Minnesota – Nashville 2:5 (kon.) | Chicago – Detroit 3:6 (kon.) | Vegas – NY Islanders 0:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:6 (1:1, 1:4, 1:1)
Detroit Red Wings
Pondělí 25.10.2021, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:36
    Strome nešťastně zasáhl holí do obličeje Lindströma a je vyloučen na dvě plus dvě minuty.
     
    52:38
    Red Wings půjdou na krátkou chvíli znovu do tří. Před brankovištěm zalehl Naměstnikov kotouč a je vyloučen za zdržování hry.
     
    51:18
    Nádherný zákrok Nedeljkovice! DeBrincat střílel do zcela odkryté klece, brankář Detroitu ale natáhl svoji hokejku a puk zastavil.
     
    51:04
    Po dlouhém zkoumání videa je rozhodnuto. DeBrincat fauloval Nedeljkovice a branka neplatí. Chicago bude pokračovat v přesilové hře pět na tři.
     
    51:04
    Kouč Detroitu Jeff Blashill si bere trenérskou výzvu za nedovolené bránění brankáři.
     
    51:04
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Obrovský důraz v brankovišti přináší Blackhawks snížení! Posledním hráčem, který se dokázal dotknout kotouče, byl JONATHAN TOEWS. Asistence: Kirby Dach a Alex DeBrincat.
     
    50:45
    A bude z toho přesilovka pět na tři! Seider podrazil Kubalíka a míří za Bertuzzim.
     
    50:19
    Bertuzzi putuje na trestnou lavici za podrážení. Chicago si zahraje přesilovou hru.
    47:00 Lucas RAYMOND - 3:6
     
    47:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings využívají přesilovou hru a vrací se do tříbrankového vedení! Svého prvního hattricku v NHL se dočkal útočník LUCAS RAYMOND, který se tentokrát prosadil střelou z první z levého kruhu. Skvělý vstup do nejlepší hokejové ligy světa. Asistence: Dylan Larkin a Moritz Seider.
     
    46:44
    Aktivní hosté si vybojovali další přesilovou hru. Za hákování je vyloučen na dvě minuty Murphy.
     
    42:20
    McCabe zbytečně krosčekoval Fabbriho a oslabí svůj tým.
    41:58 Henrik BORGSTRÖM - 3:5
     
    41:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks aktivní vstup do třetí třetiny přinesl snížení. V předbrankovém prostoru byl důrazný HENRIK BORGSTRÖM a odměnou mu je gól z dorážky. Asistence: Dylan Strome a Adam Gaudette.
    39:00 Lucas RAYMOND - 2:5
     
    39:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings chvíli před koncem druhé třetiny znovu mají tříbrankové vedení. Po střele Larkina se kotouč dostal na hůl důrazného LUCASE RAYMONDA, pro kterého nebyl problém vstřelit druhou branku v tomto utkání. Asistence: Dylan Larkin a Tyler Bertuzzi.
    32:10 Dominik KUBALÍK - 2:4
     
    32:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita. Ze vstřeleného gólu se raduje český útočník DOMINIK KUBALÍK, který se trefil ránou z první z vrcholu pravého kruhu. Asistence: Seth Jones a Jonathan Toews.
     
    31:06
    Staal putuje na trestnou lavici za krosček. Chicago dostává šanci snížit náskok soupeře a vrátit se do zápasu.
    29:19 Tyler BERTUZZI - 1:4
     
    29:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Chicago je zralé na ručník, protože během krátké chvíle znovu inkasuje. Larkin se obtočil kolem branky a poslal puk do brankoviště, kde se od brusle TYLERA BERTUZZIHO a následně i Reese Johnsona odrazil za bezmocného Fleuryho. Asistence: Dylan Larkin a Lucas Raymond.
    27:33 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 1:3
     
    27:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit utíká svému soupeři na rozdíl dvou branek. VLADISLAV NAMĚSTNIKOV se před brankovištěm dostal k dorážce střely Stephense a pohotově poslal kotouč za Fleuryho. Asistence: Mitchell Stephens a Filip Zadina.
    24:22 Carter ROWNEY - 1:2
     
    24:22
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se podruhé v utkání dostávají do vedení. Střelu Rasmussena dokázal Fleury ještě vyrazit, k dorážce zpoza branky se dostal CARTER ROWNEY a s pomocí velkého štěstí dopravil puk do klece. Asistence: Michael Rasmussen a Mitchell Stephens.
     
    21:36
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Za sekání je vyloučen Tyler Johnson.
     
    14:59
    Za sekání je vyloučen Fabbri. Zbytečný faul od útočníka Red Wings.
     
    13:37
    Larkin přidržel jednomu z domácích hráčů hůl a je vyloučen na dvě minuty. Přesilová hra Detroitu pro tento moment končí.
     
    13:04
    Detroit si zahraje přesilovou hru. Na čtyři minuty byl za vysokou hůl vyloučen Dominik Kubalík. Vrátí se Red Wings do vedení?
    12:35 Tyler JOHNSON - 1:1
     
    12:35
    Chicago právě vstřelilo branku!
    United Center se raduje, domácí celek se dočkal vyrovnání. Toews poslal kotouč do jízdy TYLERA JOHNSONA, který v souboji přetlačil DeKeysera a střelou po ledě poslal kotouč za Nedeljkovice. Asistence: Jonathan Toews a Jake McCabe.
    05:41 Lucas RAYMOND - 0:1
     
    05:41
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Bertuzzi v rohu vybojoval kotouč, mezi kruhy našel rozjetého LUCASE RAYMONDA, který po rychlé kličce poslal pod betony Fleuryho kotouč do branky. Asistence: Tyler Bertuzzi.
     
    01:01
    První vyloučení v zápase na sebe nenechalo dlouho čekat. Za držení hole je vyloučen Tyler Johnson.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 13. T. Johnson (J. Toews, McCabe), 33. D. Kubalík (S. Jones, J. Toews), 42. Borgström (D. Strome, Gaudette) – 6. L. Raymond (Bertuzzi), 25. Rowney (M. Rasmussen, Stephens), 28. Naměstnikov (Stephens, Zadina), 30. Bertuzzi (Dylan Larkin, L. Raymond), 39. L. Raymond (Dylan Larkin, Bertuzzi), 47. L. Raymond (Dylan Larkin, Seider)


    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – de Haan, S. Jones, McCabe, C. Murphy (A), I. Mitchell, E. Gustafsson – DeBrincat (A), Dach, Hagel – D. Kubalík, J. Toews (C), T. Johnson – Gaudette, Borgström, D. Strome – R. Carpenter, Kurashev, Reese Johnson.
    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Leddy, Seider, M. Staal (A), Stecher, DeKeyser (A), G. Lindström – Bertuzzi, Dylan Larkin (C), L. Raymond – Fabbri, P. Suter, Zadina – Naměstnikov, M. Rasmussen, Erne – Stephens, Gagner, Rowney.

    Rozhodčí: Rooney, Rehman – Fournier, Brisebois

    Diváci: 19 042
    thejrc.org