Ústí n/L – Slavia 3:4 (po pr.) | Havířov – Litoměřice 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Vrchlabí 1:5 (kon.)
Benátky n/J – Přerov 3:0 (kon.) | Kolín – Poruba 2011 2:1 (kon.) | Šumperk – Vsetín 2:7 (kon.)
Kadaň – Jihlava 2:5 (kon.) | Prostějov – Třebíč 1:2 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 30.10.2021, 18:00 • Prostějov, Zimní stadion • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu sedmnácté kolo Chance ligy, ve kterém změří síly týmy LHK Jestřábi Prostějov a SK Horácká Slavia Třebíč.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Hokejisté dnes domácího Prostějova jsou zatím v tabulce ve druhé nejvyšší soutěži na pěkném pátém místě a dosud získali devětadvacet bodů. Desetkrát vyhráli a pětkrát pak okusili hořkost porážky. Jestřábi po výhře 6:2 ve Vrchlabí na tuto výhru navázali i v dalšímu duelu. Doma totiž porazili Litoměřice 4:2. Ve středu se jim však nedařilo, když na ledě pražské Slavie prohráli 1:4. Dnes by rádi tuto prohru odčinili před svými diváky, proti Třebíči to však nebude vůbec nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči

    Jan Kloz 7+14
    Petr Mrázek 8+12
    Tomáš Jáchym 4+13
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Třebíčští hokejisté jsou totiž na prvním místě tabulky. Po patnácti odehraných kolech mají na svém kontě čtrnáct výher a jen jednou jedinkrát odešli z ledu jako poražený tým. Na své konto zapsali čtyřicet bodů a zatím tedy vévodí Chance lize. O jedinou prohru třebíčských hvězd se postarali v polovině října vrchlabští hokejisté, kteří vyhráli 4:2. Poté už ale Slavia znovu zabrala a zapsala tři výhry v řadě za sebou. 6:4 nad Litoměřicemi, 3:2 nad pražskou Slavií a naposledy uspěli doma proti Sokolovu po těsné výhře 3:2. Dnes mají jasný cíl, a sice na ledě Prostějova urvat zase nějaké body, nejlépe ale všechny.

    Nejproduktivnější hráči

    Matěj Psota 4+9
    Lukáš Nedvídek 2+11
    Václav Krliš 7+5
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v letošní sezóně ještě neutkaly, naposledy to bylo v přípravě, kdy si každý z celků připsal po výhře. V loňské sezóně to bylo dvakrát a pokaždé se z výhry radoval Prostějov. Třebíč tak má svému soupeři co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – Klimíček, Husák, Vala, Babka, M. Jáchym, Zajíc – Rudovský, T. Jáchym, Jiránek (A) – Mrázek, J. Kloz (A), Martin Novák (C) – M. Švec, Štefka, P. Beránek – Š. Jelínek, T. Koblížek, Dubský.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – L. Doudera, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Mlčák – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – Vodný (A), Dočekal, M. Zabloudil – Křehlík, D. Michálek, Ferda (A).

    Rozhodčí: Obadal, Valenta – Měkýš, Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Od modré čáry hned pálil jeden z obránců domácích, ale trefil jen zadní mantinel.
     
    00:34
    První zákrok zapisuje hostující brankář Jan Mičán, jenž lapil další pokus domácího celku, který do zápasu vlétl hodně svižně. Buly po pravé ruce třebíčského brankáře.
     
    01:27
    Prostějovští hokejisté se znovu dostali do útočné akce, ale zblízka nedokázali překonat Mičána. Po zisku puku míří na opačnou stranu hosté.
     
    02:06
    Po nepřesné rozehrávce hvězd se k puku dostali znovu domácí hráči, kteří se dostali do pásma soupeře, ovšem zastavilo je postavení mimo hru.
     
    02:41
    Lukáš Doudera pálil od modré čáry, jeho pokus šel jen vedle domácí branky.
     
    02:48
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Beránek – 2 min., podrážení).
     
    03:12
    Hosté se uhnízdili v pásmu Prostějova, Vodný zblízka zakončil, ale jeho pokus ukryl pod lapačku Ondřej Bláha a hra je přerušena.
     
