Vyškov – Chrudim 4:1 (kon.) | Příbram – Třinec 0:1 (kon.) | Prostějov – Líšeň 1:1 (kon.)
konec
FK Příbram
0:1 (0:1)
FK Třinec
Sobota 30.10.2021, 14:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram si vytvořila obrovské množství šancí, jaké si nevytvořila ani v první lize, jenže Jiří Adamuška chytal fantasticky a Třinec nakonec překvapivě vyhrál, když o osudu střetnutí rozhodl jediný gól Michala Petráně. Třinečtí venku vyhráli poprvé v letošní sezóně Národní ligy. Konečné skóre. 1. FK Příbram 0 FK Fotbal Třinec 1. (16:23:00)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jiří Adamuška nechce přijít o nulu a vidí kartu za zdržování. Dnes odchytal neuvěřitelné střetnutí.
     
    90+1
    René Dedič si našel míč uprostřed šestnáctky po krásném centru z pravé strany, z blízkosti ale hlavičkoval těsně nad! Z obrovské šance opět nic!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 5 minut.
     
    90
    Tomáš Pilík fauloval na pravé straně šestnáctky a viděl žlutou kartu. Domácí kapitán bojuje, stejně jako tým.
     
    90
    Radek Voltr mohl zachránit Příbram, když se po přízemním centru z pravé strany dostal na přední tyči k hlavičce, v předklonu ale hlavičkoval nad!
     
    89
    Nemůžu uvěřit tomu, že Příbram nevstřelila gól. Pokud se bude na některých serverech vyhlašovat Muž zápasu, jednoznačně jím musí být brankář Jiří Adamuška.
     
    88
    Bude mít třinecká pohádka na hřišti Příbrami šťastný konec nebo to dopadne smutně a o jednobrankové vedení přijde? Do konce zápasu zbývají tři minuty.
     
    87
    V závěru poločasu létá do šestnáctky Třince jeden centr za druhým, jenže domácí už se tak často do zakončení nedostávají a stále obrovskému tlaku odolávají a odolávají.
     
    86
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Michal Petráň, přichází Josué Ulrich Ntoya.
     
    84
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Daniel Procházka, přichází Jan Kvída.
     
    82
    Do konce dnešního zápasu už zbývá odehrát pouze necelých deset minut a tlak Příbrami už není takový. Domácí bušili do třinecké obrany, co to šlo, ale prolomit ji nedokázali.
     
    78
    Jiří Vlček se dostal v pokutovém území k odraženému míči a také on pohotově vypálil, jeho pokus ovšem žádné vzrušení nepřinesl, jelikož zamířil vysoko nad.
     
    77
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Adam Petrák.
     
    75
    Druhý poločas začíná být jedna velká One Man Show, ovšem nikoliv v podání Kazmy, nýbrž střídajícího Emmanuela Antwiho, který se dostal k odraženému míči a nádhernou střelou zpoza šestnáctky napálil břevno! Třinec má fakt štěstí!
     
    74
    Václav Juřena zůstal ležet v blízkosti pokutového území Příbrami a měl velké bolesti, zákrok jednoho z domácích obránců ale zůstal nepotrestán a hra plynula dál.
     
    71
    Fotbalisté Příbrami mají po přestávce obrovský tlak a hra se odehrává převážně na polovině Třince, jenže hosté stále odolávají a jsou blízko první letošní venkovní výhry.
     
    70
    Omlouvám se za pauzu před obrovskou šancí Příbrami, ale domácí se v předchozích okamžicích vrhali směrem kupředu po levé straně, žádnou šanci ovšem neměli.
     
    68
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Denis Halinský, přichází Jiří Vlček.
     
    68
    Příbram měla dvě obrovské šance! René Dedič se ocitl po centru z levé strany uprostřed šestnáctky úplně sám, jenže výborného Jiřího Adamušku z blízkosti nepropálil a Steve Kingue hlavičkoval po centru z rohového kopu těsně nad! Stále 0:1.
     
    65
    Příbram rozehrávala na pravé straně hřiště standardní situaci, následný centr ale skončil jen v zámezí.
     
    61
    Emmanuel Antwi si naběhl na vzdálenější levé tyči na nádherný centr z pravé strany a domácí už se chtěli radovat, jenže jeho pohotové zakončení vpádu těsně minulo bránu hostí!
     
