Zlín – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Teplice – Liberec 1:2 (kon.) | Olomouc – Slovácko 0:3 (kon.)
konec
FK Teplice
1:2 (1:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 30.10.2021, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám pěkný zbytek sobotního odpoledne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (16:59:26)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 2:2.
    Rohy: 4:1.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 13:12.
    Žluté karty: 2:2.
    Červené karty 1:0.
     
    Zápas Teplic s Libercem tak končí vítězstvím Slovanu za tři body! Utkání v samotném závěru rozhodl nádhernou ranou Imad Rondić. Pro Skláře poměrně krutý závěr duelu, naopak hráči z města pod Ještědem musí mít obrovskou radost.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Matías Succar vidí v závěru utkání žlutou kartu za faul loktem do obličeje Imada Rondiće. Tady se nelze ničemu divit, jeho zákrok byl příšerný a za žlutou může být rád.
     
    90+5
    Obrana Liberce odkopává míč přes půlící čáru, kde ho beci Teplic chtějí rozehrát. Nyní by od nich ale měl přijít vysoký balon, který nakonec vysílá až brankář Tomáš Grigar.
     
    90+4
    Skláři se snaží ještě něco udělat se skoro ztraceným duelem. V poslední nastavené minutě mohou vhazovat na levé lajně u vápna Slovanu.
    90+3. Imad RONDIĆ - 1:2
     
    90+3
    Liberec právě vstřelil branku!
    Slovan dává gól a dnešní utkání nejspíš vyhraje! Jan Mikula poslal z levé strany pěkný centr, který lehce srazil vracející se Alois Hyčka. Balon se pro Skláře velice nešťastně odrazil na penaltu k IMADU RONDIĆOVI, jenž nádhernou ranou z voleje poslal merunu k levé tyči a Tomáš Grigar se natahoval zcela marně, tady nemohl zasáhnout. Liberec vede 2:1! Asistence: Jan Mikula.
     
    90+3
    Slovan rozjíždí jednu z posledních akcí. Christ Joel Tiéhi přihrává na levou stranu Mikulovi, jenž se rychle žene kupředu.
     
    90+2
    Centr z poloviny hřiště šel na hranici šestnáctky Teplic, kde ho Skláři zvládli dostat do bezpečí. Následně si Štěpán Krunert pěkným obloučkem hodil balon za svá záda, kde však byli připravení soupeři.
     
    90+1
    Základní hrací doba je za námi. Hlavní sudí Miroslav Zelinka ale nastavuje dalších pět minut navíc. Následně ukazuje žlutou kartu Chlumeckému za důrazný zákrok tělem u postranní lajny.
     
    90
    Skláři rozehrávají standardní situaci z půlícího kruhu. Lukáš Mareček poslal centr na levou stranu, tam se hlavami střetli Mario Purzitidis a Karel Hasil. Oba se drží za makovici, ale budou v pořádku.
     
    89
    Po faulu Imada Rondiće budou Skláři rozehrávat od své klece. Tomáš Grigar posílá dlouhý výkop. Štěpán Krunert byl faulován a tak je tu další standardka pro Teplice.
     
    88
    Pavel Moulis se dral na pravé straně šestnáctky Liberce k šanci, ale nakonec byl obranou soupeře včas zastaven.
     
    88
    Štěpán Krunert následně odkopává míč z vlastní šestnáctky a uklidňují situaci pro svou stranu.
    87. Faško z hranice vápna zeď nepropálil
     
    87
    Nakonec platí původní situace. Michal Faško chtěl zeď podstřelit, jenže za obranou Sklářů ležel i hráč na zemi, z celé akce tak už nic zajímavějšího nebude.
     
    86
    Hlavní sudí Miroslav Zelinka ještě posuzuje celou situaci s VARem, který rozhoduje o tom, zda se bude kopat volný přímý kop, nebo penalta.

    Petr Šatalík

    Branky: 38. Mazuch (Chlumecký) – 2. Jan Matoušek (Koscelník), 90+3. Rondić (Mikula)

    Karty:   90+1. Chlumecký (TEP), 90+5. Succar (TEP) – 15. Havelka (LIB), 79. Rondić (LIB)   85. Knapík (TEP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:12.
    FK Teplice: Grigar (C) – Hyčka, Mazuch (56. Hasil), Chlumecký, Vondrášek (46. Trubač) – Knapík, Mareček – Kodad (82. Succar), Krunert, Fortelný (73. Moulis) – Jan Rezek.
    Náhradníci: Němeček – Hasil, Moulis, J. Mareš, Trubač, Bulmaga, Succar.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Mikula (C), Plechatý, Chaluš, Gebre Selassie – Havelka (68. Purzitidis), Tiéhi – Jan Matoušek (81. Nečas), Ch. Frýdek (62. Rondić), Koscelník (81. Faško) – Rabušic (68. Júsuf Hilál).
    Náhradníci: Vliegen – Purzitidis, Nečas, Faško, Gembický, Rondić, Júsuf Hilál.

    Rozhodčí: Zelinka – Vodrážka, Novák – Hanousek. VAR: Štěrba. AVAR: Kubr. Delegát fotbalové asociace: Lhoták. Technický delegát: Adamec

    Diváci: 1523
    thejrc.org