    03:44
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Nedvídek pálil z pravé strany, kotouč se pak odrazil k levému kruhu, odkud ho pohotově VOJTĚCH STŘONDALA poslal za záda domácího brankáře Bláhy – 0:1. Asistence: Lukáš Nedvídek a Václav Krliš.
    03:44 Vojtěch STŘONDALA - 0:1
     
    04:59
    Domácí se snažili na inkasovanou branku odpovědět, ale nepovedlo se, hosté se hned dostali na puk a už znovu operují před Bláhou.
     
    05:58
    Z vlastního obranného pásma se dostávali do postupného útoku domácí hráči, ale v rozletu je zastavili hosté už ve střední třetině.
     
    06:58
    Václav Krliš se natlačil až před Ondřeje Bláhu a zblízka zakončil, ale domácí brankář má kotouč ve své moci a přerušuje hru. Po první komerční pauze se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    07:14
    Vojtěch Střondala ohrozil opět Ondřeje Bláhu, jenž musel jít znovu do zákroku a opět je hra zastavena.
     
    07:41
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Martin Novák – 2 min., podrážení).
     
    08:00
    Hosté mají k dispozici další přesilovou hru a už se usadili před brankou Ondřeje Bláhy. Následně pak se ale k puku dostal Prostějov a poslal ho až před Mičána.
     
    08:41
    Vojtěch Střondala vystřelil na modré čáře, puk se pak dostal z odrazu na pravou stranu, odkud Václav Krliš poslal touš na Bláhu a orazítkoval jeho levý beton, který jen zaduněl.
     
    09:41
    Prostějov je v plném počtu.
     
    10:04
    Bittner napadal rozehrávku Prostějova, ale neúspěšně. Domácí se dostali před Mičána, ale pokus Petra Beránka zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    11:13
    Michal Vodný střílel na Ondřeje Bláhu, jeho pokus nejprve zablokovala obrana Prostějova, ale následně pak se k další střele dostal znovu Vodný, ta šla ale mimo.
     
    13:25
    Hosté jsou hodně aktivní a znovu roztočili před Bláhou kolotoč, ale zatím z toho není nic.
     
    13:34
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní se to už povedlo a hosté vedou rozdílem dvou branek. Těsně před Ondřeje Bláhu se dobře postavil LADISLAV BITTNER, na kterého šla přihrávka, kterou poté kapitán Třebíče zametl za brankovou čáru – 0:2. Asistence: Martin Šťovíček.
    13:34 Ladislav BITTNER - 0:2
     
    14:32
    Další komerční přestávka.
     
    14:49
    David Michálek zkoušel obrat obránce Prostějova o kotouč, ale nepovedlo se, nakonec se domácí dostali do útočného pásma, kde ale nedokázali Mičána ohrozit.
     
    15:40
    Vojtěch Střondala mezi kruhy napřáhl ke střele, ta se odrazila od Ondřeje Bláhy a puk je v bezpečí.
     
    16:24
    Petr Mrázek se pokusil ohrozit branku hostů, ale Jan Mičán si poradil a puk hned rozehrál spoluhráčům, kteří velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    17:47
    Po nepřesné akci domácích se na druhou stranu dostávali zase hosté, ale před útočnou modrou čárou je o puk obral jeden z prostějovských beků.
     
    18:15
    Vhazovalo se před Janem Mičánem, před ním poté střílel Tomáš Koblížek, ale mezi tři tyče puk neposlal.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Domácí jsou u kotouče a od vlastní branky se ještě vydávají do útočné akce, spíše to ale už vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe vyšla hostům. Ti se v ní dostali do dvoubrankového náskoku a potvrzují tak roli favorita. Prostějovští se snažili o kontaktní branku, která ale zatím nepřišla. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:51.
     
    Střely na branku: 7 – 18
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Jan Kloz se dostal do zajímavého zakončení, ale proti němu stál Jan Mičán, který po zákroku raději přerušil hru.
     
    21:58
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (David Tureček – 2 min., podrážení).
     
    22:22
    Tomáš Jáchym napřáhl na vrcholu pravého kruhu a jeho svižnou ránu chytil Jan Mičán, jenž pak před dotírajícími domácími hráči raději hru zastavil, buly po jeho levé ruce.
     
