Slavia – Prostějov 4:1 (kon.) | Jihlava – Šumperk 6:5 (2:1 po s.n.) | Vsetín – Kolín 7:1 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Třebíč – Sokolov 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Benátky n/J 3:1 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 5:2 (kon.) | Vrchlabí – Havířov 2:0 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
HC Frýdek-Místek
Středa 27.10.2021, 18:00Chance liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny příznivce ledního hokeje z přerovské MEO Arény! Chance liga dnes bude pokračovat zápasy 16. kola, v němž domácí HC ZUBR Přerov bude měřit síly s klubem HC Frýdek-Místek. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
     
    HC Frýdek-Místek
     
    HC ZUBR Přerov
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Petrásek) – Černý, Krenželok, Dluhoš, Hrabal, Ševčík, Krisl, Gréč, – Šoustal, Pšurný, Navrátil – Ministr, Herman, Jakub Svoboda – M. Svoboda, Dvořák, Novák – Indrák, Dobša, Hamrlík.

    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Foltán) – Zbořil, Adámek, Ciura, Marcinko, Malík, Matyáš – Lyszczarczyk, Peterek, Šlahař – Christov, Komorski, Martynek – Král, Matiaško, Klimša – Ramik, Čmiel, Blaško – Matěj.

    Rozhodčí: Kostourek, Kubičík – Polonyi, Kleprlík.
     
    Utkání za malou chvíli začne, jelikož obě mužstva již nastupují na ledovou plochu MEO Arény. Domácí Přerov obléká modré dresy, hosté z Frýdku-Místku jsou dnes oděni do světlé, tedy bílé varianty trikotů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní buly vyšlo lépe hostům.
     
    00:38
    Rozehrávka přichází z domácí obrany, druhý přerovský útok ji ale nedostihne za Šimbochovou brankou včas.
     
    01:11
    Staronová tvář v přerovském kádru, posila do marodky Jakub Navrátil, se teď ocitla v první velké šanci, když musel zasahovat Šimboch proti střele z nevelké vzdálenosti!
     
    02:35
    A někdejší hráč Přerova, Mikuláš Zbořil, tentokráte v dresu hostů, ozkoušel lapačku domácího brankáře Postavy. Hra bude pokračovat po vhazování v přerovském pásmu.
     
    03:24
    Ševčíkova přihrávka nebyla dobrá a končí na zakázaném uvolnění.
     
    03:34
    Velká skrumáž se teď odehrála přímo na Postavově brankovišti, kde se krátce po Christovově teči ztratil kotouč v chumlu hráčů! Domácí obranu teď vysvobodil hvizd sudích.
     
    04:07
    Martynek hledal v přečíslení Christova, ale jeho přihrávku zablokoval jeden z domácích beků. Puk však letěl zpátky k Martynkovi, jenž následně neváhal se střelou, na které musel Postava ukázat svoji hbitost!
     
    04:18
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Mikuláš Zbořil – 2 min., držení).
     
    05:04
    Jakub Herman zakončoval z pravého kruhu, Šimboch ale na jeho střelu viděl. Puk mají stále domácí.
     
    05:28
    Přesilovka Zubrů nyní vypadá mimořádně solidně, další nepříjemný pokus Hermana musel Šimboch likvidovat ramenem.
     
    06:13
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři jdou do vedení, když využívají chvíli před koncem Zbořilova trestu první přesilovku v zápase! Na levém křídle si našel pozici Navrátil, který posečkal a naservíroval krásný puk TOMÁŠI ŠOUSTALOVI. Tomu stačilo do přihrávky pouze vložit hůl a nasměrovat kotouč do branky! Asistence: J. Navrátil.
    06:13 Tomáš ŠOUSTAL - 1:0
     
    06:52
    Tak tohle už musí být prokletí. Zubři dnes hrají v hodně improvizované sestavě, jelikož mu ze základu chybí hned 8 hráčů. Kromě například Navrátila, který se před chvíli zapsal asistencí, přišel proto do Přerova vypomoct i Jan Dluhoš. A právě ten teď zůstal ležet za Postavovou brankou a držíc se zřejmě za loket zamířil do kabin. Doufejme, že bude brzy v pořádku.
     
