New Jersey – Calgary 3:5 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 1:5 (kon.) | Colorado – Vegas 1:3 (kon.)
Nashville – San Jose 3:1 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 3:4 (kon.) | Seattle – Montreal 5:1 (kon.)
Vancouver – Minnesota 2:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Vegas Golden Knights
Středa 27.10.2021, 02:08 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi týmy Colorado Avalanche a Vegas Golden Knights.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Colorado Avalanche

    Colorado je řazeno mezi užší špičku, která by mohla a měla pomýšlet na zisk titulu. Úvod sezóny ovšem celku z Denveru příliš nevyšel, v dosavadních pěti zápasech nasbíral pouhé čtyři body za vítězství nad Chicagem a Tampou Bay, naopak prohrál se St. Louis, Washingtonem a Floridou. V loňské sezóně se nejprve svěřenci kouče Bednara co vítěz Západní divize utkal v osmifinále se St. Louis, které deklasovali 4:0 na zápasy, jenže pak narazili, s dnešním soupeřem Vegas Golden Knights padli v poměru 2:4 na zápasy. Týmovou produktivitu vede dvojice Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen s pěti body.
     
    Vegas Golden Knights

    Již bylo zmíněno, že tým Vegan Golden Knights se stal katem Colorada v uplynulém ročníku. Ale postupně. V Západní divizi obsadil druhou pozici, za Avalanche skončil pouze v důsledku horší vzájemné bilance. V osmifinále narazil na Minnesotu, které povolil dvě vítězství. Následovala série s Coloradem, jež dopadla stejným výsledkem ve prospěch Golden Knights. Až do finále se ovšem svěřenci kouče DeBoera neprobojovali, v šesti utkáních pro ně znamenal konečnou Montreal.

    Vstup do nové sezóny Vegas vůbec nevyšel. Na úvod sice porazili nováčka ze Seattlu 4:3, od té doby ovšem táhnou sérii čtyř porážek v řadě, naposledy DeBoera družina nestačila výsledkem 0:2 na New York Islanders. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Chandler Stephenson se čtyřmi body.
     
    Česká a slovenská stopa

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Kuemper (J. Johansson) – Makar, Byram, E. Johnson, J. Johnson, R. Murray – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Compher, Kadri, Burakovsky – L. O'Connor, Jost, Ranta – M. Kaut, Jayson Megna, Helm – MacDermid.

    Vegas Golden Knights: Lehner (Brossoit) – Pietrangelo (A), Hague, Coghlan, Theodore, Miromanov, McNabb – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault (A) – Janmark, Stephenson, Krebs – Kolesar, N. Roy, Dadonov – B. Howden, Leschyshyn, W. Carrier..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí vstoupili do utkání aktivněji. Natjan MacKinnon zvládl vítězně úvodní vhazování, tentýž hráč nahodil do útočného pásma.
     
    00:32
    Dlouho se hokejisté Avalanche v útočné třetině neudrželi. Gabriel Landeskog uvolil odvážnou nahrávku na střed, Rantanen na puk nedosáhl.
     
    01:03
    Na druhou stranu vystartoval Nicolas Roy. Zkusil se natlačit až před bránu, ale stopku mu vystavil pozorný Cale Makar.
     
    01:36
    Mattias Janmark si vyměnil kotouč se Smithem a pokračoval v cestě do útočného pásma. Až do něj nedojel, kotouč zapomněl za bruslemi.
     
    02:00
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Lepší start do zápasu si snad Golden Knights ani nemohli přát! Nahození McNabba srazil jeden z obránců do levého kruhu na hokejku CHANDLERA STEPHENSONA, jenž bekhendem zvedl kotouč nad pravé rameno Kuempera. Asistence: Brayden McNabb a Daniil Miromanov.
    02:00 Chandler STEPHENSON - 0:1
     
    03:25
    Hostující mužstvo pokračuje v aktivní pojetí hry. Od modré čáry střílel nebezpečně Alex Pietrangelo, Kuemper vykopl puk do rohu kluziště.
     
    03:55
    S dalším zakončením přispěchal Shea Theodore. Nakonec volil střílený pas, adresát William Carrier tečoval touš těsně vedle levé tyče.
     
    04:22
    Hokejisté Colorada pochopitelně nechtějí zůstat příliš pozadu. Elitní útok podnikl zajímavý výpad, Landeskog pálil ze zápěstí nepřesně.
     
