Val. Meziříčí – Kopřivnice 6:1 (kon.) | SHK Hodonín – Kometa Brno B 5:3 (kon.) | Vel. Meziříčí – Žďár n/S 2:4 (kon.)
Děčín – Letňany 2:6 (kon.) | Mostečtí Lvi – Bílina 8:4 (kon.) | Nová Paka – Hronov 2:5 (kon.)
Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 6:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 5:4 (kon.) | Opava – Nový Jičín 4:1 (kon.)
Příbram – Tábor 4:3 (3:0 po s.n.) | Řisuty – Klatovy 4:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:4 (2:2, 2:2, 1:0)
IHC Králové Písek
Středa 27.10.2021, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Jih (ČR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji krásný středeční večer, vítám vás u on-line přenosu zápasu 2. hokejové ligy mezi týmy BK Havlíčkův Brod a IHC Králové Písek. Utkání začíná v 18:00.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři se momentálně trápí. Prohráli čtyři utkání v řadě, ve kterých dali jen sedm branek. Utíká jim čelo tabulky, na třetí Příbram ztrácí již deset bodů. Trenér Michal Konečný není s předváděnou hrou spokojen, pravděpodobně se tak dočkáme změn v sestavě Havlíčkova Brodu.

    Tým nemá vyloženého tahouna. Produktivitu vede s jedenácti body Tomáš Mlynář (4+7). Nejlepším střelcem je s pěti góly Petr Kuchta (5+2). Nejlepší výkony předvádějí oba brankáři. Ani jejich dobré výkony však v posledních zápasech nestačili k zisku bodů.
     
    IHC Králové Písek

    Písek však na tom není o mnoho lépe. Momentálně zaujímá sedmé místo, na pátý Havlíčkův Brod ztrácí bod. Králové se mohou pochlubit dobrou útočnou hrou, horší je to pak v defenzivě. Mají nejvíce obdržených branek v jižní skupině. To se jen potvrdilo v posledním utkání, ve kterém jim Kobra Praha nasázela hned deset gólů.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je s patnácti body Jan Sýbek (5+10). Není však ani nejlepším střelcem a ani nejlepším nahrávačem. Nejvíce zářezů na hokejce má Lukáš Bednařík (8+4). Doslova strojem na asistence se stal David Matějka (1+12).
     
    Poslední vzájemné utkání

    Písek – Havlíčkův Brod (29.9.2021) 4:8

    Havlíčkobrodským hráčům nevyšel úvod utkání, ve kterém prohrávali již 0:2. Následně sice otočili skóre na svojí stranu, jenže to samé se povedlo i domácím. Bruslaři však ve třetí třetině naprosto opanovali hru, vstřelili pět branek a nakonec vyhráli přesvědčivě 8:4.

    Branky a nahrávky: 2. Bednařík (Čížek, Matějka), 6. Sýbek, 38. Čížek (Matějka, F. Novák), 43. Januška (Turek, Dudáček) – 23. Fiala (Kuchta, Vacík), 24. Čermák (Najman, Mlynář), 37. Čejka (Mlynář, Voříšek), 43. Tecl (Mlynář), 44. Kuchta (Holenda, T. Ludvík), 55. Mlynář (Čejka, Čermák), 56. Čejka (Kliment), 60. Tecl (Kuchta, Holenda). Rozhodčí: Kosnar – Bělohlav, Rubáš.. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 370. Střely na branku: 39:45 (19:13, 10:18, 10:14). Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:.

    IHC Písek: D. Novák (Kříž) – Dvořák, Dudáček, Bílek, Dosek, F. Novák, Turek – Čížek, Novotný, Karbulka, Brož, Matějka, Volf (A), Januška, Matějček, Sýbek (C), Bednařík, Rod, Šuhaj

    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Čermák, J. Ludvík, Nepokoj, Janoušek, Kliment, Zvěřina, Najman – Čejka, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, T. Ludvík (A), Holenda – Fiala, Košťál, Kuchta (A) – Vacík, Kalač
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Čermák, Klodner, Kliment (A), Zvěřina, Krejčí, Benák, J. Ludvík – Tecl, Třetina, Holenda – Čejka, Mlynář, Bulín – Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Kalač, Vacík, Voříšek

    IHC Králové Písek: Novák (Kříž) – Dvořák, Dosek, Bílek, Najman, Tampier, Turek – J. Volf, Šuhaj, Matějíček, L. Volf, Novotný, Čížek, Januška, Bednařík, Sýbek (C), Hollar

    Rozhodčí: Michael Kohoutek – Josef Zapletal, Erik Berger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Bruslaři vyhráli vhazování a díky protečovanému kotouči se dostali do útočné třetiny. K první střele se z pozice levého kruhu dostal navrátilec Miroslav Třetina. Jeho pokus byl však sražený mimo branku.
     