    07:32
    Přerov právě vstřelil branku!
    Parádní návrat JAKUBA NAVRÁTILA na domácí led! Šoustal za brankou skvěle odstavil hostujícího obránce, dostal se na puk a před Šimbochem našel osamoceného Navrátila, kterému tak vrací gólovou nahrávku! Hostující gólman nemohl se skvěle uloženou střelou pod víko dělat nic.
    Asistence: T. Šoustal.
    07:32 Jakub NAVRÁTIL - 2:0
     
    09:21
    Ofsajd Frýdku-Místku.
     
    09:59
    Dlouhou a přesnou přihrávku dostal na modrou čáru Šoustal, který si krásně počkal a našel hokejku na osu sjíždějícího Pšurného. Ten měl výbornou střeleckou pozici, Šimboch však zase výhled, díky němuž schoval střelu do lapačky.
     
    10:27
    Hra se stěhuje před Šimbocha, kde proběhne vhazování.
     
    11:19
    Nakrátko se do útočného pásma podívali Frýdečtí, Postava ale díky práci svých kolegů směrem dozadu neměl žádnou práci.
     
    11:45
    Icing hostujícího týmu.
     
    11:51
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hostující střídačku opravdový malér! Třetí nedůslednost v obraně končí třetí brankou v síti Šimbocha, který nutno podotknout, za žádný z gólů nemohl. V předbrankovém prostoru zůstal nekrytý ROMAN PŠURNÝ, jenž se letos střelecky trápí. Oživením spolupráce s Navrátilem, který mu naservíroval parádní přihrávku, však zapisuje dlouho očekávaný druhý gól v sezoně! Duo Navrátil – Šoustal zatím stálo za všemi třemi góly Přerova. To jsou posily!
    Asistence: J. Navrátil, T. Šoustal.
    11:51 Roman PŠURNÝ - 3:0
     
    13:22
    Frýdek mohl snižovat! Martynek pláchl domácí obraně, Postava jej ale skvěle vychytal! Domácím bekům se pak nepovedlo vyhodit kotouč, čehož chtěl z dorážky využít ještě Král, jenže i proti němu se mladý domácí gólman stihl přesunout!
     
    14:18
    Ševčíkův puk končí na zakázaném uvolnění, domácí tak nemohou vystřídat a buly se nastěhuje do jejich obranného pásma.
     
    15:13
    Zubři dostali puk do branky počtvrté, ale tento gól platit nebude! Zbořilovi propadl kotouč a utekl mu Jakub Svoboda, který se z pravého křídla řítil na Šimbocha! Ten si však povyjel a došlo ke střetu obou dvou hráčů. Sudí poté, co se puk dostal za brankovou čáru, okamžitě rozpažil, což odůvodnil postavením útočícího hráče v brankovišti.
     
    15:36
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A neuznaná branka domácích je zase vodou na mlýn pro Frýdek-Místek, který se v první třetině také zvládne prosadit! Domácí bránili protiútok, přičemž při couvání upadli jeho dva obránci a dostatek prostoru na střelu se tak dostal JONÁŠI PETERKOVI, který Postavu prostřelil z větší vzdálenosti!
    Asistence: J. Šlahař.
    15:36 Jonáš PETEREK - 3:1
     
    16:34
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ján Blaško – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:14
    Domácím utíká kotouč a musejí dobývat útočné pásmo nanovo.
     
    18:02
    Krenželokovu dělovku vyrazil Šimboch takovým způsobem, že své spoluhráče dokonce osvobodil. Kotouč totiž letí ven z pásma.
     
    18:34
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny je v plném proudu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Četnými zraněními potrhaný kádr Zubrů přijely před dnešním večerem nakopnout posily. A zejména pak duo Navrátil – Šoustal začalo válet. V sedmé minutě totiž první jmenovaný našel v přesilovce nehlídaného Tomáše Šoustala před brankou a ten doklepl puk do branky. Jen o minutu později si oba své role vyměnili. Šoustal skvěle odstavil beka za Šimbochem a z velké blízky pak mohl Jakub Navrátil parádně zavěsit puk pod břevno. Frýdek byl v obraně nedůsledný a ve 12. minutě prohrával už 0:3. Třetí bod během třetiny si totiž za asistenci připisovali znovu Navrátil se Šoustalem, když se před brankou uvolnil Roman Pšurný. Mohlo to být už 4:0, ale počínání Jakuba Svobody nebylo dle sudích v souladu s pravidly a branka tak nebyla uznána, což bylo živou vodou na mlýn Frýdku. Z pravého kruhu v protiútoku snížil Jonáš Peterek. První dějství bylo událostmi opravdu nabité, to druhé bude pokračovat přibližně od 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Hosté se nastěhovali do útočné třetiny krátce po buly, Postava musel zasahovat vyrážečkou.
     