    04:47
    Ale zatím se domácí v ofenzivě spíše trápí. Logan O'Connor zkusil odvážnou, ale dlouho naznačovanou kličku na McNabba, to nemohlo vyjít.
     
    05:27
    Šance pro Avalanche, zahrají si totiž premiérovou přesilovou hru zápasu. Za podrážení je vyloučen hostující obránce Nicolas Hague.
     
    05:45
    Úvod početní převahy domácím vůbec nevyšel. Střílený pas odpálil Robin Lehner vyrážečkou mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    06:21
    Když už to vypadalo, že se hráči ve vínových dresech dočkají útočné třetiny, tak se ozval hvizd čárového sudího signalizující ofsajd.
     
    06:49
    Dobře pracující defenzivu Golden Knights je třeba pochválit. Protihráče zatím k ničemu nepustili, a to i navzdory faktu, že hrají ve čtyřech.
     
    07:17
    Sám na sebe vzal zodpovědnost Nazem Kadri. Středním pásmem projel, nicméně do útočného se nedostal, narazil na McNabba.
     
    07:40
    Hosté v plném počtu. Nicolas Hague naskočil zpátky do hry a okamžitě se zapojil do plnění defenzivních povinností, protože domácím se konečně podařilo získat útočnou třetinu.
     
    08:09
    Dlouho se svěřenci kouče Bednara v útočné třetině neohřáli. Ryan Murray na modré čáře nahodil puk pouze do před sebou stojícího Kolesara, puk se od jeho brusle odrazil za modrou čáru.
     
    08:29
    Ale pozor, přichází druhá početní převaha Colorada. Trestán je znovu Nicolas Hague, tentokráte za držení Nathana MacKinnona.
     
    09:04
    Nedaří se a nedaří. Cale Makar nejprve neudržel postavení v útočné pásmu, aby následně nepřesně rozehrál a způsobil zakázané uvolnění.
     
    09:37
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí dokonce při vlastní přesilovce inkasovali druhou branku! Opět chyboval Makar, jenž nechal puk za sebou a této skutečnosti využil REILLY SMITH. Kanadský útočník, těsně bráněný Compherem, si poradil bravurně. Tělem protihráče odmítl a před padajícím gólmanem si v poslední chvíli stáhl kotouč za sebe, načež mu nasměroval černou gumu neomylně mezi betony. Bez asistence.
    09:37 Reilly SMITH - 0:2
     
    10:45
    Na druhou přesilovku domácí mužstvo určitě nebude vzpomínat v dobrém. Zvláště pak Cale Makar, který se výrazně podepsal na druhém inkasovaném gólu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:21
    Každopádně se nacházíme stále teprve v první třetině, takže šance na obrat určitě existuje. Bednarova družina ovšem musí výrazně přidat.
     
    11:56
    Do rozehrávky se zapojil i gólman Darcy Kuemper. Vyrážečkou zastavil puk za brankou a přenechal ho MacDermidovi.
     
    12:26
    Cale Makar vypálil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Brayden McNabb musel zabrat směrem dozadu.
     
    12:57
    Bezchybně si v obraně počínal rovněž Alex Pietrangelo. Věděl o dotírajícím Jostovi, jehož udržel na zádech a po mantinelu zapojil do hry Stephensona.
     
    13:02
    Logan O'Connor po přerušení hry neudržel nervy na uzdě a pustil se do Nicolase Hagueho, jehož poslal k ledu krosčekem. Jasné dvě minuty.
     
    13:29
    William Karlsson zakvedlal s kotoučem, aby nakonec na modrou čáru nabil Sheovi Theodoreovi. Nahozený kotouč vyrazil Kuemper vyážečkou.
     
    14:15
    Na další zakončení si ještě budeme muset pár vteřin počkat. Výborně totiž zapracoval do defenzivy Erik Johnson, jenž obal váhajícího Stephensona.
     
    14:39
    Dlouho netrvalo a hráči Vegas byli zpět v útočném pásmu. Mattias Janmark zajímavě přenesl hru na Smithe, proti němuž se výborně přesunul Kuemper a zasáhl pravým betonem.
     
    15:05
    Domácí hokejisté první oslabení přestáli bez úhony. Hráči v bílých dresech náskok nenavýšili, zůstává na dvou gólech.
     