    60
    Domácí fanoušci a tým se po přestávce dvakrát hněvali poté, co v šestnáctce došlo k zákroku na hraně, penalta se ale ani v jednom případě nepískala a Václav Juřena teď viděl žlutou kartu. Faul přímo před střídačkami.
     
    58
    Denis Halinský sáhl ve středovém kruhu k taktickému faulu a hlavní rozhodčímu mu udělil žlutou kartu.
     
    57
    Tomáš Pilík rozehrál v rychlém sledu dvě standardní situace, centr z levé strany ale stáhl ze vzduchu Jiří Adamuška, zatímco druhý z opačné strany odvrátil Jakub Habusta.
     
    54
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Matěj Hýbl, přichází Erik Puchel.
     
    52
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Martin Foltyn, přichází Jan Javůrek.
     
    51
    1.FK Příbram byla hodně blízko vyrovnání, ani obrovský závar před bránou ale gól nepřinesl! Tidiane Djiby Ba podklouzl a Jiří Adamuška vzápětí nedokázal zachytit prudký přízemní centr, vzápětí se ale vykoupil skvělým zákrokem proti střele z obrovské blízkosti! Další pokus Příbrami byl zablokován a Emmanuel Antwi hlavičkoval po centru z pravé strany vedle pravého horního rohu brány hostí. Neskutečné.
     
    49
    René Dedič chtěl zakončovat v blízkosti šestnáctky podruhé v zápase z otočky, tentokrát se ale ocitl v obležení dvou protihráčů a jeho pokus byl zablokován.
     
    48
    A znovu v akci Marcel Čermák, který vyvážel míč podél levé postranní čáry a byl faulován Christiánem Šteinhübelem. Vše se obešlo bez karty a následný útok domácích bez střely.
     
    47
    Marcel Čermák dokázal zahrát míč na pravé straně šestnáctky ve skluzu na brankové čáře a na přední tyči ho sebral Imrich Bedecs, za kterým byl připraven střílet hráč v zeleném.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Daniel Langhamer, přichází Emmanuel Antwi.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Josef Obdržal, přichází Radek Voltr.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:30.
     
    Třinec sahá v Příbrami po prvních venkovních bodech, když ho po čtvrthodině dnešní hry poslal do vedení po smolném zákroku domácího brankáře Michal Petráň. Příbram si vytvořila krátce před přestávkou obrovský tlak, Marcel Čermák, René Dedič a Steve Kingue se ale prosadit nedokázali. Jiří Adamuška zatím chytá skvěle. Skóre po poločase. 1.FK Příbram 0 FK Fotbal Třinec 1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    44
    René Dedič teď málem využil přiklepnutí míče hlavou, když si na hranici šestnáctky zpracoval míč na hruď a z otočky napřáhl k přízemní střele, která mířila k levé tyči, Jiří Adamuška ji ale volejbalovým zákrokem v předklonu vyrazil!
     
    42
    Příbram měla dvě velké příležitosti, když se po centru z rohového kopu a vzápětí ze hry dostala do zakončení hlavou! První hlavička byla u pravé tyče odvrácena jedním z obránců, zatímco druhá z blízkosti skončila na rukou Jiřího Adamušky!
     
    41
    Na levém křídle se otevřel prostor a Třinec okamžitě zrychlil hru kolmou přihrávkou, za kterou běžel Michal Petráň, nakonec to ale vzdal. K míči měl příliš daleko.
     
    40
    Daniel Procházka je v pořádku a přízemním centrem z pravého křídla hledal v pokutovém území Reného Dediče, příbramský útočník měl ale k míči příliš daleko.
     
    38
    Lukáš Kania se chtěl prosadit podél levé postranní čáry a Daniel Procházka ho fauloval. Na hřišti ale zůstal ležet domácí záložník poté, co nepříjemně dopadl na ruku.
     