    22:29
    Další zákrok hostujícího brankáře po ráně Jana Rudovského .
     
    22:41
    Hosté se v obranném pásmu dostali na kotouč a ten posílají až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    23:02
    Tomáš Jiránek se ocitl tváří v tvář Mičánovi a pohotovou střelou ho nechal vyniknout. Hostující brankář tak podržel svůj tým a své čisté konto.
     
    23:18
    Petr Mrázek podržel puk v útočném pásmu a pokračovala akce Prostějova, ale nakonec se znovu Jestřábi nedokázali prosadit před brankou Třebíče.
     
    23:58
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    24:54
    Oba celky rychle vystřídaly a na ledě jsou tak čerstvé síly. U puku jsou domácí a z vlastního obranného pásma ho dostávají směrem k domácí kleci.
     
    26:16
    Jan Mičán musel po další nebezpečné střele domácích do zákroku a celou situaci před svou brankou ustál. Stále tak drží dvoubrankový náskok a nulu na svém kontě.
     
    26:44
    Další komerční pauza.
     
    27:07
    Hosté se nedostali ke kotouči a nyní čelí ve vlastním pásmu domácí akci.
     
    27:14
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Michal Furch – 2 min., podrážení).
     
    27:55
    Klimíček dlouho držel puk na hokejce, poté ho poslal na levý kruh pro spoluhráče, který ale nezakončil. Nicméně domácí stále drží útočnou třetinu.
     
    28:46
    Až nyní se hosté dostali na puk a vyhazují ho až před Ondřeje Bláhu. Šetří tak další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    29:14
    Třebíč je v plném počtu.
     
    30:00
    Jsme za v polovině základní hrací doby a hosté stále drží slibný náskok. Nyní se snaží pře domácí brankou zakončit, aby ho ještě navýšili.
     
    31:07
    Michal Vodný projel útočným pásmem, ale nedostal puk. Stále ale hosté kombinují před brankou soupeře, na Ondřeje Bláhu ale nešla žádná střela.
     
    32:25
    Ferda si nabruslil těsně před Bláhu, ale zblízka ho nedokázal překonat. Následně pak nepřesně mířil i jeho spoluhráč.
     
    32:45
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Na druhé straně udeřili domácí hráči a jsou svému soupeři na dostřel jediného gólu. Martin Novák poslal puk na levou stranu, odkud pohotovou střelou prostřelil volné místo v Mičánově brance PETR MRÁZEK – 1:2. Asistence: Martin Novák.
    32:45 Petr MRÁZEK - 1:2
     
    33:51
    Domácí ožili a opět se dostali před branku soupeře, snažili se o vyrovnání, ale to jim nedovolil další zákrok Jana Mičána.
     
    34:53
    Tomáš Jáchym se prokličkoval do útočného pásma, jeho hezká akce ale neskončila úspěchem. Na druhou stranu pak po zisku puku míří zase hráči Třebíče.
     
    35:40
    Do prostoru mezi kruhy si sjel Jiří Klimíček a jeho svižnou ránu chytá Jan Mičán. Ten tak svůj tým notně podržel a stále tak Třebíč vede.
     
    36:30
    Z levé strany šla na Mičána další střela a hostující brankář proti ní opět uspěl. Domácí jsou nyní na koni a několikrát už měli šanci vyrovnat.
     
    38:03
    Jan Mičán čelil dalšímu tlaku soupeře a nyní zakročil po další střele. Domácí mají vyrovnání na spadnutí, ale zatím nepřichází.
     
    38:34
    Patrik Husák zachytil u modré čáry puk a sjel s ním na pravý kruh, odkud vystřelil, ale Jana Mičána nepřekvapil.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    U puku jsou domácí hráči a ještě se snaží projít před Jana Mičána, ale spíše to vypadá, že už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní padla jediná branka, a sice na straně domácích, kteří se tak dostali Třebíči na dostřel jediného gólu. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:45.
     
    Střely na branku: 21 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Z pravé strany nebezpečně vystřelil Patrik Husák, Jan Mičán ale bez větších problémů jeho pokus kryje.
     
