem Toman, ale frýdecký gólman dokázal zareagovat na dotek porubského útočníka.
     
    47:22
    Poruba právě vstřelila branku!
    Pohledná kombinace Poruby končí čtvrtým gólem. PETR STLOUKAL dostal přihrávku na pravou stranu od Hrníčka a střelou do horní poloviny brány překonal gólmana Šimbocha, který se nestihl přesunout na druhou stranu! Asistence: Dominik Hrníčko, Samuel Bitten – 1:4.
    47:22 Petr STLOUKAL - 1:4
     
    48:50
    Nahození Peterka z velkého úhlu v bráně neskončilo, vzápětí se ke kotouči dostal Zbořil, ale z první trefil jen nohy bránícího soupeře.
     
    49:32
    Hrníčko se zjevil sám mezi kruhy, před brankářem Šimbochem dobře clonil Bitten, ale Hrníčkův bekhend v domácí brance neskončil.
     
    49:53
    Gřeš zahákoval jednoho z domácích hráčů v útočném pásmu a čeká ho dvouminutový trest. Domácí budou hrát přesilovku.
     
    50:31
    Klimša se snažil tečovat nahození z levého kruhu, ale puk prošel kolem porubské branky. Pár sekund na to vystřelil od modré čáry Zbořil, Muštukovs zalovil v chumlu hráčů a lapil kotouč do lapačky.
     
    51:23
    Domácí se dlouho nemohli dostat do pásma, nakonec soupeře uzamkli.
     
    51:41
    Ciurovu střelu od modré čáry brankář vyrazil vedle brány, následně Bartoš zkoušel překvapit nahozením zpoza branky, ale porubský gólman si puk za svá záda nesrazil.
     
    52:07
    Poruba je v plném počtu a navíc u brankáře Šimbocha.
     
    52:33
    Nahození z pravého kruhu schoval do lapačky slovenský gólman.
     
    53:18
    Malíkovo nahození od modré čáry prolétlo kolem Komorskiho až k pravé tyči, kde vytáhl svou lapačku brankář Muštukovs.
     
    53:52
    Domácí kombinovali v útočném pásmu, ale nakonec puk ztratili.
     
    54:05
    Marcinko zavezl puk po levé straně až do brankoviště, kde ho pod lapačku schoval brankář Muštukovs.
     
    54:37
    Rána Matyáše od modré čáry skončila u brankáře Muštukovse, který puk vyrazil nad sebe do ochranné sítě.
     
    54:52
    Lyszczarczyk zkusil překvapit lotyšského brankáře střelou z pravého rohu, ale porubský gólman si pohlídal bližší tyč a puk vyrazil ke spoluhráčům.
     
    54:52
    Dnešní zápas sleduje 818 diváků, šťastnější je menší skupinka porubských fanoušků, která dnes zavíhala do Polárky.
     
    55:41
    Komorski se zjevil s pukem mezi kruhy, ale bekhendovou střelou neobelstil Muštukovse.
     
    56:29
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    MATOUŠ ČMIEL převzal puk u modré čáry, nabruslil si před brankou a bekhendovou střelou do protipohybu gólmana uklidil puk k tyči! Asistence: Jakub Matyáš, Ján Blaško – 2:4.
    56:29 Matouš ČMIEL - 2:4
     
    57:31
    Parádní akce domácích! Ti byli blízko snížení na rozdíl jednoho gólu, když se před Muštukovsem ocitl po střele Lyszczarczyka sám polský hráč, ale hosté puk odrazili za kruhy, kde se opřel do puku Malík. Muštukovs proti jeho střele předvedl fantastický zákrok.
     
    57:31
    Trenér Trličík si vzal oddechový čas, stáhl z ledu brankáře Šimbocha a domácí jsou na ledě se šesti hráči do pole.
     
    57:37
    Hráči Poruby po buly vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    57:46
    Poruba právě vstřelila branku!
    Christov si šlápl na kotouč a uklouzl. Hosté vyjeli do protiútoku a TOMÁŠ GŘEŠ střelou od levého mantinelu poslal puk do prázdné branky! Asistence: Pavel Jenyš, Michal Vachovec – 2:5.
    57:46 Tomáš GŘEŠ - 2:5
     
    59:05
    Hráči Poruby byli nastěhováni v útočném pásmu, ale další gól už nepřidali.
     
    59:22
    Komorski hledal před brankou Krále, ale ten puk tečoval jen do brankáře Muštukovse.
     
    59:39
    Vhazování ve středovém kruhu, poté co dlouhou přihrávku srazil jeden z domácích hráčů do ochranné sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    Nové koště dobře mete se opět potvrdilo. Trenérská dvojice Suchánek – Moravec slaví po návratu na porubskou střídačku další vítězství. Po Havířovu to odnesl také Frýdek-Místek. Ostravané si ve třetí části zkušeně pohlídali náskok, který ještě ve 48. minutě navýšil svým druhým gólem zápasu Stloukal. Slezané v závěru zkusili vykřesat naději, Čmiel snížil na 2:4, ale vítězství hostů pečetil střelou do prázdné branky Gřeš a upravil výsledek na konečných 2:5.
     
    Poruba se dnešní výhrou bodově dotáhla na dnešního soupeře a zároveň regionálního rivala a s osmnácti body jsou na rozmezí desáté až dvanácté pozice.

    V dalším kole Porubu čeká domácí souboj proti Benátkám nad Jizerou, Frýdek-Místek ve středu sehraje zápas na ledě Přerova.
     
    Z haly Polárka je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek týdne. (20:41:50)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 4. Teper (David Bartoš, Zbořil), 57. Čmiel (Matyáš, Ján Blaško) – 7. Bitten (TS), 29. Stloukal (Husa, Bitten), 40. Jenyš (Korkiakoski, R. Toman), 48. Stloukal (Hrníčko, Bitten), 58. Gřeš (Jenyš, Vachovec)


    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Foltán) – Zbořil, Matyáš, Ciura, Teper, Z. Malík, J. Adámek, Marcinko – Lyszczarczyk, David Bartoš, Šlahař – Christov (C), Komorski, Klimša – Tadeáš Král, Peterek, Martynek (A) – Matiaško, Čmiel, Ján Blaško.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Brízgala) – Žovinec, Lukáš Kozák (A), Szathmáry, T. Voráček, M. Houdek, Husa – Réway, R. Toman, Korkiakoski – Stloukal, Bitten, Hrníčko – Jenyš, Vachovec (C), Gřeš – Kanko (A), Hotěk, Brodek.

    Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Kučera, Hranoš.

    Diváci: 818
    thejrc.org