Juventus – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Řím 1:2 (kon.) | Empoli – Inter 0:2 (kon.) | Lazio – Fiorentina 1:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
1:2 (0:0)
AS Řím
Středa 27.10.2021, 20:45 • Unipol Domus, Cagliari (kapacita: 16 416 diváků) • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Věřím, že vás duel Cagliari s AS Řím bavil stejně jako mě a někdy příště se budu u dalších textových přenosů těšit, na počtenou. (22:57:01)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 2:13.
    Rohy: 2:10.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 16:14.
    Žluté karty: 3:5.
     
    Zápas Cagliari s favorizovaným Římem tak končí výhrou Vlků 2:1. Mužstvo z věčného města se ale na hubené vítězství nad posledním celkem tabulky nadřelo určitě víc, než mělo původně v plánu. Po bezbrankové první půli šli totiž hráči ze Sardinie v 52. minutě do vedení, když se na malém vápně dostal k odraženému míči Leonardo Pavoletti, který ho u tyče umístil do sítě Ruie Patrícia. Vyrovnat se svěřencům Josého Mourinha povedlo až téměř po dvaceti minutách. To se s trochu štěstí prosadil koníčkem Roger Ibañez, po jehož hlavičce balon trefil tyč a po odrazu od ní zapadl za čáru. V 78. minutě pak hosté otočili skóre duelu, když Lorenzo Pellegrini oklamal všechny včetně brankáře Cragna. Spousta hráčů si myslela, že bude ze standardky centrovat na zadní tyč. On však vyslal nechytatelnou pumelici do bližšího horního rohu a rozhodl tak o výhře svého týmu, který si už závěr utkání zkušeně pohlídal.

    Řím se tak vrací na 4. místo tabulky Serie A před Atalantu, která dnes rovněž zvítězila na půdě Sampdorie. Cagliari je naopak rázem posledním celkem italské nejvyšší soutěže. Salernitana totiž včera překvapivě zvítězila na půdě Venezie a o bod se tak posunula na 19. příčku.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Sudí si už bere od Ruie Patrícia míč do rukou a vypadá to, že ho odnáší ze hřiště, jen asi zapomněl odpískat konec utkání, to se děje nyní, takže vše v pořádku. Řím poráží Cagliari 2:1.
     
    90+6
    Klasické italské emoce planou na plno. João Pedro dostal přihrávku na levou stranu vápna, kde šel Rui Patrício rychle na zem a míč chytil do rukavic. Útočník Cagliari přes něj spadl, domácí publikum chce penaltu, ale za tohle ji opravdu není možné nařídit.
     
    90+5
    Răzvan Marin se žene středem hřiště a posílá z pravé strany centr do vápna Říma. Tam se srazili Roger Ibañez, Gianluca Mancini a sprintující Leonardo Pavoletti, jenž nemá daleko k tomu, aby utrhl sudímu hlavu, jelikož ten mu odpískal útočný faul. Nyní ještě křičí alespoň na oba stopery AS.
     
    90+4
    Stephan El Shaarawy dobíhal centrovaný míč k vlastní brankové čáře, aby pohlídal jeho odchod do zámezí. Babis Lykogiannis ho z boku kopl do boku a může být rád, že toto utkání ještě může hrát.
     
    90+4
    O míč se teď chvilku bojovalo ve středu hrací plochy a ani jeden tým si ho moc neužil. Fotbalisté Cagliari další radši malou domů až k Alessiu Cragnovi.
     
    90+3
    Zajímavý vysoký míč na levou stranu vápna AS zpracoval Keita Baldé, jenž následně prodloužil na Joãa Pedra, jehož přetažený centr jeden ze spoluhráčů vracel na vápno. Následná rána Andrey Carboniho byla zbytečná. Byl pískán útočný faul.
     
    90+2
    Jen pro pořádek, sudí ještě nastavil šest minut nad rámec základní hrací doby. Felix Afena-Gyan se nyní snažil prosadit ve vápně soupeře, ale byl obranou celku ze Sardinie pečlivě střežen.
     
    90+1
    Na znamení, které dal divoce gestikulující José Mourinho z tribuny se střídá. Jordan Veretout jde ze hřiště, Maraš Kumbulla na něj.
     
    90
    Trenér Mazzari mává nespokojeně rukama. Keita Baldé ale fauloval u vápna Říma bránícího Ricka Karsdorpa, takže je hra přerušena.
     
    89
    Dobrých deset patnáct metrů před vápnem AS napřáhl k tvrdé bombě na přední tyč Gabriele Zappa a Rui Patrício se měl co činit, aby jeho pokus chytil!
     
    89
    Babis Lykogiannis vrací z levé strany opět míč svým stoperům, následně po lajně vysouvá vpřed Keitu Baldého, jenž předává Christianu Olivovi.
     
    88
    Fotbalistům Cagliari dochází čas na srovnání. Jejich stopeři si přihrávají míč mezi sebou, ale cestu kupředu zatím najít nemohou.
     
    87
    Raoul Bellanova dojel ostrým skluzem u lajny pod nohy Lorenza Pellegriniho, který přes ně upadl, nejspíš si ublížil a nyní se rozhodně zvedat z trávy nebude. Raoul Bellanova vidí žlutou kartu.
     
    87
    Hráči AS odkopávají po pravé straně míř do bezpečí. Riccardo Calafiori a Gianluca Mancini ještě spěchají napadat rozehrávku soupeře.
     
    86
    Jordan Veretout se rychle stáhl, aby zastavil protiútok celku ze Sardinie a rychle odehrál míč do zámezí. Domácí se ale derou kupředu i tak.

    Petr Šatalík

    Branky: 52. Pavoletti (Bellanova) – 71. Ibañez (Lorenzo Pellegrini), 78. Lorenzo Pellegrini

    Karty:   73. João Pedro (CAG), 76. Lykogiannis (CAG), 87. Bellanova (CAG) – 38. Zaniolo (ASR), 79. Lorenzo Pellegrini (ASR), 79. T. Abraham (ASR), 83. Calafiori (ASR), 84. Sacramento (asistent trenéra AS Řím) (ASR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:13. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:14.
    Cagliari Calcio: Cragno – Bellanova, Ceppitelli, Carboni, Lykogiannis – Zappa, Deiola (82. K. Baldé), Marin, Grassi (79. Ch. Oliva) – Pavoletti, João Pedro.
    Náhradníci: S. Aresti, B. Radunović – Altare, K. Baldé, Farias, Obert, Ch. Oliva, Pereiro, Delpupo.

    AS Řím: Patrício – Karsdorp, Mancini, Ibañez, Viña (57. Afena-Gyan) – Cristante, Veretout (90+1. Kumbulla) – Zaniolo (81. Calafiori), Lorenzo Pellegrini, Mchitarjan (46. El Shaarawy) – T. Abraham.
    Náhradníci: Fuzato – Bove, Calafiori, Darboe, El Shaarawy, Kumbulla, C. Pérez, Šomurodov, Tripi, Zalewski, Volpato, Afena-Gyan.

    Rozhodčí: Pezzuto – Ranghetti, Palermo
    ocianews.com