Zlín – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Teplice – Liberec 1:2 (kon.) | Olomouc – Slovácko 0:3 (kon.)
konec
FK Teplice
1:2 (1:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 30.10.2021, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám pěkný zbytek sobotního odpoledne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (16:59:26)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 2:2.
    Rohy: 4:1.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 13:12.
    Žluté karty: 2:2.
    Červené karty 1:0.
     
    Zápas Teplic s Libercem tak končí vítězstvím Slovanu za tři body! Utkání v samotném závěru rozhodl nádhernou ranou Imad Rondić. Pro Skláře poměrně krutý závěr duelu, naopak hráči z města pod Ještědem musí mít obrovskou radost.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Matías Succar vidí v závěru utkání žlutou kartu za faul loktem do obličeje Imada Rondiće. Tady se nelze ničemu divit, jeho zákrok byl příšerný a za žlutou může být rád.
     
    90+5
    Obrana Liberce odkopává míč přes půlící čáru, kde ho beci Teplic chtějí rozehrát. Nyní by od nich ale měl přijít vysoký balon, který nakonec vysílá až brankář Tomáš Grigar.
     
    90+4
    Skláři se snaží ještě něco udělat se skoro ztraceným duelem. V poslední nastavené minutě mohou vhazovat na levé lajně u vápna Slovanu.
    90+3. Imad RONDIĆ - 1:2
     
    90+3
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan dává gól a dnešní utkání nejspíš vyhraje! Jan Mikula poslal z levé strany pěkný centr, který lehce srazil vracející se Alois Hyčka. Balon se pro Skláře velice nešťastně odrazil na penaltu k IMADU RONDIĆOVI, jenž nádhernou ranou z voleje poslal merunu k levé tyči a Tomáš Grigar se natahoval zcela marně, tady nemohl zasáhnout. Liberec vede 2:1! Asistence: Jan Mikula.
     
    90+3
    Slovan rozjíždí jednu z posledních akcí. Christ Joel Tiéhi přihrává na levou stranu Mikulovi, jenž se rychle žene kupředu.
     
    90+2
    Centr z poloviny hřiště šel na hranici šestnáctky Teplic, kde ho Skláři zvládli dostat do bezpečí. Následně si Štěpán Krunert pěkným obloučkem hodil balon za svá záda, kde však byli připravení soupeři.
     
    90+1
    Základní hrací doba je za námi. Hlavní sudí Miroslav Zelinka ale nastavuje dalších pět minut navíc. Následně ukazuje žlutou kartu Chlumeckému za důrazný zákrok tělem u postranní lajny.
     
    90
    Skláři rozehrávají standardní situaci z půlícího kruhu. Lukáš Mareček poslal centr na levou stranu, tam se hlavami střetli Mario Purzitidis a Karel Hasil. Oba se drží za makovici, ale budou v pořádku.
     
    89
    Po faulu Imada Rondiće budou Skláři rozehrávat od své klece. Tomáš Grigar posílá dlouhý výkop. Štěpán Krunert byl faulován a tak je tu další standardka pro Teplice.
     
    88
    Pavel Moulis se dral na pravé straně šestnáctky Liberce k šanci, ale nakonec byl obranou soupeře včas zastaven.
     
    88
    Štěpán Krunert následně odkopává míč z vlastní šestnáctky a uklidňují situaci pro svou stranu.
    87. Faško z hranice vápna zeď nepropálil
     
    87
    Nakonec platí původní situace. Michal Faško chtěl zeď podstřelit, jenže za obranou Sklářů ležel i hráč na zemi, z celé akce tak už nic zajímavějšího nebude.
     
    86
    Hlavní sudí Miroslav Zelinka ještě posuzuje celou situaci s VARem, který rozhoduje o tom, zda se bude kopat volný přímý kop, nebo penalta.
     
    85
    Jan Knapík šel nyní rukou po noze Nečase, kterého sestřelil k zemi, když nejprve upadl v osobním souboji na hraně vlastního vápna. Za tento faul mu sudí Zelinka ukazuje červenou kartu. Jan Knapík sice zabránil penaltě i jasné šanci pro Nečase. Liberec má ale standardku hned z hrany velkého vápna. Tady není o čem, byla zmařena jasná branková příležitost.
     
    84
    Byl to skutečně Lukáš Mareček, kdo centroval na hranici velkého vápna, kde se míč odrazil ze souboje hráčů zpět do vzduchu. Milan Knobloch jej následně lapil do náruče.
     
    83
    Matías Succar byl nyní faulován Dominikem Plechatým a Teplice mají zajímavou standardku z levé strany. Lukáš Mareček může z této pozice kroutit balon do brány Slovanu.
     
    83
    Znovu se dral kupředu Jakub Nečas po pravé lajně. Štěpán Krunert jej ale v tomto prostoru důrazně dostoupil a obral jej o míč.
     
    82
    Jakub Nečas je možná poprvé u míče, když ho na středu hřiště odkopl před dobíhajícím soupeřem. Jeho celek z toho však nic velkého nevytěžil.
     
    82
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Ladislav Kodad, přichází Matías Succar.
     
    81
    Celek Slovanu poslal vysokým balonem merunu od své branky. Nic však nevymyslel krom útočného faulu. Tomáš Grigar může rozehrát.
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Martin Koscelník, přichází Michal Faško.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Jakub Nečas.
     