    21:58
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku! Frýdek předvádí dobrý vstup do druhé třetiny! Od modré natáhl puk ke střele zápěstím JAKUB ADÁMEK a jeho střela proletěla až za záda Postavy, čímž se hosté dostávají na dostřel jedné branky! Asistence: T. Král.
    21:58 Jakub ADÁMEK - 3:2
     
    22:55
    Ministr zkusil prohodit kotouč na Jakuba Svobodu, ten ale z levé strany na Šimbocha nevyzrál.
     
    23:46
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté si berou dvoubrankové vedení rychle zpět, když v rychlém brejku skvěle přehráli frýdeckou defenzivu! JAKUB HERMAN, si sjel před branku, když Hamrlík naznačoval střelu. Nakonec mu ale vyslal prudký pas, do které Hermanovi stačilo pouze vložit hůl. Asistence: M. Hamrlík, Jakub Svoboda.
    23:46 Jakub HERMAN - 4:2
     
    24:48
    Buly ve středním pásmu.
     
    25:07
    Frýdek chtěl kombinovat v útočném pásmu, ven jej ale vyhání hvizd sudího pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    25:48
    Velký závar před Šimbochem chtěla v pátý gól proměnit opět druhá lajna domácích, hostující gólman ale pokryl všechny tři střely a nakonec puk schoval do výstroje!
     
    26:39
    Na opačné straně se snažil Postavovi ve výhledu clonit Šlahař, domácí gólman ale na střelu z větší vzdálenosti dobře viděl.
     
    27:28
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Robert Černý – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:54
    Hanáci se brzy po buly zmocnili puku, který vyhodili až k hostující brance.
     
    28:29
    Hosté mají problémy dostat se do útočného pásma. Bránící čtveřice Přerova teď sklízí ovace tribun.
     
    28:55
    Fantastický zákrok Postavy! Král měl před sebou odkrytou polovinu branky, domácí brankář se ale parádně roztáhl a zlikvidoval jeho tutovku levým betonem!
     
    29:28
    Přerov v plném počtu.
     
    30:16
    Postava teď ukázal přehled a jistotu, když se zapojil do domácí rozehrávky.
     
    31:05
    Lyszczarczyk se pokoušel obtočit kolem branky, nakonec ale vůbec nezakončil.
     
    31:13
    Buly před Postavou.
     
    31:32
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři zvyšují už na 5:2! Obklíčili pásmo hostů a ke střele se dostal Hrabal. Vyslal opravdu tvrdou dělovku, kterou sejmul Christova k zemi, Zubři se ale během vteřiny dostali rychle na kotouč a než vůbec sudí dokázali na zásah Christova reagovat, TOMÁŠ ŠOUSTAL doklepával puk do branky a zapsal druhý gól večera! Christov naštěstí nebyl zasáhnut do obličeje a určitě se tak brzy vrátí na led. Asistence: R. Pšurný, J. Hrabal.
    31:32 Tomáš ŠOUSTAL - 5:2
     
    31:32
    Střídání v týmu HC Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Juraj Šimboch, přichází Frederik Foltán.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jakub Herman – 2 min., podrážení).
     
    33:13
    Ani tato početní výhoda Frýdku-Místku nevypadá podle jeho představ. Konsolidovaná obrana domácích jej zatím do ničeho nepustila.
     
    33:34
    Do rohu pásma soupeře teď vyvezl puk Matěj Svoboda, trest Hermana už se chýlí ke konci.
     
    33:48
    Malá naděje pro hosty, kteří si teď zahrají šest vteřin proti třem.
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matyáš Hamrlík – 2 min., držení hole).
     
    33:59
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (David Klimša – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:06
    Ve čtyřech proti čtyřem hrají s pukem na holích v útočné třetině domácí.
     
    35:16
    Frýdečtí se museli dlouho honit za modrožlutým soupeřem, na ohrožení Foltánovy branky však nedošlo a nakonec se vyvezení puku dočkal Komorski.
     
    35:48
    Přerované jsou po delší době v plném počtu a začíná jim velmi krátká početní výhoda.
     
    36:00
    V pěti už hraje taky Frýdek-Místek.
     
    36:40
    První lajna Zubrů teď točí hosty podél mantinelu v jejich třetině, chybí jim ale střelecká aktivita.
     