    15:36
    Logan O'Connor po návratu na led neubral z agresivity, naopak. Tvrdě přišpendlil na mantinel Janmarka, tentokráte však šlo o čistý zákrok.
     
    16:23
    Domácí elitní lajna se zatím nedokáže dostat do hry, soupeř ji má výborně načtenou. Gabriel Landeskog zkusil průnik po levém mantinelu, zastavil ho Alex Pietrangelo.
     
    16:47
    Nepomohlo ani prodloužené střídání. Mikko Rantanen sice zvládl nahodit za bránu, do tohoto prostoru ovšem dobruslil nejrychleji Nicolas Hague.
     
    17:15
    Darcy Kuemper musel předvést už řadu těžkých zákroků. Ten poslední zapsal před chvílí, když se výborně přesunul k pravé tyči proti pokusu Krebse.
     
    17:44
    Krátce po buly v útočném pásmu střílel od modré čáry Erik Johnson. Obětavě blokující Dylan Coghlan touš ztečoval do ochranné sítě.
     
    18:22
    Gabriel Landeskog zpoza brány vybruslil do levého kruhu, načež bekhendem nabízel puk před bránu, MacKinnon na černou gumu nedosáhl.
     
    18:33
    Akce Avalanche pokračovala. U pravého mantinelu se puku chopil Mikko Rantanen a nahodil ho z velkého úhlu na bránu, Lehner jej udržel ve výstroji.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Cale Makar chtěl využít clony před Robinem Lehnerem ke snížení. Švédský gólman si ovšem našel místečko, odkud na puk viděl a jistě zakročil lapačkou.
     
    19:43
    Útočný výpad si rozmyslel Chandler Stephenson. Neodvážil se proti dvěma útočníkům, tak jen nahodil za bránu soupeře, čímž mu výrazně znesnadnil pozici pro závěrečný útok ve třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 11.
     
    Úvod sezóny sice hokejistům Vegas nevyšel podle představ, dnes však mají po první třetině utkání v Coloradu výborně nakročeno ke druhému vítězství, neboť vedou 2:0. Důležitý vedoucí gól vstřelil ve 2. minutě Chandler Stephenson, jenž za záda Kuempera dorazil sražené nahození McNabba. Náskok Golden Knights vylepšil v 10. minutě William Karlsson, jenž ujel do úniku společně se Smithem, jehož střelu dorazil za bezmocného Kuempera. Druhá polovina úvodního dějství sice patřila Coloradu, avšak Robin Lehner zůstává stoprocentní.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Gabriel Landeskog byl tím, kdo uspěl na nuly, jenže Makar vzápětí vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    20:32
    Reilly Smith vystihl rozehrávku Rantanena a akci rozvinul pasem na Chandlera Stephensona, jenž v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Muraymu.
     
    21:05
    Útok Avalanche azstavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Na vině byl ofsajd domácích, Tyson Jost přejel nejprve modrou čáru, až pak dostal nahrávku.
     
    21:33
    Zakázané uvolnění, hra se stěhuje zpět před Robin Lehnera. Domácí zahájili druhou část hodně aktivně, chtějí co nejrychleji snížit.
     
    22:22
    Švédský útočník Gabriel Landeskog věděl o MacKinnonovi, jemuž adresoval kotouč zadovkou, jenže spoluhráč trestuhodně promáchl.
     
    22:46
    Další nebezpečí zažehnal Robin Lehner. Černou gumu zastavil za brankou a následně ji přenechal volnému McNabbovi.
     
    23:07
    Ne, Mattias Janmark už puk na modré čáře nezastihl. Každopádně ještě zabojoval, přestože se nakonec ozval hvizd čárového.
     
    23:39
    Chybnou rozehrávku Hagueho domácí nepotrestali. Logan O'Connor našel před bránou volného Nazema Kadriho, ten mezeru mezi betony Lehnera nenašel.
     
    24:00
    J. T. Compher byl za bránou soupeře tvrdě dohrán Miromanovem, přesto zvládl kotouč posunout na hokejku Ranty, jemuž nevyšla klička na Theodorea.
     
    24:41
    Člen elitní útočné formace Nathan MacKinnon se stáhl na pozici obránce, nahazoval od modré čáry. Černá guma skrze chumlem hráčů před bránou neprošla.
     