    80
    Skláři rozehrávají standardní situaci na levé straně. Dominik Plechatý ale Ladislava Kodada ke své bráně projít nenechal a Milan Knobloch bude moci rozehrávat.
     
    79
    Theodor Gebre Selassie bude zase jednou házet balon zpátky na hrací plochu. Daniel Trubač však odvedl dobrou práci, když získal míč a Imad Rondić jej zezadu kopl do kotníku. Za to vidí žlutou kartu.
     
    78
    Martin Chlumecký vrací merunu zpět brankáři Grigarovi, který si ho následně znovu vyměňuje se svými stopery. Skláři jdou jen velice pomalu středem hřiště kupředu.
     
    77
    Mario Purzitidis jde po levé straně kupředu, posílá balon na Jana Matouška, jehož centr od lajny však obrana Teplic odvrátila.
     
    77
    Theodor Gebre Selassie hází míč z pravé strany zpět do hřiště. Jan Mikula dobře zapracoval a hrací předmět získal od soupeře zpátky. Jan Matoušek ale na hranici vápna protivníka skrz tři bránící hráče neprošel.
     
    76
    Pavel Moulis byl nyní v osobním souboji s Imadem Rondićem poslán na zem. Sudí ale píská jeho ofsajd. Grigara tak divoká zpětná přihrávka trápit nemusí.
     
    75
    Po rozehrávce od levého rohového praporku centroval z levé strany Jan Mikula, jeho vysoký balon však všechny hráče ve vápně přeletěl.
     
    74
    Pavel Moulis se v úvodu svého vystoupení ukazuje v dobrém světle, když předvedl dobrý sprint. Jan Rezek nyní předvedl dobrý centr z pravé strany, ale Mario Purzitidis zvládl srazit balon na rohový kop.
     
    73
    Martin Koscelník centroval z pravé lajny a Abdalláh Júsuf Hilál se dostal do další šance, když na penaltě zakončoval akci hlavou. Jeho pokus šel ale asi dva metry za levou tyč svatyně Grigara.
     
    73
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jan Fortelný, přichází Pavel Moulis.
    72. Grigar zneškodnil Júsufa!
     
    72
    Abdalláh Júsuf Hilál nyní předvedl, v čem je jeho síla, míč dostal z levé strany od Mikuly, tělem si odstavil beka a už se snažil udělat kličku i Grigarovi, jenž se ale roztáhl na zemi a parádním zákrokem nohou soupeři odebral míč.
     
    72
    Matoušek nyní tvrdě dohrál soupeře, kterým byl Alois Hyčka, sudí ale nebude pískat. Teplice mohou vhazovat míč zpět na hrací plochu.
     
    71
    Štěpán Krunert vybojoval na pravé straně autové vhazování. Alois Hyčka hází míč do hry, Tepličtí si ho vyměňují a přemisťují se s ním z jedné strany na druhou. Kupředu se však moc nehrnou.
     
    70
    Slovan se nyní drží delší dobu na míči. Aktuálně jej mají na kopačkách stopeři. Dominik Plechatý jej poslal Janu Mikulovi, který cestu vpřed nevidí a vrací až Knoblochovi.
     
    70
    Štěpán Krunert chyboval ve středu hrací plochy, kde ho o hrací předmět obral příchozí Mario Purzitidis, jehož postup je ale také zpomalen. Jan Mikula vrací míč na levé straně autovým vhazováním zpět do hry.
     
    69
    Abdalláh Júsuf Hilál hraje hrota, Imad Rondić pak hned pod ním na pozici deset. Akci Slovanu ale nyní táhne Martin Koscelník na pravé lajně.
     
    68
    Dvojí střídání provádí Slovan a posílá tak na trávník značnou čerstvou sílu. Abdalláh Júsuf Hilál i Mario Purzitidis jsou kondičně i rychlostně dobře vybavení hráči.
     
    68
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Michael Rabušic, přichází Abdalláh Júsuf Hilál.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Mario Purzitidis.
     
    67
    Tepličtí drží balon na svých kopačkách před šestnáctkou Slovanu. O merunu ale záhy přichází a ta končí v zámezí. Liberec ji bude moc vrátit zpět do hry.
     
    66
    Centrovaný balon na zadní tyč hledal Imada Rondiće, který se sice dostal do zakončení, jenže byl pod tlakem Jana Rezka a balon míč poslal hlavou hodně daleko od klece Grigara.
     
    65
    Theodor Gebre Selassie posunul na pravé straně na Michaela Rabušice, jeho křižný přetažený centr na druhou lajnu zpracoval Jan Mikula, jenž byl faulovaný. Zajímavá standardka skoro od rohového praporku pro Slovan.
     
    65
    Obránci Slovanu poslali podél pravé lajny vysoký míč kupředu. Defenziva Teplic ho sice zvládla odvrátit, ale Theodor Gebre Selassie je tu s dalším kontrem.
     
    64
    Krunert a Hyčka kombinovali na pravé straně, následně se do vzduchu v osobním souboji šrouboval Jan Mikula, který byl faulován a Liberec tak bude zahrávat standardku z poloviny hřiště.
     
    63
    Utkání sleduje 1523 diváků.
     
    63
    Skláři vhazují na levé straně u vápna Slovanu. Jejich kombinace však k žádné šanci nevedla. Naopak na druhé straně táhne akci Jan Matoušek.
     
    62
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází Imad Rondić.
     