    00:48
    Hosté vyhodili na zakázané uvolnění, podařilo se jim ale následně kotouč získat. Domácí zabojovali a vzali si hrací předmět zpět, vyhodili ho ale jen na střídačku. Bude se vhazovat po Chaloupkově levici.
     
    01:12
    Domácí se v klidu dostali do útočného pásma a zdálky vyzkoušeli pohotovost Davida Nováka.
     
    01:55
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté z první šance dávají gól. Vojtěch Šuhaj se krásně prokličkoval před bránu, zblízka trefil jen brankáře. K odraženému kotouči měl ale nejblíže LUKÁŠ BEDNAŘÍK, který trefil poloprázdnou klec. Asistence: Vojtěch Šuhaj
     
    03:15
    Bruslaři po první obdržené brance znejistili. Hra je nyní vyrovnaná.
     
    04:38
    Domácí mužstvo svírá svého soupeře před vlastní bránou. Kombinaci ale nakonec kazí a píská se postavení mimo hru.
     
    05:00
    K další střele si sjel před bránu třetina. Kotouč mu šel ale přes ruku, zakončení tak vůbec nebylo ideální.
     
    06:13
    V posledních minutách jsou domácí více na kotouči, nedaří se jim ale zakončit.
     
    07:09
    Hosté se po delší době dostali do útočného pásma. Z pravého mantinelu zkoušel Chaloupkovu pozornost Marcel Dvořák. Brankář Havlíčkova Brodu neměl s nepřesně mířeným pokusem problém.
     
    08:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    V Kotlině je vyrovnáno! Tomáš Mlynář zavezl po pravé straně kotouč do útočného pásma, následně přihrál na druhou stranu, kde byl připravený JAKUB ČEJKA. Ten již jen zametl puk do prázdné klece. Asistence: Tomáš Mlynář, Michal Kliment
     
    09:22
    Bruslaři drží kotouč v útočném pásmu. Písek se osvobozuje vyhozením přes celé hřiště.
     
    10:23
    Domácí skvěle napadají obránce Písku. Ti ztrácejí kotouč ve vlastní třetině. Jedné takové situace využil Patrik Vacík, který vybojoval kotouč a ihned zakončoval. Jeho střelu zápěstím Novák schoval ve své výstroji.
     
    11:24
    Po delší době se dostali ke střele hosté. Po rychlém přechodu do útočného pásma vystřelil z vrcholku levého kruhu Lukáš Volf. Byla to spíš ale jen propagační střela, se kterou neměl Chaloupek problém.
     
    11:48
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Čejka – 2 min., podrážení).
     
    12:19
    Hosté vyhráli vhazování, obránce Písku však jen nastřelil prvního hráče před sebou, a tím ztratil pásmo.
     
    12:54
    Hosté posílají kotouč na bránu ze všech stran. Domácí obrana se sotva otáčí.
     
    13:05
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po využité přesilové hře znovu do vedení. Martin Matějček vyslal směrem na bránu střílenou přihrávku, kterou šikovně tečoval LUKÁŠ BEDNAŘÍK. Asistence: Martin Matějček, Vojtěch Šuhaj
     
    13:51
    Hosté po druhé vstřelené brance koušou! Z z blízkosti zakončoval Martin Matějíček, Ondřej Chaloupek však pohotově zasáhl.
     
    14:52
    Bruslaři drží kotouč v útočné třetině. Posouvají si ho ale jen po mantinelu, odkud hostům nebezpečí nehrozí.
     
    15:22
    To na druhé straně nadvakrát nebezpečně zakončoval František Januška. Poprvé ho zastavil Chaloupek, druhá rána šla naštěstí pro domácí mimo.
     
    16:28
    Nyní předvedl Ondřej Chaloupek výtečný zákrok! Po chybné rozehrávce se hosté dostali ke kotouči, který ihned posunuli na Jakuba Čížka, který z první střílel do poloprázdné klece. Havlíčkobrodský gólman se ale skvěle natáhl a lapačkou chytil letící puk.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Tampier – 2 min., hákování).
     