    38:18
    Krenželok pronikl mezi třemi couvajícími hráči Frýdku, ale nepálil přesně. Puk teď létá ze strany na stranu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:07
    Martynek dostal puk na pravý kruh a pohotově pálil! Pro smůlu hostů pouze do tyče.
     
    39:53
    Puk končí v ochranné síti za Postavou. V pásmu Přerova se odehraje ještě jedno vhazování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Brankové hody pokračovaly i po siréně. Od modré snížil na startu druhé třetiny zápěstím Jakub Adámek, Zubři ale stihli reagovat za necelé dvě minuty. V rychlém brejku si totiž sjel před branku Jakub Herman a vložil hůl do přesné přihrávky Hamrlíka. Skvělé zákroky pak předváděl jak Postava, tak Šimboch, ten ale nakonec ve 32. minutě zamířil na střídačku, když po dělovce Hrabala hbitě dorážel Tomáš Šoustal. Třetí dějství začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Do třetího dějství vstupuje vítězným buly Frýdek.
     
    40:39
    Bekhendem se zblízka zkoušel prosadit Navrátil, trefil ale pouze boční síť.
     
    41:48
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    41:54
    Hosté stříleli rychle po buly, Postava puk přikryl lapačkou.
     
    42:12
    Navrátil obdržel krásnou dlouhou přihrávku a dostal se do úniku na Foltána, byl ale hákován a pojede tak trestné střílení!
     
    42:12
    Foltán nepřekonán! Navrátil zkusil v trestném střílení střídajícího frýdeckého gólmana prostřelit mezi betony, Foltán je ale neprodyšně uzavřel!
     
    42:32
    Zakázané uvolnění svěřenců Mojmíra Trličíka.
     
    42:53
    Hrabal byl faulován ve vlastním pásmu, MEO hraje v signalizované početní výhodě.
     
    43:19
    Přerov stále na puku, je však na opačné straně, než stojí Foltánova kasa.
     
    43:43
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ján Blaško – 2 min., podrážení).
     
    43:56
    Navrátil nabil na modrou Krenželokovi, ten přestřelil.
     
    44:15
    Oba zopakovali totéž, Foltán zasáhl vyrážečkou a přerušil hru.
     
    44:47
    Hrabalovu střelu tečoval před brankou Ministr, přizvedl ji ale těsně nad!
     
    45:43
    Blaško je zpět na ledě, Frýdek v plném počtu.
     
    45:48
    Ale místo pěti hrál Frýdek dokonce v šesti. Rostislav Martynek jede odpykat trest pro střídačku za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    46:25
    Tak to je neuvěřitelné. Hosté si opět nepohlídali počet hráčů na ledě a Zubrům dávají minutu a dvacet vteřin ve dvojnásobné početní výhodě! Další trest za příliš mnoho hráčů jede odsedět Ján Blaško.
     
    46:50
    Herman dorážel puk po střele Hrabala k volné tyči, Foltán se na místo zákroku ale skvěle přesunul!
     
    47:16
    Chaos před Foltánem! Hrabal s Jakubem Svobodou pálí z nápřahů z prvního doteku jednu ránu za druhou a Frýdek je pod pořádným tlakem!
     
    47:48
    Kritickou část Frýdek zvládl a je ve čtyřech.
     
    47:58
    Pořádnou rozmíšku před hostující brankou teď řeší rozhodčí, jelikož jednoho z přerovských hráčů shodila frýdecká obrana přímo na Foltána. Ten teď leží na zádech a je dost možné, že Šimboch se vrátí zpátky do hry. Tohle s hostujícím náhradníkem nevypadá dobře.
     
    47:58
    A pro skvěle chytajícího, avšak teď nehybně ležícího, Foltána vyjedou nosítka. Tak to je velmi nehezký pohled.
     
    47:58
    Střídání v týmu HC Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Frederik Foltán, přichází Juraj Šimboch.
     
    47:58
    Foltán stále leží a zalehnutím jednoho z přerovských utrpěl zranění, se kterým se do dnešního zápasu zcela jistě nevrátí. Držme palce jeho brzkému uzdravení.
     
    47:58
    Hostující gólman už opouští za aplausu ochozů led na nosítkách.
     
    48:00
    Hra pokračuje.
     
    48:25
    Frýdek-Místek přežil kritickou část třetiny a ještě může pomýšlet na zdramatizování utkání.
     
