Plzeň – Olomouc 6:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 4:2 (kon.) | Litvínov – Třinec 2:5 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 4:3 (po pr.) | Liberec – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 6:1 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 26.10.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:20 Jeremie BLAIN - 4:3
     
    62:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec poráží Kladno v prodloužení a bere ze zápasu dva body! Nicolas Hlava špatně zpracoval na brankové čáře u rohu kluziště puk, který mu brnknul o brusle, čehož využil JEREMIE BLAIN. Ten rychle sebral kotouč útočníkovi Rytířů, vykroužil s ním na kruhu parádní oblouk a zvedl hlavu. Zkontroloval postavení Landona Bowa a pak výstavní ranou nad beton k vzdálenější tyči rozhodl o osudu utkání! Bez asistence.
    58:37 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    58:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec srovnává skóre 83 sekund před zazněním třetí sirény! Rána Jeremieho Blaina od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu. Tam puk na hůl za bránou nabral na čepel FILIP PAVLÍK, jenž kotouč o zadnici brankáře Bowa poslal mazaně do sítě! Skóre je tak 3:3 a nás čeká s velkou pravděpodobností prodloužení! Asistence: Jeremie Blain.
     
    58:30
    Hradec hraje v šesti, Lukeš spěchá na střídačku, aby umožnil skočit Smoleňákovi do hry, Lvi ještě z posledních sil bojují o srovnání.
     
    57:27
    Kladno šlo do další situace dva na jednoho, parádní pas skvěle hrajícího Filipa na pravou stranu však Marek Račuk nedokázal zpracovat, jelikož mu šel na brusle.
    56:50 Jaromír JÁGR - 2:3
     
    56:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno otáčí tři minuty před koncem třetí třetiny skóre! Rytíři šli do situace dva na jednoho. JAROMÍR JÁGR dostal pas od Hlavy na pravou stranu a parádní forhendovou kličkou zasunul kotouč za betonem Lukeše do sítě! Kladno vede nad Hradcem 3:2! Asistence: Nicolas Hlava.
     
    53:38
    Kladno mohlo bleskově otočit utkání! Matyáš Filip se krásně vydal po levé straně kupředu, zadovkou vrátil puk na Antonína Melku, jenž přízemní ranou nepřekonal Štěpána Lukeše, jenž ale dnes inkasoval dva góly z pouhých osmnácti střel.
    53:06 Nicolas HLAVA - 2:2
     
    53:06
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno srovnává skóre! Jake Dotchin na pravé straně u modré čáry vyslal prudkou přihrávku na levou stranu do předbrankového prostoru, kde zůstal trestuhodně nekrytý NICOLAS HLAVA. Ten následně ranou z první propálil Lukeše a srovnává na 2:2! Asistence: Jake Dotchin, Tomáš Plekanec.
     
    48:05
    Na druhé straně hezká akce Kladna, kde přišla z levé strany přihrávka do druhé vlny, ze které pálil na modré čáře Kyle Wood. Lukeš jeho pokus zvládl betonem vykopnout do bezpečí.
     
    46:44
    Hradečtí vyhráli vhazování v útočném pásmu a Smoleňák okamžitě pálil z pravého kruhu, Bow ale jeho pokus zvládl vytěsnit do rohu hrací plochy!
     
    46:05
    Christophe Lalancette přihrával z pravého kruhu do pozice na ose hřiště před bránou, kde se zjevil Radek Pilař, jenž ve velké šanci nepropálil Bowa, který předvedl skvělý zákrok vyrážečkou! Krásná akce z obou stran!
     
    40:21
    Jake Dotchin může na trestné lavici kroutit hlavou, jak chce. Oskanena zezadu silně zahákoval, když mu vrazil hůl do podpaží. Zaslouženě fasuje dvě trestné minuty.
     
    39:30
    Přihrávka do mezikruží vypadla na levou stranu v útočném pásmu Mountfieldu. K puku se tak dostal Aleš Jergl, jenž ho okamžitě poslal na bránu Kladna, Bow skvěle vyráží jeho pokus a drží svůj tým na dostřel.
     
    38:33
    Počet hráčů na ledě se srovná. Danny Kristo upadl v útočném pásmu a následně trochu nešikovně podrazil jednoho ze soupeřů. Fasuje tak dvě trestné minuty.
     
    38:30
    Sám na Bowa šel nyní Lev, který musel zkrotit kotouč a trochu přibrzdit, následně se pokusil o kličku do forhendu, která ale byla trochu delší než bylo třeba., takže forvard Hradce mířil ve finále vedle.
     
    36:30
    Matěj Beran je faulovaným hráčem. Petr Koukal nešikovně zdvihl hůl v předbrankovém prostoru a trefil soupeře do obličeje hokejkou. Dostává 2+2 minuty za vysokou hůl.
    34:02 Ahti OKSANEN - 2:1
     
    34:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otáčí vývoj duelu a jde do vedení 2:1! AHTI OKSANEN dostal puk od Smoleňáka ze zadního mantinelu. Následně obkroužil brankoviště Kladna, kde se Bow rozplácl jako žába a z úhlu levé strany pak nádherně trefil přesně za vzdálenější tyč a pod břevno svatyně Středočechů, parádní zásah! Asistence: Radek Smoleňák.
     
