Kometa Brno – Havířov 4:3 (kon.) | Kladno – Olomouc 2:4 (kon.) | Zlín – Třinec 3:2 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 1:2 (kon.) | Pardubice – K. Vary 3:4 (kon.) | HC Litvínov – Liberec 2:4 (kon.)
Slavia – Salzburg 3:0 (kon.) | Jihlava – Motor ČB 5:3 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Pátek 29.10.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 14. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:09:53)
     
    V poslední dvacetiminutovce jsme byli svědky jenom jedné jediné branky a to pouhé dvě vteřiny před koncem. V průběhu celé hry odváděli borci z Třince opravdu bravurní práci, která jim ale branku přinesla příliš pozdě. O poslední rozeznění sirény se zasloužil Ján Marcinko, který využil značné početní výhody. To už ale rozdělení bodů neovlivnilo a tři body za výhru tak nachází svůj domov ve Zlíně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tady ještě jednu branku, která ale s největší pravděpodobností hráče z Třince nespasí. Do statistik se tímto gólem zapisuje JÁN MARCINKO, který využil značené výhody a poslal kotouč do zcela prázdné brány. Asistence: Oskar Haas a Pavel Matěj.
     
    58:47
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:59
    A je to tady, hosté to zkoušejí v šesti bez brankáře! Zatím se jim podařilo udržet si kotouč na svých holích, moc to ale nevypadá, že by tuto situaci měli nacvičenou.
     
    57:00
    Začínají nám poslední tři minuty základní hrací doby a hostům už začíná pořádně téct do bot. Ti předvádí opravdu bojovný výkon, který ale zatím nepřinesl ovoce.
     
    56:01
    Martinec svou střelou zpoza levého kruhu zkusil vyzrát na třineckého muže s maskou. V tomto případě ale trefil jenom bok brány, takže si Švančara ani nepřipíše zákrok do statistik.
     
    55:02
    Tak toto byl velice nepěkný incident mezi Tomečkem a Andrlem. Druhý jmenovaný po tomto incidentu narazil přímo do tyče brány Synka a kroutí se v bolestech na zemi. Po drobné asistenci doktora se zvedá a odchází z ledu po svých. Vypadá to ale, že si už Petr Andrle v dnešním utkání nezahraje.
     
    54:03
    Po útočném výletu domácích se hlásí o slovo i jejich soupeř. Ten několika střelami zkropil svatyni Synka, který si ale všechny puky pohlídal. Osvobození se ševcům ale příliš nepodařilo, jelikož končí zakázaným uvolněním.
     
    53:04
    Po krátké týmové poradě se Berani ihned dostávají k velké šanci. Na jejím konci stál Laciga, který ale nedokázal prostrčit kotouč skrze díru mezi betony Švančary.
     
    52:05
    Oddechový čas pro domácí.
     
    51:00
    Ke střele od levého kruhu se dostal Marcinko, který ale svou střelou přes bránícího hráče neoblafl brankáře Ševců, který schovává puk pod svou lapačku.
     
    50:01
    Pokud byste hledali slovo pro styl hry, jaký předvádí hosté na ledě, myslím si, že by vás jako první napadlo demolice. Oceláři totiž naprosto režírují veškeré dění na ledě a nedávají soupeři ani nejmenší šanci se nadechnout.
     
    49:02
    O velkou příležitost se připravil Frömel, který za situace dva na jednoho nezvládl střelu z první. Skákavý kotouč mu vůbec nesedl na hůl a tak spíše nahrál Švančarovi.
     
    48:03
    Ševcům se příliš nedaří v posledních minutách. Hlavní podíl na tom určitě má zlepšující se pohyb soupeře, který je najednou úplně všude.
     
    47:04
    I přes drobnou opravu výstroje si Synek po buly připisuje další úspěšný zákrok. Tentokrát se postaral o střelu z hole Geidla.
     
    46:05
    Hosté se už dvakrát pokusili o to, se dostat do útoku. Vždy ale jejich nepřesná přihrávka skončila zakázaným uvolněním. Až na třetí pokus se podařilo Ocelářům zůstat u kotouče.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 12. Masař (Chludil, Frömel), 30. Laciga (Luža, Tomeček), 32. Talafa (Luža, Čechmánek) – 26. Haas, 60. Marcinko (Haas, Matěj)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža (A), Chludil, Čechmánek, Laciga
    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Hykl, Andrle, Chovaniak (A), Buják, Hrůzek, Marcinko – Moškor, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Giedl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

    Rozhodčí: Goňa – Bubela, Blažek

    Diváci: 76
    thejrc.org