    25:15
    Ukázkovým hitem se prezentoval Brayden McNabb. Počkal si na Jaysona Megnu, kterého poslal na led čistým způsobem. byla to taková rána, že domácí forvard dokonce pustil hokejku.
     
    25:53
    Alex Pietrangelo si místo puku všímal spoluhráče, což se mu málem vymstilo. Z druhé strany ho totiž obelstil Tyson Jost, vytočení zpoza brány mu ale nevyšlo.
     
    26:22
    Erik Johnson neváhal a po odražení k puku na jeho osobu nahazoval od modré čáry. Úspěšný blok připsal na konto Dylan Coghlan.
     
    26:55
    Z velkého úhlu se do zakončení prodral Logan O'Connor. Robin Lehner s podobnou možností počítal, lapačku měl připravenou.
     
    27:18
    V plné rychlosti Peyton Krebs zvládl nahrát bekhendem před branku Avalanche. Překvapený Reilly Smith reagoval pozdě, na touš nedosáhl.
     
    27:40
    Pokračuje tlak Colorada. Ofenzivu podpořil Erik Johnson, jenž si najel do pravého kruhu na nahrávku od Landeskoga, načež minul prostor u levé tyče.
     
    28:03
    Do brejku vystartoval Reilly Smith. Na Kuempera zkusil forhendový blafák, gólman uspěl i při dorážce krajana v dresu soupeře.
     
    28:32
    Jonathan Marchessault se natlačil až před brankáře, ale ani on, podobně jako Smith, na něj nevyzrál. Těsně bráněný trefil Kuemperův levý beton.
     
    29:03
    Neměl komu, proto se Jevgenij Dadonov rozhodl vypálit. Svižná střela ze zápěstí skončila v lapačce připraveného domácího brankáře.
     
    29:26
    Po levém mantinelu zkusil proniknout Nazem Kadri. nahodil si kotouč za bránu, kam ovšem vyjel Lehner a rozehrál na volného Coghlana.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Vegas Golden Knights stále vede nad Coloradem dvoubrankovým rozdílem a má nakročeno k druhému sezónnímu vítězství.
     
    30:36
    Domácí ale stále ze všech sil usilují o snížení. Z vrcholku pravého kruhu nebezpečně pálil Cale Makar, Lehner v poslední chvíli vytrčil vyrážečku.
     
    31:20
    Z druhé strany zahrozil Gabriel Landeskog. V souboji dvou Švédů úspěšnější gólman, Lehner vykopl pravý beton v pravý čas.
     
    31:47
    Je otázkou, jak dlouho zvládnou hosté odolávat tlaku konkurenta. Pokračují v defenzivním pojetí hry a zatím drží čisté konto.
     
    32:23
    Mikko Rantanen musel zacouvat až za vlastní bránu, nicméně si poradil na jedničku. Janmarkovi naznačil pohyb doleva, aby nakonec zabrzdil a zaskočil jej kličkou doprava.
     
    32:49
    Hodně vidět je v dnešním utkání i Logan O'Connor. Nahrál na modrou čáru Johnsonovi, jeho pokus rozvlnil pouze boční síť.
     
    33:13
    Prudkou nahrávku Erika Johnsona nedokázal Jack Johnson zpracovat. Následně vyrazil o brejku Stephenson, tvrdou střelu forhendem vyrazil Kuemper.
     
    33:46
    Domácí hokejisté jsou zpět v útočném pásmu. Z pravého kruhu nahazoval Compher a byl to Burakovsky, kdo tečoval vedle pravé tyče.
     
    34:12
    Konečně se začali více tlačit dopředu i hosté. Od modré pálil do otevřeného prostoru Shea Theodore, Kuemper bez problémů zasáhl lapačkou.
     
    34:31
    Nyní se domácí gólman dokonce zapojil do rozehrávky. Mohl si dovoliti i zvednout hlavu, aby pak nasměroval puk k volnému Rantovi.
     
    34:52
    Ne, tohle si Mikko Rantanen za rámeček určitě nedá. Při souboji o puk za bránou soupeře si totiž pomohl přidržením Pietrangelovy hokejky, za což vyfasoval dvouminutový trest.
     
    35:30
    Hosté se udrželi v útočné třetině, ale až po půlminutě přišla prví střela na bránu. Alex Pietrangelo na Kuempera nevyzrál.
     