    62
    Lukáš Mareček zahrává standardku z pravé strany. Jeho centr byl pěkný, šel na osu hřiště na malé vápno Liberce, kde se ale nejvýš vyšplhal Michael Rabušic, který odvrací míč do bezpečí.
     
    61
    Jan Fortelný centroval z pravé strany, Aloise Hyčku ale povalil zezadu na trávník Jan Matoušek, kterému je pískán faul. Tahle standardka pro Teplice je z docela zajímavé pozice.
     
    60
    Po levé straně se žene kupředu Christian Frýdek, Jan Fortelný následně dalšího hráče obral o míč a po faulu na Daniela Trubače budou Teplice zahrávat standardku z vlastní poloviny.
     
    60
    Skláři se znovu snaží projít po pravé straně Alois Hyčka si zde šikovně prohodil prvního soupeře. Jenže dobře směrem dozadu zapracoval i Christian Frýdek, který sbírá kulatý nesmysl.
     
    59
    Trochu víc souboj odnesl Theodor Gebre Selassie, který je ještě lehce otřesený. Oba borci už se ale hlásí k návratu na trávník.
     
    58
    Ladislav Kodad a Theodor Gebre Selassie naskočili na centr Hyčky z pravé strany. Kodad trefil hlavou tvrdě Gebre Selassieho. Oba borci jsou na hrací ploše a zvedají se jen ztěžka.
     
    58
    Skláři hodili míč zpět na trávník. Alois Hyčka se zlobí, podle něj soupeř hrál rukou. Následně sám poslal centr do vápna Teplic z pravé strany.
     
    57
    Karel Hasil tak už je na hrací ploše, bude hrát levého beka. Mazuch je definitivně z hrací plochy. Jan Knapík mezitím posouvá míč na pravé straně pro Aloise Hyčku.
     
    56
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Ondřej Mazuch, přichází Karel Hasil.
     
    56
    Slovan drží míč a nyní ho samozřejmě oslabenému soupeři nechce půjčit. Christ Joel Tiéhi posílá přihrávku do šestnáctky Sklářů pro Michaela Rabušice.
     
    55
    Skláři zatím nestihli Mazucha nahradit, takže jsou v deseti. Theodor Gebre Selassie centroval z pravé strany na zadní tyč svatyně Teplic, tam ale domácí obrana zapracovala precizně.
     
    54
    Ondřej Mazuch už je mimo hrací plochu, kde uléhá na nosítka a lékaři ho s pořadatelskou službou odnesou rovnou do útrob stadionu Na Stínadlech.
     
    53
    Zranění Ondřeje Mazucha je vážné. Střelec jediné branky Teplic je v páči hned dvou doktorů Sklářů a bude muset být podpírán oběma těmito lékaři, když odchází z hrací plochy.
     
    52
    Ondřej Mazuch se nyní zranil, když odehrával vysoký míč poslaný na pravou stranu poloviny Sklářů. Sám bohužel signalizuje, že bude muset střídat.
     
    52
    Teplice po prvním poločase provedly jedno střídání. Místo Tomáše Vondrášeka je na trávníku Daniel Trubač, pro něhož je Liberec oblíbeným soupeřem.
     
    51
    Milan Knobloch vykopává ze svého velkého vápna. Jeho rozehrávka však byla nepřesná a končí v zámezí. Následně ukazuje zklamaně spoluhráčům, jak si akci představoval.
     
    50
    Theodor Gebre Selassie přenesl hru z pravé strany na levou lanu, kde se šikovně uvolnil Jan Matoušek, který centroval na zadní tyč, tam ale Theodor Gebre Selassie ani Jan Matoušek neměli dost prostoru a letící míč v osobních soubojích nezvládli usměrnit na klec Teplic.
     
    50
    Christian Frýdek kombinoval ve středu hrací plochy se spoluhráči, kteří následně předali na pravou lajnu Theodorovi Gebre Selassiemu.
    49. Krunertovu ránu ztlumil Mikula
     
    49
    Štěpán Krunert se nyní dostal k zakončení na hranici šestnáctky Slovanu. Do jeho střely ovšem vložil nohu Jan Mikula a odražený balon nebyl zas až tak velkou starostí pro Milana Knoblocha, jenž si připisuje snazší zákrok.
     
    48
    Tomáš Grigar rozehrál od své klece na krátko, kde Mazuch chvíli kombinoval se spoluhráči z obrany, nakonec na levou stranu vysouvá Marečka.
     
    48
    Filip Havelka poslal z pravé strany centr do vápna Sklářů, míč ale nikdo v šestnáctce Teplic nezasáhl a ten proskákal za brankovou čáru u rohového praporku.
     
    47
    Další dva vysoké balony. Ten první do vápna Teplic pohodlně sebral Grigar. Ten druhý na opačnou stranu zase zvládl zastavit Michael Rabušic, vypadá to, že zápas plný soubojů bude pokračovat.
     