    48:59
    Šimboch si po návratu připisuje první zákrok, mimo mantinely vytěsnil přerovské nahození.
     
    49:48
    Frýdek špatně rozehrál a odevzdal kotouč Krislovi.
     
    50:22
    Christov pálil na vzdálenější tyč a Postava nezasáhl zcela sebejistě, toho ale z druhé vlny nevyužil žádný frýdecký hráč.
     
    51:04
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    51:57
    Hrabal nahodil puk před branku Dvořákovi, Šimboch ale zareagoval na dvojici jeho pokusů.
     
    52:17
    Matěj Svoboda se prodral přes hostujícího beka a proti němu tak musel vyrazit Šimboch. Puk se ale náhle odrazil do jízdy Novákovi, který měl před sebou zcela prázdnou branku, což evidentně nečekal a nedokázal tak včas zareagovat!
     
    52:22
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jiří Krisl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:58
    Přerov vyhazuje puk na opačnou stranu kluziště.
     
    53:25
    A za Šimbochem míří další kotouč.
     
    53:42
    Ofenzivní snahy hostů brzdí ofsajd.
     
    54:22
    Zubři hrají v plném počtu.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ján Blaško – 2 min., krosček).
     
    55:17
    Hosté uspěli na vhazování, Šlahař vyhazuje.
     
    55:47
    Puk vyletěl po přerovském kontaktu s pukem mimo kluziště, vhazování ve středním pásmu.
     
    56:43
    Krenželok dostal nabito od Navrátila a vyslal pohlednou střelu nápřahem, Šimboch na ni ale viděl a vytáhl stejně pěkný zákrok lapačkou.
     
    56:50
    Teď se přerušuje skrze zranění čárového sudího, který inkasoval pukem někam nad zápěstí do vřetenní kosti. Po jeho krátkém ošetření na domácí střídačce bude moci hra pokračovat.
     
    57:10
    Hosté v plném počtu.
     
    57:35
    Ofsajd Přerova.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, nějaký zázrak už od hostů zřejmě čekat nemůžeme.
     
    58:08
    Hra byla přerušena pro domnělou vysokou hůl jednoho z hostů, domácí střídačka ale tento zákrok odvolala. Pěkné gesto.
     
    58:59
    Minuta do konce, teď už můžeme říct, celého dnešního zápasu.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jakub Herman – 2 min., držení hole).
     
    59:53
    Zřejmě poslední přerušení večera má na starost icing Frýdku.
     
    Konec zápasu.
     
    Zubři byli i ve třetí třetině lepším týmem a MEO Aréna je hnala za dalším bodovým ziskem. Zejména při přesilovce 5 na 3 atmosféra gradovala, zmrazila ji ale nosítka, která ve 48. minutě vyjela pro zalehnutého Foltána, což znamenalo návrat Šimbocha mezi tři tyče. Ten se hodně odvážně vydal proti Matěji Svobodovi, z čehož nakonec vznikla zívající prázdná branka před Novákem. Žádný další gólový zápis už se však nekonal a Přerov tak zvítězil zaslouženě 5:2 a stále pokračuje v domácí neporazitelnosti! Já se s Vámi pro dnešek z MEO Arény loučím a příště se budu těšit zase na počtenou! (20:27:26)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 7. T. Šoustal (Navrátil), 8. Navrátil (T. Šoustal), 12. Pšurný (Navrátil, T. Šoustal), 24. Herman (Hamrlík, Jakub Svoboda), 32. T. Šoustal (Pšurný, Hrabal) – 16. Peterek (Šlahař), 22. J. Adámek (Tadeáš Král)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Petrásek) – R. Černý, D. Krenželok, Dluhoš, Hrabal, Ševčík, Krisl (C), Gréč, Hamrlík – T. Šoustal, Pšurný (A), Herman – Navrátil, Ministr, Jakub Svoboda – Matěj Svoboda, F. Dvořák, Matěj Novák – D. Indrák, Dobša.
    HC Frýdek-Místek: Šimboch (32.–48. Foltán) – Zbořil, J. Adámek, Ciura, Marcinko, Z. Malík, Matyáš – Lyszczarczyk, Peterek, Šlahař – Christov (C), Komorski, Martynek (A) – Tadeáš Král, Matiaško, Klimša – Ramik, Čmiel, Ján Blaško – Matěj.

    Rozhodčí: Kostourek, Kubičík – Polonyi, Kleprlík

    Diváci: 866
    thejrc.org