    35:59
    Hosté se vlastní chybou vyhnali z útočné třetiny. Naslepo nahrával za sebe William Karlsson, přesně mezi dva obránce.
     
    36:25
    Darcy Kuemper neudržel nahození McNabba, avšak nemusel smutnit, protože s dorážkou neuspěl Nicolas Roy ani Peyton Krebs.
     
    36:55
    Hokejisté Colorada mohou znovu pomýšlet na ofenzivu, protože Mikko Rantanen je znovu na ledové ploše. A okamžitě se zapojuje do útoku.
     
    37:14
    Byl to právě finský útočník, kdo stál na konci útočné akce Avalanche, z levého kruhu vypálil příklepem o kousek nad bránu.
     
    37:50
    Robin Lehner neměl ideální přehled o puku. Nathan MacKinnon ho nahodil před bránu, Megnovi zabránil v zakončení Howden.
     
    38:17
    Na druhou stranu vystartoval Chandler Stephenson. naznačil střelu, načež nahrál mezi kruhy Krebsovi, jeho pokus skončil ve výstroji brankáře.
     
    38:45
    Jack Johnson tvrdě sestřelil Kolesara, spoluhráče se pak vydal pomstít Nicolas Roy. S domácím obráncem se pustil do pěstního souboje a oba si rozdali několik nepříjemných rán.

    Muži v pruhovaném po shlédnutí opakovaných záběrů u videa přišli s následným verdiktem. Nicolas Roy dostal k bitce dvouminutový trest za její vyvolání. Přesto budou po vypršení dvouminutového Royova trestu hrát přesilovku hokejisté Vegas, protože Jack Johnson vyfasoval za zákrok proti Kolesarovi trest ve hře!
    38:45 Jack Johnson dostal za zákrok na Kolesara trest ve hře
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí se dočkali, je sníženo! MacKinnonovu nahrávku převzal CALE MAKAR, který si sjel více na střed a vystřelil zápěstím. Lehner puk jenom zpomalil, ale nakonec se mu objevil za betony a doputoval až za brankovou čáru. Asistence: Nathan MacKinnon a Bowen Byram.
    39:23 Cale MAKAR - 1:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 19.
     
    Po druhé třetině je zaděláno na drama. Krátce před odchodem do šaten se totiž Coloradu podařilo prolomit kouzlo Lehnera, střelou zápěstím se mezi betony gólmana prosadil obránce Cale Makar. Gólu předcházela dlouhá debata hlavních rozhodčích poté, co Jack Johnson tvrdě dohrál Kolesara. Domácí bek nakonec inkasoval trest do konce utkání, jenže hostům automaticky nezačala přesilovka, protože Roy dostal dvě minuty za vyvolání šarvátky. Zkrácená tříminutová přesilová hra Golden Knights tak začne v úvodu třetí dvacetiminutovky.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Bude zajímavé sledovat, zda se domácím podaří dohnat manko, nebo jestli dva góly Vegas budou stačit na druhé vítězství v sezóně.
     
    40:48
    Skončil dvouminutový trest Roye, nyní začíná tříminutová početní převaha Golden Knights. Případný gól by pochopitelně znamenal velké přiblížení vítězství.
     
    41:21
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale nevystřelili. Naopak Shea Theodore zkazil nahrávku a přes všechny čáry pak vyhodil Cale Makar.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:55
    Hokejisté v bílých dresech mají velké problémy se ziskem útočné třetin. Hráči Avalanche brání velmi dobře a organizovaně.
     
    42:20
    Nakonec DeBoerova družina obranný val konkurenta prolomila. Od pravého mantinelu pak nahazoval Jonathan Marchessault, zápěstím vystřelil těsně nad břevno.
     
    42:57
    William Karlsson neudržel černou gumu proti dvěma protihráčům. Ta se odrazila k Eriku Johnsonovi, následovalo další dlouhé vyhození.
     
    43:16
    Ani teď se hráčům Golden Knights nepodařilo usadit v útočné třetině. Výbornou práci odvedl J. T. Compher, ten se postavil do nahrávky Hagueho po mantinelu.
     
    43:44
    Hráči ve vínových dresech zvládli tříminutové oslabení bez problémů. Dar Kuemper nemusel řešit žádnou složitou situaci, svěřenci kouče Bednara nyní mohou začít znovu pomýšlet na ofenzivu.
     