    46
    Tepličtí rozehráli druhý poločas výkopem kupředu do zámezí, okamžitě na soupeře nalezli, aby od něj získali míč zpět v lepší pozici před jeho vápnem.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Tomáš Vondrášek, přichází Daniel Trubač.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše, začíná druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Statistiky 1. poločasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 58 % : 42 %
    Střely na bránu: 3:2
    Střely mimo: 2:1
    Rohové kopy: 3:1
    Fauly: 4:5
     
    První půle duelu Teplic s Libercem je za námi. Utkání zatím odpovídá střetu dvou celků z nižších pater tabulky FORTUNA:LIGY. V zápase sledujeme obrovskou spoustu osobních soubojů. Ani jedno z mužstev nechce dát soupeři ani metr prostoru. Slovan se prosadil záhy po zahájení utkání, když Jan Matoušek napálil míč do Aloise Hyčky, od kterého se balon odrazil a přeplachtil i gólmana Grigara, za nímž spadl do sítě domácího celku. Skláři odpověděli v 38. minutě. Centr z levé strany srazila defenziva hostí jen ke Krunertovi, jenž však balon špatně trefil a posunul ho tak k Ondřeji Mazuchovi, který tvrdou ranou zprava na hranici vápna soupeře prostřelil Knoblocha na zadní tyč. Do druhé pětačtyřicítky tak oba celky vstoupí za vyrovnaného stavu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Michael Rabušic trefil centrem z pravé strany Martina Chlumeckého. Skláři vyráží ještě do jednoho brejku, ten ale Matěj Chaluš nevyřešil dobře.
     
    45+2
    Sudí Zelinka nastavuje dvě minuty navíc k první půli Centr z levé strany v podání Dominika Plechatého ale míří jen do zámezí.
     
    45+1
    Alois Hyčka nyní skluzem zastavil postup Christiana Frýdka na pravé straně. Slovan má ale ještě k dispozici autové vhazování.
     
    45+1
    Filip Havelka poslal míč trochu na levou stranu k hranici šestnáctky Slovanu. Tam ale Jan Matoušek nedokázal překonat obranu Slovanu.
     
    45
    Christ Joel Tiéhi byl nyní na středovém kruhu faulován Ladislavem Kodadem. Slovan bude mít v první půli možná poslední šanci ze standardní situace na půlícím kruhu.
     
    44
    Skláři se ještě tlačí v závěru poločasu kupředu po pravé straně. Štěpán Krunert ale přihrával nepřesně. Přesto dostali Tepličtí ještě jednu šanci. Ani výpad Lukáše Marečka však do zajímavé pozice nedospěl.
     
    43
    Od své šestnáctky míč rychle odkopl Ondřej Mazuch. Na druhé straně agresivně napadal Jan Rezek, který ale merunu nakonec nevybojoval.
     
    43
    Alois Hyčka vhodil merunu zpět na hrací plochu. Tam došlo k souboji Jana Fortelného s Janem Mikulou. První jmenovaný se drží za nos, od svého soupeře dostal naloženo, píská se faul.
     
    42
    Christian Frýdek poslal z pravé strany centr někam za penaltu. Dralo se k němu spousta fotbalistů, žádný z nich ho ale nedokázal zasáhnout a Teplice mohou vrátit merunu autem zpět do hry.
     
    41
    Hyčka nyní v osobním souboji zahrál rukou a standardní situaci z pravé strany budou mít k dispozici Liberečtí. Christian Frýdek už je s míčem připraven.
     
    40
    Slovan zahrál roh z pravé strany až na malé vápno, nejvýše vyskočil Michael Rabušic a po něm se k další hlavičce dostával Jan Mikula, který vracel míč na osu hřiště. To už ale vyběhl také Tomáš Grigar a merunu lapil do svých rukavic.
     
    39
    Slovan se ale s nerozhodným stavem nechce smířit a dere se po pravé straně vpřed. Získává první rohový kop v zápase.
    38. Ondřej MAZUCH - 1:1
     
    38
    Teplice právě vstřelily branku!
    Teplice srovnávají na 1:1! Jan Fortelný zahrával standardku, míč z jeho kopačky letěl na hranici vápna Liberce. Martin Chlumecký vracel kulatý nesmysl hrudí do druhé vlny, Štěpán Krunert ale mičudu nohou jen jemně lízl, na bránu soupeře ho neposlal. Balon se však ještě dostal k ONDŘEJI MAZUCHOVI, který ho tvrdou ranou z hranice velkého vápna poslal na zadní tyč a Milan Knobloch se natahoval marně! Začínáme tedy od začátku. Asistence: Štěpán Krunert.
     
    38
    Filip Havelka nyní podkopl Štěpána Krunerta na levé straně hrací plochy a Skláři budou mít k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozici.
     
    37
    Jan Mikula a Dominik Plechatý se snažili založit další akci Liberce. Teplice ale skvěle presovaly rozehrávku a získávají na levé straně další autové vhazování.
     
    36
    Michael Rabušic byl nyní v ofsajdovém postavení, situaci ale nedokázal dohrát, takže se pískat nemusel a Teplice šly kupředu. Aloisi Hyčkovi však balon uniká do zámezí.
     
    36
    Teplice zahrávaly standardní situaci z půlky soupeře, vysoký míč nyní Milan Knobloch těžko krotil, protože se k němu nemohl dostat přes chumel hráčů před sebou. Nakonec se mu to ale povedlo.
     
    35
    Martin Chlumecký nyní dostává řádně vyčiněno od brankáře Grigara, když nechal centrovat Martina Koscelníka z pravé strany vápna na zadní tyč. Šance pro Slovan z toho nakonec nebyla, ale brankář Teplic se i tak hodně zlobí.
     
    34
    Tentokrát šel centr od levého pravého praporku na zadní tyč, kde koníčkem zakončoval Ondřej Mazuch. Jeho hlavička ale nebyla dost důrazná, Milan Knobloch pohodlně sebral míč ze vzduchu.
     
