Bochum – Augsburg 2:2 (5:4 po pen.) | Dynamo Drážďany – St. Pauli 2:3 (po pr.) | Leverkusen – Karlsruher SC 1:2 (kon.)
Mannheim – Union Berlín 1:3 (po pr.) | Hannover – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 5:0 (kon.)
Regensburg – Rostock 3:3 (2:4 po pen.) | Stuttgart – Kolín nad Rýnem 0:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
5:0 (3:0)
Bayern Mnichov
Středa 27.10.2021, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:46:12)
    Gladbach v poháru deklasoval favorizovaný Bayern 5:0
     
    Ve 2. kole Německého poháru se zrodila senzace. Ne, že by snad Borussia Mönchengladbach nebyla kvalitním týmem, ale porazit 5:0 Bayern Mnichov? Tak to se určitě nečekalo. Že se obrovský favorit do utkání špatně vyspal ukázala už úvodní půlhodinovka během níž inkasoval tři góly, nejprve z kopačky Kouadia Koného, načež se dvakrát trefil Ramy Bensebaini. Hostům nepomohl ani poločasová přestávka, ve druhém dějství zůstali na nule a sami naopak ještě dvakrát inkasovali, dva úspěchy zaznamenal po Bensebainim také Breel Embolo.

    Svěřenci kouče Nagelsmanna se musí co nejrychleji sebrat a zlepšit výkony do utkání ligových a také těch v Lize mistrů, které jsou přeci jen stavěny o něco výše, než zápasy domácího poháru. Což ale nemění nic na faktu, že Hříbata dosáhli parádního úspěchu, protože soupeř nastoupil v plné sestavě. Důležité bude, aby Hütterova družina přenesla formu i do Bundesligy, kde je po devíti kolech až dvanáctá.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:21.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Křeče postihly Denise Zakariu. Po krátkém ošetření švýcarský středopolař odkulhal za postranní čáru, zbytek střetnutí domácí nejspíše dohrají o deseti.
     
    88
    Joshua Kimmich přenesl hru doleva, kde si o balón křikl Thomas Müller. Zkušený německý forvard si kličkou troufl na Gintera, získal alespoň aut.
     
    87
    Po nepřesné nahrávce Saného zaútočil pravou stranou Ramy Bensebaini. Ve finále akce si míč potáhl blíže na osu hřiště, načež trefil jen blokujícího soka.
     
    86
    Svěřenci kouče Nagelsmanna kombinují na útočné polovině, nicméně si jsou moc dobře vědomi, že o osudu střetnutí už je dávno rozhodnuto.
     
    85
    Rybičkou zabránil brejkové situaci Niklas Süle. Skočil pod nohy Allasanemu Pléovi, kulatý nesmysl odvrátil mimo hrací plochu.
     
    84
    Centr na přední tyč nebyl dobrým řešením. Naopak do brejku vyrazil Bayern, zakončil jej Stanišić slabou střelou doprostřed brány.
     
    83
    Volný přímý kop vybojoval Marcus Thuram. Hodil si míč po levé lajně kolem Kimmicha, právě on se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    82
    Nohama si zahrál rovněž Yann Sommer. Dlouhým nákopem hledal a našel Pléu, jenže ten se nedokázal stáhnout s obránci a byl mu tak odmáván ofsajd.
     
    81
    Frustrace je na hráčích hostujícího celku zřejmá. Blízko pokutového území domácích došlo k roztržce, sudí Stieler situaci dokázal rychle zklidnit.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství a postupu Borussie Mönchengladbach již není pochyb, domácí dnes předvedli proti velkému favoritovi parádní výkon.
     
    79
    Žlutou kartu si pěkně zblízka prohlédl Denis Zakaria. Měl jasný cíl zastavit Leroye Saného, a to se mu podařilo, zatáhl ho za rameno a poslal jej k zemi.
     
    78
    Útok po pravé lajně nevyšel. Florian Neuhaus sice utekl Pavardovi, jenže cestu mu zkřížil Süle a přes něj nově příchozí fotbalista neodcentroval.
     
    77
    Defenziva Gladbachu zaspala a Corentin Tolisso mohl trestat! Po přetaženém centru od rohového praporku zakončoval hlavou úplně sám, Sommer však ukázal rychlé reflexy a levou rukou míč vytěsnil na břevno.

    Milan Huppert

    Branky: 2. Koné, 15. Bensebaini, 21. Bensebaini (pen.), 51. Embolo, 58. Embolo

    Karty:   79. Zakaria (MNC) – 46. Upamecano (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:21.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Elvedi, Beyer (54. Netz) – Scally (69. Herrmann), Zakaria, Koné, Bensebaini – Hofmann (73. Neuhaus), Stindl (C) (69. Pléa) – Embolo (73. Thuram).
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Herrmann, Müsel, Netz, Neuhaus, Pléa, Thuram, Wolf.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Upamecano (55. Süle), Hernández, Davies (55. Coman) – Kimmich, Goretzka (64. Tolisso) – Gnabry (67. Stanišić), T. Müller, Sané – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Coman, Musiala, Richards, Sabitzer, Sar, Stanišić, Süle, Tolisso.

    Rozhodčí: Stieler – Gittelmann, Beitinger

    Diváci: 48 500
    ocianews.com