    44:20
    Nahození MacKinnona po mantinelu pohlídal Alex Pietrangelo. Udržel na zádech Josta a přenesl hru do střední třetiny.
     
    44:46
    Aktivita domácího mužstva stoupá. Středem zkusil štěstí Logan O'Connor, v poslední chvíli jej skřípli do kleští Hague s McNabbem.
     
    45:18
    Snažení Tysona Josta zastavil hvizd čárového rozhodčího, spoluhráč vystavil do postavení mimo hru netrpělivý Jayson Megna.
     
    45:33
    Ani Vegas nezapomnělo útočit. Chandler Stephenson zajímavě skryl střelu přes Makara, Kuemper pak sebral puk do lapačky z boční sítě.
     
    46:23
    U mantinelu tvrdě dohrál váhajícího Erika Johnsona Nicolas Hague. Domácí zadák měl štěstí, že těsně před nárazem stihl rozehrát na Murrayho.
     
    46:49
    Darcy Kuemper a jeho jistý zákrok lapačkou. Výborně zmenšil střelecký úhel Howdenovi, s ne příliš prudkým pokusem neměl větší potíže.
     
    47:30
    Pěknou individuální akcí se blýskl Tyson Jost. Natlačil se před Pietrangela a na dlouhou hokejku zakončil bekhendem do levého betonu Lehnera.
     
    47:55
    Útok Vegas zastavil Ryan Murray. Obránce pozičně skvěle bruslil s Janmarkem, pas napříč pásmem pak nepustil ke Smithovi.
     
    48:21
    Cale Makar chtěl přidat svou druhou trefu v zápase. Tentokráte pálil bez přípravy a trefil jenom bránícího Miromanova.
     
    48:44
    Od modré čáry nahazoval Daniil Miromanov. Sražený puk si našel Keegan Kolesar, z úhlu však na Kuempera nevyzrál.
     
    49:12
    Bowen Byram naznačil střelu, aby nakonec ještě stahovačkou vyřadil ze hry Leschyshyna a svižným projektilem trefil gólmana do masky.
     
    49:44
    Tlak Avalanche vzrůstá. Z pravého kruhu střílel ze slibné pozice André Burakovsky, ani on ovšem nenašel na Lehnera recept.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Vegas drží těsný náskok, ale Colorado je aktivnějším týmem a tvrdě si jde za pro vyrovnání.
     
    50:56
    Musí si ale pochopitelně dávat pozor i na zadní vrátka. Do těch se pokusil nakouknout Jonathan Marchessault, leč nevyzrál na Johnsona.
     
    51:22
    Hosté tentokráte vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. Kolesa nahrál na střed Coghlanovi, jeho pokus zblokoval Makar mimo tři tyče.
     
    51:50
    Dobrou práci odvedl za bránou Darcy Kuemper. Nejenže zastavil nahození po mantinelu, ale i zvládl rozehrávku, kdy našel volného MacDermida.
     
    52:01
    Akce Gabriela Landeskoga si zasloužila branku, ta však nepřišla! Švédský forvard obtočil bránu soupeře, jenže nezvládl dostatečně zalomit hokejku, takže trefil jen levý beton Lehnera, nikoliv volný prostor u levé tyčky.
     
    52:39
    Rychlý protiútok zakončoval William Karlsson střelou od levého mantinelu. Kuemper máchl lapačkou naprázdno, kotouč proletěl nad bránou.
     
    53:05
    Na druhou stranu vystartoval Nathan MacKinnon. Individuální akci zakončil střelou příklepem, puk proletěl vysoko nad břevnem.
     
    53:26
    Brejk i na druhé straně a vystartoval do něj Keegan Kolesar. Střílel z pravého kruhu, Darcy Kuemper včas vykopl pravý beton.
     
    54:32
    Odvážně se při plnění defenzivních povinností zachoval Peyton Krebs. Dovolil si kličku na Murryho, jež mu vyšla, následně přesunul hru do středního pásma.
     
    54:53
    Ve třetí třetině se tolik nepřerušuje, což vyhovuje spíše hostům. Ti udržují těsný jednobrankový náskok, byť nejsou lepším týmem.
     