    29:38
    Danny Kristo ztrácí touš na pravé straně a Hradec šel rychle kupředu, Koukalovo nahození z pravé strany vyrazil Bow na opačnou stranu, kde dorážel Orsava. Gólman Kladna ale zvládl přesun i další zákrok! Následně vyrazil bránu ze základního postavení, takže se musí přerušovat.
    28:23 Filip PAVLÍK - 1:1
     
    28:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jakub Lev dostal parádní křižnou přihrávku od Smoleňáka na levou stranu, rychle vypálil a kotouč pak skákal po čáře, odkud ho kladenský Jiří Ticháček holí poslal na vrchol kruhů. Tam si najel FILIP PAVLÍK a tvrdou ranou z osy hřiště vrací puk do sítě Kladna a srovnává skóre na 1:1! Bez asistence.
     
    25:10
    Brankář Landon Bow ve spolupráci s Pitulem zmasakrovali Smoleňáka v brankovišti. Ránu vyrážečkou by sudí měli ocenit vyšším trestem než jen dvěma minutami za hrubost. Tohle by měl být vyšší trest. Sudí ale dávají gólmanovi Středočechů jen dvě minuty. Trest odpyká Matěj Beran.
     
    24:48
    Hradec se dostal do rohu kluziště a po přihrávce na modrou pálil z pravé strany Gaspar. Na brankovišti tečoval Smoleňák, ale jen do rohu hrací plochy!
     
    23:38
    Východočeši jsou kompletní a okamžitě vyráží napadat rozehrávku soupeře. Prudký pas kupředu si zpracoval Antonín Melka, jemuž se pískal ofsajd, když mohl jít sám na brankáře Hradce! Opakované záběry ale odhalují, že situace byla přinejmenším velice těsná!
     
    21:30
    První vyloučení v dresu Hradce je hodně přísné. Kevin Klíma v rohu kluziště snad na vteřinu sáhl rukou na soupeře a hned fasuje trest za držení.
     
    18:41
    Jake Dotchin jde po zásluze na trestnou lavici. Nejprve vrazil hůl Pilařovi mezi nohy a pak nohou na modré podkopl pronikajícího Oksanena. Za dvě trestné minuty může být ještě rád.
     
    17:37
    Aleš Jergl na druhé straně si šikovně sjel z levé strany na vrchol kruhu a svou ranou orazítkoval bližší tyč svatyně Rytířů!
     
    17:05
    Kladno šlo do situace tři na jednoho, Marek Račuk se ale trochu unáhlil a z pravé strany chtěl situaci sám řešit střelou. Štěpán Lukeš ale zvládl jeho pokus vyrazit.
     
    14:44
    Graeme McCormack šikovně střílel z osy hřiště od modré čáry, Smoleňák sice nedokázal tečovat, přesto těžký zákrok pro Bowa, který nejprve vyrazil tuto střelu, kterou moc neviděl a následně zkrotil i tvrdý pokus Kevina Klímy z pravého kruhu.
     
    13:31
    Jaromír Jágr nejdřív vysekl hůl Oksanenovi, který ji ale zrovna moc pevně nesvíral. Následně ale úplně zbytečně dohrál McCormacka, takže trest pro něj na dvě minuty je spravedlivý. Ačkoliv za sekání, které se podle mě pískat nemělo, druhý zákrok byl ale mimo hru a zbytečný, za něj je menší trest zcela na místě.
     
    11:15
    Hradec skřípl svého soupeře a pas na levou stranu našel Jergla, který mohl pálit do nekryté části branky Kladna, jenže kotouč mu v klíčovém okamžiku nesedl na hůl!
     
    09:44
    Jakub Orsava se dral jako lev po pravé straně, když ho zezadu zpracoval Jakub Suchánek, který ho klasickou hokejkou do podpaží zastavil hákováním a oslabuje tak svůj tým na dvě minuty.
     
    07:27
    Adam Kubík dnes zatím hraje skvělý zápas! Nyní se dostal z pravé strany až do předbrankového prostoru a zakončení, které musel Lukeš vytěsnit maskou! Na druhé straně pálí Graeme McCormack dosti nepřesně od modré čáry!
     
    06:36
    Plekanec s Jágrem zavařili v předbrankovém prostoru Mountfieldu. Ránu prvního jmenovaného vyrazil Lukeš koncem betonu, Nedomlel následně nezvládl vyhodit, jelikož trefil brusli Jágra a ten tak ještě dorážel. Brankář Lvů ale puk ukryl pod svou výstrojí!
    05:30 Marek RAČUK - 0:1
     
    05:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno z první větší šance otevírá skóre duelu! Plekanec našel výstavní žabkou z levého kruhu v předbrankovém prostoru najetého MARKA RAČUKA, jenž z bezprostřední blízkosti bekhendem prostřelil pozdě se přesouvajícího gólmana Lukeše! 1:0 pro Kladno! Račuk může jít poděkovat Plekancovi za nádhernou přihrávku, po které měl situaci už poměrně snadnou. Asistence: Tomáš Plekanec, Antonín Melka.
     
    04:12
    Buly před Bowem vyhráli Rytíři, kterým se ale nepovedlo vyhodit kotouč a Ahti Oksanen okamžitě pálil z vrcholu pravého kruhu. Landon Bow ale touš ve své náruči udržel!
     
    01:15
    Danny Kristo je prvním vyloučeným tohoto duelu, když zbytečně v útočném pásmu podrazil soupeře a Lvi mají přesilovku.
     
    01:05
    Na pravé straně dostal trochu prostoru Kevin Klíma, jehož pokus z kruhu ale Bow stihl vyrazit před sebe a o zbytek se postarali jeho obránci.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 29. F. Pavlík, 35. Oksanen (Smoleňák), 59. F. Pavlík (Blain), 63. Blain – 6. Račuk (Plekanec, Melka), 54. Hlava (Dotchin, Plekanec), 57. Jágr (Hlava)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek.

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek

    Diváci: 5 322
    thejrc.org