Bochum – Augsburg 2:2 (5:4 po pen.) | Dynamo Drážďany – St. Pauli 2:3 (po pr.) | Leverkusen – Karlsruher SC 1:2 (kon.)
Mannheim – Union Berlín 1:3 (po pr.) | Hannover – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 5:0 (kon.)
Regensburg – Rostock 3:3 (2:4 po pen.) | Stuttgart – Kolín nad Rýnem 0:2 (kon.)
po prodl.
SV Waldhof Mannheim
1:3 (1:1)
1. FC Union Berlín
Středa 27.10.2021, 18:40 • Carl-Benz Stadion, Mannheim • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To by bylo z mé strany v tuto chvíli všechno. Já se s Vámi loučím, přeji příjemný zbytek dnešního večera u dalšího fotbalového přenosu zase někdy na počtenou. (21:15:46)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:14.
     
    Je dobojováno! Union Berlín přece jenom splnil roli favorita a postoupil do dalšího kola německého poháru po výsledku 1:3 po prodloužení. Mannheim sice v zápase zásluhou Rossipala vedl, ale po dvou brankách Behrense a Awoniyiho, přece jenom v poháru končí.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120
    K odraženému míči se dostal domácí Wagner, který ale nezamířil přesně. Míč skončil vysoko nad brankou. Rønnow, který neměl v prodloužení moc práce, tak se protáhne odkopem od branky.
     
    119
    Žlutou kartu dostává Niko Giesselmann (1. FC Union Berlín).
    118. BEHRENS - 1:3
     
    118
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! KEVIN BEHRENS využil zaváhání domácí obrany a pohotovou střelou si připsal druhý gól v zápase, což znamená, že jeho klub vede v zápase už o dvě branky – 1:3.
     
    117
    Hostující tým by opět rád, aby rozhodčí odpískal pokutový kop po zákroku jednoho z domácích obránců. Jenže ani v tomto případě jim rozhodčí nevyhověl.
     
    116
    K exekuci přímého kopu se postavil Giesselmann, který míč poslal daleko od domácí branky. Brankář Bartels se snaží rychle rozehrát a poslat míč opět na útočnou polovinu svého soupeře.
     
    115
    Behrens byl doslova zválcován domácím stoperem, a tak Union má k dispozici další standardní situaci ve svůj prospěch. S rozehrávkou zřejmě tito hráči nebudou spěchat.
     
    114
    Rohový kop nepřinesl nic s čím by si hostující obrana nedokázala poradit. Union se ubránil odkopem míče do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    113
    Až v tuto chvíli to bude rohový kop pro Mannheim. Martinović, který ho vybojoval dokonce i hecuje fanoušky, aby ještě více začali povbuzovat jejich snažení.
     
    112
    Čas pro Mannheim se pomalu, ale jistě krátí. I s nastavením zbývá možná takových deset minut do konce zápasu, to už není moc času na vyrovnání.
     
    111
    Unlucifci to vzal všechno na sebe, ale místo rohového kopu vybojoval pouze autové vhazování poblíž pokutového území. Sympatická akce od tohoto hráče, který se na hřiště dostal až v prodloužení.
     
    110
    Awoniyi může být rád, že za svůj zákrok neviděl žlutou kartu. Hostující hráč si v souboji o míč pomohl faulem, když rukou odstavil dotírajícího obránce.
     
    109
    Mannheim to přece jenom chce zkoušet, ale ty jejich nepřesnosti v kombinaci jim všechno kazí. Union získává míč opět úplně zadarmo.
     
    108
    Jenže domácí tým opět nic zásadního nevytěžil a bude se muset přesunout opět před svou branku, kde bude bránit možné útoky hostujícího týmu.

    Radim Polák

    Branky: 4. Rossipal – 18. Behrens, 95. Awoniyi, 118. Behrens

    Karty:   85. Wagner (MANN), 100. Sommer (MANN) – 41. Becker (UNB), 87. Jäckel (UNB), 119. Giesselmann (UNB)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:14.
    SV Waldhof Mannheim: Bartels – Sommer, Seegert (C) (91. Gohlke) , Rossipal, Donkor – Russo (79. Wagner), Höger – Costly (79. Boyamba), Lebeau (101. Unlucifci), Schnatterer – Jurcher (61. Martinović)
    Náhradníci: Königsmann – Gohlke, Verlaat, Ekincier, Gottschling, Wagner, Boyamba, Martinović, Unlucifci

    1. FC Union Berlín: Rønnow – Jäckel, Knoche, Baumgartl – Trimmel (C) (102. Wszołek), Haraguči (72. Teuchert), Prömel, Oczipka (90. Giesselmann) – Becker (72. Awoniyi), Voglsammer (58. R. Khedira), Behrens
    Náhradníci: Luthe – Puchacz, Endo, Giesselmann, R. Khedira, Möhwald, Wszołek, Awoniyi, Teuchert

    Rozhodčí: Brand – Assmuth, Ballweg
    ocianews.com