    55:16
    Mikko Rantanen na sebe navázal dva protihráče, před bránou pak hledal MacKinnona. I on byl dobře pokrytý, ale v levém kruhu zůstal volný Cale Makar, ten v těžké pozici netrefil odkrytou část brány.
     
    55:32
    A znovu Cale Makar. Zůstal v levém kruhu, kam dostal nahrávku, i v tomto případě mířil o poměrně velký kus mimo tři tyče.
     
    56:20
    Od modré čáry nebezpečně střílel Ryan Murray. Robin Lehner toho moc neviděl, ale měl štěstí, puk proletěl nad horní tyčkou.
     
    56:47
    Napadat rozehrávku Byrama se vydal Jonathan Marchessault. Beka pod tlak nedostal, pomohl si nahrávkou Makarovi. Hra v středním pásmu.
     
    57:13
    Makarovo nahození protečoval Logan O'Connor do útočného pásma, takže nemohla být řeč o icingu. Colorado získalo útočnou třetinu.
     
    57:44
    Robin Lehner si nebyl vůbec jistý, kam kotouč vyrazil. Zůstal sedět na brankové čáře a mohl si oddechnout, volnou černou gumu sebral za bránou spoluhráč Pietrangelo.
     
    58:05
    Domácí získali pevné postavení v útočné třetině, což bylo znamení pro Kuempera k opuštění brány. Colorado zkouší powerplay!
     
    58:49
    Nathan MacKinnon mohl střílet, ale ještě volil nahrávku na Landeskoga, tomu zabránil v zakončení pozorný Nicolas Hague.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:30
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Dva hráči domácích upadli a Shephenson vyslal po levém mantinelu dopředu Dadonova. Ruský forvard se zachoval nesobecky a před prázdnou bránu věnoval gól KEEGANU KOLESAROVI. Asistence: Jevgenij Dadonov a Chandler Stephenson.
    59:30 Keegan KOLESAR - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Vegas Golden Knights přerušili sérii čtyř porážek v řadě, v Denveru porazili Colorado výsledkem 3:1.

    Hosté zadělali na vítězství už v první třetině, kdy se prosadili Chandler Stephenson a William Karlsson. Čisté konto Lehnera prolomil až ve 40. minutě Cale Makar, každopádně tímto momentem vrátil Avalanche do hry o body. Golden Knights měli v úvodu závěrečného dějství velkou šanci navýšit skóre ve tříminutové přesilovce poté, co ještě ve druhé části dostal trest ve hře Jack Johnson, ale neuspěli. Každopádně nemuseli smutnit, protože vítězství pojistili při powerplay soupeře, do prázdné brány poslal puk a na konečných 3:1 pro Vegas upravil Keegan Kolesar.

    Svěřenci kouče DeBoera se díky vítězství posunuli v tabulce Západní konference na dvanácté místo před dnešního soupeře. Tabulkově to zatím vůbec nevypadá, že jsme sledovali bitvu dvou týmů, které loni patřili k nejlépe bodujícím v celé soutěži.
     
    Utkání přihlíželo 17 724 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 29 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 24 – 21

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Darcy Kuemper (COL) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 58:39
    Robin Lehner (VEG) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Kaut (COL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 7:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Reilly Smith (VEG) – 1+0
    2. Chandler Stephenson (VEG) – 1+1
    3. Darcy Kuemper (COL) – 26 zákroků
    Hokejisté Vegas přerušili sérii čtyř porážek v řadě
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:53:35)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 40. Makar (MacKinnon, Byram) – 2. Stephenson (McNabb, Miromanov), 10. R. Smith, 60. Kolesar (Dadonov, Stephenson)


    Colorado Avalanche: Kuemper (J. Johansson) – Makar, Byram, E. Johnson, J. Johnson, R. Murray, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Compher, Kadri, Burakovsky – L. O'Connor, Jost, Ranta – M. Kaut, Jayson Megna, Helm.
    Vegas Golden Knights: Lehner (Brossoit) – Pietrangelo (A), Hague, Coghlan, Theodore, Miromanov, McNabb – R. Smith (A), W. Karlsson (A), Marchessault – Janmark, Stephenson, Krebs – Kolesar, N. Roy, Dadonov – B. Howden, Leschyshyn, W. Carrier.

    Rozhodčí: Morton, Chmielewski – Johnson, Gibbons

    Diváci: 17 724
    bahis siteleri