    33
    Skláři svou standardní situaci v podobě rohového kopu z levé strany využít nedokázali. Záhy si ale celou akci budou moci zopakovat.
     
    33
    Tomáš Vondrášek se nyní šikovně dral přes tři soupeře. Obešel Theodora Gebre Selassieho i dalšího soupeře. Třetí protivník, kterým byl Christ Joel Tiéhi, mu merunu odkopl na rohový kop.
     
    32
    Hodně prudkou přihrávku zpět do vlastního vápna poslal Theodor Gebre Selassie, Milan Knobloch s ní úplně nepočítal a těsně před brankovou čárou odkopává merunu na aut pro Skláře.
     
    31
    Matěj Chaluš odkopl míč z vlastní půle. Michael Rabušic ale v osobním souboji na vrcholu vápna soupeře neuspěl, takže akce Slovanu končí hned v zárodku.
     
    31
    Akce Rezka a Marečka na pravé lajně končí zase v prostoru mimo čáry, které jsou vymezeny pro tento duel. Jan Mikula tak zatím nejčastěji dělá to, že hází kožený nesmysl zpět do hry.
     
    30
    Jan Mikula vrací míč autem do hry. Dlouhou dobu držel merunu v rukou, protože se mu nikdo ze spoluhráčů nenabízel. Nakonec Slovan vybojoval lehký faul a standardní situaci. Ondřej Mazuch vrací jeho fotbalistům hrací předmět.
     
    29
    Liberecký Jan Mikula nyní na levé straně pod tlakem zahrál pouze do zámezí. Skláři vrátili autem míč do hry, ale sami s ním nic nevymysleli a meruna je opět mimo hrací plochu.
     
    28
    Alois Hyčka centroval nyní do vápna Slovanu od pravé postranní čáry. Obrana Slovanu však zvládla i tuto vysokou přihrávku odvrátit do míst, které jsou pro jejich klec bezpečné.
    27. Matouškovu střelu kryl Grigar
     
    27
    Jan Mikula na začátku akce Slovanu přidržel soupeře a získal tak míč. Za pískotu domácího publika akce Liberce pokračovala po levé straně. Ve vápně ji ranou na přední tyč zakončoval Jan Matoušek. Tomáš Grigar však byl na svém místě a merunu chytil do náruče.
     
    26
    Odvrácený míč Theodore Gebre Selassiem si ale našel Štěpán Krunert, který si šikovně obhodil soupeře, který ho hlídal a z velké dálky vypálil. Mířil však dost nepřesně.
     
    26
    Na druhé straně rozehrál Ondřej Mazuch další výpad Sklářů, kteří posílali z pravé strany centr na zadní tyč. Ten si pohlídal Theodor Gebre Selassie.
     
    25
    Výkop gólmana Slovanu se snesl k levé lajně, kde Skláři poslali merunu do zámezí. Do hry ji musí autovým vhazováním vrátit Jan Mikula.
     
    24
    Jan Rezek nyní čaroval na pravé straně u rohového praporku. Janu Matouškovi ve finále nasadil jesle, jenže míč mu přitom utekl za brankovou čáru, takže Milan Knobloch bude vykopávat od své klece.
     
    23
    Jan Rezek je ale tvrďák. Slovan sportovně vrací míč obráncům Teplic. Po drobném faulu rozehrává standardku Sklářů sám faulovaný Jan Fortelný.
     
    23
    Další vysoký míč tentokrát z levé lajny na hranici velkého vápna Slovanu. Jan Rezek posouval míč hlavou za sebe spoluhráčům, sám si ale v souboji s Mikulou trochu ublížil, pročež jeho parťáci poslali míč na tribunu.
     
    22
    Centr z pravé strany do vápna Liberce obrana Slovanu odvrátila. K odraženému míči se dostal Martin Chlumecký, jeho zakončení však bránu soupeře minulo o značný kus.
     
    21
    Christ Joel Tiéhi fauloval na půlící čáře Jana Knapíka, který si teď intenzivně masíruje holeň. Skláři se kombinací dostávají po pravé postranní čáře kupředu.
     
    20
    Slovan jde další rychlou akcí po levé straně kupředu. Ondřej Mazuch ale sbírá nepřesnou přihrávku soupeře a vrací míč brankáři Tomáši Grigarovi.
     
    19
    Skláři jdou dopředu vysokým míčem. Dominik Plechatý ale po chybě spoluhráče parádně odzbrojil Jana Fortelného, jenž se na pravé straně snažil vniknout do šestnáctky Liberce.
     
    18
    Slovan ihned po ztrátě míče aktivně napadá a získává merunu zpět. Další akce Martina Koscelníka bude pokračovat autem, který vhodí Theodor Gebre Selassie.
     
    17
    Na druhé straně zahrozil zkušený Jan Rezek, ale Milan Knobloch si připisuje spíš průměrný zákrok. Liberec jde navíc opět rychle kupředu.
     
    16
    Červená karta se udílet nebude, žlutá zůstává v platnosti. Liberečtí ale mezitím předvedli zajímavou akci. Po centru z levé strany, jenž našel hlavu Martina Koscelníka, musel Grigar rychle na zem, aby míč chytil!
     
    15
    Filip Havelka naprosto po zásluze vidí žlutý kartonek. Tvrdým skluzem poslal k zemi Martina Chlumeckého a VAR ještě řeší, zda se dokonce nebude červenat.
     
    15
    Centr od pravého rohového praporku šel na přední tyč, tam ale byli důraznější obránci Slovanu, kteří získali i odražený balon.
     