    17:34
    Bruslaři prohráli vhazování, zakládali tak útok z vlastního pásma. Třetina přebruslil s pukem celé hřiště a následně nahrál před bránu Bulínovi, jehož střela se však neujala.
     
    18:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři podruhé vyrovnávají. Petr Kuchta nahrál křížně na pravý kruh Davidu Košťálovi, jenž z první vystřelil. Novák vyrazil kotouč pouze před sebe, kde stál připravený MAREK TECL, kterému se podařilo procedit kotouč mezi betony brankáře. Asistence: David Košťál, Petr Kuchta
     
    19:23
    Písek ještě v poslední minutě zahrozil přečíslením dva na jednoho! Střelu z první po křížené nahrávce však Chaloupek fantasticky chytil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které hosté dvakrát vedli a ve které se podařilo domácím dvakrát vyrovnat. V některých pasážích Bruslaři svého soupeře drží pod tlakem, Písek naopak využívá bleskové protiútoky.

    Střely po 1. třetině: 13:12

    Druhá třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Bruslaři sice vyhráli vhazování, o kotouč ale následně přišli. První úspěšný útok tak podnikli hosté, kteří střelou od modré čáry prověřili bdělost Ondřeje Chaloupka.
     
    21:15
    Po levé straně ujel domácím obráncům Dominik Bílek, jehož střela ze spodku levého kruhu orazítkovala spojnici!
     
    21:36
    Na druhé straně pak od modré střílel Matěj Krejčí. Novák na jeho pokus viděl dobře a neměl problém letící kotouč schovat ve své výstroji.
     
    21:46
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Dvořák – 2 min., hrubost).
     
    22:38
    Ani jednomu z týmů se nedaří dostat do zakončení, kazí totiž finální nahrávku.
     
    23:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se při hře 4 na 4 poprvé dostali do vedení. PAVEL ZVĚŘINA nahazoval kotouč na bránu od modré čáry, jeden z hostujících hráčů však nešťastně tečoval puk za záda Davida Nováka. Asistence: Miroslav Třetina
     
    24:09
    Hosté po obdržené brance přidali. Bruslaři se nyní osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    24:28
    Bruslaři nutně potřebovali vystřídat. Situaci vyřešil Košťál, který vysokým obloučkem poslal kotouč přímo na bránu Písku.
     
    25:11
    Icingem se nyní provinili hosté. Vhazuje se po Novákově levici.
     
    25:38
    Lukáš Bednařík byl blízko hattricku. Hosté dostihli vyhozený kotouč, který předali před bránu právě písecké osmaosmdesátce. Ta ale nezvládla kličku a nedokázala zakončit.
     
    26:37
    Vojtěch Šuhaj vyhmátl rozehrávku Havlíčkova Brodu. Sám byl ale překvapený, do jaké pozice se dostal. Jeho zakončení z mezikruží nebylo moc přesně, Chaloupek s ním neměl potíže.
     
    27:20
    Skákající kotouč do jízdy dostal Tomáš Mlynář, který následně vystřelil bekhendem. Novák tento pokus s přehledem zlikvidoval.
     
    27:49
    Utkání nabralo na obrátkách. Oba týmy se nyní střídají v rychlých útocích.
     
    27:58
    Jakub Čížek se zkoušel obtočit okolo brány. Chaloupek se však včas přesunul a pohlídal si svojí pravou tyč.
     
    28:45
    Střela od modré z hole Jana Klodnera se odrazila k Marku Teclovi, jenž se ale musel s pukem otáčet a trefil pouze boční síť.
     
    29:22
    David Novák nyní zažil velice perné chvilky, když ležel nemohoucí na zemi. V této pozici ho chtěl překonat David Kalač, jeho střelu však zablokoval obránce Písku.
     
    30:57
    Přízemní nahození Jiří Benáka Novák srazil do rohu kluziště.
     
    31:13
    Sýbek nahrál volnému Jakubu Čížkovi, který mohl střílet z první, rozhodl se ale počkat a zakončovat mezi betony! Chaloupek však mezírku na poslední chvíli ucpal.
     
    32:38
    Ihned po vhazování zkusil překvapit Nováka pohotovou střelou David Kalač. Písecký brankář ale byl připraven.
     