    36
    Pavel Hájek viděl deset minut před koncem prvního poločasu dodatečně žlutou kartu. Faul mi ale unikl.
     
    35
    Příbram začíná s blížícím se závěrem prvního poločasu stupňovat tlak a Třinec je hodně zalezlý. Za jednobrankového vedení hostů se ale netřeba příliš čemu divit.
     
    33
    Denis Halinský chtěl na pravém křídle vyvést míč a Lukáš Kania ho sestřelil faulem, za který viděl žlutou.
     
    31
    Příbram bleskově otočila hru a mohla potvrdit staré známe pravidlo po spálené šanci, jenže střela Marcela Čermáka z levé strany šestnáctky byla zablokována! Ve skluzu zasáhl Djiby Ba.
     
    30
    Třinec mohl vést po necelé půlhodině hry o dva góly, když hlavičkou po centru z pravého křídla orazítkoval břevno hostující Václav Juřena!
     
    29
    Tomáš Pilík vybojoval standardní situaci a sám ji rozehrál, jeho přízemní centr ale skončil po hlasitém bubnování domácích fanoušků na zdi a Příbram vhazovala.
     
    27
    Daniel Procházka si všiml, že je Jiří Adamuška trochu venku z brány, a chtěl ho zaskočit střelou z obrovské dálky. Třinecký brankář byl ale připravený a míč stáhl.
     
    26
    Lukáš Kania přeběhl na pravou stranu hřiště, aby tam rozehrál rohový kop. Na přední tyči dobře míč prodlužoval za sebe Martin Foltyn, za ním už ale nebyl nikdo v červeném.
     
    25
    Příbram mohla vyrazit do rychlého protiútoku, jenže hned ve středu hřiště přišla nepřesná kolmá přihrávka, po které se míč vrátil zpět k domácímu brankářovi.
     
    23
    Tomáš Pilík si vzal na levé straně hřiště na starosti rozehrání standardní situace a do šestnáctky Třince poslal vysoký centr, který brankář Jiří Adamuška vyboxoval.
     
    20
    Marcel Čermák rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a nádherným centrem našel uprostřed šestnáctky Reného Dediče, který z první dobře mířil k levé tyči, Jiří Adamuška ho ale parádně vychytal! Na Litavce to málem bylo 1:1.
     
    19
    Příbram se snaží okamžitě s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat, po pravém ani levém křídle ale zatím pšenka nekvetla. Martin Foltyn si ovšem pomohl faulem.
     
    16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Příbram zbytečně ztratila míč na ose hřiště a MICHAL PETRÁŇ se pak dostal na levé straně šestnáctky k přízemní střele, kterou zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Jakub Šiman měl míč na levé ruce, vpádu ho ale nedokázal úplně zastavit. Hodně smolný gól, po kterém Třinec vede 1:0.
     
    15
    Ze zápasu uběhlo necelých patnáct minut a nutno konstatovat, že během posledních okamžiků mají na vrh fotbalisté Třince. Imrich Bedecs rozehrál standardní situaci hodně špatně.
     
    12
    Christián Šteinhübel rozehrál volný přímý kop a skvěle točil míč na vzdálenější levou tyč, kde navíc míč těsně před brankářem tečoval Martin Foltyn, jeho hlava ale skončila v dlaních, protože trefil přímo Jakuba Šimana! Obrovská příležitost.
     
    11
    Třinec vybojoval volný přímý kop v blízkosti šestnáctky a Příbram se musí mít po deseti minutách na pozoru.
     
    8
    Lukáš Kania rozehrál na levém křídle rohový kop nakrátko a Christián Šteinhübel posílal do šestnáctky pěkný centr, domácí obrana ale byla připravena a míč odvrátila.
     
    7
    Lukáš Kania vzápětí znovu unikal podél levé postranní čáry a Daniel Procházka si tentokrát pomohl faulem, po kterém mu hlavní rozhodčí okamžitě běžel domluvit.
     
    6
    Václav Juřena a Lukáš Kania číhali v pokutovém území, kam mířil centr z pravé strany hřiště. Míč byl ovšem pro oba hostující hráče příliš vysoký a do zakončení se nedostali.
     
    5
    Lukáš Kania si naběhl u levého rohového praporku na pěknou dlouhou kolmou přihrávku, rychle k němu ale přistoupil Daniel Procházka a čistě ho o míč připravil.
     