    14
    Nejistě nyní působila rozehrávka Liberce mezi Knoblochem a Plechatým. Aktivita Jana Rezka tak přináší jeho celku výhodu v podobě rohového kopu.
     
    14
    Michael Rabušic dostal přihrávku a na pravé straně vběhl do šestnáctky Teplic. Šikovným obstřelem poslal míč na klec Sklářů, přední tyč ale trochu minul a síť tak rozvlnil pouze z boku.
     
    13
    Hráči z lázeňského města však cestu kupředu neviděli, takže vrátili balon zpátky Grigarovi. Jejich kombinace nakonec končí v zámezí. Dominik Plechatý podává merunu Janu Mikulovi, jenž vrací kulatý nesmysl autovým vhazováním zpět do hry.
     
    12
    Liberečtí drží balon na svých kopačkách a zatím kombinují v uctivé vzdálenost od klece Grigara. Martin Koscelník nyní otálel s přihrávkou a byl obrán o to nejcennější, vpřed tedy mohou Skláři.
     
    11
    Tepličtí hráči mohou vhazovat míč zpět do hry na levé straně trávníku, tam ho však poměrně lacino ztrácejí a protiútok táhne rychle k druhé bráně Jan Mikula.
     
    10
    Alois Hyčka nyní dobře postupoval po pravé straně, na pravém rohu velkého vápna pak centroval na zadní tyč, kde se tvrdě srazili Tomáš Vondrášek a Martin Koscelník. Obránce Sklářů kulhá za postranní čáru.
     
    9
    Milan Knobloch sbírá míč ve vlastní šestnáctce, Štěpán Krunert dobíhal situaci, takže brankář Liberce schoval raději balon do rukavic a háže ho na Theodora Gebre Selassieho.
     
    8
    Christian Frýdek si vzal na starost standardní situaci a krásným čechraným centříkem na hranu šestnáctky soupeře hledal spoluhráče. Ti ale na míč těsně nedosáhli a meruna je v zámezí.
     
    7
    Liberečtí šli rychle na zteč po pravé straně. Martin Koscelník byl faulován Tomášem Vondráškem. Slovan bude mít standardku z poměrně zajímavé pozice.
     
    6
    Teplice poslaly dva zajímavé centry do vápna Slovanu, kde defenziva hostí vůbec nepůsobila jistě. Tak tak, že se k zakončení nedostal Jan Rezek. Nakonec však obrana Liberce situaci ustála.
     
    6
    Skláři se derou po levé straně kupředu. Tomáš Vondrášek vrací míč podél lajny dozadu na Ladislava Kodada, který přenáší hru k druhá postranní čáře.
     
    5
    Dominik Plechatý byl nyní agresivně napadán na levé straně vlastní poloviny hřiště, přesto pro svůj tým získal alespoň autové vhazování.
     
    4
    Teplice vhazovaly míč zpět do hry na pravé straně hřiště, postup kupředu se jim ale nepovedlo a Theodor Gebre Selassie vrací merunu na stopera Matěje Chaluše.
     
    3
    Skláři se po inkasované brance ihned vysunuli kupředu, kde ve vápně soupeře nebezpečně pracoval Lukáš Mareček. Vzrušení kvůli jeho sraženému zakončení bylo ale zbytečné, je máván ofsajd.
    2. Jan MATOUŠEK - 0:1
     
    2
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec jde hned v úvodu utkání do vedení! JAN MATOUŠEK si na ose hřiště zpracoval vysoký míč od Koscelníka. Bránící Mazuch při jeho zpracování podklouzl a upadl, následně si záložník Liberce navedl míč na pravou stranu vápna, odkud pálil. Do jeho rány obětavě padl Alois Hyčka, míč se však od něj obloukem odrazil, přeletěl Grigara a zapadl do sítě! Liberec vede 1:0! Asistence: Michael Rabušic.
     
    1
    Tomáš Grigar pohodlně chytá míč, který doskákal do jeho šestnáctky. Skláři se následně také vytáhli nahoru podél lajny a získávají autové vhazování.
     
    1
    Miroslav Zelinka zkontroloval, zda jsou oba gólmani připraveni ke startu utkání a hvizdem duel zahájil. Úvodní výkop měli fotbalisté Liberce, kteří posunuli míč dozadu na obránce, kteří rozehrávají a následně vysokým míčem po pravé straně jdou poprvé kupředu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva už jsou na hrací ploše a my si vyslechneme znělku FORTUNA:LIGY. Následně dochází k losu kapitánů Grigara a Mikuly. Význam tohoto rituálu poznala v minulém kole Slavia, když jejímu brankáři Kolářovi svítilo v prvním poločase do očí.

    Týmy ještě provádějí své rituály předzápasové u svých klecí a duel může začít.
     
    Ještě jednou vám přeji krásné dobré odpoledne, které se dá příjemně strávit sledováním fotbalových utkání tuzemské nejvyšší soutěže. Do startu duelu Teplic s Libercem zbývá ještě asi čtvrt hodiny. Vy si však již můžete níže prohlédnout sestavy obou celků.

    Obě mužstva nastupují v moderním oblíbeném rozestavení 4-2-3-1. Na vrcholu formace Sklářů by měl nastoupit zkušený, téměř čtyřicetiletý Jan Rezek, který mi snad odpustí, že ho tímto konstatováním lehce postarším. Na opačném konci hrací plochy by měl podobnou práci pro Slovan odvádět Michal Rabušic.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar (C) – Hyčka, Mazuch, Chlumecký, Vondrášek – Knapík, Mareček – Kodad, Krunert, Fortelný – Jan Rezek.