    32:59
    Písek právě vstřelil branku!
    V Kotlině je znovu vyrovnáno. Chaloupkovi vypadla střela z pravého kruhu z hole Lukáše Bednaříka. Před bránou se nejrychleji zorientoval LUKÁŠ VOLF, který z bezprostřední blízkosti propasoval kotouč do brány. Asistence: Lukáš Bednařík, Stanislav Dosek
     
    33:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři rychle odpovídají! Miroslav Třetina zavezl kotouč do útočného pásma a vystřelil prudkou ránu, kterou Novák vyrazil jen do prostoru pravého kruhu, odkud přesně vypálil MICHAL KLIMENT! Asistence: Miroslav Třetina, Pavel Zvěřina
     
    35:27
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Klodner – 2+2 min., vysoká hůl).
     
    35:56
    Hosté pokazili kombinaci na modré čáře a sami se vykazují z útočného pásma.
     
    36:19
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Mlynář – 2 min., podrážení).
     
    36:21
    Bruslaři vyhazují a šetří cenné sekundy.
     
    36:58
    Hosté váhavě kombinují, ke střele se nemají.
     
    37:48
    Dominik Bílek nastřelil jen bránícího hráče.
     
    38:02
    Domácí se zmocnili kotouče, který ihned putuje až za bránu hostů.
     
    38:19
    Hosté jsou ve čtyřech.
     
    38:31
    Střelou od modré přerušil dlouhou kombinaci Jan Turek. Ondřej Chaloupek však i přes horší viditelnost kotouč chytil.
     
    39:15
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec v posledních sekundách využívají dlouhou přesilovku. Střelu Stanislava Doska šikovně tečoval LUKÁŠ BEDNAŘÍK, který tak dokonal hattrick. Asistence: Stanislav Dosek, Vojtěch Šuhaj
     
    39:47
    Bruslaři ještě v posledních sekundách svírají svého soupeře. Z mezikruží chtěl vystřelil Miroslav Třetina, na poslední chvíli mu však byla vyseknuta hokejka z rukavic.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla podobný průběh jako ta první, akorát s tím rozdílem, že do vedení se dvakrát dostal Havlíčkův Brod a dotahoval Písek. Jinak je k vidění hokej v dobrém tempu.

    Střely po 2. třetině: 24:26 (13:12, 11:14)

    Třetí třetina začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Ve skvělých výkonech pokračuje tříbrankový Lukáš Bednařík. Vybojoval kotouč v útočném pásmu a stihl i vystřelit. Chaloupek si s jeho pokusem z ostrého úhlu však poradil.
     
    41:56
    Po dlouhém boji v rohu kluziště se ke kotouči dostal Jan Turek, který nejdříve vystřelil od modré čáry. Chaloupek vyrazil střelu před sebe, kde ho znovu sebral Turek, kterému se podařilo vystřelit i podruhé. I tentokrát však brankář domácích úspěšně zasáhl.
     
    42:51
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Najman – 2 min., hákování).
     
    43:26
    Po půlminutové kombinaci zkusil od modré vystřelit Jan Klodner. David Novák si letící kotouč našel a schoval ho v lapačce.
     
    44:25
    Třetina se v útočné třetině elegantně otočil i s kotoučem a vyzval ke střele Jana Bulína, který však z blízkosti minul.
     
    44:51
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    45:18
    Matěj Krejčí od modré čáry nahazoval kotouč na bránu, kde však vládla obrana hostů.
     
    46:08
    Hosté se dostali do rychlého protiútoku. Do pozice mezi kruhy dostal Jan Sýbek, který také vystřelil. Proti jeho pokusu se skvělým zákrokem vyznamenal Chaloupek.
     
    47:07
    Novák musel řešit další střelu od modré. Poradil si s pokusem Jana Klodnera.
     
    47:58
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Bílek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:27
    Vojtěch Holenda zavezl kotouč do útočné třetiny, Bruslaři nyní kombinují.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Turek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:57
    Hostům se podařilo vyhodit. Domácí Však mají ještě 55 sekund přesilovku 5 na 3.
     
    49:29
    Bruslaři se pomalu dostávali blíž k bráně. Z pravého kruhu vystřelil po Klimentově nahrávce Roman Čermák, trefil však pouze Nováka.
     