    3
    René Dedič si zpracoval míč na ose hřiště a chtěl přenést hru doleva na nabíhajícího Stefana Vilotiće, obránce Příbrami měl ale k míči daleko a Třinec mohl vhazovat.
     
    2
    Pavel Hájek chtěl vysunout nápaditým obloučkem za obranu Tomáše Pilíka, domácí kapitán Příbrami byl ale dobře pokryt a jeho následný rohový kop byl odvrácen.
     
    1
    Christián Šteinhübel právě obstaral výkop dnešního utkání a Třinec založil první útočnou akci kolmou přihrávkou dopředu, kterou bez problému sebral Denis Halinský.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Šiman – D. Procházka, Halinský, S. Kingue, Vilotić – T. Pilík (C), M. Čermák, Hájek, Obdržal, Langhamer – Dedič.
    Náhradníci: Smrkovský – Petrák, Kvída, J. Vlček, Mezera, E. Antwi, Voltr.

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Foltyn, T. Ba, Bedecs (C), Hýbl – Omasta, Habusta, Šteinhübel, Kania – Petráň, Juřena.
    Náhradníci: Hasalík – Buneš, Puchel, Weber, Javůrek, Ntoya.

    Rozhodčí: Josef Krejsa. Asistenti: Radim Dresler, Lukáš Matoušek.
     
    FK Fotbal Třinec

    FK Třinec je na tom v porovnání s Příbramí ještě hůře. Hosté získali během úvodních dvanácti zápasů sedm bodů a nachází se na posledním místě tabulky. Co se venkovní bilance týče, Třinec venku v letošní sezóně ještě nebodoval a prohrál všech pět venkovních zápasů, během kterých vstřelil pouhé dva góly a hned osmnáct jich naopak inkasoval. Třinec v Příbrami nikdy nevyhrál, v roce 2008 remizoval 0:0 a v 2017 prohrál těsně 2:1.
     
    1.FK Příbram

    Příbrami se v první lize na domácím hřišti celkem dařilo, jenže po sestupu se jí nedaří ani před svými fanoušky. Tým z hornického města doma nevyhrál od začátku sezóny šestkrát za sebou a dlouhé čekání na tři body ukončil až v polovině října, když Na Litavce porazil 2:0 Opavu. Během čekání na tamní výhru Příbram prohrála pět z úvodních šesti domácích zápasů. Stanislav Vávra, Tomáš Pilík a René Dedič mají na kontě shodně tři góly.
     
    Když už Příbram sestoupila, hned následující ročník se jí podařilo vrátit mezi elitu, jenže letošní sezóna zřejmě bude odlišná. Domácí bojují místo o postup o záchranu a nachází se ve spodní části tabulky. Sobotní střetnutí bude hodně důležité, protože Na Litavku přijede Třinec, a kdy jindy už by se 1. FK Příbram měla odrazit k lepším zítřkům, než proti poslednímu celku tabulky. Vaše tipy?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 16. Petráň

    Karty:   36. Hájek (PRI), 58. Halinský (PRI), 90. T. Pilík (PRI) – 33. Kania (TRI), 60. Juřena (TRI), 90+2. Adamuška (TRI)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 6:4.
    FK Příbram: Šiman – D. Procházka (84. Kvída), Halinský (68. J. Vlček), S. Kingue, Vilotić – T. Pilík (C), M. Čermák (77. Petrák), Hájek, Obdržal (46. Voltr), Langhamer (46. E. Antwi) – Dedič.
    Náhradníci: Smrkovský – Petrák, Kvída, J. Vlček, Mezera, E. Antwi, Voltr.

    FK Třinec: Adamuška – Foltyn (52. Javůrek), T. Ba, Bedecs (C), Hýbl (54. Puchel) – Omasta, Habusta, Šteinhübel, Kania – Petráň (86. Ntoya), Juřena.
    Náhradníci: Hasalík – Buneš, Puchel, Weber, Javůrek, Ntoya.

    Rozhodčí: Josef Krejsa. Asistenti: Radim Dresler, Lukáš Matoušek

    Diváci: 625
    thejrc.org