    Náhradníci: Němeček – Hasil, Moulis, J. Mareš, Trubač, Bulmaga, Succar.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Mikula (C), Plechatý, Chaluš, Gebre Selassie – Havelka, Tiéhi – Jan Matoušek, Ch. Frýdek, Koscelník – Rabušic.

    Náhradníci: Vliegen – Purzitidis, Nečas, Faško, Gembický, Rondić, Júsuf Hilál.

    Rozhodčí: Zelinka – Vodrážka, Novák – Hanousek. VAR: Štěrba. AVAR: Kubr. Delegát fotbalové asociace: Lhoták. Technický delegát: Adamec.
     
    Sudí zápasu

    Hlavním arbitrem duelu Teplic s Libercem bude Miroslav Zelinka. Na čarách mu budou asistovat pánové Vodrážka a Novák, čtvrtým sudím je pan Hanousek. Miroslav Zelinka coby hlavní rozhodčí doposud řídil v letošní sezóně sedm utkání FORTUNA:LIGY. V nich rozdal 30 žlutých karet, což činí průměr 4,3 kartičky této barvy za jeden zápas. Ke kartónku červené barvy se zatím uchýlil jedenkrát, má tedy průměr 0,14 rudé karty za jeden duel. Jedná se o zkušeného sudího, který má na kontě již 225 odpískaných utkání v české nejvyšší soutěži. Má však za sebou také již solidní řádku přešlapů, několikrát v kariéře byl Komisí rozhodčích Fotbalové asociace ČR suspendován na několik střetnutí za chybné výroky. Naposledy letos v dubnu po výkonu v souboji Pardubic se Spartou, kde nařídil dva diskutabilní pokutové kopy.

    Osobně si vzpomínám především na jeho výkon ze sezóny 2014/15, kdy v jarní části soutěže pískal duel na půdě Hradce Králové, který hrál záchranářský duel s Příbramí. Krátce po poločase vedli Votroci 2:0, jenže následně Zelinka tasil druhou žlutou pro obránce Marka Plašila, který byl ve vápně domácích trefen do ruky, kterou však měl u těla. Sudí jej poslal ze hřiště a navíc nařídil pokutový kop pro Středočechy, kteří jedenáctku proměnili a následně střetnutí otočili. Východočeši na konci sezóny putovali o patro níž. I tehdy Komise rozhodčích shledala, že hlavní arbitr pochybil, ačkoliv svou roli sehráli i jeho asistenti, kteří mu pokutový kop nařídit doporučili. Fotbalový klub z Malšáku pod Lízátky totiž po zápase podal oficiální protest proti výkonu arbitrů v tomto duelu.
     
    Sestavy celků z předchozího ligového utkání:

    FK Teplice: Grigar – Hyčka, Knapík, Chlumecký, Vondrášek – Jukl (46. Mareček), Krunert – Kodad, Fortelný (55. Succar), Moulis (74. Černý) – Rezek (74. Mareš).

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula (C) – Gebre Selassie, Havelka (80. Purzitidis) – Koscelník (80. Rondić), Frýdek (66. Stoch), Jan Matoušek (66. Tupta) – Júsuf (69. Rabušic).
     
    Zajímavost utkání

    Zvláštní statistiku má proti Liberci Daniel Trubač. Záložník, který přišel do Teplic před sezónou 2017/18 z Hradce Králové, se proti Slovanu zapsal do zápisu o utkání brankou či asistencí ve třech posledních duelech, kdy proti hráčům z města pod Ještědem nastoupil. Zajímavé je, že během této série se hrály další tři duely mezi těmito celky. Fotbalista s číslem 20 na zádech do nich ale nezasáhl.
     
    Hráči jejichž start je v ohrožení

    Liberec by měl mít k utkání se Skláři k dispozici kompletní soupisku. Zato Teplice budou muset počítat s jistými ztrátami. Zranění či nemocní jsou totiž Tomáš Kučera, Jan Shejbal, Daniel Trubač, Ondřej Mazuch a Patrik Žitný. Uvidíme, zda nakonec některý z těchto borců bude připraven tento duel absolvovat.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny

    Oba týmy se samozřejmě setkaly dvakrát v předchozím ročníku FORTUNA:LIGY. Dvakrát z toho byl stejný výsledek i vítěz. Liberec v obou případech porazil Teplice 2:1. Nejprve vyhrál v listopadu loňského kalendářního roku Na Stínadlech a následně i letos v březnu U Nisy. Slovan tak z duelů se Skláři získal plných šest bodů. Celku z lázeňského města se de facto v druhém utkání skórovat nepodařilo, jejich jediný zásah zaznamenal trefou do vlastní sítě Michal Sadílek.

    8.11.2020 FK Teplice – FC Slovan Liberec 1:2
    12.3.2021 FC Slovan Liberec – FK Teplice 2:1
     
    FC Slovan Liberec

    Ani Slovan ale zdaleka není spokojen se situací, ve které se nachází. Průběžně mu patří 11. příčka ligy, když na své konto zatím nastřádal jedenáct bodů, stejně jako jeho ústřední rival z Jablonce na 12. pozici. Liberec přitom loni skončil šestý a do předposledního kola se reálně rval o účast v evropských pohárech. To však byla úplně jiná písnička, hráči z města pod Ještědem měli na svém kontě po 12. kole sedmnáct bodů. O šest víc, než je tomu v současné chvíli a zdá se jasné, že Severočeši si po této sezóně budou moci o pohárové Evropě zase jen nechat zdát.