    41:09
    Michal Vodný si sjel do těsné blízkosti Ondřeje Bláhy, ale nedokázal zakončit tak, aby puk skončil za jeho zády.
     
    42:15
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Jan Mlčák – 2 min., podrážení).
     
    42:30
    Domácí mají další možnost, jak se dostat k vyrovnání, když hrají další přesilovou hru. Stále se ale nemohou dostat do pásma soupeře, kde by vyvinuli souvislejší tlak.
     
    43:03
    Ferda vypíchl domácím puk a poslal ho až před branku Ondřeje Bláhy. Hosté tak šetří čas v oslabení.
     
    44:15
    Třebíč je v plném počtu.
     
    45:14
    Marek Švec získal puk a ze středního pásma si nabruslil až před hostující branku, jeho pokus z levé strany ale do bezpečí dostal Jan Mičán.
     
    45:59
    Zakázané uvolnění Třebíče a hra se stěhuje opět před branku Jana Mičána, vhazovat se bude před jeho brankou. Domácí tak zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    46:19
    Mlčák dostal kotouč do středního pásma a poté se hosté chtěli dostat dopředu, ale nebyli úspěšní.
     
    47:28
    David Michálek už neměl moc sil k zakončení před Ondřejem Bláhou a nyní rychle odešel střídat a na led posílá čerstvého spoluhráče.
     
    48:13
    Střela Jiřího Hunkese nemířila mezi tři tyče, byla od modré čáry, ale ne tolik prudká a Ondřeje Bláhu tak vůbec neohrozila.
     
    48:39
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Jan Mičán – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    49:38
    Domácí se dostali do akce před hostující klecí, tu objel Petr Mrázek a poté vystřelil Šimon Jelínek z prostoru mezi kruhy, ale Mičán předvedl další dobrý zákrok.
     
    50:15
    Domácí se opět pokusili ohrozit Jan Mičána, Petr Mrázek na něho vyslal nebezpečnou střelu, která skončila na jeho levém betonu.
     
    50:39
    Třebíč je v plném počtu.
     
    52:20
    Po delší době se do útočného pásma vydali hosté, ale na Ondřeje Bláhu nakonec nešla žádná střela a u puku jsou znovu Prostějovští.
     
    53:04
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:31
    Jan Rudovský vyslal nebezpečnou střelu na Jana Mičána, ta skončila jen vedle jeho branky. Po zisku puku pak okamžitě hosté míří na opačnou stranu.
     
    55:55
    Hosté brání své těsné vedení, domácí se neustále pokoušejí vyrovnat. Zatím se nic takového neděje a stále nemají hosté nic jistého a mohou se o výsledek obávat.
     
    57:32
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před jejich branku.
     
    57:35
    Domácí jsou bez brankáře a zkoušejí to se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:51
    Domácí zatlačili svého soupeře v jeho pásmu a na Mičána šla další střela, která ale končí mimo tři tyče. Hra je přerušena, buly před jeho brankou.
     
    59:35
    Hosté dostali puk co nejdále od své branky tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a jdou rychle střídat.
     
    59:58
    Třebíčští už odpočítávají poslední vteřiny zápasu a vypadá to, že svůj těsný náskok uhájí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí se sice snažili o vyrovnání, měli často dost šancí, ale hosté své těsné vedení dokázali ubránit a nakonec z ledu Prostějova odvážejí všechny tři body. Prostějov naopak nezískal ani jeden.
     
    Střely na branku: 34 – 28
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:23:24)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 33. Mrázek (Martin Novák) – 4. Střondala (Nedvídek, Krliš), 14. L. Bittner (Psota, Šťovíček)


    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – Klimíček, Husák, Vala, Babka, M. Jáchym, Zajíc – Rudovský, T. Jáchym, Jiránek (A) – Mrázek, J. Kloz (A), Martin Novák (C) – M. Švec, Štefka, P. Beránek – Š. Jelínek, T. Koblížek, Dubský.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – L. Doudera, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Mlčák – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – Vodný (A), Dočekal, M. Zabloudil – Křehlík, D. Michálek, Ferda (A).

    Rozhodčí: Obadal, Valenta – Měkýš, Vašíček

    Diváci: 1 420
    thejrc.org