    50:28
    Bruslaři si špatně předali kotouč, čímž vybídli Stanislava Doska k výjezdu do samostatného úniku. Dosek zkoušel zakončit střelou, netrefil však bránu!
     
    51:55
    Přízemní střelu z vrcholku pravého kruhu vyslal Michal Kliment. Novák jí však srazil do rohu kluziště.
     
    52:53
    Tomáš Mlynář nabral velkou rychlost, kterou využil k průniku až přímo před bránu. Na Nováka si to namířil z pravé strany, natáhnul si ho, ale už se mu nepovedlo ho přehodit.
     
    53:15
    Pěknou ránu vyslal z pravého úhlu Petr Kuchta. Prudká rána propadla brankářovi mezi tělem a rukou, skončila ale mimo bránu.
     
    54:20
    Šuhajovu střelu z levé strany schoval Chaloupek v lapačce.
     
    55:15
    Hosté nahodili kotouč na bránu. Ten se odrazil od jednoho z obránců k Františku Januškovi, který vystřelil přesně pod břevno! Ondřej Chaloupek se však vytasil s nádherným zákrokem lapačkou.
     
    56:26
    Písku se nyní nepodařila rozehrávka, která končí až na zakázaném uvolnění. Rozhodčí ale po protestech hostů upravili svůj soud a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Benák – 2 min., podrážení).
     
    57:13
    Po krátké kombinaci střílel z ostrého pravého úhlu Bednařík. Chaloupek se však stihl včas přesunout.
     
    57:56
    Šuhajovi nyní sklouzl kotouč z hole, čehož využívají domácí, kteří vyhazují puk za bránu hostů.
     
    58:20
    Bruslaři znovu dostali puk pryč z obranné třetiny.
     
    59:03
    Bruslaři přežili oslabení těsně před koncem základní hrací doby. Nyní však vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    59:03
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Dnešní utkání sleduje 256 diváků.
     
    59:13
    Bruslaři vyhráli vhazování. Jako raketa vystřelil do útoku Jakub Čejka, který z levého kruhu zakončoval. Jeho vysoko mířenou střelu Novák vyrazil do ochranné sítě.
     
    59:34
    David Novák pokryl další střelu Bruslařů. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    59:37
    Ihned po vhazování se ke střele postavil Jan Bulín. Mířil však doprostřed brány.
     
    59:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři 8,6 sekundy před koncem třetiny dávají důležitou branku! Jan Bulín se snažil nadvakrát vystřelit z levého kruhu, oba pokusy byly ale zablokované. Kotouč se však odrazil k MIROSLAVU TŘETINOVI, který z pravé strany trefil polo odkrytou klec. Asistence: Jan Bulín, Petr Kuchta
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Nejdříve v první třetině dostali dvakrát do vedení hosté. Ve druhé periodě naopak dvakrát vedli domácí. Do třetí třetiny se šlo ale za nerozhodného stavu. Už to vypadalo, že se bude prodlužovat. Necelých devět sekund před koncem však vystřelil Bruslařům vítězství Miroslav Třetina.
     
    V Kotlině propukla velká radost domácího celku, hosté naopak smutní, jelikož na poslední chvíli ztratili dobře rozehraný zápas.

    To je dnes ode mě vše, těším se na vás při dalším přenosu, napočtenou. (20:22:05)

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 9. Čejka (Mlynář, Kliment), 19. Tecl (Košťál, Kuchta), 23. Zvěřina (Třetina), 34. Kliment (Třetina, Zvěřina), 60. Třetina (Bulín, Kuchta) – 2. Bednařík (Šuhaj), 14. Bednařík (Matějček, Šuhaj), 33. L. Volf (Bednařík, Dosek), 40. Bednařík (Dosek, Šuhaj)


    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Čermák, Klodner, Kliment (A), Zvěřina, Krejčí, Benák, J. Ludvík – Tecl, Třetina, Holenda – Čejka, Mlynář, Bulín – Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Kalač, Vacík, Voříšek
    IHC Králové Písek: Novák (Kříž) – Dvořák, Dosek, Bílek, Najman, Tampier, Turek – J. Volf, Šuhaj, Matějíček, L. Volf, Novotný, Čížek, Januška, Bednařík, Sýbek (C), Hollar

    Rozhodčí: Michael Kohoutek – Josef Zapletal, Erik Berger

    Diváci: 256
    thejrc.org