    Forma Liberce je nestálá, prosluněné dny střídají ty se zataženou oblohou. Po doslova mizerném vstupu do soutěže, kdy měli Severočeši na svém kontě po sedmi kolech ubohé dva body, přišlo zlepšení, když kouče Pavla Hoftycha nahradil Luboš Kozel. Podařilo se získat dvě těsné, leč o to více důležité výhry. První se zrodila U Nisy nad Mladou Boleslaví v poměru 2:1, druhá pak na půdě zmíněného rivala z Jablonce (1:0). Zdálo se, že krize je zažehnána, jenže další domácí duel s Ostravou poslal Slovan zpět na zem, porážka 0:2 se nekousala snadno. Na trávníku suveréna posledních let, pražské Slavie, pak mohli borci zpod Ještědu jen získat, padli však opět zřetelně 1:3. Záblesk naděje přišel zase až v předchozím utkání před vlastními tribunami, kdy svěřenci trenéra Kozla porazili Sigmu Olomouc 2:0. Na tento výsledek budou chtít navázat také v Teplicích.

    Slovan vypadl z MOL Cupu už ve druhém kole, když na konci srpna překvapivě podlehl třetiligovému celku ze Zbuzan poměrem 1:2, od té doby se soustředí výhradně na ligové boje.
     
    FK Teplice

    Skláři jsou aktuálně v nelichotivé pozici na 15. místě tabulky se ziskem pouhých pěti bodů. Celek z lázeňského města zažívá krizi, jakou dlouho nepamatuje, ačkoliv už předcházející ročníky napovídaly, že celek ze Stínadel je spíš na ústupu ze slávy, než aby atakoval přední příčky ligy. V loňské sezóně se Severočeši vyhnuli sestupu o patro níž o pouhé čtyři bodíky. Jen pro srovnání uveďme, že po 12. kole měli dvojnásobný počet bodů, než kolik jich mají letos.

    Forma Teplic je navíc prachbídná, léčba nového trenéra Jarošíka zatím nezabírá. Z předchozích pěti kol Severočeši urvali pouhé dva body. Nejprve remizovali v záchranářském duelu na půdě poslední Karviné 1:1 a bezbrankovou plichtou se pak prezentovali také v domácím souboji s olomouckou Sigmou. Tento výsledek stál post kouče Kučeru. Jeho nástupce ale obrat k lepšímu nenastartoval, zatím je to spíš naopak. Porážku 2:3 na půdě silného Slovácka po týdnu soužití s týmem mu samozřejmě nikdo vytýkat nemůže, stejně jako těsnou prohru po dalším týdnu Na Stínadlech s Plzní (0:1). Střetnutí v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové však nastavilo zrcadlo, které pro Skláře není vůbec lichotivé. Votroci rozebrali mužstvo z lázeňského města poměrem 3:0 a vysvlékli jeho špatnou hru do naha.

    Severočeši navíc ve středu prohráli i osmifinále MOL Cupu se Spartou 0:2 a v poháru tedy skončili. Nyní se alespoň mohou plně soustředit jen a pouze na ligovou záchranu. Teplice jsou tak znovu v bodu 0, ze kterého se nutně potřebují odrazit nahoru, souboj s Libercem jim k tomu dává parádní příležitost.
     
    Krásné sobotní odpoledne přeji všem příznivcům té nejlepší tuzemské kopané, jakou lze sledovat. FORTUNA:LIGA se rychle blíží k polovině základní části. Dnes jsou na programu tři zápasy 13. kola, duel Karviné s Bohemkou se kvůli covidu-19 v týmu MFK odkládá. Nás ale bude detailně zajímat jiné utkání. Chystá se totiž souboj o severní Čechy, FK Teplice přivítají Na Stínadlech FC Slovan Liberec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 38. Mazuch (Chlumecký) – 2. Jan Matoušek (Koscelník), 90+3. Rondić (Mikula)

    Karty:   90+1. Chlumecký (TEP), 90+5. Succar (TEP) – 15. Havelka (LIB), 79. Rondić (LIB)   85. Knapík (TEP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:12.
    FK Teplice: Grigar (C) – Hyčka, Mazuch (56. Hasil), Chlumecký, Vondrášek (46. Trubač) – Knapík, Mareček – Kodad (82. Succar), Krunert, Fortelný (73. Moulis) – Jan Rezek.
    Náhradníci: Němeček – Hasil, Moulis, J. Mareš, Trubač, Bulmaga, Succar.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Mikula (C), Plechatý, Chaluš, Gebre Selassie – Havelka (68. Purzitidis), Tiéhi – Jan Matoušek (81. Nečas), Ch. Frýdek (62. Rondić), Koscelník (81. Faško) – Rabušic (68. Júsuf Hilál).
    Náhradníci: Vliegen – Purzitidis, Nečas, Faško, Gembický, Rondić, Júsuf Hilál.

    Rozhodčí: Zelinka – Vodrážka, Novák – Hanousek. VAR: Štěrba. AVAR: Kubr. Delegát fotbalové asociace: Lhoták. Technický delegát: Adamec

    Diváci: 1523
    bahis siteleri